Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Probao sam AI 6.0 protiv zergova, jeste malo bolji, ali i dalje jako slaba avijacija, i slabo cuvane baze.

Ground units mnogo bolje napadaju, i koristi vise ultraliskove, sto je veliki napredak. I nema vise onaj bug kada krece pa se vraca, krece pa se vraca.. sada napadne i ili ti ili on, nema bezanja.

Hm... to znači da zapravo imaš brže spremnu jedinicu, ali gubiš mogućnost pravljenja queue-a za konstrukciju jedinica?

Da, međutim, ima tu i još jedna strana medalje. Možeš da imaš jedinicu koja se ponaša kao Pylon, te da je postaviš bilo gde na mapu pa da izgradiš jedinice na licu mesta.

Generalno, warp gate je mnogo jaka stvar. U kasnijoj fazi partije ionako se minerali gomilaju. Izgradi se desetak baraka/warp gejtova, pa onda svakom od njih za tili čas zbudžiš desetak jedinica bilo gde na mapi. Vrlo zgodno za smaranje protivnika i zaobilaženje choke pointa.

Da, međutim, ima tu i još jedna strana medalje. Možeš da imaš jedinicu koja se ponaša kao Pylon, te da je postaviš bilo gde na mapu pa da izgradiš jedinice na licu mesta.

Generalno, warp gate je mnogo jaka stvar. U kasnijoj fazi partije ionako se minerali gomilaju. Izgradi se desetak baraka/warp gejtova, pa onda svakom od njih za tili čas zbudžiš desetak jedinica bilo gde na mapi. Vrlo zgodno za smaranje protivnika i zaobilaženje choke pointa.

Upravo.
Ja sam sinoc isprobavao neshto, napravio tri warp gate-a i dok sam se peglao sa jednim zergom na otvorenom drugi mi doshao sa par roacheva, hidri i zerglinga i pocheo da smara ekspanziju sa zhutim mineralima. Warpovao 3 zealota, taman da ga onesposobe dovoljno dok se ja nisam vratio. A cooldown nije toliko losh.
Sjajna stvar za late game, prishunjash se ili dropujesh probe nekome iza ledja, napravish pylon i samo krenesh da shtancujesh dark templare ili zealote sa unapredjenim charge-om, uletish u bazu pobijesh radilice ochas posla.
Dobra je stvar warp gate, sasvim, a i gotivno izgleda.

Ja sam i dalje razocaran sa warp gate-om. Secate se prve prezentacije (ko nije odgledao http://www.youtube.com/watch?v=-PfkVeI7AiA 7:07). Ovo prvi put kad sam video, pomislio sam... WOW! U tom slucaju bi stvarno moglo takticki da se iskoristi dosta. A ovo.... nisam nesto extra odusevljen, iako jeste dobra "fora", po meni samo to moze i da bude.

Ne bih se slozhio. :)
Mislim da je veliki napredak u odnosu na SC1 protose. Naravno nije u podjednakoj meri korisno kao nydus kanali ali opet mozhe jako dobro da se iskoristi i svakako ce biti vishe od fore, mogu ljudi to znanto bolje da stave u upotrebu.
Ono shto bih ja voleo jeste da blizzard prestane da sakati protoss jedinice. Terranima skidaju cooldown za techovanje i izgradnju a protossima hp i shield. Ma daj.:wall:

Moram priznati da ovaj AI 6.0 uopste nije los. Igrao sam protiv sve tri rase. Nedostaje avijacija, ali baze su sada malo bolje cuvane, a napadi sa kopnenim jedinicama su odlicni. Zerg napada sa tipa 6 ultraliska sa pratnjom, protos sa 6 - 7 kolosusa, i terran sa isto toliko thor-ova. Koristi se i avijacija ali nista specijalno.

Neko ko nema iskustva sa SCtom, mislim da ce se namuciti da pobedi.

Dobar je AI 6.0 sasvim. Zerg i terran ponajvishe, protoss i ne toliko.

^^Slazem se, dobar je, 2x sam izgubio
I ja upadoh u betu, sinoc mi stigao invite

**** me original jedan... ne mogu da verujem da mi cdkey od WC2 Battle.net edition ukraden.
Ne moze bez originala da se pridruži beti?

Sta znaci ona skracenica bb sto mi salju na beti? Imaju neki nemusti jezik koji ne razumem :)

Dobar je AI 6.0 sasvim. Zerg i terran ponajvishe, protoss i ne toliko.

Pa boga mi, kad ti dodje jedno 6 colosus-a, i gomila stalkera i zelota, nije bas lako za nekog ko nema iskustva sa igrom.

Inace je dosta pametniji, koristi dropshipove da se expandira na ostrvima, koristi specijalne moci, supply depots da zabarakadira ulaz, zaista veliko poboljsanje.

EDIT:

Upravo videh. Izasao 6.1 :D

http://darkblizz.org/Forum2/ai-scripts/starcrack-ai-official-thread/

Pa boga mi, kad ti dodje jedno 6 colosus-a, i gomila stalkera i zelota, nije bas lako za nekog ko nema iskustva sa igrom.

Inace je dosta pametniji, koristi dropshipove da se expandira na ostrvima, koristi specijalne moci, supply depots da zabarakadira ulaz, zaista veliko poboljsanje.
Pa ja pricham iz mog ugla, tj. uzevshi u obzir moje iskustvo. Jedino zerg mi je jednom napravio problem i to jer sam podcenio i krenuo sa premalo jedinica.
Sknuh 6.1, isprobacu posle.

Konacno mogu da biram Rasu :D jej...ovaj najnoviji laucnher je kick-ass

*** igrati sa zergovima je stvarno... katastrofa. Inace ne igram sa zergovima, tako da nisam bas najbolje uhodan, ali ovo je katastrofa. Znaci da napravim 30 jedinica za napad, kojih god, jednostavno nije dovoljno protiv terrana ili protosa.

Poslednja izmena:
*** igrati sa zergovima je stvarno... katastrofa. Inace ne igram sa zergovima, tako da nisam bas najbolje uhodan, ali ovo je katastrofa. Znaci da napravim 30 jedinica za napad, kojih god, jednostavno nije dovoljno protiv terrana ili protosa.
Kada si zerg morash da pravish pritisak stalno jer ti jedinice nisu stamene kao kod protosa. Rush, shta drugo.

Зергови све надокнађују бројношћу и ефектом изненађења. Јој како ми је задовољство када их укопам и дочекам непријатеља у замку... Милина:)

Neće da mi apdejtuje SC2 Betu, mislim ok, verujem da mi i ne treba nego nervira... Jel je moguće da je to zbog onih gluposti koje sam ubacivao u instalacioni direktorijum?

veoma moguce

Sa ovim 6.1.1 sa Terranom protiv Zergova samo se krene u spamovanje marinaca i gotovo :)

zergovi su tako prejaki da nemam rechi... jednostavno mnogo brzo se proizvode, brzo i lako se shire, ako i uspesh da mu sadzgash expanzije sredinom igre vrlo brzo se povrati i kontraudar je tesko izdrzati... krenuo sam sa teranima i sakujem jako :d

Meni loader ne radi, izbacuje mi error, sada sam pregledao log na darkblizz, ne znam koji mu je...

zergovi su tako prejaki da nemam rechi... jednostavno mnogo brzo se proizvode, brzo i lako se shire, ako i uspesh da mu sadzgash expanzije sredinom igre vrlo brzo se povrati i kontraudar je tesko izdrzati... krenuo sam sa teranima i sakujem jako :d

Meni je sa zergovima najlakše, samo spamujem marince i nema šanse da mi se održi...Mnogo veći problem su mi Protosi (ako igram sa ne-Protos rasama, Protos na Protosa mi je sasvim ok.) Protiv Zergova je banja, ma sa kim.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno