Šta je novo?

Star Citizen: Squadron 42 (space sim)

Optimizacija podrzameva neznatno povecavanje FPS-a itd... ako igri treba 5 minuta da ucita jednu planetu i par meteorita sta ce tek biti se celim univerzumom?

To sto sad igra ima ~35fps sa 290 jos razumem ali ostalo ne...

Sto je jos pogubnije iza engina stoji jedan crytek

Poslednja izmena:

gyY0sNb.gif

Prespora animacija, kao da je iz iskocila iz T2.

Kako mislis prespora?! Mislim, da li je to vec naucno prikazano kako se deformise objekat kada putuje brzinom svjetlosti... Da li uopste mora da dodje do te deforamcije i ovog razvlacenja?

Poslednja izmena:
po meni je vrh odradjena , i daje smek igri. mislim ovo ne moze da bude uradjeno po uzoru na neku sf seriju/film posto svi znamo koliko su oni , pa cak i oni najozbiljniji, cinjenicno tacni :p

Pozdrav drustvu, krenuo sam da igram S.C. pre mesec dana, voleo bih da se povezemo, ko aktivno igra, a zeli isto, neka me doda u kontakt ili kako to vec funkcionise na forumima... :)

zajedno da razgledate brodove po hangaru? :d

pa to, coop razgledanje brodova u hangaru :)

kurosava, posto si mi poslao PM odgovoricu ti ovde jer me mrzi da saljem PM :)

Ja Star Citizen ne igram, niti cu dok ne ubace Persistent Universe (krajem godine bi beta trebala da startuje). Dogfighting me ne privlaci. Tebi a i svima ostalima bi savetovao da se suzdrzite od trosenja novca na brodove i kredite jer ce uskoro (tako kaze Ben Lesnik) implementirati nacin da se brodovi i oprema kupuju od kredita koje cemo zaradjivati igrajuci. Doduse, to ce trajati do lansiranja igre gde ce pasti wipe, dok onima koji su brodove platili nece nista brisati.

Ja cu da bojkotujem igru ako ne optimizuju istu, ima cak refund da tarzim ako budem mogao :)

Takodje dogfight mi nikako ne lezi, sve je previse inertneo, simulaciono za bilo kakav interesantan dogfight...... nadam se da ce svatiti da je jedno akcioni dogfight a drugo simulacija, jedno i drugo u isto CABRU jako tesko da ce funkcionisat!, To mi je i ujedno najveca zamerka

Ovo je prvi Combat gameplay koji mi izgleda dobro:

Jesu li oni to menjali nešto drastično po pitanju mehanike upravljanja u skorije vreme?

Poslednja izmena:
Nije lako ali udje se u stos, ja koristim joisitik i mis, podeseno na najzgodnije, ok je ali igra nemoze jos dugo da ima samo ovaj mod jel brzo dosadi

Nije mi zao sto sam pledgovao za ovu igru jer mislim da ce biti ok, ali planiram da je "zaboravim" na jedno godinu dana i tada vidim kakvo je stanje. Taman bi bilo lepo ako stvarno puste persistent universe krajem godine.

Ne razumem svu tu zelju za testiranjem teskih alfi, osim sto developerima pruza besplatne povratne informacije.
Pala mi sad na pamet The Forest igra, neki se vec siti izigrase a igra u teskoj alfa fazi. I kad izadje full nece je ni pogledati. :)

Jesu li oni to menjali nešto drastično po pitanju mehanike upravljanja u skorije vreme?

Svakih par nedelja promene nesto, pojavi se neki bug pa ga krpe. Nije jos finalno stanje po pitanju upravljanja i dogfighta. Ocekujem da bar dupliraju brzine (max i acc) kada konacno predju na 64-bit (valjda za koji mesec). Trenutno su brodovi prespori i to se vidi najbolje iz treceg lica gde deluje kao da plutaju (sto mozda jeste realisticno ali niko ne zeli takav dogfight). Mislim da ce combat da zasija kada povecaju brzine i ubace vece mape.

O tome sam ja još davno pričao, najveće zlo crowdfunding-a je obećavanje early access-a.

Kad sam video da su likovi davali i po 10.000$ za brodove odustao sam od ovoga. Da mi plate ne bih igrao. Elite sam uzeo a vala ni to ne igram jer je nedovrsena. Od sad pa na dalje ni dinara za nedovrsene igre, tek kad je 100% zavrsena, istestirana i ima bar 1 review na nekom krstenom sajtu, e onda mozda dam neki dinar.

To je svačije potrošačko pravo, niko nam silom ne uzima novac, osim države :d

Early Access nije nikakvo zlo, zlo je kad ljudi sami sebi pokvare iskustvo.

Na papiru nije ali u praksi mali broj ljudi odoli igranju EA, i onda to povlači ovaj drugi deo tvoje rečenice... Po meni je bolje nemati takav izbor :D

To je svačije potrošačko pravo, niko nam silom ne uzima novac, osim države :d

Ne naravno, ali dozvoliti da jedan igrac startuje igru sa 1 brodom a drugi sa 25 brodova, samo zato sto ovaj drugi ima vise novca je kapitalna glupost. Igre bi trebalo da imaju neki takmicarski duh, i da zahvaljujuci tome sto igras dobro budes nagradjen i na osnovu toga kupujes brodove i sta ja znam, a ne da krknes 2 dzaka para i imas sve na pocetku. Pa cemu igra? Ne govorim o potrosacima, uvek ce biti ljudi sa viskom para i vremena, govorim o pohlepi CR-a.

Ja cu da bojkotujem igru ako ne optimizuju istu, ima cak refund da tarzim ako budem mogao :)

Posto, jelte imaju previse para (72 miliona i raste), pre par meseci su osnovali novi studio CIG Germany sa sedistem u Frankfurtu gde su zaposleni bivsi programeri Crytek USA (bivsi Vigil Games i neki bitni ljudi za Crytek). Izmedju ostalih, tamo sada radi jedan od najzasluznijih ljudi za razvoj CryEngine-a. Tako da ne sumnjam da ce optimizacija biti na nivou jer sada imaju veliki broj bivsih Crytek inzenjera pod svojim krovom sto znaci da ce razvoj endzina teci nezavisno od Cryteka i verovatno ce prevazici Crytekov endzin kao sto se desilo sa poslednjom verzijom Dunia endzina (fork prve verzije CryEngine).

Zanimljivo je da svi kukaju kako Roberts slabo placa i nudi uzasne uslove za rad a svako malo kada neki studio propadne (Vigil, Free Radical), oni predju u CIG. Poslednji koji traze uhlebljenje su skoro otpusteni bivsi radnici Sony Online Entertainment (koji se sada zove Daybreak Game Company), uglavnom oni koji su radili na Planetside 2.

Poslednja izmena:
Ne naravno, ali dozvoliti da jedan igrac startuje igru sa 1 brodom a drugi sa 25 brodova, samo zato sto ovaj drugi ima vise novca je kapitalna glupost.

Znaš koliko ima takvih igrača i koja je šansa da naletiš na nekog takvog kada stotine hiljada budu ovo igrali? Mislim da je šansa ~1:50.000 ne računajući instance koje tu šansu još više povećavaju. Mislim da su veće šanse da dobiješ na lutriji neke pare.
Sem toga, mudri ljudi kažu - nije poenta cilj, već putovanje do njega ;) Zamisli da od početka imaš sve, koji motiv onda imaš da igraš ovo s uživanjem na duže staze, da istražuješ, da se družiš i napreduješ?

Sem toga, sve to ćeš moći i sam da zaradiš kroz igru. Sem najjeftinijeg paketa ne moraš ništa da kupiš. Nije ovo F2P mamipara sa takvom ekonomijom (hvala im na tome). Ja sam sebe ipak častio Freelancer MISom, pošto sam prodao WOT nalog, koji je bio najgora mamipara :-/

Poslednja izmena:
Zapravo je dobro da u samom početku bude raznolikih brodova, a ne da svi zuje okolo u istoj šklopociji.
Takođe, ti zaista veliki brodovi neće biti preterano upotrebljivi bez posade, tako da će to u startu da bude okosnica za organizovanje više igrača i razvijanje kohezije i organizacija u okviru univerzuma.
Treće, ja sam veoma zahvalan tim likovima što su dali po više hiljada dolara za igru, jer ću zahvaljujući njima moći lepšu i dorađeniju igru da dobijem za ono malo keša koji sam pljunuo u početku :)

Zapravo je dobro da u samom početku bude raznolikih brodova, a ne da svi zuje okolo u istoj šklopociji.
Takođe, ti zaista veliki brodovi neće biti preterano upotrebljivi bez posade, tako da će to u startu da bude okosnica za organizovanje više igrača i razvijanje kohezije i organizacija u okviru univerzuma.
Treće, ja sam veoma zahvalan tim likovima što su dali po više hiljada dolara za igru, jer ću zahvaljujući njima moći lepšu i dorađeniju igru da dobijem za ono malo keša koji sam pljunuo u početku :)

Da ali ti ne znas jednu stvar koju ja znam. Posto sam u EVE online-u jako dugo (8+ god), a tamo postoje cele alijanse koje su pledge-ovale za SC, dobices u startu zapadnjacke organizacije koje su dropovale abnormalnu kolicinu novaca za start SC-a. A pricamo o hiljadama ljudi (CFC broji preko 5 hiljada i NC takodje, ko igra EVE znace o cemu pricam), tako da ces u startu dobiti nekoliko frakcija koje vec imaju startni potencijal da preuzmu dominaciju nad igrom., ne samo u ljudstvu nego i u startnim assetsima zahvaljujuci irl novcima (novcem zaradjenim igranjem EVE-a, o da ja znam ljude koji su kupili stanove igrajuci EVE). Gde to tebe stavlja kao mucenika-pocetnika koji krece svoj glory ride ?

Svako će imatu svoje mestu u SC. Sve zavisi koliko je neko spreman da se posveti igri. Meni je bitno da kad dodjem sa posla sednem u svoj brod, obidjem po koji sistem, odradim neki quest i u svemu tome uživam tj. pobegnem od svakodnevnog sivila.

Da ali ti ne znas jednu stvar koju ja znam. Posto sam u EVE online-u jako dugo (8+ god), a tamo postoje cele alijanse koje su pledge-ovale za SC, dobices u startu zapadnjacke organizacije koje su dropovale abnormalnu kolicinu novaca za start SC-a. A pricamo o hiljadama ljudi (CFC broji preko 5 hiljada i NC takodje, ko igra EVE znace o cemu pricam), tako da ces u startu dobiti nekoliko frakcija koje vec imaju startni potencijal da preuzmu dominaciju nad igrom., ne samo u ljudstvu nego i u startnim assetsima zahvaljujuci irl novcima (novcem zaradjenim igranjem EVE-a, o da ja znam ljude koji su kupili stanove igrajuci EVE). Gde to tebe stavlja kao mucenika-pocetnika koji krece svoj glory ride ?

Cvrc milojka! EVE ekipicu ceka jedno otreznjenje. Ukoliko misle da ce u SC moci ono sto moze u EVE bolje bi im bilo da procitaju nesto o samoj igri. Star Citizen nije prvenstveno PvP bazirana igra i ekonomiju u igri ne kontrolisu igraci vec NPC frakcije. Dobro organizovane velike organizacije ce moci da uticu na balans ali nema govora o potpunom preuzimanju ekonomije.

Oće ti uber proovi iz EVE da me izdominiraju i u mojoj SP kampanji? Ili kad stavim pvp slider na minimum? :)
Good luck with that ;)

Nubovi iz NC ne mogu ni sa click igrom da izadju na kraj. Ne daj boze da im das da zapravo upravljaju brodom sa gomilom komandi...

Vrh Dno