Šta je novo?

Star Citizen: Squadron 42 (space sim)

Da ali ti ne znas jednu stvar koju ja znam. Posto sam u EVE online-u jako dugo (8+ god), a tamo postoje cele alijanse koje su pledge-ovale za SC, dobices u startu zapadnjacke organizacije koje su dropovale abnormalnu kolicinu novaca za start SC-a. A pricamo o hiljadama ljudi (CFC broji preko 5 hiljada i NC takodje, ko igra EVE znace o cemu pricam), tako da ces u startu dobiti nekoliko frakcija koje vec imaju startni potencijal da preuzmu dominaciju nad igrom., ne samo u ljudstvu nego i u startnim assetsima zahvaljujuci irl novcima (novcem zaradjenim igranjem EVE-a, o da ja znam ljude koji su kupili stanove igrajuci EVE). Gde to tebe stavlja kao mucenika-pocetnika koji krece svoj glory ride ?
Meni je ovo fascinantno..kako je neko uspeo da kupi par stanova igrajuci eve? Daj da krenem i ja da je igram..fale mi stanovi :)

A dobro, ja bi samo jednu garsonjericu, to ce valjda brzo da bude. :D

Elem, moze neko da ima i 1000 brodova kad moze da leti samo jednim.
Moci ce verovatno da pozajmi ili iznajmi friendsima, ali kontam da je takvim pro to ispod casti.

Pre će biti da je novac iz... nazovimo "bele" ekonomije. A priča o EVE je za lakoverne.

No, idemo off previše.

Jedno pitanje, šta su trenutni zahtevi igre za igranje na max settings u 1080p? Jedna 980? SLI?

Nubovi iz NC ne mogu ni sa click igrom da izadju na kraj. Ne daj boze da im das da zapravo upravljaju brodom sa gomilom komandi...

Jedna stvar je FPS simulacija, a druga stvar igranje tabelama u Excelu ;)

Jedno pitanje, šta su trenutni zahtevi igre za igranje na max settings u 1080p? Jedna 980? SLI?

Kakvi god da su nisu bitni. I onako niko ne igra SC sad. A igra nije prošla ni kroz Mantle ni kroz DX12. Na sve to dok se pojavi prva epizoda izaćiće i nova serija gračkih.

970 je puna kapa za tu rezoluciju trenutno. Padne ponekad na 35-40 fps ali je uglavnom oko 60 fps. Igra je vise procesorski zahtevna. DX12 bi trebalo da sredi taj problem. Zahtevnost ce naglo skociti kada krene prava igra, drone sim i nije pravi pokazatelj.

Design: Rental Equipment Credits

Ovo mi se bas i ne dopada. Cini mi se da bi ovo mogao biti sistem koji ce koristiti gotova igra, cime se automatski stavlja placanje pravim parama u prvi plan a kreditima zaradjenim u igri se moze samo rentirati. Pominje se real time, da li je to vreme provedeno u igri ili ne? To je jako bitno jer ako renta istice nezavisno od toga da li igras ili ne, onda te igra forsira da je igras kao MMORPG sa pretplatom. Ono sto je sigurno, oni nece nikada odustati od prodaje brodova i kredita. To ce se nastaviti i kada igra bude zvacino krenula.

Za bolje raspolozenje, fan made concept boardinga:

Design: Rental Equipment Credits

Ovo mi se bas i ne dopada. Cini mi se da bi ovo mogao biti sistem koji ce koristiti gotova igra, cime se automatski stavlja placanje pravim parama u prvi plan a kreditima zaradjenim u igri se moze samo rentirati. Pominje se real time, da li je to vreme provedeno u igri ili ne? To je jako bitno jer ako renta istice nezavisno od toga da li igras ili ne, onda te igra forsira da je igras kao MMORPG sa pretplatom. Ono sto je sigurno, oni nece nikada odustati od prodaje brodova i kredita. To ce se nastaviti i kada igra bude zvacino krenula.

Nisi ovo lepo skapirao. Oprema i brodovi na iznajmljivanje koštaju 10% od njihove realne cene. U Arena Commanderu ćeš moći da zaradiš REC (rental credits) za iznajmljivanje boljih brodova i opreme kako bi mogao da ih isprobaš pre početka igre. Ako istu opremu iznajmiš i sledeće nedelje, dobićeš je sa popustom od 20% (tj. 8% od pune cene opreme / broda). Ako ovo bude u finalnoj igri vezano za pravi svemir, a ne za simulaciju, to će biti isto zanimljivo. Ako izgubiš brod, nemaš za novi, moći ćeš da iznajmiš neki da zaradiš pare za svoj novi.

Poslednja izmena:
Ako ovako bude u PU, ova igra nece biti nista drugacija od F2P premium azijskih igara koje te teraju na grind kredita da bi uopste mogao da se takmicis. Isti ovakav sistem je u All Points Bulletin.

Mene davno prosao hajp... Nisam im jos ni kinte dao :)

Nego... ko ima n-vidiju 760-ku? i kako mu radi SC?
Gledam da nabavim neku grafiku za SC.

Poslednja izmena:
Nego... ko ima n-vidiju 760-ku? i kako mu radi SC?

Imam ja. Može da potera max, ali nije baš tečno. Ne znam da li je do lagovitog interfejsa, do neoptimizovane igre ili same grafičke.

Ovo je na toj grafičkoj, malo stariji snimak.

[YOUTUBE]SsVClKdLoSw[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Kad pogledam takav snimak zapitam se šta je tu ustvari zahtevno?

Šta to igra renderuje? Kopit, teksture brodova udaljenih po 500+ metara koje nisu veće od par santimetara što znači da nikakve detalje ne može igrač da vidi, pozadine, asteroide i zvezde.

Zahtevno je to što je alfa i što je daleko faza u kojoj se radi na performansama.

Kad pogledam takav snimak zapitam se šta je tu ustvari zahtevno?

Šta to igra renderuje? Kopit, teksture brodova udaljenih po 500+ metara koje nisu veće od par santimetara što znači da nikakve detalje ne može igrač da vidi, pozadine, asteroide i zvezde.

Sve je puno detalja, fizika bukvalno svega, povezanost sistema u brodovima i kako šteta utiče na njih... Što više unapređuju AC, to se više provaljuje štucanje igre na mom sistemu. Kada izađe final, očekujem da ću morati novu grafičku da uzimam i definitivno još RAM-a. Sada se nivo učitava par minuta. Zamisli koliko će to biti frustrirajuće kada se bude prelazilo iz instance u instancu (naravno ukoliko ne optimizuju igru, a hoće)...

LOD u igri ne postoji sto znaci da svi ti brodovi koje vidite kao tackice na ekranu kada su jako udaljeni od vas se zapravo renderuju u fullu. Bar tako kazu. Teksture i efekti su na jako visokom nivou kao i fizicka simulacija, kako kretanja brodova tako i kolizije i raspradanja brodova u delove.

LOD u igri ne postoji sto znaci da svi ti brodovi koje vidite kao tackice na ekranu kada su jako udaljeni od vas se zapravo renderuju u fullu. Bar tako kazu.
To iskreno nema smisla. Ako nešto ne može igrač ni da vidi zašto mu opteretiti PC.
Teksture i efekti su na jako visokom nivou kao i fizicka simulacija, kako kretanja brodova tako i kolizije i raspradanja brodova u delove.
To je super.

Bitno je biti negativan, a shvatiti da je to samo trenutno stanje koga briga.

Bitno je biti negativan, a shvatiti da je to samo trenutno stanje koga briga.

Evo rasplakah se... Ptice na grani vise znaju da je alfa build neoptimizovan, ali je vise postalo komicno citati pateticne komentare koji se iz petnih zila trude da za sve nadju opravdanje, cak i pod cijenu toga da se kosi sa logikom.

Poslednja izmena:
Evo rasplakah se... Ptice na grani vise znaju da je alfa build neoptimizovan, ali je vise postalo komicno citati pateticne komentare koji se iz petnih zila trude da za sve nadju opravdanje, cak i pod cijenu toga da se kosi sa logikom.

Iskreno, nikada mi nije palo na pamet da nešto osnovno, kao što je smanjenje LOD-a sa razdaljinom, nije implementirano. Game engine to sigurno podržava, a ako nije ubačeno još uvek u igru s obzirom da je Alpha, nema logike da ne bude ubačeno kasnije.

Među vama ima mnogo bezrazložno negativnih komentatora, koji ne vide očigledan napredak igre. Ok je određena doza skepticizma i naravno da ništa ne treba uzimati zdravo za gotovo dok ovo ne izađe, ali kao neko ko ovo prati od početka mogu da potvrdim da se napredak oseća i da igra izgleda i da se ponaša sve bolje. Daleko je to od završene igre i zato se ovo zove Alpha build. Da nije u pitanju crowdfunding, igrači ovom stadijumu razvoja ne bi ni imali pristup. Sa druge strane, ovaj alpha build se ponaša kvalitetnije od mnogih "završenih" AAA igara velikih studija.

Ako vas zanima kako igra izgleda i želite da je komentarište, niko vam ne brani da kupite najjeftiniji paket i probate i sami. Ovo što radite, recikliranje tuđih negativnih komentara je najgora vrsta forumašenja. Kao oni što se prave pametni, pa za sve citiraju wikipediju, a da sami nemaju pojma šta piše u c/p tekstu koji su okačili.

Sva sreca da je crowdfunding inace bi je jos vise popljuvali. Ovako ima dosta ljudi koji su pukli pare, samim tim su instant postali okoreli fanboys koji slijepo vjeruju u svako obecanje...

Sta je fora, dali su vam hangar i Arena komader mod i to je to. Na taj naci su uspjeli da smire ljude koliko toliko, inace da nije toga nacekali bi se jos dosta dugo do beta testiranja. Dobro ce biti ako beta pocne krajem sledece godine (2016.), puna kapa. :D

Prosto je smijesno je da sa tolikom kolicinom novca, evo vec 4 godine, nisu u stanju da konkretno urade nesto, da naprave makar tu ****nu sigleplayer kampanju pa posle neka ubaciju multiplayer i sve te f2p/p2w za'ebancije. Vi se zadovoljavate hangarom i Arena komanderom?!:S:

edit: Mada, kada bolje razmislim, treba im dati vremena. Vrijeme je vise da se napravi neka ludilo igra. Iskreno se nadam da nece fejlovati.

Poslednja izmena:
ma šta 4, 14 godina je prave već :d

ma dve hiljade godina i nemaju ništa sem pišljivog AC-a :d
Mislim da su nas pokrali. :-/

Isus bi im isto rekao da je živ i danas :p Rimljani ga zeznuli za preorder, nije dočekao betu...

Mislim da su nas pokrali. :-/

seas-sarcastic-6bb61e3b7bce0931da574d19d1d82c88-1966.gif

Nazad
Vrh Dno