Šta je novo?

Splinter Cell: Double Agent

na ovoj mojoj konfi, rezolucija 1024, sve na high,hrd on, af 4x, iskljucen v-sync i soft shadows, fps izmedju 45-60 fps, jedino treci nivo u onoj bazi, pocetak je zesce zasran po pitanju fps-a, izgleda da je to bag, jer u prvih minut ,fps padne na jednocifren broj ali se kasnije vrati u normalnu. U svakom slucaju, imajuci u vidu da je ovo jedna od najneoptimizovanijih igara ikada napravljena i da ne postoji masina koja tera ovo u fullu, sa E6400 i 7900GTO ja sam prezadovoljan.

Problemi

Stigao sam do misije u Shangaju i sad problem. Treba iz sefa da uzmem neki uzorak ali kad pridjem sefu i pojave se one tri brave-diska jednostavno ne reaguje na "directional buttons" i ne mogu da otvorim sef. Jel to neki bug ili sam neshto propustio da uradim.:wall:

Jeste bug zbog koga sam 'teo tastaturu da razbijem i da batalim igru....ali onda sam dotakao scroll na mishu.Dakle skroluj malo tockicem.

Zna li neko od vas gde se nalazi save games za splinter cell "haos teorija"?:bottle:

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Ubisoft\Tom Clancy's Splinter Cell Chaos Theory

Našao...

Poslednja izmena:
Evo ja je presao i ostavila je prilicno bedan utisak na mene.Zbog toga me nervira da je opet porecem pa cu postaviti par pitanja ovde-valjda neko zna odgovore.Pitanja su uglavnom vezana za "opcione" misije.

1.Par nivoa pre kraja daje ti se da biras da li hoces da se aktivira bomba na onom brodu,da se ne aktivira,da se ne aktivira i okrivis onu ribu za to.Ako izaberes poslednje 2 opcije riba ce biti ubijena.Ja sam izabrao opciju da brod eksplodira i ona je prezivela i na poslednjem nivou mi je dala pusku.Jel neko probao kad je ubijena ko ti onda daje pusku na poslednjem nivou ili je to mozda pro forme.

2.Jel ima neke veze na predposledjem nivou da li si ubio onog agenta CIA-e sa snajperom ili ne

3.Takodje mi nejasno zasto na onim medjunivoima snomam glasove-uzimam otiske-i snimam im zenice-na poslednjem nivou kad to nije nikakav uslov da se igra predje-ili mozda ima neke razlike.

U opste govoreci postoji li tu univerzalan kraj-tj ovaj koji sam video ,ili posle svakog izbora dobijem drugaciji kraj ?

1)
pusko krades iz one puskarnice blizu sobe za mucenje.
2)pa ako ga ubijes povecava ti se rejting kod terorista.

ima valjda tri kraja.ima i jos jedna dopunska kratka misija (na brodu).
ne znam kako izgledaju ostali krajevi,ali je valjda ovaj koji sam ja dobio pravi:

SPOILER

sam bezi kada agenti upadnu u agenciju.sledeca misija u blizini kipa slobode na nekom brodu gde se nalazi bomba.sam u zadnjem trenutku deaktivira bombu,policija misleci da je on terorista raznosi ceo brod.sam iskace sa broda i pise to be continue.

Ladno ima alternative zavrsetak...Meni je kraj bio drugaciji:
Digao brod u vazduh (naravno), riba mi kasnije pomogla na ocnom skeneru-da nije nje qrac bi prosao kroz vrata-i na kraju me capili specijalci posto sam demontirao nukelarku...a dok ide odjavna spica idu kadrovi sa sudjenja Semu...

@nex999
ajde mi napisi sa kojim video podesavanjima ti igras ovu igru i koji ti je fps?? Hvala!

1280*1024, next gen (sve poukljucivano, izuzev Vsync i AA, jer ne moze sa HDR), 2xAnisotropicFiltering. FPS je najvise isao preko 35+, padao je recimo kad se krecem kroz teror-bazu u Njujorku i u onom brodu, al nikad toliko da bih menjao rezoluciju ili tako nesto...padovi su bili na oko 20tak, ali retko.Krivac je naravno cudjikav engine...

@nex999
pa da,imao sam neki link koji pokazuje sva tri kraja,ali sam zaboravio kako tacno koji ide.ovaj moj kraj je pravi.ja bih se malo usrao za buducnost serijala,da sam video bilo koji drugi kraj.otprilike je ista fora kao i sa hitmanom.prvo sam mislio da je agent zaista mrtav,dok mi neko nije rekao foru kako da ga "probudim".
svidja mi se sto ima vise krajeva,mada ne utice previse stvari na to.valjda samo da li si spasao brod i da li si ubio lamberta (ili kako se vec onaj crnja zove).
i ta poslednja misija nije nista posebno,tako da se ne morate muciti da opet igrate samo zbog nje.predje se za manje od par minuta.

Kupio sam jos jedan hard disk, i sad mogu da instaliram konacno SC: Double Agent. Stavio sam detalje na 800x600 nesto low nesto medium, a nesto i na high i ukljcen next generation. Igra radi od 25-35 FPS-a. Igra sam nekih 10 minuta, pa jos necu da iznosim utiske.

i ja imam jedan problem podesavanja grafike odbijaju da se promene na difaltu mi stavi 1024x768 next generation ali mi je onda fps 15-25 i kad hocu da prebaci na costum ili standard odbija tako da mi sad stoji 800x600 next generation

i ja imam jedan problem podesavanja grafike odbijaju da se promene na difaltu mi stavi 1024x768 next generation ali mi je onda fps 15-25 i kad hocu da prebaci na costum ili standard odbija tako da mi sad stoji 800x600 next generation

Jes' to ti je jedan od standardnih bagova iz ove igre.Ignorisi to, samo podesi pod "custom" sta ti treba i ne obracaj paznju sto igra vraca "next gen". (to vrati samo u meniju, u igri je onako kako se podesi, bar kod mene)
Meni pored toga nije htela da upamti 1280*1024 rezoluciju u igri sve dok nisam editovao splintercell.ini...

Poslednja izmena:
nex999 kakav je tebi bio kraj?

mislio sam da je to bio tvoj :D

zzzz

jel moze neko da mi kaze kako da instaliram SC Chaos Theory.pokusavao sam bezbroj puta ali :wall:

Uh,kako ovo dobro izgleda...Odigrao sam prve dve misije bez problema na 1024 i prilicnim brojem detalja i onda kad sam stigao u bazu JBA poce posteno da sece:mad: .Nekih 20 sekundi u pocetku misije.

ljudi pomagajte,iamm veliki problem...

Instalirao igru,krenuo da igram,presho misiju-dve i na prelasku u sledecu,kad zavrshim onaj neki posao sa helikopterom pocne da dzangrlja hard,sve se zakuca iskljuci se monitor,tj radi on ali mi prikazuje da nije na njega nishta prikaceno(kao da nema grafike),izgubi signal totalno,i onda mi se iskljuci komp i pali i gasi naizmenicno...U cemu je fazon,to mi se prvi put desilo???

Mislio sam da se pregrejala grafika ili tako neshto ali jok,stavio sam josh jednu devetku iznad nje i temp ne ide preko 50 stepeni ni u ludilu,a opet mi se to desilo malopre,pri zavrshetku one misije kad treba da izaberem da li cu da roknem ili ne onog lika u wc-u...

koliki je savegame? reinstalirao sam windows pa me mrzi da prelazim ponovo. moze li neko da mi posalje na pm?

Kako 40mb?To valjda racunas sve tvoje sejvove?Jedan je oko 2 mb.

Kako 40mb?To valjda racunas sve tvoje sejvove?Jedan je oko 2 mb.
aha...i to u rar-u....a ne znam da li ce mu znaciti samo poslednji save (posto nisam siguran da ce da radi, tj. da "otkljuca" sve misije)...mozda gresim, naravno

ajde mi bacite taj zadnji auto save pa da vidim.

Evo, tek danas sam završio SCDA i mogu reći da je igra FENOMENALNA! Prvo sam bio skeptičan ali sada vidim da je osveženje u žanru bilo jako dobro. Kao i uvek, odličan gameplay, AI, grafika,... Možda su mogli sačekati još koji mesec pa da ispeglaju neke iritantne bug-ove ali su verovatno hteli po svaku cenu da distribuiraju pre praznika. Što se tiče grafike, opet - bravo. Mislim da je dobro što nisu pravili kompromise nego je urađeno u next-gen modu. Stvarno je vreme da radeoni 9x00 i nVidie 5x00 odu u penziju. Nema smisla sakatiti ovakvu igru da bi radila na grafici od pre 3 godine. Eto toliko od mene, ko je još nije probao - MUST HAVE!

igrica je stvarno vrh...danas sam prosao kraj u beginner rezimu:d inace texture su najrealnije moguce odradjene kao i prica...mada mogli su malo bolje to da odrade...kraj je malo sugav ali cekamo nastavak to je sigurno:banana:
meni je samo malo zabagovalo oko save fajlova...nije uvek hteo da sacuva igicu i ponekad je prijavljao da ni nemam nijedan sacuvan file da bi nastavio igricu ali restart igre je resio problem:crash:

off@
radi li 1.2 patch sa "narodnom" verzijom i koja je procedura i da li nesto popravlja?moze na pm ako je pitanje heavy za open discussion

1)
pusko krades iz one puskarnice blizu sobe za mucenje.
2)pa ako ga ubijes povecava ti se rejting kod terorista.

ima valjda tri kraja.ima i jos jedna dopunska kratka misija (na brodu).
ne znam kako izgledaju ostali krajevi,ali je valjda ovaj koji sam ja dobio pravi:

SPOILER

sam bezi kada agenti upadnu u agenciju.sledeca misija u blizini kipa slobode na nekom brodu gde se nalazi bomba.sam u zadnjem trenutku deaktivira bombu,policija misleci da je on terorista raznosi ceo brod.sam iskace sa broda i pise to be continue.

Ladno ima alternative zavrsetak...Meni je kraj bio drugaciji:
Digao brod u vazduh (naravno), riba mi kasnije pomogla na ocnom skeneru-da nije nje qrac bi prosao kroz vrata-i na kraju me capili specijalci posto sam demontirao nukelarku...a dok ide odjavna spica idu kadrovi sa sudjenja Semu...

A joj pa ja sam dobio potpuno treci kraj a tu dodatnu misiju nisam video a mrizi me da ga opet igram:wall: :wall: :wall: ma idem da se samoubijem:mad:

pa valjda je samo ovaj moj kraj pravi.
ta dodatna misija je zaista izuzetno kratka (predje se za minut,dva) i zaista nije vredna ponovnog igranja.

odigrao sam sada malo opet trojku.mnogo mi je bolja od cetvorke.i radi i izgleda neuporedivo bolje na mom 6600GT.zaista bi programeri mogli malo da se potrude i da optimizuju igre i za slabije karte.

Vrh Dno