Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja i dalje moram da kukam shto nema reavera kod protossa...:(
Mnogo mi se dopadaju novi zealoti ali debeli metalni crv mi je bio maltene jedna od najbitnijih jedinica iz SC1.

Skroz te razumem.
Napunis par Shuttle-ova sa par Reavera (sa full upgrade od 8 onih bombi) i ubacis ih u neprijateljsku bazu,i igra je over :D

Hmm,novi Zaeloti mi deluju jako skrnavo,tj jako su mi slabi u odnosu na Sc1,pogotovo sto su spori jako,tako da ako napadas marince neke ,pola ti zaelota pomre dok nedodju do marinaca ili bilo koje range jedinice

dobro dajte neke taktike nesto, ja se muchim sa 5.1 :d doduse nemam vremena da se malo posvetim, a ipak je beta :)

Uh... moram da priznam da mi je 5.5 zadavao problema kada igram sa terranom protiv protosa. Protiv ostalih rasa je okej, ali protos.... onaj prvi napad JEDVA uspem da se odbranim, jer jednostavno ne mogu da stignem.

Bukvalno sam morao da se pridrzavam protokola, tacno kojim redosledom moram da gradim gradjevine i jedinice, da bih minerale maksimalno iskoristio, i napravio dobar tajming. Uspeo sam naravno, ali tek iz TRECEG pokusaja.

Skroz te razumem.
Napunis par Shuttle-ova sa par Reavera (sa full upgrade od 8 onih bombi) i ubacis ih u neprijateljsku bazu,i igra je over :D

Hmm,novi Zaeloti mi deluju jako skrnavo,tj jako su mi slabi u odnosu na Sc1,pogotovo sto su spori jako,tako da ako napadas marince neke ,pola ti zaelota pomre dok nedodju do marinaca ili bilo koje range jedinice

Charge? + Stalkeri sa blinkom = alt+F4...
Zealoti su bolji nego u dvojici.

Najbolje ti je, po meni, sa protosima 1 zealot rush. 7.radnik-pylon-8.radnik-gateway-radnik9 i 10,ako stigne-zealot-saljes odmah.Stavis ostali da ga prate za slucaj da ga srede. Na 1v1 mapi, kad znas gde je, pobeda. Ovo je za sc1, mada moze i u sc2 jer sve isto kosta. Jedino ne znam koliko se brzo razvijaju zergovi i ljudi, ali rekao bih isto. Pogledaj na netu, imas milion taktika, bitno je i protiv koga igras
Dobar je i early zergling rush sa 6 komada :)

Poslednja izmena:
Nagradno pitanje: za early match, sta je bolje, 4 zerglinga ili 1 zealot, isto kostaju? :)

ali ne i od 16 ;) a isto kostaju, plus se zerglinzi brze prave. Koliko mi je poznato, najbrzi rush je sa zerglinzima, ali su protosi najpopularniji izbor

Imao sam isti problem.pa sam ga resio na sl.nacin.
1.Izbrisao Sc2
2.Instalirao iznova itd.
3.Ubacio onaj 5.5 Ai (u Mods / LibertySc2)
4.Skinuo krek fajl iz prethodnog "mog" posta.(imas i mape itd)
5.pricaj Readme.
6.ali pokreni igru preko Lazy,a ne preko Loadera.
7. waste your life :D:wave:

Hvala ti puno na ovome, sad radi. Doduse, sad imam drugi problem, igra mi stuca kad koristim tu verziju :D covek nikad nije zadovoljan :D

ali ne i od 16 ;) a isto kostaju, plus se zerglinzi brze prave. Koliko mi je poznato, najbrzi rush je sa zerglinzima, ali su protosi najpopularniji izbor.

Igraj ti druzhe sa zergovima, niko ti ne brani. :)

Protosi su daleko od popularnog jer najsporije tekuju i mahom imaju najskuplje jedinice od sve tri rase. Vazda bilo od SC1 bete iz 2000te ili kad vec...
Niko ko ima iole koncept kako starkraft funkcionishe nece reci da je 1 zealot bolji od 4 zerglinga ili da su 4 zealota bolja od 16 zerglinga. Barem ne bi trebalo, ako je razumno bice. :)
Snaga zealota je u tome shto su vrhunski tier 1 tenk, imaju abnormalan damage i hp za tier 1 jedinicu, sa charge-om mozhesh da jurish bilo koga i da mikrujesh po mapi i shto ih vishe pravish (uzevshi u obzir da protivnik paralelno pravi marince ili zerglinge) to im proporcija snage raste.
Gledaj na to kao spartanci protiv persijanaca. Ovi drugi su jeftini i ima ih tona ali niko nece da juri 2 tima zerglinga sa pola tima zealota po mapi nego ce da mikruje van sebe i da koncentrishe napade. To je iz mog nekog skromnog iskustva.
:wave:

Edit: Jel' si probao da skinesh novi LazyLaunch? Mozhda bi ti to reshilo problem. Ja sam sve poskidao novo kada sam stavio AI 5.5, i Launcher i map pack.

Uh... moram da priznam da mi je 5.5 zadavao problema kada igram sa terranom protiv protosa. Protiv ostalih rasa je okej, ali protos.... onaj prvi napad JEDVA uspem da se odbranim, jer jednostavno ne mogu da stignem.

Bukvalno sam morao da se pridrzavam protokola, tacno kojim redosledom moram da gradim gradjevine i jedinice, da bih minerale maksimalno iskoristio, i napravio dobar tajming. Uspeo sam naravno, ali tek iz TRECEG pokusaja.
Meni je protos 5.5 užas blagi kada je protos u pitanju. Ako mu odbijem prvi napad on bukvalno zabaguje i samo širi baze. Ne gradi uopšte vazdušne jedinice.

Prvi napad ćeš lako odbiti. Gradi radilice i pylone/supply depo taman tako da ti nijednog trenutka ne prestane gradnja radilica. Posle prvog supply-a izgradi barake/gateway i kreni sa pešadijom. Kod terana sam stavio dva bunkera, i izdradio Muradere (ili kako se već piše), a kod protosa Stalkere i 2-3 Canona. Bitno je samo štancati te jedinice drugog stepena. Posle toga, kompjuter pokuša da napadne i povuče se jer nema šanse i to je to... Ostaje ti samo da se izgradiš i uživaš u pobedi :D

Igraj ti druzhe sa zergovima, niko ti ne brani. :)

Protosi su daleko od popularnog jer najsporije tekuju i mahom imaju najskuplje jedinice od sve tri rase. Vazda bilo od SC1 bete iz 2000te ili kad vec...
Niko ko ima iole koncept kako starkraft funkcionishe nece reci da je 1 zealot bolji od 4 zerglinga ili da su 4 zealota bolja od 16 zerglinga. Barem ne bi trebalo, ako je razumno bice. :)
Snaga zealota je u tome shto su vrhunski tier 1 tenk, imaju abnormalan damage i hp za tier 1 jedinicu, sa charge-om mozhesh da jurish bilo koga i da mikrujesh po mapi i shto ih vishe pravish (uzevshi u obzir da protivnik paralelno pravi marince ili zerglinge) to im proporcija snage raste.
Gledaj na to kao spartanci protiv persijanaca. Ovi drugi su jeftini i ima ih tona ali niko nece da juri 2 tima zerglinga sa pola tima zealota po mapi nego ce da mikruje van sebe i da koncentrishe napade. To je iz mog nekog skromnog iskustva.

Edit: Jel' si probao da skinesh novi LazyLaunch? Mozhda bi ti to reshilo problem. Ja sam sve poskidao novo kada sam stavio AI 5.5, i Launcher i map pack.

Pa ko kaze da necu :D razlicito gledamo na istu stvar. Ne kazem da nisi u pravu, ali i ja sam takodje u pravu. Na primer, po meni je bas najrazumnije da tako posmatram stvari, bez ulazenja u neke nebitnosti. Recimo, za early match, sto ne bih poredio 4 zerglinga sa 1 zealotom? Ne razumem. Pominjes kasniji tok meca-treba preziveti do tad :D i naravno da je vise nego razumno posmatrati stvari tipa zergling protiv zealota, jer na samom pocetku meca, to su jedine raspolozive jedinice. Razumeo bih te da si rekao da ne treba porediti ultraliskove i reavere, ali ovako...
Gledaj ti to kako hoces, ali povedi 1 zlt protiv 4 zrgl pa vidi sta je bolje ;)

Sa zergovima sam jednom samo igrao, bez AI cisto da vidim kakve jedinice imaju. Koliko sam primetio, zergovi imaju katastrofalnu avijaciju. Uopste nemaju nekakvu "mega vazdusnu jedinicu". Kao sto terrani imaju batlkruzere, protosi kerijere, zergovi nemaju nista... mislim imaju ali nije to to.

Pa ko kaze da necu :D razlicito gledamo na istu stvar. Ne kazem da nisi u pravu, ali i ja sam takodje u pravu. Na primer, po meni je bas najrazumnije da tako posmatram stvari, bez ulazenja u neke nebitnosti. Recimo, za early match, sto ne bih poredio 4 zerglinga sa 1 zealotom? Ne razumem. Pominjes kasniji tok meca-treba preziveti do tad :D i naravno da je vise nego razumno posmatrati stvari tipa zergling protiv zealota, jer na samom pocetku meca, to su jedine raspolozive jedinice. Razumeo bih te da si rekao da ne treba porediti ultraliskove i reavere, ali ovako...
Gledaj ti to kako hoces, ali povedi 1 zlt protiv 4 zrgl pa vidi sta je bolje ;)
Nebitnosti? :S:
Okej druzhe nema problema, samo ti uzhivaj u igri da ne mudrujem ja vishe.

^Pa dobro, razmenjujemo misljenja, i ti si rekao da sam nerazumno bice, doduse ne direktno :D
po meni sam samo pojasnio zasto nisam, ne znam cemu nejednaki kriterijumi prema sebi i meni?
dakle, zasto ne bi moglo da se uporedi?

^Pa dobro, razmenjujemo misljenja, i ti si rekao da sam nerazumno bice, doduse ne direktno :D
po meni sam samo pojasnio zasto nisam, ne znam cemu nejednaki kriterijumi prema sebi i meni?
dakle, zasto ne bi moglo da se uporedi?

Nisam rekao da si ti nerazumno bice, ni direktno niti indirektno. Rekao sam da onaj ko nema koncept kako starcraft funkcionishe ce porediti 1 zealota sa 4 zerglinga.
Ako si se ti pronashao tu onda ***, ja nisam ciljao na tebe.
Naravno da ce 4 zerglinga da ubiju jednog zealota. Zerg je i napravljen da se brzhe razvija nego protoss, necesh sigurno da idesh da radish rush sa 3 zealota u zerg bazi.
Protoss ako zna da igra protiv zerga, pravi 1 gateway umesto 2, i forge, pa napravish par cannona sprechish rash i mikrujesh da ti ochi ispadaju. To se tako radi, 1,2 zealota i dovedesh radilice ako treba, pravish 1,2 cannona chisto da te ne bi smarao.
Posle shtancujesh zealote ili ostale jedinice kako vec si planirao ako si protoss.
I onda zavisi koja je mapa, kakav je zerg, koliko je agresivan, kako cesh ti da tekujesh itd.
Stvar je daleko kompleksnija od prostih brojeva druzhe.

The Zerg have the fastest rush in the game and depending on the map being played, you may find yourself being overwhelmed before your first Zealot is produced. By the time a rush like that hits, you should at least have one Pylon and a Gateway up with a Zealot beginning production, and in that case gather up all your Probes and lead the Zerglings on a chase around and around until your Zealot is produced. At that point, use the Zealot to attack and use your Probes to help it finish off the offending Zerglings. Once the Zerglings are dead, you'll want to recommence with your resource production as soon as possible. Note that a rush like this, this early in the game will severely hamper a Zerg player's resource production and the key to winning lies in making sure that you can out-resource and out-produce your opponent. At most they will be able to send another wave or two of Zerglings but by that time you should have a few Zealots out and able to defend without too many problems.

Getting Photon Cannons can help you out immensely in the early game against Zerglings and if you feel that your foe means to press the advantage of a Zergling Rush, you'll want to get them as soon as possible to help support your Zealots. Shield Batteries can also be extremely useful when defending.

If your opponent fails to pull off a Zergling Rush before you get your first Zealot, you shouldn't have too much to worry about in the early game. One Zealot can take 2-3 Zerglings by itself and once you begin Zealot production you should be ok. The only situation to watch out for in Zealot vs. Zergling encounters is overwhelming Zerglings numbers (more than 5:1 ratio of Zerglings to Zealots). This can easily happen if your Zerg foe builds multiple Hatcheries and builds only Zerglings and in such cases, you'll need to block up choke points with Zealots and Pylons and be well supported by Photon Cannons to fend off such numbers.

Josh u SC2 imash nullifiere ili kako se vec zovu koji prave force field i to se mozhe techovati jako brzo.
Sad, ne pricham ti ja ovo da bih napravio poentu da je protoss bolji od zerga, naprotiv svaka rasa ima svoje kvalitete, samo nije sve u brojevima.
Nadam se da sam dovoljno elaborirao.

E, sad mi je jasno sta si hteo da kazes ;) ali pazi, nisam ulazio toliko u dubinu jednostavno sam konstatovao da je 4zgl bolje od 1prott. E sad, znam i sam da tu ima mnogo varijabli, pogotovo ako postoji choke point, ali na vecini 64x64 mapa iz sc1 kojih se secam, toga nema, i vrlo su male, tako da tu zerg ima ogromnu prednost i brzo stize do protivnicke baze. Jos kad je spawning pool kostao 150, tek tad su razbijali. No, da ne smaram ni ja, mnoge ovo i ne zanima, pricali smo o donekle razlicitim stvarima

Da, ali odbraniti se od prvog napada je toliko lako da je smešno. Posebno kad napad dolazi tako brzo.

Ne, bilo je smesno do sad. Znaci, nisam ******, igram starcraft od 1998sme godine. Kec igram protiv 3 zerga opusteno, znam sve jedinice na pamet. Kazem ti...

Dodje mi sa zelotima, ja tipa ... "tracim" minerale, tipa napravim dve rafinerije za naftu, iako mi nisu potrebne na pocetku, umesto toga sam mogao jos 1 tenk da napravim. Eto toliko je gusto bilo.

Znaci 2 puta za redom, ja napravim bunker sa 4 marinca, + tenk (nije rasklopljen, nije stiglo da se nadogradi taj addon)... i on dodje sa tipa 6 zelota, i pobedi me. Onaj bunker isecka kao da je od putera... tenk mu ne moze nista.

btw, pricam iskljucivo kada igram sa terranima protiv protosa. Sa protosima ili zergovima vec ne znam...

Imam problem... pustim igru sve lepo u chita ali strelica od misha u sc-u mi stoji u mestu... kada pomeram misha strelica stoji u mestu i ne mrda a mogu da klikcem okolo na sve samo shto je strelica nevidljiva... a ona vidljiva stoji u mestu -_-

mozda zato shto imam ps/2 tastaturu a usb2 mish? otkud znam :|

kada stavim da je igra u prozoru onda radi.. samo mi mnogo ****no za igranje.. kako da namestim da mi radi i u full screen-u :|

Imam problem... pustim igru sve lepo u chita ali strelica od misha u sc-u mi stoji u mestu... kada pomeram misha strelica stoji u mestu i ne mrda a mogu da klikcem okolo na sve samo shto je strelica nevidljiva... a ona vidljiva stoji u mestu -_-

mozda zato shto imam ps/2 tastaturu a usb2 mish? otkud znam :|

kada stavim da je igra u prozoru onda radi.. samo mi mnogo ****no za igranje.. kako da namestim da mi radi i u full screen-u :|

Lol zaista,prvi put cujem za ovakav bug...koji mis/koji os ?
~p.s. Kakashi zakon! :D

Fino izgleda,ali to je jedino sta ja vidim ,nikako da vise stave da mozes da biras rasu pre pocetka igre ...

Ne, bilo je smesno do sad. Znaci, nisam ******, igram starcraft od 1998sme godine. Kec igram protiv 3 zerga opusteno, znam sve jedinice na pamet. Kazem ti...

Dodje mi sa zelotima, ja tipa ... "tracim" minerale, tipa napravim dve rafinerije za naftu, iako mi nisu potrebne na pocetku, umesto toga sam mogao jos 1 tenk da napravim. Eto toliko je gusto bilo.

Znaci 2 puta za redom, ja napravim bunker sa 4 marinca, + tenk (nije rasklopljen, nije stiglo da se nadogradi taj addon)... i on dodje sa tipa 6 zelota, i pobedi me. Onaj bunker isecka kao da je od putera... tenk mu ne moze nista.

btw, pricam iskljucivo kada igram sa terranima protiv protosa. Sa protosima ili zergovima vec ne znam...

Rafinerije pravish jedino ako tekujesh, tj. vishe od te eventualne jedne.
Za pochetak ti je sasvim dovoljno da ishtancujesh 12-15 radilica i da imash minerala za bunkere i marince.

OK. Ja kažem da je meni smešan :). Stvarno nemam nikakve muke da ga oderem.

***. ja ga igram tamo od 1999 i sećam se da je komp oduvek bio glup. Ako znaš da će da ti dođe brzo sa zilotima, nemoj graditi tenkove, gradi muradere, a tenkove tek kasnije. Odbićeš mu napad sa svega dva bunkera puna marinaca i nekoliko muradera. ****m li ga, ja uvek pravim dve rafinerije jer mi gasa kasnije uvek zafali. Imam obavezno dve barake odmah na početku, a drugu bazu pravim kasnije. Ne vredi cimati se odmah oko druge baze, ode dosta para i kompjuter te muški počisti.

E da, još jedna stvar, ne znam koliko je bitno; ja se ne razvijam nikad kod glavne baze kad igram protiv kompa. Razvijam se uvek tamo gde mi je mesto za drugu bazu. Komp mora da prođe preko tog dela da bi mi došao do glavne. Tako mi se isplati jer jednom vojskom štitim obe baze. A s obzirom da glupi komp ne koristi transporte, ova taktika je za njega milina božija :)

Poslednja izmena:
mx518 i win7

btw kakashija sam screenshot dok sam gledao epizodu :D

PA nebih trebalo da imas problema sa mx5-xx serijom,malo mi nelogicno da je to do drajvera samog misa,ako imas zasebne drajvere za misa,probaj da izbrises i sc i drajvere,pa ponovo da ih instaliras.(mislim to je ono najprostije ON/OFF resenje),zaista ovakav bug jos nisam vidjao ...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno