Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je ovako: sve na high, sem reflections-off,post processing-medium, AA-off. A imam mnogo jacu masinu od tog laptopa. Fora je u tome sto se itekako oseti fps drop ispod 40, meni je tek na 60 sve glatko i kako treba. TEbi alfa, na kraju onog klipa, fps padne i na 10-15, sto je premalo. Ne mozes samo malo da smanjis i da to bude ok, necega se treba odreci. Sreca pa imas nV grafiku na laptopu, da imas AMD ekvivalenta, igra bi radila mnogo losije jer Blizzard igre dosta bolje rade sa nV grafikama

Hahahahha, ne znam odakle ti ovo, ali ne. Ugasi shadows, a mozes i post processing+fizika ako imas slab procesor.

Umesto da kupujes nov laptop, uzmi iskeširaj se za CM Storm SF-19 podlogu, otvori donji deo laptopa i pusti ventilatore na max. Sigurno ce ti GPU otići na bar 900MHz.

Poslednja izmena:
fingon82, jel' ovo za frejmove pricas za IUD misiju ili za obican MP ili neke druge misije?
Nisam isprobao (na novom laptopu), ali ostale misije su mi na GT330M radile na mnoooooogo vecim (boljim) podesavanjima nego IUD.

Umesto da kupujes nov laptop, uzmi iskeširaj se za CM Storm SF-19 podlogu, otvori donji deo laptopa i pusti ventilatore na max. Sigurno ce ti GPU otići na bar 900MHz.
GPU na mom laptopu ne moze nikako da se klokne, BIOS-om je lockovan, jos uvek nema nikakav nacin da se gurne :( (nisu uspeli da urade BIOS mod, ne rade RivaTuner/MSI AfterBurner i EVGA KakoSeZvase).
A sto se tice hladjenja... ovaj laptop sa max. vents moze da drzi CPU <60*C i GPU ispod 50*C dok igram, tako da to nije problem :)

Meni se čini da je HoTS fantastično optimizovan što se grafike tice,bolje nego WoL-vaši utisci?

Da li zna neko kako mogu doci do novih mapa a da se ne plati? uzeo sam igricu na buvljaku i ona sadrzi par mapa..a tek sam se zagrejao

Pitanje :D, gledao sinoc screenshotove igre i resih da je pazarim. Da li mi je najisplativije da kupim igru preko battle neta ili kako vec. Pre 10-ak dana sam uzeo battlenet acc sa diablo 3, pa bih da pridodam starcraft, igrao sam davno starcraft kec i svideo mi se, vidim da je dvojka manje vise slicna....

Imas za 1500-2000 sto rekose, ako ne uvek onda suvise cesto da je ne pazaris. Ja sam uzeo samo da podrzim Blizz, iako uopste ne igram MP. Preko Bnet-a je 20e, ali ne uvek.

cek bre,"Covece dragi" :D gde mogu da uzmem igru za 1500 din, uzimam je odmah :D

Giga ima cesto akciju, mada vidim da je trenutno cak 4000 :D Strpite se, pratite...

Jel da kupujem samo wings of liberty ili mi treba i heart of swarm? Jel mi je dosta za pocetak wings of liberty ili svi igrate heart of swarm?

Kupi odmah HotS, ako planiras da igras multiplayer i pocnes samo WoL, samo ces sebe zeznuti, jer je bas dosta stvari promenjeno izlaskom HotS-a (toliko da su se sve taktike promenile manje vise). A singleplayer traje prektratko kao i kod bilo koje druge igre da bi se zanimao neko vreme prvim delom pa tek onda kupio sledeci.

Ne znam da li ti se igra sp ili mp ili sta, to moras na glasiti. Recimo ja imam ortaka koji je kupio WoL da bi igrao neku poker mapu u arcade modu :d, tako da mu je apsolutno svejedno imao hots ili ne, samo ce drugaciji interface imati.

Koliko sam skapirao HotS ne mogu da igram bez WoL? Planiram da igram naravno multiplayer, s tim sto bi prvo malo igrao single player dok ne steknem rutinu. Znaci ne gine mi da kupim i HotS i WoL, ne bih da vezbam na WoL ako je HotS dosta drugaciji....

Rutina ti je ista u oba, ali tehnicki deo igre se dosta promenio. Kad bolje razmislim ni rutina ti nije ista, jer HotS forsira raznovrsnost harrasa i micro-a, i vecina novih jedinica se veoma tesko koristi i potrebno je mozga i skilla kantrirati je, tako da ti je moj savet da odmah kupis oba, jer navika na WoL je zeznuta, a tek odvika ;P. Ionako ces te pare dati pre ili kasnije, jedino ako odustanes, *****ao si se ako si uzeo oba, tako da jedino u slucaju da si nesiguran, kupi WoL pa probaj.

I da odustanes, lako ces prodati, i prihvatiti da si razliku u ceni platio da isprobas igricu - sto je super stvar po meni.
Ali ako ti nije hitno bas sada, gledaj tokom maja ako ima akcija. Blizz je recimo prodavao oba za 60e cini mise, taman pre izlaska HotS-a, Giga je imao za 1500RSD WoL i sl.

Inace, ja i dalje samo SP pikam ponekad :) MP sam pokrenuo nekoliko puta da zbunim Korejance ("what, he cannot play so bad... it must be a new strategy! I have to find out what it is!" :D)

Stavio sam oglas na benchu da kupujem stracraft 2 i covek mi ponudio WoL i HotS za 4000 din, verovatno cu to pazariti.....
Naravno nije mi problem da izgubim 1000-2000 din ako mi se igra ne svidi...

"what, he cannot play so bad... it must be a new strategy! I have to find out what it is!"

Ahah! Cuti nisi sigurno los kao ja, igrao sa ortakom pre neki dan, obojica nbovi teski, on me smarao sa cloackom, dok sam provalio kako da detektujem pobio mi celu vojsku, posle sam ga rasovao sa riperima i pobio mu radilice dok je skontao kako da izvadi marince iz bunkera bilo je gg :D

Micoirvase, imas i free, samo wol i terani, ali dovoljno da isprobas. Napravi nalog, skini klijent i vidi da li ce ti se svideti. Ali hoce, nemas sta, tako da mozes i odma da kupis...

Ja krenuo opet, nisam igrao od brood wara, raspadam se sa koordinacijom. Samo da kupim i hots i da pogledam jedno 1000 replejeva :D

Ma odes na teamliquid forum/twitch i gledas strim nekog od ovih boljih, vidis buildove i onda ako ti nesto nije jasno imas sve to na liquidpedii. Neki su outdated ali mozes pohvatati sta i kako iz replaya, a onda odes tamo i nadjes taj na liquidpedii. Za zerga mogu ja da ti dam savete, za druge dve klase isto za taj nivo gde si sad sta i kako ali kasnije ne. I bitno ti je da ucis sto brze na svojim greskama, znaci da ti se ne desi supply block i posle 100 partija, naravno uvek ce se ponoviti greska tu i tamo, ali sto redje, posto igra ne prasta.

Jel se desava nekome da mu se igra izbaguje i da prikazuje starter iako je ulogovan normalno u svoj acc?? To mi se desava vec 3 dana, jedva sam uspeo reloadovanjem da nateram da prikazuje HotS, a sad mi je sa vremena na vreme zakljucano 2v2 4v4 pa onda 1v1, pa onda sve, pa onda 3v3, znaci random.. samo zasivi pola opcija, ili sve, ili jednu.. !??

Poslednja izmena:
Jel ima neko ovde da je master ili bar high diamond u 1v1? Imao bih neka pitanja na pp :)

Sta te zanima? Pitaj ovde ako hoces, jos bolje, mozda i drugima pomogne. Ako je vezano za HotS onda tamo. A mozes i na PM ako tebi tako najvise odgovara

Zanima me kakav stil igre dugorocno ima vece sanse za uspeh, pogotovo u tim vodecim ligama. Defanzivni, reakcioni (sa scoutingom koji prati kompoziciju protivnickih jedinica), ili agresivni, all-in stilovi. Takodje me zanima da li u toku igre, (pricam samo o MP 1x1) praktikuju neke tajming napade protiv odredjenih rasa, i koje protiv kojih, sa kojom kompozicijom jedinica?

ps - Znam da su odgovori uslovni, i da zavise od situacije, ali postoje neki tajminzi koji su dobri protiv protosa npr (ako igras kao z ili t), oko 13. minuta kad je moguce maksimiziranje, dok je protoss jos na 140 od prilike

Poslednja izmena:
Imaš dobar timing attack TvP na 10 minuta, mislim da do tad treba da imaš medivacs, stim, combat shield i +1, nisam siguran, ali mislim da je tako nešto.

Uf za odgovor bi mi trebale 3 strane ali probacu da odgovorim ukratko, pogotovo sto je sve povezano pa ne mogu 1 po 1 da ti odgovorim nego je vezano. Scouting ti je plus do platinuma a posle toga je moranje. Recimo ako te ne scoutuju i ako imas perfektan mikro, sa 6 poolom mozes do grandmastera lagano. Ako scoutuje mozes samo da izadjes iz partije.

Pored toga imas all-in koji je totalni allin (kad povuces 20 radnika kao najgori lamer/oracle proxy/6pool itd..), i ako se odbrani mozes da izadjes, a to se kasnije brani sto imas map awareness pa znas na sta je otisao, sta u kom vremenu moze da ima, kad krene iz baze na tebe treba da znas da ne bi u tom trenutku potrosio sve larve na dronove i puko (pricam za zerga ali uopsteno je to). Ako vidis na strimu da to neko nekome radi u GMu (grandmaster), to je 99% zato sto zna 100% da ga u macro igri nece dobiti. Ovo se najcesce radi na slepo jer se u vecini slucajeva ne brani, i to ti je ustvari cheese. Ne preporucujem ovakve poteze jer stvarno nemaju poente, niti si ista dokazao, niti si ista naucio, samo si dobio win/poene.

Imas i allin koji se svuda naziva allin ali to i nije - moze da ne uspe odnosno ne zavrsi partiju, ali si ga dovoljno harasovao da si mu naneo stetu i na istom ste, ili ste blizu (roach push, tossov 4 gate iz 2 baze da zergu deny trecu bazu). Ili si ga naterao da napravi mnogo vise vojske nego sto mu treba plaseci se da ces se posvetiti tome, a onda ti odes macro a on umesto da te napada bleji u bazi sa vojskom pa ste ponovo posle nekog vremena na istom, i onda nastavlja partija kao da ga nisi "allinovao". Ovo se radi kad vidis da se prokurcio pa ide CC first ili forge expand na mapi na kojoj je to veoma rizicno, pa ga punishujes. Ja kao zerg mogu double exp kad on ode forge expand into void ray, ali sto bih ga pustio da se siri bez vojske da bi igrali partiju od 50 minuta kad mogu tu da je zavrsim? Ovo je kompetitivna igra nije dzentlmenska, tako da ako neprijatelj ode na ekonomiju bez da razmislja, ne vidim razlog da ga ne zavrsis.

Allin koji se 99% ne odbranjuje je partingov sentry immortal allin, lik je u intervjuu pred BO5 protiv Stephana (jedan od najboljih foreign (non-korean) zergova ako ne i najbolji), rekao da ce to da ide, nasmejao se, i dobio stephana 2 partije uzastopno time, trecu je pokusao nesto drugo i izglupirao se kao magarac (pravio stalkere na ultre?!) i izgubio, i onda je trecu ponovo otisao immortal-sentry allin i dobio ga, i to je to 3-1. Meni likovi pisu "lol bro close positions imma immortal sentry allin u" i dobiju me uprkos tome sto ja znam sta on ide od pocetka :D. Ovo je realno odbranjivo mada moras biti korak ispred njega u skillu i mnogo vise microa treba tebi nego njemu+zavisi od mape do mape. Savatas ga na otvorenom sa 3 strane i cimas ga tako 2-3 puta da istrosi FF i onda pokusas nesto, jedino tako drugacije ne moze.

Sto se tice timing attacka, znam ali za zerga jer zergije i igram, nisi napisao sta igras, pretpostavljam terrana iz price, mogu pitati ortaka.

Ovo je sve subjektivan pogled sta je cheese, sta nije cheese, sta je allin, itd. Naravno misljenje vodjeno logikom. Ali u igri moze da se desi svasta. Recimo ja sam igrao upao u placement slucajno, igrao sam 2v2 sa ortakom i on izasao posle partije a ja slucajno prijavio ne znam ni ja kako i upadnem ranked 1v1 placement. I posto sam bio smoren da se trudim (zato sam i igrao 2v2 :d, bio umoran), 6 poolujem protossa i odbrani se nisam mu ubio nista (iz 15 faktora koji su isli u njegovu korist no nebitno). I bas me iznervirao i nisam hteo da izadjem nego sam igrao i dobio ga posle 40 minuta. Tako da sve ti to zavisi od svega, najbolje sreceno :p.

Tvoj stil igre samo ti mozes diktirati, Nestea je bio najbolji, i dalje je dobar i voli te bolesne roach timing napade posle upgrade-a.

Neko to ne voli nego igra bezbedno macro, harassuje celu igru da dobije edge nad protivnikom sve vise i vise. Znaci kad dodjes u prednost, ne gledaj da dobijes partiju, nego da iskoristis to da bi dosao jos vise u prednost. To ti rade MMA, IdrA (koji je juce izbacen iz EGa :d), MVP itd. I nikad ne potcenjuj neprijatelja, nego se prilagodjavaj svemu (nemoj da pustas da ti ubije 6. bazu misleci da ti je nepotrebna, nemoj da ides iste unite iako on pravi counter iako mislis da imas 10 puta vise od njega, nemoj da aclickujes misleci da imas 10 puta vise od njega). Jedino kada mozes da preseces i zavrsis partiju je ako mislis da bas mozes, recimo igrate mirror i uradio si upgrade 1-1 pre njega (stalkeri na stalkere, mute na mute, naravno ne mozes da usetas tenkovima u njegove siegovane), njemu kasni minut, lupam, jer si ga prethodno harrasovao i dosao u tu prednost. Onda mozes lako zavrsiti ako ispadne glup, naravno to treba da znas do tada.

Neko igra cheese ceo zivot, npr. MC. Kod njega ti nije pitanje da li ce cheesovati nego na koji nacin, da li ce da ode cannonrush u finalu turnira, ili DT, ili proxy, ili void raya, ili 4 gate po kojem je najpoznatiji.

Moj izbor je macro, jer u jacim ligama se tu najvise primecuju razlike, mnogo vise u 30minu nego u 7-8om. Takodje ako radis stalno neke allinove, doci ces u situaciju kada ce se partija produziti i neces moci da se snadjes na 5 baza jer si uvek zavrsavao mnogo pre. Zato kad ides macro, lepo bezbedno igras i harass sve vreme, jer ja kao zerg apsolutno moram (jer ne mogu terrana/tossa da pustim da bude na isto baza kao ja), a ti kao terran ne moras ali je pozeljno. Naravno imas na raspolaganju reapera, hellione, banshiku, marine drop, mine drop, hellbat drop... sramota da ne iskoristis. Ako hoces mozemo mozemo da igramo pa ti probaj nesto itd, pa cemo videti gde imas problema, a mogu i da te posavetujem sta je meni *******o kao zergu, i sta mi odgovara protiv odredjenih rasa.

Dosta toga se promenilo od izlaska HotSa, a jos ce se dosta promeniti kad izadje 4.1.0 ili koji vec je sledeci major patch, tako da ako budete gledali neke replaye ne uzimajte sve zdravo za gotovo, neke taktike su jednostavno ispale iz opticaja, dok su druge drasticno teze, a doslo je i dosta novih.

Poslednja izmena:
Lol, a ja mislio da znam da igram strategije, igrao turnire redalert pre 10 godina i racunam sve je to slicno. Ovo mu ispadne naucna fantastika u poredjenju sa old scool strtegijama :D

Supreme.50, voleo bih ponekad da odigram neku partiju sa tobom. :)
U kojoj si ligi? Ja sam terran u prošloj sezoni platinum, trenutno gold.

Ja sam igrao War3 kol'ko tol'ko pre SC2 (mada sam bio totalni shalabajzer, cisto jedna partija nedeljno ako i toliko max. :D), i DotA (jedina igra u kojoj nisam bio noobonja), pa sam dobio onaj komentar od Korejanaca kad sam probao SC2 :D
Jedino ko je igrao SC1 pa ima neki smisao za igricu, ali same strategije su skroz razlicite, da mislim da ne postoji ni jedna jedina koja i dalje vazi :) (a da... zergling rush vazi :D)

Diamond sam i ne mogu u Master jer mi je od HotSa win rate protiv Terrana fazon 0%, jer su mnogo realni jelte :p. Cak sam i pokusao da switchujem na Terrana ali ne mogu kad ih mrzim iz dna duse. Protiv Tossa lagano, imam oko 90%, nikad lakse, a Zerg isto lagano, osim sto gubim protiv Diamonda/Platinuma jer bas vole 10pool, 14gas/14pool, i takve rusheve, jer u Masteru niko to ne radi. Ili lepo ode exp, a to ustvari nije ekspanzija nego macro hatch samo ga je stavio dole na mesto expa, i izvadi 100 zerglinga i alickuje me, nebitno sto imam banelinge.

Ostavicu realid kasnije ne znam email sad, nije registrovan na moj mail.

@alfaunits
Au ti igras na korejskom regionu? Tamo ti je Platinum kao u US Master od prilike :D. Predji na EU ako nemas lag, mada ako si tamo imas odlican net. Bice ti lakse donekle.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno