Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
filipe hoce li biti spojlera u review-u ? :)

Zaboravih na njih. :)

Mislio sam na žanrove gde tipično ima više interaktivnosti.

Adagio for Strings.

Po tim standardima, nijedna igra nema dobru priču, sve su manje ili više cheesy. Niti trebaju igre da se porede sa filmovima ili još gore knjigama po tom pitanju.

Hvala.

P&C avanture, gledajuci zanrovski naravno da imaju najbolju pricu.
Ne samo to, nego sama cinjenice sto igrac najvise utice na njeno odvijanje, to jos vise povecava utisak dobre price (ako je naravno dobra prica, recimo Syberia, The Longest Journey,...). I po tome, nijedan drugi zanr igara im ne moze prismrdeti.

Zato sto je bruda ovo sve online, ceo battle net mora da se emulira. To je pokusavano u Beti, niko nije uspeo nista, videcemo sad, mozda kampanja i protiv kompa, ali tesko da ce moci online, mozda za koju godinu :).

Pozdrav!

Onaj ko hoce da gleda filmove neka gleda, onaj ko neće neka uživa u samoj igri i filmićima posle 27, tako da gledanje, postovanje i spojlerisanje mogu da spreče admini brisanjem istih. Onaj ko je igrao BW i zna celu priču u SC, i pogledao filmove i end game SC2, ne znam šta je očekivao od priče u nastavku. Sve je bilo jasno kao dan, još od objave da se radi nastavak, a i mnogo pre toga. Onaj ko nije igrao SCBW ili je igrao na preskok, ne prateći priču, može da gleda ove filmiće i ne jasno da povezuje neke stvari.

Za one koji nisu igrali SCBW i ne znaju o čemu se radi, evo ukratko deo price o dešavanjima u SC.

STARCRAFT BROOD WARS

Mnogo meseci je prošlo kada se Protosovski heroj Tassadar žrtvovao da bi uništio Zergovskog Overminda. Zbog Overmindova napada, Aiur je postao manje-više
ruševina. Mnogo Zergova, koji su preživeli veliku bitku, su počeli lutati nekontrolisano po poljima Aiura. Samo je nekolicina Protossovskih ratnika preživela i nadgledala preživele stanovnike njihovih planeta.

Judicator Aldaris, praetor Fenix, Dark Templar Zeratul i njihov prijatelj James Raynor (terran), su se udružili da bi poveli i ujedinili raštrkane preživele dok su Zergovi nastavili ubijati svakog Protossa kojeg bi sreli. Iako se njihova sudbina urotila protiv njih, i iako je gotovo sve do čega im je bilo stalo izgubljeno, Protossovski junaci nisu nikad napustili nadu da će njihovo spasenje stići.

Dok je ogromna bitka između Protossa i Zergova dostigla vrhunac na planeti Aiuru, Acturus Mengsk je preduzeo korake da bi učvrstio svoju vlast unutra novo osnovanog Terran Dominiona u Korpulu sektoru. Sve Terranske kolonije unutar Korpulu sektora su ujedinjene po prvi put i pod jednom vlašću. S Generalom Edmundom Dukeom na njegovoj strani, Mengsk nije imao većih protivnika unutar sektora. Pojačavši vojske Dominiona onim što je ostalo od Konfederacije, Mengsk je počeo utvrđivati različite svetove kojima je vladao. Kad se konačna bitka na Aiuru završila, a Zergovi ostali razbacani delovima sektora, Mengsk se pitao šta se dogodilo s njegovom bivšom poručnicom, Sarah Kerrigan...samovoljnom Kraljicom Zergova...

Hiljadama svetlosnih godina daleko, na sigurnoj udaljenosti od epske borbe Protossa i Zergova, vođe planeta Zemlje su posmatrali i čekali. Terrani u Korpulu sektoru nisu bili svesni da je svaki njihov potez od dolaska u taj deo galaksije bio pracen sa Zemlje. United Powers League, birokratska institucija koja je vladala Zemljom i njenim kolonijama je nadgledala lagani porast neprijateljstva u Korpulu sektoru generacijama. UPL je bio tihi svedok osnivanju Konfederacije te brojnim sukobima između različitih Terranskih frakcija u dalekom Korpulu sektoru. UPL je mirno posmatrao njegove koloniste bez direktnog uplitanja. Tek pojavom vanzemaljskih stvorenja je UPL preduzeo odlučnu akciju. Nikad pre toga čovečanstvo nije susrelo vanzemaljske organizme bilo kakve vrste, tako da je taj nepredvidivi događaj izazvao talas panike delomm UPL-a. Bez obzira na to šta se dogodilo kolonijama u Korpulu sektoru, UPL nije mogao dopustiti da vanzemaljci napadnu samu Zemlju.

Takvi događaji su uključili mnoge disidentne zemlje u UPL, tako proširujući snagu organizacije i uzrokujući preimenovanje u “United Earth Directorate”. Uzimajući provokativniji, militaristički stav UED je uključio sve svoje resurse na proučavanje svih pokreta vanzemaljaca. Nakon praćenja Zergova i Protossa nekoliko meseci, UED je skupio mnogo podataka o prednostima i slabostima ove dve rase. Verujući da su sposobni odoleti bilo kojim vanzemaljskim napadima, UED je osnovao vojnu ekspedicionu flotu da bi stao na kraj sukobu u Korpulu sektoru. Ta njihova flota, predvođena briljantnim admiralom Gerardom DuGallom, je imala i sekundarni cilj. Admiral DuGalle je imao zadatak da zarobi Zergovska legla i upotrebi ih za smirivanje Protossa u sektoru. Ako bi admiralu to uspelo, preživljavanje i prosperitet čovečanstva ostatku galaksije bi bio osiguran...

Poslednja izmena:
svaka cast, obnovio sam gradivo sa nekim detaljima :) i posle kazu prica nije bitna

citajuci pricu iy prvog dela prosto mi je krivo sto takva epska prica fantastike nije pretocena u RPG ili action igru a ne RTS...pa stategiju 99% cini balans i gameplay u kojoj je to rts igri prica imala dominantan uticaj> mozda u COH-u :d ili Total war-u :d pa cak i u sin of a solar empire (meni omiljen RTS) prica nije ono sto presudno utice na kvalitet igre...ne kazem da nije bitna ali mi je krivo sto od toga nije napravljen RPG ili neka akciona igra po ugledu na ME ili HL ili Jedy Academy...

Kacen je taj ^ argument na prethodnoj strani :).
Homeworld je izuzetak koji potvrdjuje pravilo, shall we say ;).

Ipak je u svakoj igri/zanru u kojoj se kontrolise jedan glavni lik prica daleko bitnija, jer se igrac lakse moze pronaci, sroditi sa likom, nego u igrama kakve su strategije, gde se kontrolisu vojske :). Ja sam vec napisao da mi je prica u strategijama sekundarna, a neko je to shvatio kao nebitna. Naravno da nije nebitna, al mi nije kljucna :).

Narucen SC2. :)

Ajde dok ne izadje SC2 da malo pricamo o SCBW. Meni je malo nejasno ko je onaj Samir Duran koji je u bonus misiji u BW? Nekakav, ghost captain ili sta ti ga ja znam. Padalo mi na pamet da je mozda on Xel Naga, hehe..ali su ih Zergovi pocistili.
Znam da je Kerigan obavila prljav posao za Samira, ali :trust:...Potpuna misterija.

SC i Homeworld su strategije, scyfy space opere a opet su potpuno drugacije igre. Obe igre su mi fenomenalne i licno ne mogu da ih poredim uopste. Prica u obe mi je fenomenalna, i uzivao sam dok sam ih igrao. Starcraft sam presao pre nekoliko meseci ponovo jer kada sam pre toga igrao nisam nesto obracao paznju na pricu nazalost, bejah veoma zelen :D Ista stvar sa homeworldom.
Dvoumim se da li da narucim drugi deo jer nemam vremena da zavrsim ponovo prvi, jer nisam stigao odigrati brood war ponovo zbog price, previse posla.
BTW da li bi igra radila na mojoj masini iz potpisa?
Znam da po minimum requirementsima trazi manje, ali ne bih bas zeleo tako nesto da igram na minimalnim detaljima iako nisam graphic whore (vecina igara koje igram u poslednje vreme datiraju iz proslog milenijuma :D).

Trebalo bi da radi više nego dobro, betu sam igrao na slabijoj konfiguraciji (X2 5200+ ali grafika 7600GS) na medium.

Malo sam prosvrljao po Serbian SC sajtu (nemam bas naviku da cesto visim na njemu) ,ali sam pronasao dosta dobrih tekstova o SCBW.

ono sto raduje je to sto se sc2 da pokrene lavinu novih rts naslova ! :D

mozda se opamete pa krenu da rade i homeworld 3 :) ahh homeworld kakva fantastichna atmosferichna igra

Tome se i ja nadam (novim i kvalitetnim strategijama). Jel ima vec nesto u najavi?

Ajde dok ne izadje SC2 da malo pricamo o SCBW. Meni je malo nejasno ko je onaj Samir Duran koji je u bonus misiji u BW? Nekakav, ghost captain ili sta ti ga ja znam. Padalo mi na pamet da je mozda on Xel Naga, hehe..ali su ih Zergovi pocistili.
Znam da je Kerigan obavila prljav posao za Samira, ali :trust:...Potpuna misterija.
Duran se pojavio u najnovijem SC2 traileru(Ghosts of the Past)...Cini mi se da on radi za Xel Naga,posto ocito je da ne radi za nijednu od tri frakcije...Xel Nage su bile opsednute stvaranjem perfektne rase...Duran je nadgledao Protoss/Zerg hibride,na onoj planeti...Po tome cini mi se da je Xel Naga...

Duran se pojavio u najnovijem SC2 traileru(Ghosts of the Past)...Cini mi se da on radi za Xel Naga,posto ocito je da ne radi za nijednu od tri frakcije...Xel Nage su bile opsednute stvaranjem perfektne rase...Duran je nadgledao Protoss/Zerg hibride,na onoj planeti...Po tome cini mi se da je Xel Naga...

Ja nisam primetio Durana u trailer-u.

Duran je najverovatnije sluga Xel Naga sto se moze zakljuciti iz njegovog razgovora sa Zeratulom
I am a servant of a far greater power. A power that has slept for countless ages. And is reflected in the creature within that cell.

@Druun

Nije to Duran vec Gabriel Tosh

cin_wings_tosh01-large.jpg
http://us.battle.net/sc2/en/game/hero/gabriel-tosh

Realno, Zeratul je najnadrkaniji lik iz igre ikada napravljen...:d

Prodaj kutiju i PS3. Onda mozes da biras sta 'oces. :d

Salu na stranu, SC2 ce biti sjajno optimizovan, kao u ostalom i sve Blizzardove igre, tako da ce ti ti ATI 5750 biti sasvim dovoljan.

Necu da prodajem konzole jer to mi je primarna platforma za igranje.
Nego imam ja kintu za komp i pratim to, nego zasto su posupele sve komponente za oko 20-30e ? Porez na tehniku ?!
Znam da je 5750 za SC2 dovoljan, ali mozda nece biti za Crysis 2.
Ja kad uzimam komp to treba da traje bar 4 godine.
Nisam siguran dal je pametno uzeti nesto osrednje za 500,600 ili pravu zver za 1000e...

^Otvori temu u "sta da kupim". Dosta o tome u ovoj temi.

Sorry za off.
Nisam dugo igrao nista na kompu, kako ce u SC2 funkcionisati online igranje, tj kako cemo se nalaziti, kontam da ce svi odavde hteti da igraju jedni protiv drugih ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno