Šta je novo?

Sta imate od futrola i zastitnih folija

Comicell... Malo se futrola razradila, ja je drzao u levoj ruci dok sam desnom vadio sluske iz dzepa. Valjda nisam obratio paznju, stisnuh futrolu i telefon samo iskoci i paaaf! na asfalt. Sto je najjace nije se dezintegrisao, i nastavio je da radi normalno. Samo otpao poklopac pozadi od udarca, ali je neostecen.
Evo i slika futrole, posto ne znam tacnu oznaku. Uzeo sam je u svezam** .

U principu sam zadovoljan, nije se skoro nimalo ostetila za ovih 3 meseca, ali eto malo se otegla + ja nezgodno drzao i nastalo ovo:

Sta mislite, ima li sanse ovo nekako da se sanira? Ovaj plasticni deo kapiram da posle malo popunjavanja i dooooosta poliranja moze opet da se izvuce, ali ovo hromirano me brine, tu mislim da nema spasa. :(

Uzeo sam privremeno bas ovu futrolu. Telefon je unutra prilicno stegnut sto je OK ali.. Sta me interesuje:
moze li kuciste telefona da se zbog cestog izvlacenja izlize? (bocne ivice, zadnja maska)

Posle 3 meseca nisam nista od toga primetio, pogotovo nista na ekranu koji nema foliju na sebi - sitne ogrebotine koje imam na ekranu su tacno na mestu gde sa palcem "skrolujem".
Mene je najvise plasio ovaj "strip" ili kako vec da ga nazovem, sa kojim se telefon izvlaci. Medjutim nema tragova na telefonu iako je cela zadnja strana od piano plastike. Bocne ivice takodje, nista.

Kupio sam juce zastitnu foliju za ekran za Galaxy S2 i dok sam je namestao verovatno je palo jedno zrnce prasine i na tom mestu folija nije legla kako treba. Zbog toga sam odigao foliju i pokusao da ocistim ali nisam uspeo. Da li da kupujem novu foliju, da li je potrebna (znam da ima GG). Da li folija moze da se namesti da bude u potpunosti kao da je nema, tj. bez mehurica i prasine?

^ moze. I ako je GG na telefonu ja sam uvek sa foliju ne zbog ogrebotina nego zbog masnih paristju i sl.

Meni retko kad uspe, ali sam na trenutnom telefonu uspeo da je stavim bez mehurica i prasine.
Uzmes finu mikrofiber krpu (ja sam koristio onu sto sam dobio uz monitor za ciscenje istog) i trljas dok ne bude ogledalo, pod nekom lampom ili jakim svetlom. Naravno krpa mora da bude suva. I posle se nadas da ne padne prasina dok stavljas foliju :) A za mehurice, ne znam dal je do same folije ali nisam imao problema. Krenem sa jedne strane, kreditnom karticom pritiskam i to je to.

Meni retko kad uspe, ali sam na trenutnom telefonu uspeo da je stavim bez mehurica i prasine.
Uzmes finu mikrofiber krpu (ja sam koristio onu sto sam dobio uz monitor za ciscenje istog) i trljas dok ne bude ogledalo, pod nekom lampom ili jakim svetlom. Naravno krpa mora da bude suva. I posle se nadas da ne padne prasina dok stavljas foliju :) A za mehurice, ne znam dal je do same folije ali nisam imao problema. Krenem sa jedne strane, kreditnom karticom pritiskam i to je to.

Ma radio sam i tako, ali ne vredi, ili sam ja smotan ili su te folije nekvalitetne-jeftine.

Uzmi selotejp! Dva parčića iseci, jednim podigni najboliži ugao a drugim "odlepi" čestice prašine. Pomaže, provereno više puta :)

Uzmi selotejp! Dva parčića iseci, jednim podigni najboliži ugao a drugim "odlepi" čestice prašine. Pomaže, provereno više puta :)

Dobra fora za čestice prašine (kojih baš i nemam nešto puno), ali šta raditi sa mehurićima vazduha? Jednom sam toliko "ravnao" foliju da sam je skroz izgrebao i bacio. Ma ne vredi, jednostavno nisam vičan i. :S:

Poslednja izmena:
Mehurići vazduha? To nekom karticom stisni, npr kreditnom karticom. Ne znam kakve to folije koristite ali one malo bolje daju pored "alat" za to ;) Ako si uspeo ravnanjem da je izgrebeš onda i zaslužuje kantu ili je koristi za teglu za ajvar :D

Poslednja izmena:
Upravo. Ja koristim folije koje imaju zastitu sa obe strane, donju odlepim i zalepim na ekran, a po gornjoj ravnam do mile volje tj dok ne legne kako treba. A onda odlepim i gornju zastitu i to je to, gotovo :)

Kupio sam juce zastitnu foliju za ekran za Galaxy S2 i dok sam je namestao verovatno je palo jedno zrnce prasine i na tom mestu folija nije legla kako treba. Zbog toga sam odigao foliju i pokusao da ocistim ali nisam uspeo. Da li da kupujem novu foliju, da li je potrebna (znam da ima GG). Da li folija moze da se namesti da bude u potpunosti kao da je nema, tj. bez mehurica i prasine?

Ni meni ne legne fino nikako! Zato i ne stavljam vise! A jos se i sva izgrebe posle 4-5 dana! I Uvijek sto kaze praska padne i ne moze da uhvati! A ako krenes skidati pa cistiti pa opet stavljati jos vise ces zaebati stvar jer ces ispraljati foliju sa one strane na koju lijeze! :D

Ma trenutno nemam ni foliju ni futrola i najvise mi odgovara! telefon je elegantnije i dodje do izrazaja u ruci!

Imam dvije male skoro neprimjetne ogrebotinice na Gorilli, tako da onaj mit o negrebanju otpada :wall:

Zato je Clear Coat zakon-em neuništiva folija em se dobiju toolsi za perfektno postavljanje.

Zato je Clear Coat zakon-em neuništiva folija em se dobiju toolsi za perfektno postavljanje.

Tako nesto druga stvar, a ove po +-1€ bezveze, ne vrijedi ni kupovati, radije je necu stavljati! Doduse nisam nasao kvalitetnije a nisam Bog zna sta ni trazio! ne znam ni gdje bih to kupio! :D

Ja koristim SGP folije i nema bolje :)

Ja ih kupujem na njihovom sajtu ili na ebay-u... Ne znam da li oni šalju u Srbiju :(

Meni su folije za gorilla glas potpuna besmislica kao i silikonske futrole,jer tada telefon ne lici ni na sta.Ja imam 6 meseci S2,stavljam ga u obicnu najobicniju platnenu futrolicu,koja ima u svakoj maloj radnji i n apijaci,dobija se kanapce za oko vrata ali to mi ne treba,inace taman staje u torbicu,samo po duzini viri 0.5 cm.

Zna li neko gde moze da se kupi ova zastita za iphone 3GS?

Vise puta sam probao preko najpoznatijih onlajn prodavnica i nemaju (na sajtovima pise da imaju kao).

Ako neko zna neko prodajno mesto u BG/NS.. to bi mi najvise odgovaralo (moze na pp).

Ja sam za Xperia Pro kupio na buvljaku za 150din. a u gradu je 2000. Inace ispala u more, pa oprana u masini i opet je ko nova :D

Vrh Dno