Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E ***, sada javljaš za turnir....

Daj najavite ovakve događaje malo ranije, i ako je moguće neka budu vikendom. Ja sam uvek raspoložen za neki dobar tur.

edit: eh da, aj obavezno baci replayeve mečeva posle turnira. Ne mora sve, mogu oni iole zanimljiviji - baš me zanima kako igraju domaći SC2 igrači. Do sada sam na ladderu naleteo samo na jednog.

Poslednja izmena:
***, nisam ja odredjivao termin. Verovatno ne bih ni postovao, nego je rok za prijave pomeren da bi dosli do 32 igraca. A i sam turnir je zamisljen da se odigraju svi mecevi za jedno vece, zbog toga se igra Bo1.

Replayevi polufinala i finala ce biti okaceni na sajtu.

Evo da ne ispadne da javljam uvek prekasno:

Druga sezona gscup-a ce poceti sredinom/krajem januara. Nije jos uvek zvanicno odredjen datum, posto star cup jos nije gotov (ostao loser's bracket do kraja da se odigra, kao i veliko finale).

Rain i HungUn su igrali danas Bo7 semifinals. Snimak na torrentima:
http://sc2torrents.com/details.php?id=55
Sutra Jinro i MC igraju isto.

Jel' se samo meni cini da partije kako se blize finale su sve manje zanimljive???

Poslednja izmena:
Pa ne znam, meni su sve partije koje je Jinro igrao bile fantastične. Rain fura jedan fazon, koji se meni ne sviđa, ali je očigledno dobar u tome.

Drago mi je da ima protosa u polufinalu (i to dva je li), i obojica su pokazali baš dobru igru, a plus tu je i Choya koga je Jinro izbacio u četvrtfinalu. On je super igrao kroz turnir, po meni najbolji protos na ovom GSL-u, samo je gadno pogrešio u majstorici protiv Jinro-a, a da ne pričamo da je zaboravio upgrade za kolose :)

Sve u svemu, izgleda da su najzad ljudi naučili da igraju protiv zergova, i da su se pojavili igrači sa dovoljno skilla da sa protosima dođu u samu završnicu takmičenja. Prvi GSL nisam pratio, ali ovaj mi je definitivno dosta bolji od drugog.

Ocekujem da Jinro prodje, danasnji dan je bio prepun tehnickih problema. Inace, ko god da je gledao ceo prenos nasmejace se kada vidi da je http://johnfacts.org/ zaziveo. :D

Ja se nadam da će Jinro proći, ali on je sam rekao da misli da nema neke šanse.

Ja takodje navijam za Jinro od samog početka ali nisam nešto optimističan da će pobediti MC-a. Većina daje veće šanse MC-u. Nadam se da greše.

Bilo bi zanimljivije da barem jednom imamo tossa u finalu ;)

Au.... ova zadnja LOOOOL! :D Extra kratke partije ali zanimljive.

Sad gledam neke intervuje MC-a: Zar ne rece neko da MC dobro govori engleski?? Domar u mojoj zgradi bolje razume :D (doduse domar je izgleda profesor engleskog, posto zna vise od "thank you" :D)

Poslednja izmena:
Jeste, ali MC kao da je u svakoj sekundi znao tačno šta radi jinro.
rastura kako igra, iako sam navijao za Jinro-a ceo turnir, sada se nadam da će MC osvojiti turnir.

Onaj Rain mi je baš bljutav :(

Biće loše finale (kratko) :(

Nikom nije jasno kako je Rain uopšte stigao do njega.

Pa čizovanjem, i dobar je u tome :)

ali to je sve u čemu je dobar čini mi se.

Stvarno krakti mecevi, MC je dokazao da bolje kontrolise vojsku u ranijim stadijumima igranja. Zadnja partija je bash luda, al i onda se brzo zavrshila.

Izvinjavam se zbog prekida u vas SC2 turnir raspravi ali nesto o dodatku za SC2.

Ending Leaked For StarCraft II's Next Chapter?

Link ka sajtu sa videom
Ovo je kao neka leakovana radna sekvenca, cinematicsa iz SC2 XP1, i mislim da je zesci fake, a moguce da je istinito jer lici na neki wow like spanska papazjanija story.
Da nebude da vas nisam upozorio !
Possible heavy spoiler
http://kotaku.com/5709838/

jedna stvar mi nije jasna... u blizzardu pričaju da će SC2 priča biti kontinualna, bez vremenskih 'rupa', i to u redosledu kako izlaze kampanje, dok sa druge strane sam čuo da će HotS biti vezano oko Kerigen, i da će biti čak i rpg deo vezan za nju...

sve je to lepo i krasno, ali zar nije Rejnor izvukao Kerigen iz kandži Zerga na kraju WoL? Kako sada Kerigen queen of blades ponovo?

Jedino što mi pada na um jeste da priča HotS ide PRE WoL (po storyline-u, je li..), ali ni to ne drži vodu, jer je priča između BW i WoL ta da se Kerigen povukla, Zergovi primirili pred novi napad (koji smo igrali u WoL je li).

