Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja spremam hate mail koji ću da pošaljem Blizzard-u ako se ne predomisle...

^hehe sigurno ces ih ubediti. "malo" su jaka firma da ne bi diktirali sta oni oce. :D

Pa ja sam neću, ali ako bude dovoljno ljudi koji se budu bunili, teško mi je da poverujem da neće ni da razmisle o tome.

Pa ako ne bude nista od lan-a, sedite jedan pored drugog, a igrajte na battle.net-u :)

I onako svi kupujemo original, zar ne? :) Ipak je to SC2...

Poslednja izmena:
Kao što rekoh... šta kada hoću da igram sa nekim SC u vikendici daleko od bilo kakvog interneta?

i sta kad dodje jos 3 ortaka na gajbu da pikamo, koja mi veza treba da to ne leguje preko battleneta :( jedino da uvedem josh 3 adsl-a... glupos' bash su smorovi

Budalaština, zaista.

Nadam se da odluka nije konačna... Nesumnjivo će ista izazvati revolt među igračima, što i priželjkjemo, je l? Možda dođu svesti, eventualno. :)

Poslednja izmena:
Kao što je slučaj sa svakom Blizzard-ovom igrom, zar ne? ;)

Ja sam još odavno odvojio novac za igru, ali... Zbog ovakvih gluposti počinjem se premišljati.

Poslednja izmena:
***, ja sam totalno zagoreo...protekle nedelje svakog dana gledam iznova sva tri Battle Report-a, Cinematic trailer sa onim marincem (Hell...it's about time) i ove developer intervjue sa glavnim dizajnerom. Ne znam ni sam kako ću živ dočekati igru...

... али ће повећати себи зараду кроз број купљених орегинала засигурно.

I godinu dana od izlaska igre ce izbaciti patch koji doosi LAN. :)

Funkcija LANa bice ubacena u battle net client prema izjavama baja iz Blizzarda... sta god to znacilo.

Opet ce ti trebati internet konekcija , ali ces koristiti LAN protok a ne net protok. A mozda ce postojati i offline verzija battleneta.

Je'l istina da igra nece podrzavati LAN?

Definitivno nece. Izasla je vest i iz samog Blizza.

*** postali su ko M$, prvo obećaju 100 novina, onda rade 10 godina, ne naprave ništa od obećanog, i još ukinu stare stvari koje su valjale - i prodaju proizvod kao "novi i bolji".

I ta fora sa trilogijom je jadna. Mislim ajde nek naprave šestologiju, pa da 6 puta plaćamo jednu te istu igru. Neviđeno kako su svi halavi, a kvalitet diskutabilan.

Можда ће бити слично као и у COH-у, може лан али тек после логовања на свој налог на Релику. Тако су и вуци сити и овце на броју :D

Da, ali... Opet stoji " ono " pitanje. Šta ako ne postoji pristup internetu, a društvo i ti biste se igrali?

Da, ali... Opet stoji " ono " pitanje. Šta ako ne postoji pristup internetu, a društvo i ti biste se igrali?

E u tome i jeste caka. Vecina ljubitelja lana (kod nas) preferira totalnu izolaciju (tavan kod babe u selu, primera radi... :d), tri racunara (laptopa) u lanu i tri dobra pajtasa sa kojima cete provesti narednih 12 sati kidajuci se od SC-a, GRAW-a ili neke druge vase omiljene igre. :) Problem sa Battle netom i trazenjem interneta je upravo iskljucivanje "tavan" avanture iz opcije. :d Sa druge strane, Blizz verovatno gledaju njihovu WoW fan bazu, a s obzirom da vecina tih ljudi nema "offline" prijatelja whatsoever, odlucili su se na ovaj korak jer znaju da ce ovako vise zaraditi, a to im je trenutno, nazalost, imperativ...

onda je krekujesh sta drugo

mislim, ako cu nesto da kupim original to je sc2, ali cu ga krekovati i razvachiti kao besno pile glistu ako ne bude odgovrajuceg lan resenja

Nije problem u krekovanju. Problem je u tome što će ako takav mehanizam ne postoji u igri inače, biti jako teško realizovati ga (kao npr. nesrećni coop u Red Alert 3).
Ipak, uzdam se u dovoljno veliku fan bazu i neki custom lite battle.net serverčić za LAN :D

*** postali su ko M$, prvo obećaju 100 novina, onda rade 10 godina, ne naprave ništa od obećanog, i još ukinu stare stvari koje su valjale - i prodaju proizvod kao "novi i bolji".

I ta fora sa trilogijom je jadna. Mislim ajde nek naprave šestologiju, pa da 6 puta plaćamo jednu te istu igru. Neviđeno kako su svi halavi, a kvalitet diskutabilan.
Ama nisu oni postali kao M$, oni su oduvek bili kao M$ nego je potrebno da prođe određeni protok vremena da bi to bilo lako uočljivo :) Blizzard je oduvek (ili makar od WC3 naovamo) išao lagano, na siguricu, uzimao ideje od drugih, pravio samo igre koje su onog žanra kome je popularnost na vrhuncu, pravio papazjaniju u dešavanjima i pričama, furao heroje i antiheroje, produžavao rokove, čekao, terao laganicu, gledao kako da izvuče maksimum keša bez obzira na uslove, što je u principu OK, ali nekada se pretera...a pride, tu je i horda zaljubljenika u lik&delo, koja će ih braniti jer eto oni lagano poliraju pa kad ispoliraju biće hit :D , kao da nekoga uopšte to interesuje...

E sad, to sve nema veze sa time što će SC2 biti hit i super igra i što će mnoge kičme ostati drobljene pod naletima junačkog Filipenka :smash:

Šta ćete još pokušati da izmislite kao izgovor ne bi li iskamčili mogućnost da se do mile volje igrate sa piratskom kopijom? :)

Gde to danas u civilizovanom svetu nemate pristup Internetu? Gde god mrdneš imaš bar mrežu mobilne telefonije i pristup Internetu preko GPRSa. Tako da stvarno ne vidim neki problem, budući da logovanje na Battle.net sigurno neće generisati više od par KB protoka. ;)

Šta ćete još pokušati da izmislite kao izgovor ne bi li iskamčili mogućnost da se do mile volje igrate sa piratskom kopijom? :)

Gde to danas u civilizovanom svetu nemate pristup Internetu? Gde god mrdneš imaš bar mrežu mobilne telefonije i pristup Internetu preko GPRSa. Tako da stvarno ne vidim neki problem, budući da logovanje na Battle.net sigurno neće generisati više od par KB protoka. ;)

Samo logovovanje na B.net potrosi oko 800kb :D bar ono prvo.

Poslednja izmena:

Kakvi izgovori, piratske kopije... O čemu govoriš?

Offline multiplayer režim preko LAN-a, danas, pretstavlja neizostavljivi mehanizam igre. ( Doduše, nije predviđen za svaku igru jer priroda istih ne nalaže takvu mogućnost. ) Još jednom, govorimo o SC-u... Meni, kao i mnogim drugim, famozna odluka deluje neshvatljivo. Zbog čega... Ne moraš slutiti, već je obrazloženo.

Priče o suzbijanju piraterije na ovakav način... Jednom rečju, gluposti. Uvećanje, kao i prezervacija profita, kao što je neko već ukazao kao moguće, a nadasve istinito objašnjenje. Uostalom, sumnjam da će veći deo igračke populacije eksploatisati piratske kopije igre. Čari koje će igra pružiti vrede, složićeš se. Međutim, oni koji neće biti u prilici da sebi priušte origalnu kopiju igre, uživaće u koliko-toliko funkcionalnoj piratskoj kopiji igre. A, orig. kopiju igre će, sasvim sigurno, kupiti kada budu u prilici. ( Što se mene tiče, da si čitao ranije post-ove, ne bi tvrdio da izmišljam izgovore kako bih iskamčio bla bla bla... You feel me, don't ya? ;) )

O Bože, još pitaš? :zgran: Uzgred, rešenje koje ti predlažeš, u vidu korišćenja GPRS pristupa internetu, je u najmanju ruku bolno, da ne kažem iritirajuće... Makar meni.

Poslednja izmena:
pretpostavljam da je blizz krenuo ka ovom reshenju kako bi regulisao stanje sa zutim kosokim :) jer se tamo sc najvishe igra a i najvishe je piratizovanih lan igranja

Pa da svakom uzmu po 2$ mesecno ima da se namlate para vise od M$.

Pa uzeće...sa drugim i trećim delom trilogije na svake 2 godine taman toliko izađe...50-ak dolara na 24 meseca razmaka...:)

Izgleda da igra neće stići ni ove godine prema nekim prognozama.

StarCraft 2 Delay Possible, Analyst Says

Blizzard Entertainment recently mentioned that it's the studio's goal to wrap up the development of their strategy StarCraft 2 before 2009 draws to a close. However, they also said a delay is still possible if it means delivering a better polished game.

According to Wall Street Journal, Sterne Agee analyst Arvind Bhatia thinks Starcraft 2: Wings of Liberty is actually going to be pushed back, given Activision's latest move to delay Singularity in favor of its shooter Modern Warfare 2.

Dobro ovaj prvi deo teksta se i očekivao od Blizzard-a ali iz drugog se može primetiti uticaj Activision-a :wall:

Izgleda da igra neće stići ni ove godine prema nekim prognozama.

Dobro ovaj prvi deo teksta se i očekivao od Blizzard-a ali iz drugog se može primetiti uticaj Activision-a :wall:

I ja kapiram da ce tako biti. Odgledao sam skoro interview Dustin Browder-a (glavnog dizajnera SC2)... interview je od pre 10 dana, i rekao je da sto se tice balansa igre (pretpostavljam da misli na balans jacine izmedju tri rase), bukvalno jos nisu cak ni u beta fazi.... tako da, ko zna kad ce izaci, ja sam se vec pomirio da ce biti 2010ta.

Interesantno da sam u decembru 2007dme kupio novi komp da bih mogao da igram starcraft 2... od tada sam promenio maticnu plocu, procesor, ram memoriju, monitor... a uskoro cu i graficku kartu kad izadje nova serija nvidia i ati kartica.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno