Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa to je cisto zagrevanje, moze ti da imas i 250APM ali ako radis nesto bezveze i losa ti taktika izgubis.

@3MAJ86
And big thx za ovo o rasporednjenu radilica na pocetku, imao sam osecaj da je isto bilo kolko se zezas, mada ja sam uvek sve poslao na jedna i nove sam usmeravao na prazne patchove (dok nema puno radilica).

Ako je ono stvarni trailer po mom nekom razmisljanju prica bi mogla da ide ovako :) :

Raynor oslobodio Kerrigan (kraj WoL), par meseci posle Arcturus kidnapuje Kerrigan (Kerrigan nije vise opasna kao pre :)) i ugradjuje joj ono cudo. Zergovi spasavaju Keriggan koja ih nekim telepatskim mocima zove da je izbave bede. Kerrigan se pridruzuje Raynor-u u borbi protiv Arcturus-a.

Druga ekspanzija. Hibridi napadaju, sve 3 rase se udruzuju za finalni fight koji ce biti u Starcraft 3-ci, koji ce izaci ~2034. godine +- par meseci :))).

APM jeste bitan, ali SC 2 je vise Macro igra :).

Ja sam mislio na nesto mnogo prostije - Kerrigan shvata da mora da se vrati u QoB da bi mogli da rese hibride, pa pola misije se Rejnor i Kerigan setaju po Zerville-u ;)

Sto se APM-a tice, u borbi je itekako bitan, barem kad imas nesto tipa Ghost/HT.

Bitno je kako koristis APM,sam broj ne znaci nista.Koliko je samo puta igrac sa duplo manjim APM dobio partiju.

...

Ja sam mislio na nesto mnogo prostije - Kerrigan shvata da mora da se vrati u QoB da bi mogli da rese hibride, pa pola misije se Rejnor i Kerigan setaju po Zerville-u ;)

Sto se APM-a tice, u borbi je itekako bitan, barem kad imas nesto tipa Ghost/HT.

Lol xd :).

Kao sto rece covek x puta se desilo da igrac sa bukvalno duplo gorim APM-om dobije game laganica :). Ali naravno APM je bitan pogotovu kod zerga i terrana, treba paziti da queenovi uvek "obradjuju" svoj hatchery, treba praviti stalno vojsku i radilice itd. Kod tossa nije bitan neki preveliki APM. Inace zaboravio si da dodas Sentry-a uz Ghost-a i HT-a :).

A, da... znao sam da jos necemu je jako bitan APM ;) Za ostalu vojsku manje vise, ali slozicete se da ova tri traze dosta vise mikro.

Inace video sam nekoliko puta da dobar mikro maraudera razbije ultraliske ;)

Poslednja izmena:
A, da... znao sam da jos necemu je jako bitan APM ;) Za ostalu vojsku manje vise, ali slozicete se da ova tri traze dosta vise mikro.

Inace video sam nekoliko puta da dobar mikro maraudera razbije ultraliske ;)

Inace i za infestora treba malo bolji mikro :).

Znas li ime game-a bas me zanima :) ?

Alex aj okaci snimke polufinala, ne mogu da nadjem gde ima.

Hvala!
Ne radi link za 7mi mec prvog polufinala. :( Daj neki drugi ako ima.

I ne kapiram sto nece sa copy Jdown da pokupi ove linkove ?

Hvala!
Ne radi link za 7mi mec prvog polufinala. :( Daj neki drugi ako ima.

I ne kapiram sto nece sa copy Jdown da pokupi ove linkove ?

Link ne radi zato što meča nije ni bilo (4-2 krajnji rezultat). To je neka vrsta anti spoilera. :)

Probaj da pokupiš linkove tao što ćeš ići na "citiraj" opciju u mojoj poruci sa linkovima.

Poslednja izmena:
Super, ali ja nisam tu na žalost :(

Baš mi je krivo, ali hvala u svakom slučaju na obaveštavanju na vreme. :)

Daj neke replay-eve od prošle nedelje :)

kako si ti prošao btw?

Ko organizuje to radnim danima xd :), mozda nekad nedelja da bude :) ?

I meni bi vise odgovarala nedelja. Izbor je pao na cetvrtak zbog toga sto su nedeljom ostali kupovi a petak/subota su izlasci. Za sad ce i dalje biti cetvrtkom, mada cu da lobiram da se to preseli za vikend :)

Daj neke replay-eve od prošle nedelje :)

kako si ti prošao btw?

Random su generisani bracketi, tako da sam imao bye u Ro32 :D (jer se prijavilo 20 ljudi). Posle me cekao diamond terran u sledecoj rundi. Bilo je tesno i nisam bas odigrao najbolje sto umem. Izdrzao sam cak 19 minuta s obzirom da je protivnik isao na 3rax i da je bio za 3 lige iznad :) . Ali napravio sam gomilu sitnih gresaka koje su se nakupile plus moj crappy micro...

Battle report i replay pack polufinala, finala i meca za trece mesto ovde.

K, bilo bi super da turir bude nedeljom :). Inace konkurencija je bas jaka :).

Imam problem. Ne mogu da predjem pretposlednju misiju. Nemam ideju sta da radim. Najvise sam uspeo da stignem do nepunih 75% i onda me razbucaju. Bas nemam ideju. :(

Kako ste vi presli, imate li neku taktiku ?

Cekaj zar nije pretposlednja misija ona kad imas da biras oces da unistis Zergovima air jedinice ili mrezu tunela ?
U zadnjoj se puni artefakt, nije bas jednostavna misija, ali nije ni toliko teska, jedino na brutal zahteva savrsenu postavku jedinica i gradjevina za iste.

Za pretposlednju predlazem da napucas gomilu banshee-a i vikinga i samo rezes - ni na brutal ti nista ne mogu (samo gledaj kada nadolaze jedinice na tebe, pobij ih i onda odsetaj da bijes). Ovo je ako bijes platforme (air). Ako ides da bijes u tunelu (Nydus da se izbegne), to je bash laka misija.
E Leviatan je zeznut u platform misiji, trebace ti podosta vikinga.

Znaš kako sam ja prešao poslednju na brutal. Napravio sam bezbroj tenkova i marinaca, i naravno ono sranjce za usporavanje zergova (onaj mind control ne valja ništa).

Kada se pojavi kerigen, vidi da izvučeš marince ispred linije tenkova i malo ih raširiš. Dok tenkovi rokaju po njoj i po ostalim zbljorgovima, ona ubija marince. Ovime postižeš da ti ne crkne prevelik broj tenkova kada ona dođe. Dok nje nema, sve je lako, tenkovi + tornjevi za usporavanje uništavaju sve živo. Možeš da napraviš par banshee-a i da njima gađaš crve, ali to moraš da radiš čim se crvi pojave, jer ako čekaš oni postave spore crawlere pa ti cloak ne znači ništa.

Marinci takođe ubijaju overlorde koji par puta dropuju u bazu. Ja sam pretpostlednju misiju išao na air, jer mi je lakše da se makljam protiv nydusa nego protiv broodlordova, jer isti imaju veći range od turreta, i razvale tenkove zbog splash-a koji naprave sami sebi.

Poslednja izmena:
Ja sam prelazio zadnju misiju sa air napadima, jako je tesko jer moras imati dosta air jedinica.
Kad budem opet prelazio igracu radje da mi bazu napadaju crvi.

Ja sam prelazio zadnju misiju sa air napadima, jako je tesko jer moras imati dosta air jedinica.
Kad budem opet prelazio igracu radje da mi bazu napadaju crvi.

Tako sam i ja i ako opet budem prelazio idem na crve. Ovako sam morao da smanjim na normal.
Iz vazduha je tesko jer dolecu sa svih strana i samo jednog brodlorda ne ubijes na vreme i napravi ti rupetinu u odbrani...

Poslednja izmena:
...

Tako sam i ja i ako opet budem prelazio idem na crve. Ovako sam morao da smanjim na normal.
Iz vazduha je tesko jer dolecu sa svih strana i samo jednog brodlorda ne ubijes na vreme i napravi ti rupetinu u odbrani...

Samo massuj marince + vikinge + medice i pravi turrete i moze koji raven da prodje :).

Ja sam u prethodnoj misiji unistio njihov air defence tako da me napadaju Nydus crvi. Sve bude ok do nekih 50% napunjenosti onog cuda ali onda krecu da me deru... nije mi problem Kerigan uopste jer nju brzo isamaram, problem su mi oni sitni prokletnici koji dolaze sa svih strana a i to sto ako jedan delic male zapustim na sekund, oni se pojave otuda i na primer ako mislim da dobro guram, odem na drugi kraj baze kad' vidim da su mi oni razvalili pola baze!! Uzas! Bas sam frustriran! Mislim da bi trebalo Nyduse da ubijam bukvalno cim se pojave kako bih sprecio da bljuju one male i probacu da one velike brodove saljem na sred mape jer iz vazduha nema ko da ih napada, posaljem nekoliko njih po celoj mapi i da probam da ubijam crve tako... nerviraju me i oni leteci "baloni" koji ispustaju Zergove...

@alfaunits&BobMarli Cekajte, cekajte, to je misija pre pretposlednje, nju sam presao. Sada sam na misiji kada se Kerigan pojavljuje i kada se artifakt puni, pise mi 25/26 znaci trebalo bi da ima jos jedna posle nje!? Ili sam se istripovao pa ja u stvari igram poslednju!??

Sta bese to za usporavanje Zergova?? Mind control stvarno uopste ne funkcionise.

...

Ja sam u prethodnoj misiji unistio njihov air defence tako da me napadaju Nydus crvi. Sve bude ok do nekih 50% napunjenosti onog cuda ali onda krecu da me deru... nije mi problem Kerigan uopste jer nju brzo isamaram, problem su mi oni sitni prokletnici koji dolaze sa svih strana a i to sto ako jedan delic male zapustim na sekund, oni se pojave otuda i na primer ako mislim da dobro guram, odem na drugi kraj baze kad' vidim da su mi oni razvalili pola baze!! Uzas! Bas sam frustriran! Mislim da bi trebalo Nyduse da ubijam bukvalno cim se pojave kako bih sprecio da bljuju one male i probacu da one velike brodove saljem na sred mape jer iz vazduha nema ko da ih napada, posaljem nekoliko njih po celoj mapi i da probam da ubijam crve tako... nerviraju me i oni leteci "baloni" koji ispustaju Zergove...

@alfaunits&BobMarli Cekajte, cekajte, to je misija pre pretposlednje, nju sam presao. Sada sam na misiji kada se Kerigan pojavljuje i kada se artifakt puni, pise mi 25/26 znaci trebalo bi da ima jos jedna posle nje!? Ili sam se istripovao pa ja u stvari igram poslednju!??

Sta bese to za usporavanje Zergova?? Mind control stvarno uopste ne funkcionise.

Pravis banshee-je za unistavanje nydus-a, dalje na ulazu u tvoju bazu postavis xyz turreta, i pozadi neke maraudere, marince i medivace ili sta vec, naravno na oba ulaza da ti stoji po par siege-ova i stalno massuj battlecruisere.

To je zadnja misija, ocigledno nisi nasao secret mission (potrazi po netu kako se aktivira).
Kao sto rekose, postavi minimum 5 tenkova, napravi bunkere, marauder u svaki bunker po jedan, po 3 SCV-a na obe strane sa auto-repair i medike van bunkera. Marince u bunker. Ono sto usporava zergova 2 na levom, 1 na desnom ulazu (moze i 2 na desnom ali tu nema potrebe).
10 Banshee-a i jurisaj nyduse cim ih vidis, mada i na Hard moze sa tenkovima da se izdrzi bez ubijanja Nydusa.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno