Meni u Erste rekli da je 1.2M, samo za nove kredite (orvorene posle usvajanja nove vrednosti), za stare ostalo isto koliko i ranije (1M).Nisam ispratio, vidim da su neke banke podigle prag za prevremenu otplatu bez penala na preko milion dinara. Da li se menjalo nešto da oko toga da samo jednom u toku godinu dana možeš da smanjiš glavnicu?
U praksi se uglavnom koristi varijanta da se smanjuje rata a period otplate ostaje isti.Sta se desava kad uplatis taj iznos? Da li se smanjuje prva naredna rata pa je svaka manja do kraja perioda otplate (do kad je potpisano), ili rate ostaju iste a smanjuje se period otplate?
U Intesi su prihvatili nekoliko uplata od po 10000 evra, dan za danom?Fora je jedino bila da ne uplacujem vise od 10000e na dan, u dinarima na racun, inace mora provera porekla novca.
U stvari, supruga je uplatila isto neku sumu na moj racun, tako smo resili. Naravno, samo katastar jos uvek nije odradio svoje.U Intesi su prihvatili nekoliko uplata od po 10000 evra, dan za danom?
Čekaj, kako su poslali dokumenta na njeno ime i njenu prethodnu adresu, ako je kupoprodajnim ugovorom definisana prodaja, nisu valjda smatrali da je žena tebi prodala stan i ostala da živi na istoj adresi?Recimo dokaz o uplati na racun prodavca, iako je sve definisano u kupoprodajnom ugovoru koji su potpisale obe strane. Dokaz je komad papira na termo papiru iz Intese, koji ce izbledeti brzo ako se ne naprave kopije i sl, transfer novca sa mog racuna na prodavca. Gospodja je na zalost preminula u medjuvremenu ali to ne sprecava katastar da posalje dokumenta na njeno ime i MOJU adresu, sto znaci da je nemoguce podici iste u posti, jer je potreban potpis.
Mislim da nema potrebe da se čuva taj slip i da se u banci može dobiti potvrda banke o datoj transakciji, čak mislim da to može svako sam da uradi online preko aplikacije banke, bar ja to uvek mogu preko mob app RF banke, doduše, u pitanju je preduzetnički račun.Recimo dokaz o uplati na racun prodavca, iako je sve definisano u kupoprodajnom ugovoru koji su potpisale obe strane. Dokaz je komad papira na termo papiru iz Intese, koji ce izbledeti brzo ako se ne naprave kopije i sl, transfer novca sa mog racuna na prodavca. Gospodja je na zalost preminula u medjuvremenu ali to ne sprecava katastar da posalje dokumenta na njeno ime i MOJU adresu, sto znaci da je nemoguce podici iste u posti, jer je potreban potpis.
Ako prodavac ne izmeni adresu u LK, salje se na staru, kao da i dalje zivi tamo.Čekaj, kako su poslali dokumenta na njeno ime i njenu prethodnu adresu, ako je kupoprodajnim ugovorom definisana prodaja, nisu valjda smatrali da je žena tebi prodala stan i ostala da živi na istoj adresi?
A tu gde živiš verovatno imaš ID?Ako prodavac ne izmeni adresu u LK, salje se na staru, kao da i dalje zivi tamo.
Ja i dalje dobijam postu jer nisam bio u Srbiji da izmenim adresu u LK 🙁
@MegaSkot mislis dodatni laptop ili aludiras na proviziju?
Sme, jer imam razloga za rezidentnoat u Srbiji.A tu gde živiš verovatno imaš ID?
Ako je odgovor da, onda ti nisi srpski rezident i ne bi smeo da imaš srpsku LK.
Ok, ako si srpski rezident, onda i treba da imaš srpsku LK, da plaćaš porez Srbiji i da imaš mogućnost da glasaš na lokalu.Sme, jer imam razloga za rezidentnoat u Srbiji.
Da li ti je ažurna adresa i u listu nepokretnosti? Odatle vuku podatke za slanje rešenja.Meni je adresa u LK ažurna. Katastar mi poslao rešenje na adresu na kojoj sam nekad živeo i to ne samo jedanput. Dok je još moglo da se ide bez advokata u katastar otišao sam da pitam šta je potrebno da uradim da mi konačno šalju sve na adresu iz LK ili na adresu iz zahteva. Nisam dobio nikakav smislen odgovor tako da ne znam kako tačno funkcionišu. Svakako hoće da pošalju na pogrešnu adresu. Poslednje rešenje mi je poslato u decembru prošle godine i iako ja i žena živimo na istoj adresi od 2020 njoj je poslato rešenje na ispravnu adresu a meni na staru. Taj zahtev je poslala banka pošto je u pitanju ispis hipoteke.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari