Achilles82
Slavan
- Učlanjen(a)
- 01.10.2005
- Poena
- 350
Meni je sa zergovima najlakše, samo spamujem marince i nema šanse da mi se održi...Mnogo veći problem su mi Protosi (ako igram sa ne-Protos rasama, Protos na Protosa mi je sasvim ok.) Protiv Zergova je banja, ma sa kim.
Zergovi nisu teski, samo treba da se spremis, jer kasnije napada sa recimo 5 ultraliska i gomilom zerlinga i roacheva itd... Moja klasicna odbrana je 2 bunkera sa po 6 marinaca, i okolo stavim 10 tenkova i dovidjenja. Ta taktika vazi za sve rase bukvalno. Tu iza mi stoji 20 vikingsa da se zastitim od avijacije i eto...
Kada igram sa protosima, onda ide recimo 10ak canon-a na ulazu, a iza OBAVEZNO jedno 7 - 8 colosus. Najjaca protosova jedinica, odusevljen sam. Takodje jedno 20ak finiksa u pozadini za zastitu avijacije.
I u jednom i drugom slucaju obavezno se nadogradjujem. I oruzije, i armor, i gradjevine +2 armor sto ima upgrade. Jedino kod terana sto ne nadogradjujem je armor za marince, jer su u bunkeru, nema potrebe. Kod protosa sve ... i shield, i armor, i oruzije, i avijacija i ground.
Sa zergovima jednostavno ne znam i ne zelim da igram, mrzi me sa njima zasebnu taktiku da pravim, uzasni su mi nekako.