Šta je novo?

Star Wars: Force Unleashed II

Pa kako da znam, kad je izasao SW1 nisam bio ni rodjen. :)
Pazi dosta toga znam o SW svetu i gotivim to mnogo, ali se ne zaludjujem. Prvenstveno volim filmove.

Skykiller :D hahaha, glava me boli.

Dobro ali ti opet nisi meni odgovorio na pitanje ? :trust:

I clan sam bencha od 2004 ;), samo drugi nalog je ovo.

bio si rodjen ....prvo je izashao sw 4

Ne, originalni naziv je bio "Star Wars" .

Druze, stariji si od mene, valjda znas da su "Episode IV" dodali tek nakon izlaska petice, u re-releasu 1981. Znaci prve cetiri godine se film zvao samo "Star Wars".
Ako ne verujes meni, evo ti Wiki:

Star Wars Episode IV: A New Hope (originally released as simply Star Wars) is a 1977 American epic space opera film, written and directed by George Lucas.

The film was originally released as Star Wars, without Episode IV or the subtitle A New Hope. The 1980 sequel, Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back, featured an episode number and subtitle in the opening crawl. When the original film was re-released in 1981, Episode IV: A New Hope was added above the original opening crawl.

Evo, ako neko nije video originalan krol (intro) ovde.

Evo i poredjenje krola iz 1977 i 1997 :) ovde.

Bruka i sramota ko danas pravi SW igre! Slepci! Kako Lukas ovo dozvoljava da brukaju SW ime ?
Sad ce 1000 trolova da kaze da je i Lukas bruka, zaobidjite u sirokom luku sa tom pricom i idite bacajte hate na drugo mesto.

Pazi, ni prvi deo nije bio nista posebno, pa se opet dobro prodao.
I ovo ce za ulozeni trud ostvariti zadovoljavajucu prodaju.
A sto se Lucasa tice, SW je najbolji kada on nije ukljucen.

Bruka i sramota ko danas pravi SW igre! Slepci! Kako Lukas ovo dozvoljava da brukaju SW ime ?
Sad ce 1000 trolova da kaze da je i Lukas bruka, zaobidjite u sirokom luku sa tom pricom i idite bacajte hate na drugo mesto.

Dovoljno je rekao sa Epizodama I, II i III. Ne postoji igra koja će moći to da nadmaši. :d

Naravno da on najviše bruka Star Wars. Ova igra ma koliko bila loša sigurno je kvalitetnije gubljenje vremena od gledanja Clone Wars serije.

Ovaj IGNovac što se izdaje za mega giga SW nerda nije u pravu. Na našem forumu ima ljudi kojima se igra (SW FUJ) sviđa što znači da on nije mega giga kako sebe smatra. Ali niko od njih nije ni blizu Marku Bulatu :d

Meni je ok legao prvi deo, nedavno sam zavrsio igru i nije uopste losa :)

Some bright spark has explored the contents of Star Wars: The Force Unleashed 2 only to discover a directory full of downloadable content thought to be brought to gamers at a later date. Assets found on the disc include cinematic content relating to Princess Leia as well as new challenges.. and don't forget the Ewoks!

Currently it is unknown if the assets are complete on the disc or are simply unfinished with the intention of selling later, The files found are present in all versions of the game.

With a few simple edits the explorer of this content has managed to unlock new challenges, some costumes and lightsaber crystals for the PC but the rest of the content is still locked down or simply not useful.

Here's what has been found so far:
Endor level. Evil Starkiller turns up in the Rogue Shadow 2.
Fight Ewoks, Leia, Han, Chewie and an AT-AT.
3 types of Ewoks - rocks & slings, spears and gliders
5 new challenges
2 new costumes (both reskins of Starkiller)
2 new saber crystals, yellow and silver (increase saber damage and increase force attack damage)
The Region screen for the Endor level makes mention of the second Death Star with the Emperor's throne room
For now we will go with the assumption that some of the above content planned for completion and sale at a later date, While gamers often like seeing some support for their game we're not sure they'll like the fact developers would rather work on profiteering than adding to the experience during development.

u sustini oni ti ne prodaju dlc, vec ti prodaju informaciju da vec imas "dlc" kod sebe :D

Meni je ok legao prvi deo, nedavno sam zavrsio igru i nije uopste losa :)

Vidi ovako, meni smeta jedna stvar koja ide uz sve što ima prefiks SW a da je novijeg datuma.

Prvi film počinje tako što neki musavi klinac sazna od matorog i penzionisanog džedaja (koji su izumrla vrsta) da je predodređen za velike stvari. Ceo film Luk zajedno sa Han Soloom puca iz Blastera. Još ne zna šta je lightsaber. U drugom filmu prolazi trening, dobija plavi (zeleni) lightsaber. U trećem filmu su već zasrali i počeli da uvode gluposti u serijal.

images

Prva igra u kojoj imaš čast da koristiš lightsaber kako dolikuje je Dark Forces II: Jedi Knight. U toj igri ti si neki muta po imenu Kajl Katarn koji završi u zatvoru (valjda zbog dugova pošto je lik poput Han Soloa). Saznaješ da si sin nekog tamo lika koji se borio na strani republike i pokušavaš da saznaš što više o svom ocu. Posle četvrtine igre nailaziš na ćaletov lightsaber zelene boje i polako otkrivaš silu. Do kraja se šibaš sa velikim brojem interesantnih bosova i na kraju sa Darth Jerecom koji je xy puta interesantniji lik od Imperatora Palpatina. Igra pored toga ima FMV sekvence sa pravim glumcima koje su jako simpatične. Već ekspanzija za igru ima ingame sekvence koje su krš.

Jan%26kyle.gif

Za dve godine za PSX i PC izlazi igra po prvoj epizodi koja je krš koliko i sama igra. Pojednostavljeno, sejberi svuda, džedaja pun qrac. Posle izlaze preostale epizode gde matori Joda izigrava vaspitačicu mladim padavanima dok se lepuškasti Anakin valja po krevetu sa princezom (ode priča u pravcu neke druge bajke). Poruka: svako može biti džedaj, ništa specijalno tu nema.

207712921_0023241d79.jpg

Izlazi drugi Jedi Knight, nastavak igre za koju niko nije čuo i pravi krš i lom. Svi obožavaju JKII. Poboljšana je borba i upravljanje lightsaberom kao i animacije/grafika, pogoršano sve ostalo. Level dizajn prosečan, dizajn glavnog lika rađen po ugledu na glumca što je snimao FMV sekvence ali je negde zapelo pa je umesto cool ispao pederast. Priča nastavak stare ali totalno neinteresantna, bosovi ispod proseka glavni bos totalni promašaj i smejurija. Ime mu je Desann a u stvari je humanoidni gušter, FUJ!

0.jpg

Sledi čuveni KOTOR, fenomenalna igra. Međutim tu sam prvi put video glupost svoje vrste, mačeve u SW univerzumu koji ne svetle. Sjajno! Taj detalj mi smeta i dan danas. Naravno priča you are the chosen one će se vrteti kroz sve Bioware igre dok je sveta i veka.

kotor-5b.jpg

Onda ide Academy spin-off Jedi Knight serijala jer više nema Kyle Katarna. Ali tu je Skajwikler ovaj Skajwalker. Otkud on tu i zašto mu glas pozajmljuje neki levat a ne Mark Hamil ostaje pitanje. Dobra a i loša stvar je što praviš đedaja po svom ćeifu. Dobra je jer si to baš TI tj. pravi se jači bond a loša jer sada stvarno svako može biti Đedaj. Poboljšanja u odnosu na JKII minorna, priča gluplja. Riba nije loš negativac. Može proći.

Dolazi FUJ jedan, igra bez puški sa *******im likom koji ima sile na pretek (ko dvaes Yoda) a tata sa kacigom nikad jači. Igra prati jedan put a ti sve što treba da radiš jeste da testiraš limite koje nemaš i da bacakaš lightsaber tu i tamo. Priča: EPSKA! (al za *****nu američku decu)

Izašao FUJ dva sličan kao prvi a ide bogumi i SWTOR (kakav naziv...) u kome su SVI džedaji i menjaju svet na bolje ili još više kul, SITOVI i bivaju više kul od ovih prvih. Siti ćemo se izsitovati mašući sabljama i skupljajući SW trave uz buđenje po nivou i ljubičaste (fakin unique) kape i lightsabere.

Ko je shvatio, shvatio je. Ko nije njemu nema smisla objašnjavati :)

Meni je Force Unleashed super zabava, ali zaista su preterali - sa ovim Starkillerom, Rebel Alliance-u ne bi trebao niko vishe da pobedi Imperiju :d Znachi za ovog lika su Yoda, Obi Wan i Luke Skywalker mala deca...

Meni je Force Unleashed super zabava, ali zaista su preterali - sa ovim Starkillerom, Rebel Alliance-u ne bi trebao niko vishe da pobedi Imperiju :d Znachi za ovog lika su Yoda, Obi Wan i Luke Skywalker mala deca...

Jeste, ali u četvrtom delu će da krene stazom alkohola, droge i drugih poroka i izgubiće silu zauvek. :d

To i meni smeta.
Ako se radnja desava u vreme Stare republike to jos i ima smisla, jer bilo je mocnijih dzedaja/sitha od pomenute trojice.
Ali kada ubacis onog mutavca izmedju stare i nove trilogije i napucas mu moci ... to zaista deluje glupo.

G@W, zasto nisi pomenuo Rogue Squadron i Republic Commando?
To su bile solidne igre.

Omašio si hronološki tok, ali si pogodio priču.

Nisam se ni trudio da bude hronološki već sam grupisao filmove i igre koje imaju smisla tj. prate taj neki osnovni SW kanon bez gluposti koje su ubačene jer Lukas nije sigurno napisao priču za sve filmove odjednom nego je krpio priču kako je vreme prolazilo. To se vidi iz aviona. Tolkin je na Middle Earth potrošio užasno mnogo vremena, krao je iz svih mogućih izvora ali je ceo univerzum sklopio sa velikom pažnjom pazeći da sve ima smisla i da se uklapa jedno sa drugim.

Džordž Lukas je preradio neku od poznatih bajki, snimio film koji je napravio uspeh. Uspeo da snimi drugi a ne naruši ravnotežu i posle toga potop. Nedostatak ideja i želja za brzom lovom dovodi do ubacivanja gluposti. Skontao čovek da sve što mu treba za uspeh su par likova na čelu sa neizbežnim Vejderom, osim toga može radnja da se odvija na Kameronovoj Pandori totalno je nebitno. Isto bi moglo da se desi sa nastavcima Avatara, ako se ispostavi da Kameron nije celu priču oblikovao i završio već planira da se time bavi sada.

To, nije bilo duhovito.

Nije duhovito već je tragično. Kajl Katarn kada se pojavio nije imao nikakve dodirne tačke sa Lukom Skajvokerom. Tada nije bilo SW wikija niti velikog broja fanova da dopisuju SW priču. Mislim da se ta igra uopšte nije odvijala u istom vremenu kada i prva tri filma. Onda je nekom geniju palo na pamet da u Akademiju napravi da su Katarn i Skajvoker drugari. Ajde to je kao simpatično ali ono što me je zgrozilo jeste glas i izgled tog Luka Skajvokera. Taj ima veze sa originalom koliko i Đorđe Miljenović.

To i meni smeta.
Ako se radnja desava u vreme Stare republike to jos i ima smisla, jer bilo je mocnijih dzedaja/sitha od pomenute trojice.
Ali kada ubacis onog mutavca izmedju stare i nove trilogije i napucas mu moci ... to zaista deluje glupo.

G@W, zasto nisi pomenuo Rogue Squadron i Republic Commando?
To su bile solidne igre.

Ma radnja se ispravlja, prepravlja. Doba se preklapaju, spajaju. Likovi živo po 300 godina samo da bi u nekom nastavku bili spojeni sa poznatim likovima što znači mnogo $$$.

Pričam samo o igrama gde vodiš džedaja koji ima mogućnost korišćenja lighsaber-a (SW igre za SNES ne računam, te platformice su neozbiljne, DFII: JK je prva igra gde stvarno koristiš lighsaber kako dolikuje). Bilo je Star Wars igara i boljih pre toga ali to nisu Jedi igre.

Za kraj ću napraviti paralelu između Iron Man filmova i Star Warsa. Zašto je Iron Man sasvim solidan film a Iron Man 2 neopisivo ******? Pa zato što u prvom delu dobar deo filma gledamo kako od štapa i kanapa pravi prototip odela i na taj način nam to deluje realno i prijemčivo. U drugom filmu su skoro svi likovi u tom odelu, lete levo, desno, gore, dole a niko ne zna zašto.

Ljudi danas slabo čitaju knjige. Najbolje fantasy i SF knjige su one koje uspevaju da na realističan način prikažu neki alternativan svet, univerzum. Koje uspeva da daju smisao, koje povezuju našu realnost sa izmišljenom. Pa i ako ne povezuju bar se trude da na ljudima logičan način pojasni kako taj alternativni univerzum funkcioniše (ako već ne važe zakoni prirode poznate čoveku). Stvoriti nešto a ne objasniti kako je stvoreno i kako to funckioniše je potpuno besmisleno.

Star Wars se kretao u tom smeru u početku, nudio smislen i realističan prikaz alternativnog univerzuma. Polako gledaoca uvodio u priču i objšanjavao mu kako stvari funkcionišu. Ovi novi filmovi, igre i serije sve što rade jeste uvođenje novih stvari i njihovo bacanje na jednu gomilu. Nema to nikakve veze sa originalom zbog koga ljudi obožavaju Star Wars.

Naravno postoji razlog zašto je to tako. Danas je sve instant, glavni konzumeri su američki tinejdžeri koje je društvo razmazilo. Zamisli kada njima ne bi ponudio instant Star Wars iskustvo upravljanja najačim džedajem koga je SW univerzum ikada video. Ishod je jednostavan, ne bi niko kupio tvoj produkt i propao bi. Svaki US klinac mora da bude Starkiller, džedaj pravljen po uzoru na vreme kome pripada. Ne liči on slučajno na popularne opake glumce današnjice sa kratkom kosom (Ventvort Miler na primer). Na šta li će ličiti džedaj u nekoj igri koja će se pojaviti za pet godina, na Ledi Gagu?

Glas je davao Bob Bergen, veoma dobar voice-over umetnik, ali nije mogao da ubode 100% Hamilov glas.

SW JA II je najbolja akciona SW igra ikada, prema načinu izvođenja. Kombo potezi, sloboda kretanja, jednostavnost upotrebe sile. Prosto dinamika borbe je bila na veoma dobrom nivou. Da su to uradili sa KotoRom i unapredili. Uf...

Nije mogao da ubode glas hehe. Pa zašto bi uopšte to radio. Ako ne mogu da obezbede glas Marka Hamila bolje da nisu ubacivali Luka Skajvokera u igru.

Jedi Knight: Jedi Academy (ne postoji Academy 2) ima dobar gejmplej ali nije gejmplej jedina stvar koja čini igru. Postoji priča, dizajn nivoa, NPCa, zvuk što sve zajedno stvara atmosferu koju svako od nas doživljava različito ali opet dovoljno slično da se možemo složiti da su neke igre atmosferične a neke ne.

Jedi Academy odaje utisak igre pravljene u Jedi Outcast editoru sa nešto izmenjenim gejmplejom. Ni Jedi Outcast nije naročito atmosferičan. To su samo dobre igre nikako najbolje. Onaj ko igre deli na akcione, potezne i na osnovu stila gejmpleja nema pojma o igrama i igre mu služe samo da ubije vreme. Ja ću radije ubiti vreme pišući ovaj post nego igrajući neku akcionu glupost od igre. Video igre su davno prevazišle status razonode i mnogo mi smetaju pokušaji da se one tamo vrate, zajedno sa sitkom serijama i rijaliti programima.

Star Wars univerzum ne sačinjavaju samo džedaji i Storm Truper klonovi koje ti džedaji trebaju pobiti u pauzama jedi vs sith borbi. Ja ne znam zašto su uopšte ubacili borbe izmeđuju Džedaja i grupa Storm Trupera. Džedaj je poput nindže koji se bori samo protiv svojih prirodnih protivnika i obezbeđuje balans univerzuma. Nije posao džedaja da baca lightning na 20 storm trupera i da potroši malo više vremena na borbu sa specijalnim storm truperima koji imaju lightsaber (ovo je tako glupo da se rečima ne može opisati). Ceo koncept Force Unleashed igre je sramota da za ono što bi Star Wars trebao i što je predstavljao pre nego što je Lukasu zinulo dupe za parama.

Pričam samo o igrama gde vodiš džedaja koji ima mogućnost korišćenja lighsaber-a (SW igre za SNES ne računam, te platformice su neozbiljne, DFII: JK je prva igra gde stvarno koristiš lighsaber kako dolikuje). Bilo je Star Wars igara i boljih pre toga ali to nisu Jedi igre.

U tom slucaju ti u spisku fali i Episode 3 za PS2.

Fali i onaj Clone Wars što je izašao posle Force Unleashed ali nisam hteo da pominjem igre koje nisam igrao. Pošto ti očigledno jesi onda reci da li valja ili ne pošto ja stvarno ne znam. Za mene svaka igra koja je dizajnirana tako da mi daje do znanja kako, šta i kada treba da uradim pada u mojim očima. Retki su izuzeci, takve igre mi se dopadnu samo ako mi neke element leži ili ako su jako kvalitetno urađene. Sve Star Wars igre do sada koje imaju takav gejmplej niti mi leže niti su jako kvalitetne.

Nazad
Vrh Dno