Meni je ok legao prvi deo, nedavno sam zavrsio igru i nije uopste losa
Vidi ovako, meni smeta jedna stvar koja ide uz sve što ima prefiks SW a da je novijeg datuma.
Prvi film počinje tako što neki musavi klinac sazna od matorog i penzionisanog džedaja (koji su izumrla vrsta) da je predodređen za velike stvari. Ceo film Luk zajedno sa Han Soloom puca iz Blastera. Još ne zna šta je lightsaber. U drugom filmu prolazi trening, dobija plavi (zeleni) lightsaber. U trećem filmu su već zasrali i počeli da uvode gluposti u serijal.
Prva igra u kojoj imaš čast da koristiš lightsaber kako dolikuje je Dark Forces II: Jedi Knight. U toj igri ti si neki muta po imenu Kajl Katarn koji završi u zatvoru (valjda zbog dugova pošto je lik poput Han Soloa). Saznaješ da si sin nekog tamo lika koji se borio na strani republike i pokušavaš da saznaš što više o svom ocu. Posle četvrtine igre nailaziš na ćaletov lightsaber zelene boje i polako otkrivaš silu. Do kraja se šibaš sa velikim brojem interesantnih bosova i na kraju sa Darth Jerecom koji je xy puta interesantniji lik od Imperatora Palpatina. Igra pored toga ima FMV sekvence sa pravim glumcima koje su jako simpatične. Već ekspanzija za igru ima ingame sekvence koje su krš.
Za dve godine za PSX i PC izlazi igra po prvoj epizodi koja je krš koliko i sama igra. Pojednostavljeno, sejberi svuda, džedaja pun qrac. Posle izlaze preostale epizode gde matori Joda izigrava vaspitačicu mladim padavanima dok se lepuškasti Anakin valja po krevetu sa princezom (ode priča u pravcu neke druge bajke). Poruka: svako može biti džedaj, ništa specijalno tu nema.
Izlazi drugi Jedi Knight, nastavak igre za koju niko nije čuo i pravi krš i lom. Svi obožavaju JKII. Poboljšana je borba i upravljanje lightsaberom kao i animacije/grafika, pogoršano sve ostalo. Level dizajn prosečan, dizajn glavnog lika rađen po ugledu na glumca što je snimao FMV sekvence ali je negde zapelo pa je umesto cool ispao pederast. Priča nastavak stare ali totalno neinteresantna, bosovi ispod proseka glavni bos totalni promašaj i smejurija. Ime mu je Desann a u stvari je humanoidni gušter, FUJ!
Sledi čuveni KOTOR, fenomenalna igra. Međutim tu sam prvi put video glupost svoje vrste, mačeve u SW univerzumu koji ne svetle. Sjajno! Taj detalj mi smeta i dan danas. Naravno priča you are the chosen one će se vrteti kroz sve Bioware igre dok je sveta i veka.
Onda ide Academy spin-off Jedi Knight serijala jer više nema Kyle Katarna. Ali tu je Skajwikler ovaj Skajwalker. Otkud on tu i zašto mu glas pozajmljuje neki levat a ne Mark Hamil ostaje pitanje. Dobra a i loša stvar je što praviš đedaja po svom ćeifu. Dobra je jer si to baš TI tj. pravi se jači
bond a loša jer sada stvarno svako može biti Đedaj. Poboljšanja u odnosu na JKII minorna, priča gluplja. Riba nije loš negativac. Može proći.
Dolazi FUJ jedan, igra bez puški sa *******im likom koji ima sile na pretek (ko dvaes Yoda) a tata sa kacigom nikad jači. Igra prati jedan put a ti sve što treba da radiš jeste da testiraš limite koje nemaš i da bacakaš lightsaber tu i tamo. Priča: EPSKA! (
al za *****nu američku decu)
Izašao FUJ dva sličan kao prvi a ide bogumi i SWTOR (kakav naziv...) u kome su SVI džedaji i menjaju svet na bolje ili još više kul, SITOVI i bivaju više kul od ovih prvih. Siti ćemo se izsitovati mašući sabljama i skupljajući SW trave uz buđenje po nivou i ljubičaste (fakin unique) kape i lightsabere.
Ko je shvatio, shvatio je. Ko nije njemu nema smisla objašnjavati