Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E nije to samo mesec dana wow , Dobijate Full retail igru cd key + mesec dana free (paid), znaci to nije trial vec full prva expanzija sa sve game timo-m.

Pa jeste ti to cela igra, ali je izaslo toliko ekspanzija da sada to sto daju moze da se racuna kao neki demo. Ako krenes da igras, verovatno ces uzeti i ostale delove koji su redom oko 1,5k, 2,5k i 4k dinara, znaci ukupno 8k plus pretplata mesecno od 13 evrica ako se dobro secam. Lepo su to oni smislili, platices ti njima u svakom slucaju.

Sta ste mislili da ce vam dati bez razloga dzabe WoW ? :D
To je droga, treba bezati od toga.

Aj sto igraju WOW nego sede na ladan beton :).
Pretvorismo mi ovo u wow diskusiju, nek moderatori brisu ovo.

Da, upravo sam video kod Huskey-a. Patch je katastrofa prema onome što sam čitao do sada. Moraću da probam da donesem krajnju presudu.

Fungal traje duplo kraće, i pravi 30% više dmg-a protiv armored jedinica. (ili beše protiv mech...) Uglavnom, ima duplo veći dps, pa će fungali moći da se nanižu za žešći aoe dmg.
Nerfovan je archon toilet, sada jedinice koje izlaze iz vortex-a su sekundu i po neranjive. Izbačen je onaj amulet za HT što im daje 25 više početne energije. Nema insta-warp-stormova. Ovo će još više da utiče na to da će se protos partije vrteti samo oko kolosa.
Teran je nerfovan najviše, bunker se pravi nešto malo sporije (5 sekundi ja mislim), stimpack research traje 30 sekundi duže! Ghost sa EMP-em ne skida više svu energiju od castera, već samo 100 (i 100 shielda protosima, to je ostalo isto). Da ne grešim dušu, terani su dobili jedan buff, battlecruiser se kreće malo brže, umesto 1.4 sada će da se kreće 1.8.... što ga i dalje čini beskorisnim kao i do sada :)

To je što se balansa tiče, ostale promene su, sklonili su broj poraza sa profila za sve lige niže od master. Tako da, od sada ćeš morati papirom i olovkom da pratiš broj poraza koji imaš na ladderu (osim ako nisi master ili grandmaster :) ). Ubacili su alert kada se završi spawn larva, chronoboost i mule. Obe promene su nikad veća glupost.

Ima dosta dobrih promena vezanih za UI, posebno za replay/observer. Mnogo više onih panela i overlay-a su ubacili, i neki izgledaju baš super. Uglavnom alatke za castere, jer sada sve grafički lepše izgleda, i moguće je upoređivati lakše u realnom vremenu.

Eh da, i custom game su dosta izmenili (na bolje) ono što se meni najviše sviđa jeste što imaš deo koji se zove 'bookmarks', pa ćeš tu moći da 'sačuvaš' svoje omiljene custom igre, a ne da ih tražiš do iznemoglosti kroz onaj tupavi scroll. I plus što su sada 'prelomili' custom games po stranicama, a ne kao ona beskonačno dugačka tabela. I filteri više nisu gore kao combo-box, već su dugmići sa leve strane (kao na pregledu profila npr.). Meni to deluje dosta preglednije i bolje. Mada nisam video uživo, samo na YT.

Poslednja izmena:
Khaydarin Amulet izbacen, Stimpack dodato jos 30 sekundi, Battlecruiser povecana brzina kretanja, bunker dodato jos 5 sekundi na build time, Fungal Growth su isto nesto cackali, i za nas noobare :d su izbacili brojac izgubljenih partija, tek u Master i (novoj) Grandmaster ligi se broje.

jel moze pomoc za pochetnike :d
Kupio sam igru pre neki dan i krenuo kampanju (kako to obichno i biva) jer je najbolji nachin za upoznavanje igre :D i na svekom koraku naletim na achievement ali ne vidim neku svrhu da ih skupim sve. Da li greshim negde???

Kupio sam igru pre neki dan i krenuo kampanju (kako to obichno i biva) jer je najbolji nachin za upoznavanje igre :D i na svekom koraku naletim na achievement ali ne vidim neku svrhu da ih skupim sve. Da li greshim negde???

Ne grešiš. Oni su tu samo zarad lične satisfakcije. Uz to njihovim sakupljanjem otvaraš avatare. Inače ne možeš sve achievement-e dobiti kroz kampanju. Neke moraš otkjučati i u MP delu igre.

Achievementi sluze da imas neki razlog da igras vishe od jednom. Neki su laki, neki su teski, sve u svemu ako ih budes vijao malo ces se bolje istrenirati. :D

Neki su brutalno teski. ;)

Zadnji GSL Team tournament je bio bash epic, a pogotovo finale! U ponedeljak pocinje novi mini turnir, 8 korejskih igraca vs 8 outsidera. Sto je najbolje turnir ce biti free, svi imaju pristup HD streamingu i downloadu VOD-ova.

Evo opet za vikend prave SC2 poslastice. Ko nije upoznat radi se o TSL (TeamLiquid StarLeague) turniru , trećem po redu u organizaciji TeamLiquid-a. Više informacija na http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=201449
Mečevi se emituju u subotu i nedelju u 7 i 8 sati popodne. Prošli vikend bilo 40000 ljudi na live stream-u.

TSL je za mene najbolji turnir, mnogo zanimljiviji i od GSLa.
Svaki mec se hajpuje, prica se dosta o svakom igracu, svako daje intervju pre i posle meca. Komentatori se menjaju i svi su dobri.
Zaista sjajna produkcija. Preporucujem svima da gledaju uzivo za vikend od 19h a ko ne stigne neka pogleda vodove.

U svakom slucaju posetite http://www.teamliquid.net/sc2/

da li postoji mogucnost da se posle pogleda snimak

da li neko zna zashto kada igrem paly versus A.I. nemam ni medic ni medivac jedinica??? a nema ni poboljshanja koje sam stekao u kampanji :((((((

zato sto su medic i ta poboljsanja campaign only, a vs ai mu vise dodje kao multiplayer samo protiv kompa.

Jedinice iz kampanje nisu dostupne (za sada) u multi-player. Ima ih u nekim mapama doduse, naknadno doradjene, pa cak i nesto tipa Dragoon-i iz SC1 :D
Verovatno ce "dodati nazad" Medikuse, Firebatove i jos po nesto u sledecim expanzijama.

TSL je za mene najbolji turnir, mnogo zanimljiviji i od GSLa.
Svaki mec se hajpuje, prica se dosta o svakom igracu, svako daje intervju pre i posle meca. Komentatori se menjaju i svi su dobri.
Zaista sjajna produkcija. Preporucujem svima da gledaju uzivo za vikend od 19h a ko ne stigne neka pogleda vodove.

U svakom slucaju posetite http://www.teamliquid.net/sc2/

TSL je OK ali GSL ima bolje igrace, bolju produkciju i najbolje korejske igrace koji prikazuju bleeding edge taktike.

Meni je TSL mnooogo zanimljiviji turnir, ako gledas veceras sve ti je jasno :)

I jedan i drugi imaju svojih prednosti.

TSL večeras no comment:

Koreja - Ostatak sveta: 1-5 :)

Sura je još bolje i to uz Day9

Poslednja izmena:
nisi trebao da spojlujes ako je neko planirao da odgleda sutra VODove, al nema veze.
zaista sjajne partije veceras, a tek sutra sto su dobri parovi :)

Za sat vremena krece GSL World Championship tournament. 8 korenaca protiv 8 stranaca koji su doputovali do koreje. HQ STREAM I DOWNLOAD VOD-OVA SU BESPLATNI!!!!

July, NesTea, Mvp, MarineKing, NaDa, MC, san, anypro
vs
mOOnGLaDe, MorroW, Sen, Dimaga, Jinro, HuK, TT1, White-Ra

Prvo ce biti rasporedjeni u eliminacioni tournament bracket u kome ce se boriti do finala [27k dolara za prvo mesto, 13k za drugo]. Posle toga ce igrati poseban korea vs world turnir, grupna igra kao u GSTL-u na SEDAM pobeda. Bice epic.
http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/2011_GSL_World_Championship

Poslednja izmena:
Ispravka danas i sutra ce biti esibition team torunament, a prekosutra krece eliminaciona faza. Jos bolje. :D

Artosis je coach :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno