Šta je novo?

Splinter Cell: Double Agent

e koliko misija ima?
koliko sati otprilike treba da se zavrsi (ako se igra detaljno)?
sad sam zavrsio sangaj.hteo bih da zavrsim dok ne dobijem novi medieval.pa da znam tacno da natempiram...

Sta vam je sa tim nVidia karticama pa ne mozete da pokrenete SC ili CARBON kao sto neko ovde rece...? Imam Athlon 64 3000 AM2, M2N-E ASUS plocu, 1GB 533 NCP i HIS X1600XT i u CARBON-u i SC Double Agent imam po nekih 30-tak fps-a i sve na full. Trebalo bi da vam rade igre bez problema. Neko je rekao da mu na 7900GTO CARBON radi kao slajd sou? Kako to?

tako lepo. kad ukljucis motion blur fps se prepolovi. bez njega imam oko 40-ak fps, sto je dovoljno za igru, ali bez motion blura igra izgleda shit.

Poslednja izmena:
Ma iskreno igra mi je totalno ******, mislim na CARBON, NFSMW je bolji onoliko...a i taj motion blur nije mi bas nesto odradjen kako treba sve je ionako po mraku pa jos on kad zabrlja :smash:

Izgleda bolje od svih prethodnih, ali ništa extra. Nivoi se dugo učitavaju, a što se tiče optimizovanosti... mislim da mi bolje radi Oblivion (?!)

jel' sece na GTO-u?

Na 1280x1024 secka, samo mi iskreno nije jasno zašto jer ne izgleda nešto extra

@Alister: sta ce mi 3GB rama? seku igre itekako...

ne, igram u 12x10. Juarez je sekao i Carbon sece...nepravda, pa to ti je (u potpisu Kalimero)...

Pošto sam odigrao sve SC-ove do sada imam potrebu da kažem reč-dve...

Prvo, na mjojo mašini [A64 3200+, 2GB, 7800gt] radi vrlo pristojno [sa uključenim next gen-om]. Doduše, nisam daleko odmakao, ali za sada sve izgleda OK.

Drugo, i mnogo važnije: ova igra ne pruža ni 10 deo onog šmeka koji su imali prethodni delovi... Iz svakog frejma se oseća miris Sonija i XBox-a, a to je - po meni - veliki korak unazad za one koji su igrali prethodne delove na PC-ju.

Nisam siguran da ovo uopšte vredi igrati do kraja.

Da se nadovežem na moje prethodne mudrolije: stigao sam do kraja Tankera... i utisak mi je (mnogo) boji. Sada sam siguran da neću imati nikakve nedoumice da li da odigram ovo do kraja ili ne... Mada, i dalje mi je lošija igra negoli Chaos Theory.

Inače, igra secne pomalo, ali ništa strašno, ništa što bi me nateralo da menjam setovanja.

Nabavio sam danas igru, i sad me interesuje da li je moram raspakovati na hard pa sa harda instalirati? Jer kad je raspakujem zauzece 8 GB, pa kad se instalira jos 8 GB a ja toliko prostora nemam.

Poslednja izmena:
pa ako je na dlu onda neces morati da raspakujes.ako je na dva dvda najverovatnije ces morati da kopiras prvo na hard.btw,instalacija je ~10GB.
ja sam presao.malo me je iznervirao kraj.
[spiler]mrzim kada se zavrsi sa to be continue...[/spoiler]

@SINTER, dobar ti spiler :d :d .
Nego koliko treba da se predje igra, i da li je osecaj igranja, neizvesnost
priblizan prvom delu ??

Igra zauzima 11GB kad se instalira, strasno!!! Nikako mi nije jasno sta tu ima toliko da bude, kako je toliko veca od drugih igara.
E sto se igre tice, dosta sam je igrao poslednjih dana i mogu da kazem da bi igra trebala da je ok, ali nije, jer je to najbagovitija igra koju sam ikada igrao!!! Znaci to je strasno veliki bagovi na svakom koraku, prolazak kroz zidove, propadanje kroz spratove, ulasci i sakrivanje u nepostojecim ormanima(e ovo je jako smesno kad otvara kao orman kog nema, pa se kao sakrije unutra, a ceo se vidi pa neprijatelj stoji na santimetar od njega gleda u njega ali ga ne vidi jer je ovaj naravno u ormanu :) ) pa save game koji snima sta se njemu svidja, zaglavljivanje na sred poljane da ne mozes nigde da se pomeris i jos mnogo mnogo toga... I sve sam nekako trpeo, daleko odmakao i onda mi je jednom prilikom pukla igra tokom ulaska i vise ne mogu ni da udjem u igru jer izbacuje neku gresku, vala je necu reinstalirati. S grafika koja bi trebala da je fantasticna je u najmanju ruku cudna. Na momente stvarno deluje impozantno a na momente kao neka igra od pre pet godina, uzasno. Veliki problem je i sto HDR i AA ne mogu zajedno da rade i onda to samo po sebi izgleda lose bez AA cak i u velikim rezolucijama.
Toliko od mene.

vidis, samo u shangai mi se desavalo da propadam kroz spratove i u drugoj misiji da ne mogu da otvorim jedan hatch... i ni jedan bug vise tokom cele igre... pojma nemam o cemu pricas, ali na netu su se isto ovakve zalbe pojavljivale... to za nevidljive texture, mozda su drajveri problem, a grafika je ako ne impresivna u nekom trenutku onda doooooosta dobra...

ima par nivoa koji su odlicno odradjeni.onaj nivo u sibiru je bio extra (posebno mi se svideo skok padobranom) i kinsasa je dobra.misiju u onoj agenciji su mi zesci smor.
bagova je bilo dosta.nije bas najbagovitija stvar koju sam ikada igrao (pogotovo sta istovremeno igram gothic III:D),ali ih ima dosta.AI je na momente neverovatno los.koliko mi se samo puta desavalo da lik gleda pravo u mene,ja mu opusteno pridjem,ne verujuci da me nevidi, i prekoljem ga.AI je bio 10X bolji u predhodnim delovima.takodje mi je ****** sto je sve nekako previse svetlo.pa skrivanje u senkama ja odlika sc serijala i te senke su izgledale mnogo bolje u kecu nego sada (jos sam keca igrao na GF2 koji je jedno 50X slabiji od sadasnjeg 6600GT).fora je bila da se u mraku sem uopste ne vidi.ovde toga nema,sto je ******.
onda,prica je uzasno konfuzna.mogli su extra da je srede,jer je ideja extra.samo da su imali malo vise maste.pa mislim,na pocetku kada mu cerka pogine samo se vidi kako on rastura ono ogledalo i kroz sest meseci ide u zatvor na novi zadatak...bezveze.uopste celo bekstvo iz zatvora mi je 100X bolje odradjeno u riddicku nego ovde.ali dobro,nije ni taj nivo bio los.

sve u svemu,nikako se ne moze reci da je igra losa.i dalje je ovo izuzetno kvalitetan naslov,ali opet nije na nivou prethodnih delova.nikako ne mogu da kazem da mi je bio smoran dok sam ga igrao.zapravo bas sam uzivao,ali su ipak prethodni delovi ostavili mnogo jaci utisak.ovde pricam najvise o kecu,koji je za mene bio savrsenstvo.verovatno zbog toga sto jos nisam bio ovoliko razmazen,ali je stvarno igra itekako pomerila granice...

Drugo, i mnogo važnije: ova igra ne pruža ni 10 deo onog šmeka koji su imali prethodni delovi... Iz svakog frejma se oseća miris Sonija i XBox-a, a to je - po meni - veliki korak unazad za one koji su igrali prethodne delove na PC-ju.
Verzije za PC i 360 sadržinski nemaju veze sa onima za xbox i PS2.

ljubitelj sam Splinter cell serijala i mislim da je prvi deo najbolji, trenutno ga ponovo igram, malo se ponavljam ali me zanima , moze li neko da potvrdi DA LI NOVI SC4 MOZE DA SE POKRENE NA GRAF.KARTICI SA SHEDERIMA 2.0 , jer sam citao na stranim sajtovima da ne moze,a kod nas ljudi pricaju svasta i moze i ne moze .......

hvala za tacan odgovor

Konacno sam i ja dosao do novog splintera....i moji prvi utisci:
-i meni nedostaju izrazenije senke...mada mi se cini da su hteli da postignu vecu realnost u osvetljenju....
-igra je zasad prilicno zanimljiva, bar meni...interesantan pristup radnji, uvod, i tome slicno
-na mojoj masini radi odlicno u 1280*1024 sa 2xAF, sve na ON i Max...
-malko mi smeta promena u interfejsu, vise mi je "lezao" dizajn iz prethodnih
-Sam Fisher u igri izgleda skoro pa kao iz CG animacija iz prethodnih delova...sjajna grafika, ponegde skripi sa detaljnoscu,ali je uglavnom izuzetna...

Danas sam gledao opis ove igre u emisiji "Game over" na TV Politici, i nesto mi nije jasno, pa ako neko zna, nek mi odgvori.
Oni su navodno testirali ovu igru na ATI 1900XTX grafici i uz intel pentium procesor D950 (3.4Ghz). Prosto je neverovatno koliko im je igra seckala na toj konfiguraciji, a mozda su im video podesavanja malo jaca nego kod mene (barem mi se tako cinilo) a opet performanse su delovale potpuno isto.
Posto uskoro planiram da kupim 7900GTO i core 2 duo E6600, uz 2GB-a ddr2, ocekujem da cu ovu igru moci da igram sa jakim video podesavanjima, i ne ocekujem seckanja. E sad, da li sam u zabludi ili ne???

Pazi, to sto im je igra seckala ne znaci da je hardverski problem niti da je do zahtevnosti igre....to se cesto desava kada se radi capture dok se igra.
Igra jeste zahtevna, i na masini koju planiras da uzmes JA sumnjam da ce ti seckati na 1280*1024 next-gen(sve ukljuceno) i 2xAF.Meni je radila skroz OK na ovim setovanjima (bilo je padova fps-a na odredjenim mestima, naravno, ali kao sto vec negde rekoh-to me vise ne nervira), za jaca setovanja od ovoga-da li ce da secka-ne znam.

Poslednja izmena:
Jer bi mogao neko da mi popsalje karakteristicne slike SC npr. onaj njegov najt visin ali da se iz mraka vide samo ta tri zelena svetla ili ona slika pri ucitavanju nivoa ali u sto vecoj rezoluciji jer mi treba da napravim nalepnice za kuciste
hvala unapred

Ljudi igra mi neshto opasno baguje.:crash: U stvari ne znam da li je ugra ili graf. kartica. Na samom pocetku cim iskocim u vodu. Vode nigde nema. Tj kartica mi u opshte ne renderuje vodu, samo po Samovim pokretima se zakljucuje da pliva. drugo, SVE JE CRNO. Kao da u opshte nema textura, WTF! Trece, kazu da bi ATI trebalo da moze AA+HDR a kod mene moze samo jedno ili drugo, WTFx2! Kartica je X1950pro i sva setovanja su na HIGH. U trening-meniju se lepo vidi da AA ne radi posao i ako je ukljucen u drajverima. Na beloj slici se lepo vidi da nema ni "A" od AA a na crnoj da nema ni kapi vode ni textura. Jel imao neko sl. problem?

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    33 KB · Pregleda: 82
  • 2.jpg
    2.jpg
    45.2 KB · Pregleda: 100
Ljudi igra mi neshto opasno baguje.:crash: U stvari ne znam da li je ugra ili graf. kartica. Na samom pocetku cim iskocim u vodu. Vode nigde nema. Tj kartica mi u opshte ne renderuje vodu, samo po Samovim pokretima se zakljucuje da pliva. drugo, SVE JE CRNO. Kao da u opshte nema textura, WTF! Trece, kazu da bi ATI trebalo da moze AA+HDR a kod mene moze samo jedno ili drugo, WTFx2! Kartica je X1950pro i sva setovanja su na HIGH. U trening-meniju se lepo vidi da AA ne radi posao i ako je ukljucen u drajverima. Na beloj slici se lepo vidi da nema ni "A" od AA a na crnoj da nema ni kapi vode ni textura. Jel imao neko sl. problem?
mozda ovako nesto resi problem...
http://www.ubi.com/US/Downloads/DownloadFile.aspx?dfId=3625

ljubitelj sam Splinter cell serijala i mislim da je prvi deo najbolji, trenutno ga ponovo igram, malo se ponavljam ali me zanima , moze li neko da potvrdi DA LI NOVI SC4 MOZE DA SE POKRENE NA GRAF.KARTICI SA SHEDERIMA 2.0 , jer sam citao na stranim sajtovima da ne moze,a kod nas ljudi pricaju svasta i moze i ne moze .......

hvala za tacan odgovor

Ovo i mene zanima, ali ne rekla-kazala nego neko koje to uopste izveo i odigrao na takvoj kartici.
Anybody? :cigar:

Nazad
Vrh Dno