Nešto očigledno propuštam, a ne shvatam šta :( hAlp anyone?

jedna stvar mi nije jasna... u blizzardu pričaju da će SC2 priča biti kontinualna, bez vremenskih 'rupa', i to u redosledu kako izlaze kampanje, dok sa druge strane sam čuo da će HotS biti vezano oko Kerigen, i da će biti čak i rpg deo vezan za nju...

sve je to lepo i krasno, ali zar nije Rejnor izvukao Kerigen iz kandži Zerga na kraju WoL? Kako sada Kerigen queen of blades ponovo?

Jedino što mi pada na um jeste da priča HotS ide PRE WoL (po storyline-u, je li..), ali ni to ne drži vodu, jer je priča između BW i WoL ta da se Kerigen povukla, Zergovi primirili pred novi napad (koji smo igrali u WoL je li).

Nešto očigledno propuštam, a ne shvatam šta :( hAlp anyone?

Slažem se sa tobom. Nema drugog načina da se ispriča priča o Kerrigan osim u vidu neke priče čija se radnja odvija pre WoL. Ko zna šta je ona radila dok je bila na "odmoru". Najverovatnije ćemo te dogadjaje videti (odigrati) u HotS.

P.S. Nema potrebe za spoilerima. Ko do sad nije prešo WoL kampanju tog spoiler neće mnogo ni pogoditi.

Poslednja izmena:
Slazem se da jedina realna prica u HotS je neka koja se odvija pre WoL, jer Zergovi bez Overmind-a su samo obične nekontrolisane zivotinje, koje nemaju ni cilj a bas ni svrhu u samom SC univerzumu.

A taj klip je teska papazjanija, gora nego ... maaa Resident Evil sa Matrixom i Inception. Mogao bi sad da kazem moje objasnjene ,ali je glupo i samo je obicna spekulacija sta bi mozda mogla da bude.

Kerrigan se vraca u Queen of blades da ne bi Raynor opet gledao Zeratulovo iskustvo sa travom ;)
Ja sam bash i mislio da ce ovako nesto biti. Opet ce doci marijaci da sviraju :p

Slažem se sa tobom. Nema drugog načina da se ispriča priča o Kerrigan osim u vidu neke priče čija se radnja odvija pre WoL. Ko zna šta je ona radila dok je bila na "odmoru". Najverovatnije ćemo te dogadjaje videti (odigrati) u HotS.

Imam pitanje u vezi APM. Ono sto pominju za pro igrace, APM oko 200, da li je to prosecna ili maksimalna tj. peak vrednost?

Da ne poverujes! :zgran: Pa koliki im je onda peak? 600-700? Jadne njihove tastature...

Poslednja izmena:
Artosis je snimao Boxera ili Foxera, nisam siguran (mislim da je Foxera) tokom GSL qualifiers. Tip je imao jedno 7-10 grupa i samo jurisao kroz njih brojevima! (gleda da li se i sta bilda ili zavrsilo...)
Inace 200 nije previse koliko se nekima cini pogotovu kad se mikruju marinci ;) (ja sam jos oko 100-120 ali imam utisak da je mnogo manje)

Poslednja izmena:
Nije baš 600/700, ali pređe 300. Mada, gledao sam dosta pro replaya i dobar deo APM-a je veštački. Vrlo često po 500 puta izdaju jednu naredbu, uglavnom kada je kretanje.

Pa pogledaj prvih minut-dva meča... šta tu ima da se radi ***, praviš radilice, a oni tu nabiju APM oko 200. Jea rajt ;) klikću samo kao blesavi.

Uzmi gledaj neki pro replay iz prvog lica i videćeš.
E sada, kada dođu borbe, onda je već druga priča. Pogledaj im kako raspoređuju hotkey-eve. To je ključ, i da svaka vrsta vojske radi tačno ono što treba. tako oni gotovo istovremeno rade scoot'n'shoot, bacaju magije, a istovremeno prave 'kod kuće' još vojske/radilica itd. E to je pravi APM, i tada peakuje preko 300. (to je 5 akcija u sekundi! doduše nisu sve korisne :))

Po onome što sam do sada video, realan APM korisnih radnji bi trebalo da bude 150-180 (do 3 korisne radnje u sekundi). Mada opet i to zavisi, ako odjednom isklikćeš da ti se pravi 20 jedinica. Realno to možeš uraditi u 2 sekunde i onda imaš oko 600APM i sve korisna radnja.

edit: e da, i ono za raspoređivanje radilica na početku partije... isto, čista glupost. Lik je merio sve moguće varijante (sve radilice na jedan patch, pa onda klik sve na jedan, pa onda brzi klik na 3 i prebaciti ih na udaljeniji patch, pa onda brzi f1+click svaka radilica na po jedan mineral patch, i to sve u varijanti da li prvo klikneš da skupljaju, pa onda staviš da se pravi radilica ili prvo staviš da se pravi nova radilica pa onda isklikaš jednu od gore navedenih varijanti.), i rezultati su bili apsolutno identični. U prevodu, sve radilice na jedan patch, manje ima šanse da pogrešiš.

Mislim da ima na TL forumu, tj. da sam tamo pročitao ovo. Opet, svi igrači 'nekako' rasporede radilice, niko ne klikne sve na isti patch. Navikli iz SC1 :)

edit2: evo linka. nije TL forum, već crafting stars: http://craftingstars.com/main/node/46

Poslednja izmena:
Namerno vestacki nabijaju APM kako ne bi bili uspavani/usporeni kad dodje bitan trenutak.
To je fora koja se koristi od SC i mnogima pomaze.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno