Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je sa zergovima najlakše, samo spamujem marince i nema šanse da mi se održi...Mnogo veći problem su mi Protosi (ako igram sa ne-Protos rasama, Protos na Protosa mi je sasvim ok.) Protiv Zergova je banja, ma sa kim.

Zergovi nisu teski, samo treba da se spremis, jer kasnije napada sa recimo 5 ultraliska i gomilom zerlinga i roacheva itd... Moja klasicna odbrana je 2 bunkera sa po 6 marinaca, i okolo stavim 10 tenkova i dovidjenja. Ta taktika vazi za sve rase bukvalno. Tu iza mi stoji 20 vikingsa da se zastitim od avijacije i eto...

Kada igram sa protosima, onda ide recimo 10ak canon-a na ulazu, a iza OBAVEZNO jedno 7 - 8 colosus. Najjaca protosova jedinica, odusevljen sam. Takodje jedno 20ak finiksa u pozadini za zastitu avijacije.

I u jednom i drugom slucaju obavezno se nadogradjujem. I oruzije, i armor, i gradjevine +2 armor sto ima upgrade. Jedino kod terana sto ne nadogradjujem je armor za marince, jer su u bunkeru, nema potrebe. Kod protosa sve ... i shield, i armor, i oruzije, i avijacija i ground. :)

Sa zergovima jednostavno ne znam i ne zelim da igram, mrzi me sa njima zasebnu taktiku da pravim, uzasni su mi nekako.

Skoro sam gledao neke partije gde je Ghost pokidao sa onim EMP-om. Zealot-ima načisto obori štiti i posle nemaju šanse protiv marinca padaju kao muve.
Koliko sam prmetio sve više se koristi ova strategija protiv Protosa i sam sam je probao protiva AI i mislim da je must have u TvP mečevima.

Skoro sam gledao neke partije gde je Ghost pokidao sa onim EMP-om. Zealot-ima načisto obori štiti i posle nemaju šanse protiv marinca padaju kao muve.
Koliko sam prmetio sve više se koristi ova strategija protiv Protosa i sam sam je probao protiva AI i mislim da je must have u TvP mečevima.

nisam ni znao za ovu foru lol ... ja sam mislio da im samo skida onu energiju za special abilities

Meni loader ne radi, izbacuje mi error, sada sam pregledao log na darkblizz, ne znam koji mu je...

Isto! :(
Sto je jos gore, sad kad vratim 2.0 (sa starim .dll) izbaciju istu gresku. Moram samo preko lasylaunch-a pa manuelno mapu ... smor. Ne znam kako ovo da resim.

Isto! :(
Sto je jos gore, sad kad vratim 2.0 (sa starim .dll) izbaciju istu gresku. Moram samo preko lasylaunch-a pa manuelno mapu ... smor. Ne znam kako ovo da resim.

Isprobao sam josh par, ovaj mi radi:
l8ft7.jpg

i treba da izadje i josh bolja verzija tog koja ce imati mogucnost da birash rase i boje ali ovaj sada koji omogucava to mi ne radi.

Poslednja izmena:
Meni ni jedan ne radi lol.... ma nema veze, malo F10 R R i eto :p

Moram da priznam da me je AI opet razocarao. Igram protiv 3 kompa (zapravo nije toliko teze, jer i kompovi igraju jedan protiv drugih), i iako su napadi sasvim solidni, odbrane su katastrofalne!

Sta se desilo.... imam 3 razvijene baze, dosta dugo se branim od zergova (sto inace uzivam da radim, da ih razbijam sa tenkovima gde ne mogu ni da mi prismrde), kad od jednom mi na jednu od dodatnih baza naleti protos, sa nekih 10ak carier-a. Ja doletim sa 25 vikinga, ovaj me ojadi kao od shale... Ja se nadogradim , napravim jos 25, popravim bazu, ovaj uradi isto, samo sto mi ovog puta sve unisti, gasa imam jako malo jos, mozda oko 1800, ostalo je samo da se uzme jos gasa u bazi koja je unistena, ali mrzi me da pravim novu bazu, jer je suvise dug proces da opet pravim, i cekam da se skupi gas, pa onda pravim batlkruzere pod uslovom da me OPET ne napadne.

E sad.... ja reko sta je tu je, za ovih 1800 gasa napravim na brzinu 6 batlkruzera, i krenem u napad. Ocekujuci nekakav otpor, jer mi je pre 10ak minuta osusio bazu sa carier-ima, ja sam sa PISLJIVIH 6 BATLKRUZERA unistio celu njegovu bazu! Krenuo sam bukvalno u suicidnu misiju samo da zavrsim "razocaravajucu partiju" jer sam suvise odugovlacio, zavrsilo se pobedom na krajnje razocaravajuci nacin.

Ovaj AI je interesantan samo kad se branis. Izazov za napad je NULA! KATASTROFA!

Poslednja izmena:
Zergovi nisu teski, samo treba da se spremis, jer kasnije napada sa recimo 5 ultraliska i gomilom zerlinga i roacheva itd... Moja klasicna odbrana je 2 bunkera sa po 6 marinaca, i okolo stavim 10 tenkova i dovidjenja. Ta taktika vazi za sve rase bukvalno. Tu iza mi stoji 20 vikingsa da se zastitim od avijacije i eto...

Kada igram sa protosima, onda ide recimo 10ak canon-a na ulazu, a iza OBAVEZNO jedno 7 - 8 colosus. Najjaca protosova jedinica, odusevljen sam. Takodje jedno 20ak finiksa u pozadini za zastitu avijacije.

I u jednom i drugom slucaju obavezno se nadogradjujem. I oruzije, i armor, i gradjevine +2 armor sto ima upgrade. Jedino kod terana sto ne nadogradjujem je armor za marince, jer su u bunkeru, nema potrebe. Kod protosa sve ... i shield, i armor, i oruzije, i avijacija i ground. :)

Sa zergovima jednostavno ne znam i ne zelim da igram, mrzi me sa njima zasebnu taktiku da pravim, uzasni su mi nekako.

Ma pazi, mogu i ja da se zabunkerišem pa budžim neke užase, to mi nije problem. Hoću, međutim, da u prvoj fazi partije steknem prednost i gotovo :D kako bih se što bolje pripremio za sukobe na netu. Idenje na skroz defanzivnu varijantu nije problem, ali me smara da tako igram :) Hoću da napadam, da igram agresivno, i tražim formulu za to.

Ovo sa Ghostovima je isto mnogo dobra fora, priznajem da mi nije pala na pamet, a realno može da bude zlog. No, čak i to je suviše lategame za mene :smoke: , želim da prelamam partije pre toga protiv buđavog kompa ,)

Ko misli da je AI za napad nula neka upali 1v1 mapu za dva igracha Scrap Station, i neka se nada da ce mu doci protoss. Ja samo igram sa protosima i pojavi mi se baja sa bezmalo 6 zealota vishe nego ja a ja zam techovao i gradio se samo da pravim zealote. Oshasholjio me je blago recheno a mikrovao sam kao lud. Mora stvarno da se promeni neshto. :D
A filipenko je skroz u pravu od shtekanja nema 'leba, prvi ozbiljniji zhiv igrach ce te ojaditi tako sa dropovanjem i stealth taktikama ili time slichnim.

Edit: Da se donekle ispravim, sada sam igrao Scrap Station 1v1 protiv zerga na hard sa protosima i oprao sam ga za manje od 15 minuta ako je i toliko bilo. Zealoti sa chargeom i to je to. Bice da sam loshe techovao jer sam bio i od zerga izgubio. Otishao pojeo parche pizze i voila! Uglavnom kako god okrenesh, mora da se napada jer je to jedini lek i jedina prava taktika a posle improvizuj. Ko bi rekao da ce semi-rush sa zealotima upaliti protiv zerga.

Evo linka za sve launcher-e pa birajte.

http://darkblizz.org/Forum2/sc2-tools/
Upravo sam tu gledao i radi mi samo onaj sa slike, ostali mi daju errore. Bedak. Chekam da upgraduju ovaj koji imam, bice sjajan u 3.6.x verziji.
best01.png

Poslednja izmena:
Ma pazi, mogu i ja da se zabunkerišem pa budžim neke užase, to mi nije problem. Hoću, međutim, da u prvoj fazi partije steknem prednost i gotovo :D kako bih se što bolje pripremio za sukobe na netu. Idenje na skroz defanzivnu varijantu nije problem, ali me smara da tako igram :) Hoću da napadam, da igram agresivno, i tražim formulu za to.

Ovo sa Ghostovima je isto mnogo dobra fora, priznajem da mi nije pala na pamet, a realno može da bude zlog. No, čak i to je suviše lategame za mene :smoke: , želim da prelamam partije pre toga protiv buđavog kompa ,)

Ja starcraft nikada nisam igrao u multiplay-u, jesam par puta, ali suvise mi je sve nekako u spidu. Znam da je to poenta svega, ali ne znam...

Nego, htedoh reci ovo.

Protiv kompa mogu samo jedinice da se nauce koje su, to je maltane jedina svrha. Taktiku da uvezbas nema sanse, jer je komp isuvise predvidiv, i stalno staticki napada, uvek isti fazon. Nikada recimo nece da te iznenadi sa riperima "iza ledja" ili tako nesto.

Ono sto ja cekam je singleplayer kampanja, to ce da bude extra. Obozavam starcraft pricu, meni je to kao film, kao star wars bukvalno lol

gledajte replays i naucite build orders i gledajte streamove dobrih igraca ... ne igrajte protiv compa to vam je beskorisno i kontraproduktivno :)

Probao sam Launcher sa ovog topica LINK. Uradio sam svez instal Bete, patchovo je i stavio sve sto sam skinuo od launchera u jedan folder ukljucujuci i mape. AI skripte se lako dodaju i moguce je podesavati rasu za igraca i svaki AI, ukljucujuci boje i jos neka podesavanja. Jedino nema mogucnosti podesavanja timova, no i ovo je dobro. Inace moguce je podesiti mapu da ima samo dva AI u igri, pa ih mozete gledati kao spectator kako se krljaju medjusobno.

@Achilles82

Dobro receno!!

"Od gledanja nema selameta" :)

Dok se ne oseti SC2 pod prstima džabe svi replay-i.
Najbolje je gledati a zatim naučeno primenti i uvežbati sve elemente igre makar i protiv kompa sve dok ne stigne ono pravo.

koja ideja!!! definitivno igram protiv AIa jer mi se igra starcraft 2 a to je jedino sto nam je trenutno na raspolaganju, sad cu bas samo da gledam replayove pored crackovane bete!!!

Hmmm... kako vi igrate pri Zerg (vi) vs Protos? Ja nikako da nadjem neku dobru kombinaciju, znaci AI me lesi samo tako, Psi storm, immortalci... izgazi mi vojsku dok si reko keks.

evo sad jedno glupo pitanje.kako da updateujem moju betu?
secam se da kad sam ga prvi put instalirao da je imao neki update kad sam ga pokrenuo.kada sam ga reinsal danas nemam pojma kako da ga update.nisam dobio kljuc za testiranje ako je to bitno.
pls help.

Pokreni beta klijent normalno znači bez ikakvih launchera kao kad bi imao ključ i sam će otpočeti proces update-a.

Hmmm... kako vi igrate pri Zerg (vi) vs Protos? Ja nikako da nadjem neku dobru kombinaciju, znaci AI me lesi samo tako, Psi storm, immortalci... izgazi mi vojsku dok si reko keks.
Kao protosu najveci problem mozhe da mi bude neko usporavanje, kao shto ga imaju Marauderi i da ne mogu da pridjem.
Smaraj sa Banelingsima, Roaches, gomile Zerglinga, Hidre, Infestori pa mikruj.
Immortali su dobri protiv jedinica koji imaju masivan damage (Thor, Colossus etc.), nisu preterano efektivni protiv manjih, bioloshkih jedinica.
A za Psi storm, nemoj da grupishesh jedinice, koristi ctrl + brojevi pa ih vodi po timovima.
Realno kao Zerg najvishe bi trebao da se pazish Zealota sa unapredjenim Charge-om i Stalkera koji smaraju sa Blinkom, jer na taj nachin mozhe da ti uleti u grupacije i napravi veliku shtetu.
Smaraj, rush, shta drugo.

Poslednja izmena:
Pokreni beta klijent normalno znači bez ikakvih launchera kao kad bi imao ključ i sam će otpočeti proces update-a.

pa u tome i jeste fora.prvi put kad sam instalirao igru tako je i bilo ali sada kad je pokrenem odmah idem na login.znaci nema update-a ili ja nesto pogresno radsim?

cisto da objasnim ja sam prokomentarisao za zergove jer sma probao preko neta

ne bude mi tesko i proverim malo forume i zaista svi kazu za sada da su zergovi za nijansu jaci

krivo mi samo sto nemam toliko vremena da se posvetim igri, moram iskombinovati ovih dana nesto, da je zabavno zabavno je, cak i kad gubis :d

ghost je zaista ludilo protiv prota...

ako vam ne bude mrsko cekirajte sta rade koreanci u beti, ono je nezdravo

Poslednja izmena:
Da li neko zna kakva je trenutno situacija sto se tice LAN podrske u Starcraft 2? Svestan sam cinjenice da igra nece imati pravi nezavisni LAN posto ce sve ici preko Battle.net 2.0 ali me zanima da li ce net code biti dovoljno pametan da rutira komunikaciju u okviru LAN mreze? Znaci slucaj kada su svi igraci koji se nadju preko battle.net i startuju igru, nalaze u istoj LAN mrezi?

cisto da objasnim ja sam prokomentarisao za zergove jer sma probao preko neta

ne bude mi tesko i proverim malo forume i zaista svi kazu za sada da su zergovi za nijansu jaci

krivo mi samo sto nemam toliko vremena da se posvetim igri, moram iskombinovati ovih dana nesto, da je zabavno zabavno je, cak i kad gubis :d

ghost je zaista ludilo protiv prota...

ako vam ne bude mrsko cekirajte sta rade koreanci u beti, ono je nezdravo
Svaki iole ozbiljniji prot ne ide van baze bez par observera kada su 25/75. Dzabe.
Podeli neke linkove za koreance ako ti nije problem.:wave:

E da, dajte neke replay-e sa Koreancima. Ja ne mogu nigde da ih nađem.

kazi mi samo kako da proverim jel vec update-ovano plz.

Mislim da je nacin da proveris upravo taj. Startujes, i ako ne update-uje sam, znaci da je update-ovan. To je jedino sto mogu da ti kazem, ostalo ne znam... google malo.

Nego...

Ljudi, igrao sam sa protosima protiv protosa, i mogu vam reci da je Phoenix NEVEROVATAN! Ovo je moja nova omiljena jedinica!

Prvo sam odigrao jednu partuju sa protosom protiv protosa, i konstantno me je "bombardovao" sa nekoliko colosus-a, stalkera, zelota itd... i koliko god ja colosusa i stalkera i canona da stavim, zadavao mi je dosta muka, i na kraju me je pobedio jer je preskupo bilo da sve to iznova nadogradjujem.

A onda sam otkrio Phoenix ... :D

Znaci... kao prvo, iako moze iskljucio AIR units da napada, colosuse moze da gadja jer su visoki, a ostale stalkers i imortals, samo sa Graviton Beam ih RAZVALIM! Znaci, Graviton Beam je NEVEROVATNO efikasan!

My new favorite toy :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno