Šta je novo?

SportsDirect / USC.co.uk (FAQ u prvom postu)

Nezvanična informacija je da je primećen (kako, zašto - više nije važno) veliki broj paketa prosledjenih u Srbiju iz HR u kratkom roku, pa su počeli da doslovno postupaju po onome što piše na ambalaži: pošto navedena naselja i adrese u Hrvatskoj ne postoje, vraćaju pošiljke nazad. Dakle, provaljeno je. Zahvalite se najviše onima koji su naručivali 3, 4 i više paketa za redom.

ima ih dosta,pa pun je kupindo stvari sa SD,,..

Bio je Kupindo pun i pre Hrvatske, a roba se kupovala u po običnim prodavnicama. Snaja je dobila majicu za dete koju smo pronašli na sajtu SD. Slazenger se već mesecima prodaje u SportVision (ili beše N Sport).

Ljudi,

meni je prekljuce stigao paket narucen u prosli petak. Danas 15.11. mi je stigao paket narucen u ponedeljak a jedan paket je u zagrebu i nadam se da ce stici sutra do 15h posto je subota. Nisam imao nikakvih problema, naravno sve ide preko Hrvatske.

pa nisu oni to sluzbeno obustavili,nego im je prekurcilo da im dnevno stigne po 50 paketa za srbiju,nadjite neku meru,spustite loptu neki dan pa onda uzimajte po jedan paket,navalili ste kao da je dzabe,kao da vise nema dana,alavi ste,polako...

Da li mozda neko zna, narucio sam stvari u utorak 12. a u petak 15. mi je stigao e-mail da je paket vracen . Your order has been refunded as we were unable to deliver the parcel to you. Narucio sam preko Hrvatske, do Smedereva (tj. u blizini SD-a) , i paket je iznosio 49 € .. Da li znate mozda zbog cega su vratili paket?

Da li mozda neko zna, narucio sam stvari u utorak 12. a u petak 15. mi je stigao e-mail da je paket vracen . Your order has been refunded as we were unable to deliver the parcel to you. Narucio sam preko Hrvatske, do Smedereva (tj. u blizini SD-a) , i paket je iznosio 49 € .. Da li znate mozda zbog cega su vratili paket?
Zaboravili su da stave nešto što si naručio, pa su morali da vraćaju paket radi dopune... :-devil-:

Zaboravili su solju da mi stave pa je engleska kraljica morala da intervenise da se to vrati i posalje ponovo.. Ok nisam procitao prethodne komentrare sad mi je sve jasno , moracu znaci ipak direktno do Srbije da narucim :p

Moze jedno pitanje samo onima kojima je vracen refund,jel oni odmah uplate pare nazad ili se mora slati neki e-mail ili nesto?

I sta sad? Porudzbina preko Hr malo radi malo ne,kako da znamo? A kolika je postarina direkno da porucim,15e? Ja sam jedan paket porucila preko Hr sve je doslo regularno,ali sam se ispromasivala sa brojem za sebe pa bih ponovila porudzbinu.Porucila sam Dunlop patike po UK vel ali mi je ta vel makar dva broja manja,decije patike Adidas su ok i neku polo majicu Cardin.Inace kvalitet tih Dunlop patika je odlican. Msm da je ok poruciti i direktno i dalje mozes da prodjes tako da za taj novac dobijes 2 para obuce sto bi ovde za jedan.

Mene interesuje jel to sve što platite od poštarine, tipa 15-tak eur? Kad da ja gledao da naručim u Cg, onda me poštarina izađe oko 20-tak +24 troškovi dhl oko tovarnog lista i ostalih gluposti. E sad to sa dhl-om se može dosta riješiti ali u mom slučaju baš i ne jer moram ići za Podgoricu (carina na aerodromu) a to mi je oko 15 eur goriva + 2-3 sata vremena.

jel ti stigao taj novi paket? sto je bio u zg
javi sta je bilo sa njim...
i meni je stigao juce jedan i cekam jos jedan...

treba lepo svi da napisemo molbu neku sd/dhl da koriguje cene slanja,jer je ova skoro 3x veca cena do nas nego do hrv stvarno bezobrazna! verovatno ne bi uspeli al bolje probati nego sedeti skrstenih ruku i pustati da nas i dalje deru ko da smo neki domorodci

Pre je pisalo na sajtu SDa da je slanje za Srbiju 20 eura? Sad pise 14,39.

Sve preko 10 je previse.

Ma da mi možemo da naručimo za sto evra platio bih ja 15 za dostavljanje.

treba lepo svi da napisemo molbu neku sd/dhl da koriguje cene slanja,jer je ova skoro 3x veca cena do nas nego do hrv stvarno bezobrazna! verovatno ne bi uspeli al bolje probati nego sedeti skrstenih ruku i pustati da nas i dalje deru ko da smo neki domorodci
Neka uvedu i nama European Road Service za isporuku kao i hrvatima.
Inače sada gledam kad u korpu stavim tri majice i patike regularno na Srbiju izbaci poštarinu 23.99e što je van pameti!

Poslednja izmena:
Neka uvedu i nama European Road Service za isporuku kao i hrvatima.
Inače sada gledam kad u korpu stavim tri majice i patike regularno na Srbiju izbaci poštarinu 23.99e što je van pameti!

pa uvesce,ali kad budemo u EU,strpite se jos 10-15 godina odprilike:wall:

Ne samo što im je poštarina 3x jeftinija, već nemaju ni ograničenje, pa ti na 50€ robe imaš 20€ poštarine, a oni na 200€ možda 10, a + što mogu da koriste kodove za popust, koji počinju baš od 50+€.

Eno na Hrvatskom forumu se žale što je isporuka za Nemačku besplatna za porudžbine preko 100 eur, a oni plaćaju još više ako više naruče - stvarno nije korektno, ali ***, šta ćeš...:)

A ovaj gore što spomenu da je jedini u Dizeldorfu nosio original adidas me podseti nekog filma s početka 90-ih kad jedan amer hoće da kupi patike za 200 usd a drugar mu kaže nisi normalan da daš toliku lovu za patike! A kolika je to lova na njihovu zaradu u odnosu na nas, tada su kod nas bile plate 20-30 dm a kupovale su se patike od 100-150 dm... ne razmišljamo svi isto.

Poslednja izmena:
Ja verujem da SD može da utiče na DHL što se tiče cene.

14,39 je samo za stvari koje su oznacene MUST GO , za sve ostalo postarina je 19.19 evra do 2kg preko tog raste...

Dajte ljudi više prestanite sa dezinformacijama i teorijama zavere, stavi nešto sitno u korpu (što nije must go) i videćeš da je poštarina 14,39! To je minimalna poštarina, dakle za par čarapa je toliko, a posle raste u zavisnosti od težine i zapremine paketa i možda još nečega... isto tako sd utiče naravno na dhl-ovu poštarinu (ako imate nekoga u Leedsu recite mu da vam pošalje par čarapa dhl-om pa ćete videti koliko je skuplje).

A kod poštarine je možda bitno i to što između uk i cro nema nikakvih dodatnih pravnih, carinskih začkoljica (praktično i nema carine, kao da je ista država)...uostalom pre nego što su ušli u eu poštarina im je bila viša. Mi jesmo malo tržište ali da sd može da nam šalje besplatno sigurno bi slali, tj. trude se da šalju (ne samo nama, nego svima kao što bi uostalom i svaki normalan prodavac) po što nižoj poštarini.
Ne znam čemu tolika kuknjava. Dok je trajalo bilo je super. A mislim da je većina već opremila širu familiju i sve prijatelje, poznanike i komšije. A drugo, još uvek se itekako isplati naručiti neke stvari (a neke se ni ranije nisu isplatile). Ja ću dakle još naručivati (ali ne pre leta, a ko zna šta će do tada biti), a ako je neko preprodavac onda žalim slučaj:D

*** kad se nema mera tako ispadne...Ne kazem da ste samo vi krivi odavde sa ovog foruma,nismo mi jedini porucivali,a bilo je pitanje dana kada ce se desiti to sto se desilo,a i nije fora da mi ispadamo budale ili sta vec jer regularno placamo i ne mutimo ;) ...Sto se tice postarine,ljudi shvatite da nase posiljke duze putuju i prolaze kroz jednu drzavu vise od njihove?Ide do Svabije,pa kod Madjara pa tek kod nas (e sad kako ide,dal su avioni,kamioni pojma nemam :D ) tako da ne mozete ocekivati da vam naplate 7e za toliki transport,uostalom kad ste toliko dobrodusni pokrenite vi neku svoju firmu sa manjom postarinom i ima da ih skinete sa trona...E sad,sto je nama limit 50e *** nisu oni krivi za to,sto se tice toga,to mozemo samo da pljujemo ove nase ;)

Ok moja greska, to sam negde procitao i pre mesec dana sam bas proveravao sa karimor carapa i bilo je 19 sad je sa istim tim carapama 14,39 evra.
A to sto mi nismo u EU je prednost za SD jer nemoraju da placaju VAT, dok za zemlje EU moraju platiti VAT

Pa znaci sada za nas iz Srbije najrentabilniji ispade onaj lik sa sportsdirect srbija sto ima postarinu za svaku stvar koja se naruci...
Pogotovo oni koji zive u Beogradu sto mogu licno da preuzmu...

Nazad
Vrh Dno