Ne pamtim kad je protos osvojio neki turnir (gde ucestvuju korejski igraci), mada do duse ne pratim ih redovno. Skoro svaki cheese koji drugima prolazi prolazi i protosima, tako da ne znam odakle ti to.
Pošto ne pratiš evo ti update rezultata, Blizzcon 2013 pobednik- sOs (P), to je najsvežije, znači najvažniji turnir u ovoj godini je osvojio protoss. WCS Europe season 2, pobednik- Duckedok (P), runner up- MC (P), u polufinalu 1 terran, 3 protossa. WCS Korea season 3 GSL, pobednik Dear (P). WCS global finals season 3, pobednik Dear (P). Što se Evrope tiče, season 3, pobednik MMA (T), dobio protossa u finalu. Rezultati pokazuju da protossima ne ide uopšte loše u poslednje vreme.
Ok, prihvatam da ne znam neke buildove, tako da ako bi mi rekao kako da npr cheesujem prottosa, a da bude iole efektivno, a ne neka glupost koja prolazi jednom ili nijednom, to bi bilo super.

Ja sam gledao baš dosta TvP mečeva ove godine, a razlog za to je što protossima dobro ide, a Koreja je regija u kojoj ljudi najviše igraju terrana i iz koje dolaze najjači terrani, pa kad se spoje te dve činjenice logično je da bude mnogo TvP-a, kako na global finalima, tako i na region finalima (Koreja, Evropa). E pa u tih mnogo TvP mečeva sam jako retko viđao da terran cheesuje protossa, zapravo sećam se samo jednom i bio je fail, a obrnuta situacija je bila dosta česta i vrlo često su se i završavali mečevi jako brzo.
EDIT: Neću da zvučim kao da se žalim na balans jer na mom nivou ako sam ja bolji od protivnika, balans je stvar koja je skoro pa irelevantna, jer nije toliko imba bilo šta. Ali da protossima loše ide i da im treba buff, ne bih se složio.
I kad smo već kod balansa, pogledajte:
http://www.youtube.com/watch?v=xBXQTZlOZO0