Sustina je da ne bi bili u minusu. To da im je cimanje je tacno, pa je to i razlog zasto proveravaju to sa kladionicama.Mozda banke koje znaju da stan mogu da utope nekome jeftino i to im je fora.
Inace ne zele da idu na dobos i prodaju stanove da bi namirili hipoteku. Kamata je sigurna stvar - prodaja nepokretnosti nije, i ima velike troskove.
Hvala na odgovoru. Ovo se dešavalo par puta dok sam imao račun u drugoj banci. Ja koliko kontam Kreditni biro gleda anomalije u smislu neispunjavanja obaveza( kašnjenje u otplati kredita, nedozvoljeni minus itd), a banka proverava promet po računu u poslednjih 6 meseci.Postoji sansa da budes odbijen zbog toga. Da li ces, to niko ne zna.
Prijateljica mi radi credit risk u jednoj banci, pa hajde da pojasnim kako ona to radi.Hvala na odgovoru. Ovo se dešavalo par puta dok sam imao račun u drugoj banci. Ja koliko kontam Kreditni biro gleda anomalije u smislu neispunjavanja obaveza( kašnjenje u otplati kredita, nedozvoljeni minus itd), a banka proverava promet po računu u poslednjih 6 meseci.
Banke vise vole rizične klijente, nego stabilne. Kolegu odbili za keš kredit jer nikada nikome nije dugovao. Posao na neodredjeno i solidna plata.
Banka najviše zaradi kada kredit proglasi za dospeo, glavnici pripise dotadasnju ugovorenu kamatu, pa na tako uvećanu glavnicu obračunava zakonsku zateznu kamatu, koja je veća od ugovorene.
Drugar je uradio bas to pre 10ak godina, i nije bilo problema. Doduse, nije bilo licitacije, vec je kupio direkt od drugog vlasnika, ali banka nije pravila problem.Da li je neko uzimao stambeni kredit na dokupljivanje polovine stana ?
Naime, vlasnik sam polovine stana od 58m2, nismo suvlasnik i ja uspeli da se dogovorimo i ja sam dao da se licitira (to traje već sedmu godinu). Nazire se kraj golgoti i očekujem u toku ove ili sledeće godine licitaciju. Ako izlicitiram cenu koja mi odgovara za tu polovinu, nameravan da uzmem stambeni kredit. Stan je apsolutno čist za upotrebnom dozvolom. Obišao sam par banaka, pojma nemaju da li može, u jednoj banci su mi rekli da može, da donesem posedovni list da potvrde da li mogu da dobijem kredit.
Da li je neko imao takvo iskustvo ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari