Hoće li se produžiti ova mera šta kaže čarobna kugla?
dakle primera radi, uzmem 100 hiljade eura, i dodjem do toga da mi je ostalo od glavnice 90 hiljada, vratim prevremeno 8000, ne ide sad novi obracun kredita na 82 hiljade? ja sam tako razumeo.Pa kamata koja je trenutno važeća. Ti prevremenom otplatom smanjuješ glavnicu, ništa drugo se ne menja (osim iznosa rate, naravno).
Kad god se uradi neka regulativa, ma kako se to javno deklarisalo, uvek ide u prilog velikim igracima.Inside info od kreditnog savetnika jedne banke: od januara se očekuje da banke ne pogoršavaju ponudu iako će da istekne uredba, već će da nastave da nude 5% fiksnu varijante (3 ili 6 godina, neke i za ceo period otplate). Interne procene kretanja euribora su takve da se očekuje pad na 2% do 2027.
Na koliko ste dobili? 4,99%?nama upravo odobren fiksni na 20god u otp za 2nedelje..bas smo zadovoljni
A to ogranicenje cenim da ce biti na trenutnu kamatu,sumnjam da ce smanjivati.
Ukoliko dodje do toga da li bi neka banka prihvatila da refinansira ako kod njih bude manja fiksna
Pozdrav svima,
Supruga i ja razmišljamo o kupovini prvog stana, ali u starogradnji i ispunili smo skoro sve uslove (zvanično), oboje smo kreditno sposobni međutim kasnije smo saznali da oboje radimo u lošim firmama uprkos dobrim prihodima i to
- supruga u konsultantskoj firmi (kažu da to banke ne vole)
- ja u IT firmi od 4 zaposlena koja je stabilna, u plusu ali nema nikakav profit jer smo ogranak strane firme (tipa 100e profit). Firma postoji 5 godina i tu sam od osnivanja
Iako banke su sve u fazonu dođi dođi , čuli smo na više strana da su nam šanse minimalne (iako bi rata bila i manje od 40% naše plate). O tome se i ovde pisalo pa me interesuje da li neko imao iskustvo i kod kojih banaka su veće šanse za prolaz?
40% od plate jedno od vas dvoje ili 40% od zbira vaših plata?(iako bi rata bila i manje od 40% naše plate).
Mozda banke koje znaju da stan mogu da utope nekome jeftino i to im je fora.Stambeni krediti sa hipotekom i 20% ucesca nisu nikakav rizik za banku. Potrebno je da se desi neki zemljotres epskih proporcija ili gradjanski rat pa da se banka tu ne namiri.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari