Šta je novo?

Star Citizen: Squadron 42 (space sim)

To nije razlog da se kroz prozor nista ne vidi, i da pravo ispred sebe imas vertical bar. ;)

Hangar je modul, deo igre, tu ces moci da biras weapon loadout, overclockujes i podesavas opremu, itd... iz njega letis u svemir, ili izlazis u planetside modul, gde ce verovatno biti ulaz u bar, marketplace i ostalo. Nesto slicno kao u Freelanceru, samo na mnogo visem nivou.

Ono sto mene interesuje je kako ce se odvijati sama bitka, da li ce biti neki virtual cocpit view, kao u simulacijama aviona. Jer ovako su u ogromnoj prednosti igraci koji lete u avionima tipa hornet i 325a, gde je preglednost bas velika u svim pravcima, dok je Freelancer recimo prilicno osakacen ( za sada ).

Original i veteran backeri (svi koji su pledgovali pre izbacivanja novog sajta) imaju Life Time Insurance uz bilo koji brod kupljen do novembra ove godine. Znaci oni sada mogu da uzmu i dalje paket sa LTI, i kao gift ga proslede nekome, uz to su i cene malo povoljnije nego za nove igrace. LTI inace nije neka stavka koja ce osetno uticati na igru, al eto znaci da ne mora da se razmislja o tome. Osim LTI, ovi beckeri imaju gomilu sitnica koje su se dobijale za svaki dostignut goal, tipa poseban space suit, AMX-1 Repair Bot, mistery engine modifier, Laser Pistol side arm, Free Hangar Fees on starting Planet itd.

I napomena za sve koji tek uzimaju - obavezno uzeti neki paket ( Game Packages ) koji ukljucuje Squadron 42 Digital Download i Star Citizen Digital Download, jer ima ljudi koji su greskom uzeli samo dodatni brod i sada ne mogu da pristupe hangar modulu, a nece moci ni da pristupe igri. To su malo lose napravili, novi sajt je nasledio neke greske prethodnog.

ne znam kako nema mog posta od pola strane :|

hangari se razlikuju samo po velicini i nicem vise ?

Zasto kazes da LTI nije neka stavka koja ce da osetno utice na igru ?

Jel to znaci da ja moram prvo da uzmem jedan od paketa pa onda tek da trazim da neko od vas starijih backera da mi kupi brod sa LTI ?

Zasto kazes da LTI nije neka stavka koja ce da osetno utice na igru ?

Zato što ćeš moći da uzmeš osiguranje za svoj brod novcem zarađenim u igri.
Ne razumem zašto ste se pomamili da kupujete brodove, to je kao da preskačete deo igre.
Ne vidim razlog da se istresa dodatni novac kad će igra definitivno biti napravljena pa priča o podršci pada u vodu.

ali sta ces sve morati da platis novcem zaradjenim u igri :) mnogo toga koliko vidim ja

ja ne bih sigurno kupovao dodatni brod pored onog koji dobijam uz paket kao pledge

i koji ce sistem biti ovde, PvE ? PvP ce mozda biti tek kasnije ?

dobar blog sa lepim specifikacaijama brodova

https://www.stantonspacebarn.com/

Poslednja izmena:
Koliko sam ja razumeo od onoga sto sam ispratio u zavisnosti od toga u kom solarnom sistemu se nalazis takva ce pravila i biti, od PVE do PVP.

• hangari se razlikuju samo po velicini i nicem vise ?
  • Zasto kazes da LTI nije neka stavka koja ce da osetno utice na igru ?
  • Jel to znaci da ja moram prvo da uzmem jedan od paketa pa onda tek da trazim da neko od vas starijih backera da mi kupi brod sa LTI ?

• Hangari se razlikuju po veličini, opremljenosti i izgledu. Postoje tri vrste: discount, business i deluxe. Discount je razlog zašto mnogi trenutno kukaju na grafiku jer je osvetljen ko neka svemirska birtija (sličnih je dimenzija). Business izgleda bolje i veći je a deluxe je najveći i najbolje opremljen hangar koji šljašti. Veći hangar možeš dokupiti za 40 dolara trenutno ali ga svejedno dobijaš ako uzmeš neki veći i skuplji brod. Verovatno će u igri morati da se doplati kreditima za veći hangar.

• LTI nije toliko bitna stavka zato što osiguranje neće biti skupo. LTI može biti bitan ako želiš da taktikom kamikaze postigneš nešto, mada je i to upitno pošto će se osiguranje broda izdavati na periode i mislim da broj udesa neće uticati na cenu. Samo je šasija osigurana sa LTI dok svi dodaci moraju posebno da se osiguraju.

• Mislim da moraju paketi da se uzimaju, ne sećam se da u veteran pledges sekciji ima zasebnih brodova za kupovinu.

Dopuna:

ali sta ces sve morati da platis novcem zaradjenim u igri mnogo toga koliko vidim ja

ja ne bih sigurno kupovao dodatni brod pored onog koji dobijam uz paket kao pledge

i koji ce sistem biti ovde, PvE ? PvP ce mozda biti tek kasnije ?

dobar blog sa lepim specifikacaijama brodova

Ti onda kupi kredite za pare ako si tanak sa vremenom da ih zaradiš u igri. Verovatno će biti jeftiniji nego sada. To ti dođe kao da plaćaš pretplatu, u stvari kao WoT premium. Samo što će broj kredita koji mesečno mogu da se kupe biti ograničen.

Ovo je akciona PvP igra gde će PvE biti moguć samo ako imaš zaleđinu u vidu korporacije ili klana. Mnogi već kukaju što nije čisto PvE igra kao tupavi WoW, kao da ima smisla igrati online igre protiv botova...

Dogfighting module, prvi deo igre koji stiže krajem godine je to što mu samo ime kaže. Jasno ti je da je to čist PvP. Kasnije će taj dogfighting biti ubačen i borbe u aren, turniri itd.

Nije loš pregled brodova ali trenutno najbolji se nalazi upravo na zvaničnom sajtu.

Poslednja izmena:
U najgorem slučaju će biti kao World of Tanks.

onda nece biti pay to win :)

Kako planiraju da regulisu to da ako ja izletim sa malom aurorom neko u vecem brodu ili krstarici nece moci da me odvali cim me vidi?

pa mozda ce da urade nesto da ce topovi na velikim brodovima imati problema da prate male brodove, smanje im preciznost, naprave timsku igru

pravo da vam kazem, koliko god gledao najave za ovaj starcitizen, i sve u vezi njega, i dalje mi nije jasno zasto bi neko igrao to a ne eve online
:)

zavisi gde. PvP je dozvoljen svuda, to jest nije ti zabranjeno da razneses brod bilo gde, ali ako to uradis u sistemima gde je prisutna UEE policija onda ce biti posledica: jurice te, bice stavljen bounti i tako dalje... Ako razneses nekoga u sistemima u kojima nema policije (lawless) onda te nece niko juriti, ali tamo vec ima dovoljno opasnih faca :)

A konkretan odgovor na tvoje pitanje je: zavisi koliko si dobar pilot i za sta si pripremio brod. Aurora je lagana tako da verujem da ce i TR3 moci da je potera brzo. Ako je sredis za brzinu imace problema da te prvo uhvate :) Veliki brodovi ce biti znatno sporiji a range na laserima ce biti ogranicenog dometa. Moraces da se pazis raketa ali postoje ECM da zavaras rakete a verovatno mozes i da izbegnes manevrisanjem.

Uglavnom, nece biti kao EVE gde neko moze sa 180km da ti raznese Riftera u jednom potezu.

hvala svima na informacijama :)

DusaNe eve je valjda vise strategija a ovo vise akcija :) mislim da sam srecan covek sto nisam probao eve online, jer ne bih imao zivota ali uopste

bojim sa da ce ovo biti cista pay-to-win igra.

p2w je jedino ako ja mogu da kupim nesto sto ti ne mozes da dobijes samo igranjem igre, i tako ja dobijem prednost preko boljih statistika i karakteristika toga sto sam kupio a ti ga nemas.
u SC nece biti nijednog itema u igri koji mozes da dobijes samo za pare i koji bi ti dao neku prednost. svi itemi koji postoje ce mocu da se zarade igranjem igre.
i tu p2w pada u vodu. jednostavno.

a trositi pare na iteme koji mogu da se zarade igranjem u igri neki ljudi umesto 'pay2win' zovu 'glupost i zaludjenost'

Kako planiraju da regulisu to da ako ja izletim sa malom aurorom neko u vecem brodu ili krstarici nece moci da me odvali cim me vidi?

Zašto bi to uopšte regulisali? Nije ovo singlplejer igra. Ti ćeš moći da se organizuješ u klan i krećeš sa pedesetak borbenih lovaca tipa 300i ili Hornet (Aurora je početni brod namenjen trgovini) dok će ovi sa velikim brodovima morati da se zadovolje sa do deset saboraca istog kalibra. Mislim da će tako balansirati bitke.

Što se tiče napada, u zvezdanim sistemima u kojima vlada zakon (pod vlašću UEE) napad na druge brodove je zabranjen i značiće poteru od strane vojske i lovaca na ucene tako da su male šanse da te neko onako iz ćefa napadne. Ali zato ako odeš u sisteme koji nisu pod vlašću UEE to radiš na svoju odgovornost.

Chris Roberts je rekao da razlike među brodovima u borbi neće biti ni približne cenovnoj razlici.

Poslednja izmena:
Sta osta od single player-a kampanje, hoce li biti off line i zna li se prica?

Od završetka kampanje nije bilo pomena o Squadron 42. Ali se zna da će biti offline, online, co-op i uticati na razvoj tvog lika. Star Citizen nije RPG u pravom smislu te reči ali će imati određene elemente tih igara. Konkretno, kada završiš kampanju sa likom ćeš preći u Star Citizen online i dobiti određene pogodnosti u odnosu na onoga ko kampanju nije ni igrao već odmah napravio lika u Star Citizenu.

Priča je kao dosadašnji Wing Commanderi. Ti si mladi pilot koji napreduje u rankovima kroz misije, imaš ortaka (Wingmena, može co-op može AI), matorog nadređenog koji te gura, neprijatelje. Klasika, ništa što do sada nismo videli u milion knjiga, filmova a bogami i igara.

a cek, a sta je multi deo onda, samo pvp, dogfight?
ili je vise kao elite, samo multiplayer, pa mozes da radis i misije za npc frakcije, lovis igrace, bavis se industrijom...

ili ja u svakom svemirskoj igri trazim eve online :)

Pa biće poput Eve Online samo u daleko manjem obimu. Manji svemir, manji brodovi, ograničen broj igrača u bitkama. To je sve tradeoff da bi dobili unikatni svemir, mnogo detaljnije brodove, drugačiju mehaniku itd.

Nije ideja da se iskopira Eve Online već je da se napravi nešto slično iz drugačije perspektive. Sa fokusom na timski rad, akciju, mnogo realističnije, pomalo dekadentno.

Zbog toga fokus nije na laserima već na balističkom oružju, ma koliko smešto to bilo za viziju budućnosti. Sve će biti u tom nekom retro budućnost fazonu, nikako Star Trek science fiction koji pokušava da predvidi budućnost.

kad zavrsis pricu u Squadron 42 koja se odvija u istom univerzumu onda prelazis na 'samostalni' mod, to jest radis sta hoces u 120+ solarnih sistema. Cak ni ne moras da igras squadron 42 mozes odma da radis sta hoces.
Squadron 42 je samo military kampanja u kojima se boris protiv rase Vanduul (kasnije mozes i sam da ih sretnes u igri ako ides u taj deo galaksije)

jedina razlika je da ako odigras S42 u online okruzenju, mozes da preneses zasluge i zaradu dalje. ukoliko je odigras offline onda ne mozes.

Zašto bi to uopšte regulisali? Nije ovo singlplejer igra. Ti ćeš moći da se organizuješ u klan i krećeš sa pedesetak borbenih lovaca tipa 300i ili Hornet (Aurora je početni brod namenjen trgovini) dok će ovi sa velikim brodovima morati da se zadovolje sa do deset saboraca istog kalibra. Mislim da će tako balansirati bitke.

Znaci nema slobodnog PVP-a? ...npr. ja letim trgovackim brodom, prenosim neku rudu u drugi sistem, u pratnji jos 2-3 lovca i napadnu nas pirati. Trebalo bi da bude i takve igre, a ne samo organizovane balansirane bitke.

Balans bi mogli da regulisu levelom broda i opreme, pa da nema izivljavanja nad slabijim... onaj sa levelom 100 ne moze da napadne nekog sa 30 i sl.
Cak i kod pribliznog levela bi morali da regulisu izivljavanje nekim kaznenim poenima, ili stavljanjem igraca na bounty-hunter listu i podizanjem te ucene zavisno od broja prekrsaja. A kad ga uhvate i uniste lovci na ucene da gubi opremu i LTI npr.

a trositi pare na iteme koji mogu da se zarade igranjem u igri neki ljudi umesto 'pay2win' zovu 'glupost i zaludjenost'

i dok ovaj pametni bude trazio iteme po univerzumu, ovaj glupavi zaludjenik u full opremi koju je platio ce ga maltretirati kad god ga vidi :D.
Ako ostave PVP samo u organizovanim balansiranim bitkama nece biti tih problema.

Poslednja izmena:
Naravno da će biti slobodnog PvP-a ali je broj brodova/igrača koji može da učestvuje u bitki ograničen iz tehničkih razloga (zbog akcione prirode igre). Ja sam pričao o situaciji gde su strane jednake u smislu broja igrača/brodova. Ako si slabiji po brojnosti/snazi broda, onda gubiš što je sasvim normalna pojava.

Levela nema, brodovi su razvrstani u klase različite namene. Samo budženje opreme kvalitetnijom.

Ako si slabiji po brojnosti/snazi broda, onda gubiš što je sasvim normalna pojava.
..meni je to nenormalno, jer ne mogu da se branim od nekog koji je ulozio 1000$ u brod i opremu, osim ako i ja ne ulozim toliko...

Poslednja izmena:
Pa možeš ako izgrindaš takvu opremu... a taj je siromašniji za 1000$ *** teši se time :d

Ne mogu ni ja da se branim od policije i zato ih izbegavam. Ekonomija i sistemi igre se prave tako da oponašaju realni život ali ipak ublaženo. Eve Online je u poređenju sa ovim divlji zapad. Ako ti ne odgovara kupiš lepo PS4 i igraš Kolodjuti na džojpedu gde je sve fer ali gledaj da je isključivo vikendom pošto su konzolni igrači zauzeti i ozbiljni ljudi.

Pa možeš ako izgrindaš takvu opremu... a taj je siromašniji za 1000$ *** teši se time :d

A koliko ce trebati vremena da se izgrinda oprema u toj vrednosti? :D .. pa pre cu onda igrati kolodjuti.

Ne stvarno, ako ostave ovako neregulisan PVP gde ce oni sa kesom maltretirati ostale, nema tu sta da se igra imo.

edit:
zavisi gde. PvP je dozvoljen svuda, to jest nije ti zabranjeno da razneses brod bilo gde, ali ako to uradis u sistemima gde je prisutna UEE policija onda ce biti posledica: jurice te, bice stavljen bounti i tako dalje... Ako razneses nekoga u sistemima u kojima nema policije (lawless) onda te nece niko juriti, ali tamo vec ima dovoljno opasnih faca :)

sry, nisam video ovaj post... to je OK. Ako hoces da se izivljavas bounty i policija, zabrana ulaska u neke sisteme dok ne platis kaznu za izivljavanje.
Nije tesko to regulisati, npr: ako te unisti, a da nisi odgovorio na napad to je kazna. Ako odgovoris na napad to onda spada u borbu i ne kaznjava se.

Poslednja izmena:
Postojace skala za zeljeni nivo PvP, a igraci ce pri prelasku iz sistema u sistem biti smestani u instance sa odgovarajucim PvP nivoima.
Znaci ako je skala na minimumu, uglavnom ce se sretati trgovacki orijentisani igraci, bez neke vece opasnosti od PvP okrsaja, a naravno uvek ostaje opasnost od NPC u tom slucaju.
Ovo naravno vazi za sigurne sisteme, a sto je igrac dalje u opasnijoj teritoriji, ova skala sve manje ima uticaja.

Tako da bice sasvim opusteno grindati Aurorom, samo naravno ako se ostane u granicama "safe" sistema.

Nisam nikad igrao Eve, ali koliko sam upucen tamo je akcenat na ekonomiji i "Excel sheets" manipulaciji. U SC ce akcenat biti na akciji, uz pojednostavljenu trgovinu i pratece elemente.

Ma u EVE samo klikćeš tamo amo, ne voziš brod kao u simulaciji, ovo je prava stvar :)

Nazad
Vrh Dno