Moji neki prvi utisci:
- Atmosfera je dosta dobra, sto je i mozda najjaca strana njihovih igara, muzika i dizajn zvuka sve je to na odlicnom nivou - iako mi je jako zao, a i cudno, sto vise ne komponuje Dzeremi Soul, on je bas dao pecat svim TES naslovima.
- Sto se grafike tice, tu su dosta napredovali u odnosu na F4, enterijeri i pojedine gradjevine su odlicno dizajnirane. Mada su ipak neki eksterijeri siromasni dosta. Karakteri su smehotresni, narocito portreti ljudi,. Dizajn svemrskih odela je prilicno dobar, ali te face iskrivljene, neki cudni pogledi, za malo pa da imamo efekat kao u ME Andromedi. Mislim da su animacije dosta lose, narocito ponasanje karaktera tokom dijaloga - sve je na nivou Obliviona: ukoceni, nesto se kao okrecu polako, pa se ustaju sa stolice kada krene dijalog, pa se skroz okrenu ledjima od igraca... Bas je sve to zastarelo. Cyberpunk 2077 zaista ima vrhunske te dijaloge i bas su elegantno rijesili to. Evo jedan odlican primjer kako su organski ti dijalozi, kadriranje i sve.. Bas su se trudili da nadomjeste nedostatak kamere iz treceg lica:
-Prica je laganica, nista spektakularno ali eto dovoljno je zanimljiva da te vuce da igras. Sporedni kvestovi presmijesni za sad, nisam mnogo odigrao doduse.
-Napucavanje je dobro, najbolje sto su do sada uradili. Oruzja su odlicno dizajnirana. Fali mi malo nekog "masakra" nema otkidanja glava i slicno, ili ja nisam koristio malo zesce oruzje dovoljno.
E sad, mogu slobodno da kazem da je ovo igra u kojoj sam najvise koristio fast travel opciju ikada! Moze da se komotno preimenuje u Fast Travel Simulator. Voznja svemirskim brodom je presmijesna, jer skoro pa nema nikakvu svrhu. To je za sada najveca mana igre, nedovoljno dobro rijesen sistem navigacije, nema terenskih vozila, nema normalne mape - sto je stvarno suludo i prosto mi je nevjerovatno da su pribjegli ovako banalnom resenju. Loading screenovi na sve strane, instancirane mape gradova... Ne znam, bas je sa tehnicke strane previse zastarela a zahtjevnost nerealno visoka. Bukvalno me muka uhvatila kada sam vidio kako radi na grafickoj od 800e i vise, pozelenio sam.
Tako da eto, sa tehnicke strane igra je deceniju iza konkurencije. Sto se tice gamedizajnerskih odluka i tu slobodno mogu reci da jako kaskaju za konkurencijom. Prosto neshvatljive neke odluke. Generalno Ok je da se odigra, narocito ako se igra preko tih mesecnih game servisa, ni u ludilu ne bih preporucio nekome da daje sad vise od 30e a kamo li da kupuje po punoj cijeni, ti ljudi koji to rade nisu normalni.