Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Inače, jel ima neko da je probao kraj u obe varijante? Ako jeste, šta vam je bilo teže?

Nisam probao sa air units-ima, ali na hard-u, sa onim kanalima zlo i naopako , pogotovo pred kraj kada se spawnuju bez upozerenja skoro non stop, ako se ne neutralisu na pocetku tesko moze da se odbrani, jos sam se ja wall-ovo redom baraka pa redom bunkera, a ono sto mi se specijalno svidelo je sto je AI u odredjenim situacijama sa infestorima bacao po koje infested terran jaje direkt na tenkove da se medjusobno splashom uniste. A da ne pricam kada dodje kerrigan pa mi pobijes 5-6 tenkova dok se neutralise. Kapiram air units da je lakse , samo massa viking-a unapredjenih.

Poslednja izmena od urednika:
Da, bilo je o tome rechi nekoliko stranica nazad. Ja sam morao da ugasim SLi inache mi je igra kochila!! dok sam na Hyperionu.

Nisam probao sa air units-ima, ali na hard-u, sa onim kanalima zlo i naopako , pogotovo pred kraj kada se spawnuju bez upozerenja skoro non stop, ako se ne neutralisu na pocetku tesko moze da se odbrani, jos sam se ja wall-ovo redom baraka pa redom bunkera, a ono sto mi se specijalno svidelo je sto je AI u odredjenim situacijama sa infestorima bacao po koje infested terran jaje direkt na tenkove da se medjusobno splashom uniste. A da ne pricam kada dodje kerrigan pa mi pobijes 5-6 tenkova dok se neutralise. Kapiram air units da je lakse , samo massa viking-a unapredjenih.

Ja sam takodje isao na varijantu bez vazduzsnih jedinica i na normal tezini sam se dojajno preznoio. Zardjao sam totalno. Sad cu da probam drugu varijantu mada vrlo lako moze da se desi da bude jako cipavo jer ce verovatno biti dosta kombinovanih napada a treba izgraditi dovoljno tureta :D

Ja neznam kako je vama,ali meni je i na normal tezini tesko!Svako misiju sam isao ispocetka nekoliko puta,jedino sam tutorial presao bez frke!Nema ja sta da trazim u multiju!!!

Ja neznam kako je vama,ali meni je i na normal tezini tesko!Svako misiju sam isao ispocetka nekoliko puta,jedino sam tutorial presao bez frke!Nema ja sta da trazim u multiju!!!

To ti je stvar prakse. Meni je normal prelako, a hard po nekad tesko. Stigao sam do pola. Uspori brzinu igre stavi na normal, bice ti lakse da reagujes

Ja nikada nisam igrao starcraft, instalirao sam dvojku juce i krenuo singleplayer, presao sam prvih 6 misija na normal tezini, svaku iz prvog pokusaja, tako da po mom nekom misljenju nije ni potrebno prethodno iskustvo igranja SC ukoliko ste bar nekad odigrali neku RT strategiju...za multiplayer je vec druga prica, skoro sam siguran :)

Ja nikada nisam igrao starcraft, instalirao sam dvojku juce i krenuo singleplayer, presao sam prvih 6 misija na normal tezini, svaku iz prvog pokusaja, tako da po mom nekom misljenju nije ni potrebno prethodno iskustvo igranja SC ukoliko ste bar nekad odigrali neku RT strategiju...za multiplayer je vec druga prica, skoro sam siguran :)

Budi potpuno siguran :)
prve 3-4 misije su smejurija cak i na hard, prva misija koja je vec malo teza je ona sa vozovima, ne znam koja je po redu. Ali ako pravis odgovarajuce jedinice, i pokupis sve napustene sa mape, nije ni ona teska

Ja sam uspeo da predjem sve misije na hard osim 2, i odradio sve bonus misije osim
Ona poslednja sa protosima, gde nadiru kao ludi, tu me vec mrzelo pa sam ukljucio God mod
Poslednja misija, odradio da nemaju letece jedinicia,ali kontam da sam malo lose stavio upgrade na vojsku tipa, siege tenk stavio samo splash dmg. a nisam stavio da mi smanjuje friednly fire, i cak nisam stavio ni SCV brze popravljaju... sve letece i Ghost-a koje nisam ni koristio na max.
Cak i bonus misiju presao na hard.

Nisam ni znao da ima ta opcija da mozes usporiti igru!Hvala na toj informaciji!Jel' ima neki taster pomocu koga mozes ako imas npr. dve grupe jedinica na razlicitim stranama mape da se jednostavno prebacujes sa jedne na drugu,da nemoram klikcati po mapi?To je jedno pitanje,a drugo, ako imas zadatak da unistis neciju bazu u kojoj ima nekoliko objekata,dali mozes da obelezis sve objekte i da tvoje jedinice redom unistavaju,da ne obelezavam jedan po jedan objekat?

Što se tiče grupisanja jedinica, sistem koji postoji još od prvih RTS-ova i dalje radi:
CTRL + broj, definisanje grupe. Pritisak na broj selektuje grupu.
Znači selektuješ grupu jedinica, pritisneš CTRL + 1, onda nadalje uvek možeš da pritisneš samo 1 i da ih imaš selektovane. Trebalo bi da dupli pritisak na 1 onda i centrira ekran na njih.

Što se tiče napada na bazu, tu je najbolje rešenje attack move. Pritisneš attack (ili A na tastaturi) i klikneš levim dugmetom na udaljeni kraj baze. Jedinice onda napadaju sve usput.

Što se tiče grupisanja jedinica, sistem koji postoji još od prvih RTS-ova i dalje radi:
CTRL + broj, definisanje grupe. Pritisak na broj selektuje grupu.
Znači selektuješ grupu jedinica, pritisneš CTRL + 1, onda nadalje uvek možeš da pritisneš samo 1 i da ih imaš selektovane. Trebalo bi da dupli pritisak na 1 onda i centrira ekran na njih.

Što se tiče napada na bazu, tu je najbolje rešenje attack move. Pritisneš attack (ili A na tastaturi) i klikneš levim dugmetom na udaljeni kraj baze. Jedinice onda napadaju sve usput.

Hvala,to mi je trebalo,ovako neznam gde bi pre!Dok jednoj grupi naredim gde i sta,ona druga stoji,a dotle me oni zergovi razbijaju!Sto kaze fingon82 treba samo prakse!:wave:

Imam zanimljiv problem. Kad pokušam da startujem igru dobijam: "An error occured starting starcraft II. Please try later.". Malo sa kopao po forumima i zaključio sam da je problem do drajvera za grafičku.
U driverinfo.txt se nalazi sledeći log:
Kod:
WIN32:VIDEO:1002:8.17.10.24|DRIVER_INCOMPATIBLE|[url]http://eu.blizzard.com/support/article/driverupdates[/url]
WIN32:VIDEO:1002:8.17.10.18|DRIVER_INCOMPATIBLE|[url]http://eu.blizzard.com/support/article/driverupdates[/url]
WIN32:VIDEO:1002:8.14.10.753|DRIVER_INCOMPATIBLE|[url]http://eu.blizzard.com/support/article/driverupdates[/url]
WIN32:VIDEO:1002:6.14.10.7082|DRIVER_INCOMPATIBLE|[url]http://eu.blizzard.com/support/article/driverupdates[/url]

WIN32:VIDEO:1002:8.14.10.716|DRIVER_INCOMPATIBLE|[url]http://eu.blizzard.com/support/article/driverupdates[/url]
WIN32:VIDEO:1002:6.14.10.7028|DRIVER_INCOMPATIBLE|[url]http://eu.blizzard.com/support/article/driverupdates[/url]

WIN32:VIDEO:1002:8.14.10.716-|DRIVER_OUT_OF_DATE|[url]http://eu.blizzard.com/support/article/driverupdates[/url]
WIN32:VIDEO:1002:6.14.10.7028-|DRIVER_OUT_OF_DATE|[url]http://eu.blizzard.com/support/article/driverupdates[/url]

E sad instalirana je poslednja verzija catalyst-a 10.7, pa mi nije baš najjasnije zašto se ovo dešava.
Jel imao neko sličan problem ili ima ideju kako da rešim ovo? U svakom slučaju sledeće nedelje bi trebalo da pazarim GTX 460 pa valjda ću onda da rešim problem sa nvidia drajverima.
Hvala unapred.

Poslednja izmena od urednika:
dali mozes da obelezis sve objekte i da tvoje jedinice redom unistavaju,da ne obelezavam jedan po jedan objekat?

da li odvojeno, ako nije problem :)

moze, drzis shift+desni klik na neku zgradu, pa na sledecu, pa na sledecu...pojavice se crvena linija po redosledu koji si izabrao, i koji pokazuje po kom redu zgrade bivaju napadnute
koristiti oprezno ;)

Da, i ja sam prešao tako što sam odabrao da nema air jedinica. Isto na hard i bilo je poprilično teško, ali ne i nemoguće :D Verovatno ću danas-sutra da isprobam i drugi kraj. Verovatno bih se opredelio da uništim worms da sam znao kako su ih u singlu osmislili - kao svojevrstan beacon koji sponuje sve jače i jače talase zergova. Ja još mislio "ma kakvi nydus worm-ovi, zar je bitno što će jedne te iste jedinice ionako da mi dođu do baze", ali nije baš tako. Ovde sponuju uzastopne talase jedan za drugim, sve jače i jače dok ih ne uništiš, odnosno dok te ne preplave. Mada, ko zna šta su onda osmislili za air units :)

Budi potpuno siguran
prve 3-4 misije su smejurija cak i na hard, prva misija koja je vec malo teza je ona sa vozovima, ne znam koja je po redu. Ali ako pravis odgovarajuce jedinice, i pokupis sve napustene sa mape, nije ni ona teska
Iskreno, nakon svih pređenih misija, meni se više čini da je to do stila nečijeg igranja i (ne)poklapanja tog stila sa AI protivnikom, u zavisnosti od toga da li je zerg, teran ili protos. Dešavalo mi se da neke misije budu lake, a neke prilično teške, nezavisno od toga koje su po redu. Recimo, meni je ta misija sa vozovima bila među najlakšima, mnogo lakša od, recimo, treće, dok mi je takođe među najlakšima bila i - pretposlednja misija, što je poprilično paradoksno...Jednostavno, misije su dinamične, u 90% njih uopšte nije cilj srušiti bazu protivniku već raditi nešto po mapi, greške i izleti se ne praštaju jer kroz 10 sekundi ta vojska koja ti je bezveze poginula u nepotrebnom napadu na nešto će ti zatrebati zbog novog eventa koji je trigerovan i koji moraš ispuniti...

Što se tiče Zeratulovih misija, savetujem svima da ih obavezno odigraju! :) Poslednja je naročito pravi izazov i poslastica. Vizija kraja sveta...brilijantno :smoke:

Poslednja izmena:
Presao sam sve misije ali mi ipak pise 25/26...Da li ima neka skrivena misija?

Presao sam sve misije ali mi ipak pise 25/26...Da li ima neka skrivena misija?

Ima, ima :-devil-: samo cu reci , mozda si provalio na kraju jedne misije kad ti napise Victory i kolko si igrao i sta si postigao pise nesto sto je meni odmah privuklo paznju mada nisam igrao ponovo misiju :D.

I da misiji je odlicna, ima neverovatni RPG smek !

Ima, ima :-devil-: samo cu reci , mozda si provalio na kraju jedne misije kad ti napise Victory i kolko si igrao i sta si postigao pise nesto sto je meni odmah privuklo paznju mada nisam igrao ponovo misiju :D.

I da misiji je odlicna, ima neverovatni RPG smek !
Posle koje misije? Daj opis misije u spoileru...
Aj kao Zrenjaninac Zrenjanincu.. :D

Poslednja izmena:
Ajde, ajde, spoiler tagove pa lagano pisi gde! :D

UPUSTVO za SECRET MISSION

Misija se otkljucava kada u toku kamapnje u misiji Media Blitz (tamo gde Tychus vozi Odin-a po 2. put) dole desno u cosku mape unistite civilian objekat koji se zove Scients Lab inace je crven na mapi ,ali je neutralan. Pokupite item sto ispadne i posle misije pricaju o tome i na mission mapi imate novu planetu i pise SECRET.
Kad predjete sve misije i odigrate ponovo Media Blitz i pokupite item NECE VAM SE OTKLJUCATI SECRET MISIJA morate bas iz save game tipa na kraju Media Blitz misije.
Srecno

UPUSTVO za SECRET MISSION

Misija se otkljucava kada u toku kamapnje u misiji Media Blitz (tamo gde Tychus vozi Odin-a po 2. put) dole desno u cosku mape unistite civilian objekat koji se zove Scients Lab inace je crven na mapi ,ali je neutralan. Pokupite item sto ispadne i posle misije pricaju o tome i na mission mapi imate novu planetu i pise SECRET.
Kad predjete sve misije i odigrate ponovo Media Blitz i pokupite item NECE VAM SE OTKLJUCATI SECRET MISIJA morate bas iz save game tipa na kraju Media Blitz misije.
Srecno

E bzvz. Mora save? :(

Igra je super, zadržali su staru atmosferu i to je za svaku pohvalu. Retko koja igra danas to uspeva. :banana: Hardverska zahtevnost i optimizovanost igre su takođe vrh.

Sa druge strane, Starcraft postaje sve veći ripoff Warhammera 40K, dakle sramota koliko stvari mažnjavaju. Al baš me briga, važno da uživam u igri. Za razliku od nastavka DOWa, ovo vredi igrati.

Poslednja izmena:
Da li se i dalje cuje onaj urlik iyeeeaaaaaargh kad se klikne na Barracks? :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno