Hvala puno na ovom objašnjenju. Ja kada sam pročitao značenje, delovalo mi je da se odnosi na dva meseca nakon otkaza da ja plaćam, ali na sreću pogrešno sam shvatio. Ovo je moja među prvim ratama, nije tri godine ali ima još par rata pre ove sa slikeKarenca je: ako si danas zakljucio ugovor a posao izgubio u tih 60 dana, nemaju obavezu prema tebi.
Time se osiguranje ogradjuje da si mozda znao za gubitak posla pa si iz tog razloga zakljucio ugovor, medjutom to nema veze sa tvojim slucajem jer ti je pocetak osiguranja pre tri godine.
povezano sa tom temomAko postoji slična tema praštajte i prebacite je negde, ja tražio i samo što mi izlazi je u vezi stambenih kredita neko osiguranje se pominje, a oko keša ne.
Do 12 meseci ukupno, a 8 meseci u kontinuitetu.Pametno je sto si uzeo osiguranje za kredita. Kada sam ja uzimao kredit banka to nije nudila.
Koliko ti je po ugovoru da je osiguranje duzno da otplacuje? Do 12 meseci?
To Intesa davala čini mi seMozda imas opciju zamrzavanja kredita (neka osiguranja nude tu opciju), dok ne nadjes novi posao i mogucnost placanja. Proveri sa bankom
6M Euribor skace kao pracka zadnje 2 nedelje. ECB prognozira jos 2-3 dizanja od 0.50-0.75, u praksi to znaci da bi krediti od npr 20god, u odnosu na pre 2 nedelje, uz ta dizanja, krajem godine bili skuplji za nekih 30ak %, manje vise. Ne valja.
Koliko imaš trenutno godina i na koliko misliš da otplaćuješ kredit?Stevana dukica ...nema lift
Mislim meni to nije problem jer ceo zivot sam na 6 spratu bez lifta na nbg....
Cemu smejanje za metro mislis da nece biti ili da ne moze da podigne cenu stana?
Ako je nužda, dobra ti je računica i rezon, samo računaj i na to da su višestruko skočile cene stanova, pogotovo manjih, pa da se ne desi da ne postigneš realnu cenu kvadrata za svoj stan jer je u momentu prodaje opterećen hipotekom, pa da ostaneš "kratak" sa sredstvima za kupovinu novog stana, pa moraš ponovo u kredit.Trenutno je 6M EURIBOR na koti 1,24%, prognozira se da će do kraja godine sigurno biti na 2+%, jer će ECB biti na oko 2% (EURIBOR uvek prati ECB i uvek je viši).
Ko planira kredit, fiksna oko 5% je po meni okay i bolja opcija nego 3,5% varijabila.
Ja sam trenutno u ovom varijabilnom problemu i razmišljam šta mi je činiti, jer me u decembru (i sve ostale koji imaju kredit vezan za EURIBOR) čeka novo 6M usklađivanje i najverovatnije 100 EUR viša rata.
Ko razmišlja da prodaje stan u kreditu, mislim da je sad pravi trenutak, jer verujem da će od 2023. cena kvm da otkliza na dole kad krene hipotekarna kriza. Ja ću najverovatnije da ga dam na prodaju, bože zdravlja prodam, vratim ostatak i kupim manji....***a, postaće nezdrživo kad EURIBOR probije 2%.
Računica je da prodam duplex stan od nekih 80+ kvm na Banjici za oko 130K€, vratim 50K€ banci i eliminišem kredit, preselim se u garsonjeru koju imam, sa sinom na određeno vreme, sačekam neko vreme da vidim razvoj situacije oko cene kvadrata, pa da kupim stan za 80K€ tu negde u blizini gde sam živeo, računam da ću moći da uzmem oko 50 kvm.Ako je nužda, dobra ti je računica i rezon, samo računaj i na to da su višestruko skočile cene stanova, pogotovo manjih, pa da se ne desi da ne postigneš realnu cenu kvadrata za svoj stan jer je u momentu prodaje opterećen hipotekom, pa da ostaneš "kratak" sa sredstvima za kupovinu novog stana, pa moraš ponovo u kredit.
U tom slučaju si ponovo u istoj gabuli, jedino ćeš izgubiti kvadrate.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari