Šta je novo?

SpeedTest.net: merenje brzine Internet konekcije

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Okači i komentare sa Stcable foruma o brzini, da se neko ne za**** pa da uzme...

Moj problem sa njima: od pre mesec dana svako popodne brzina max 4mbit sa single konekcijom, ako pokrenem multiple konekcije ili torent onda maxujem download. Inace nema sanse.

Resenje po njima? Download manager. Ne znaju u cemu je problem i ne mogu da poprave, ***. Tako je kako je, makar su mi otvoreno rekli. Ili skidaj vise fajlova ili dmanager. Posle ponoci sve normalno. Problem nije navodno kod njih, vec van zemlje.

Sva sreca pa sam bio pametan i uzeo ugovor na neodredjeno, cim bude vdsl kod mene bice baj baj bejbi baj baj...

Zaboravio sam username i pass za njihov forum... Tamo sam zalazio pre tri i po godine kad sam imao probleme sa njima... Prethodne tri godine sam imao ADSL a samo sad u novembru sam se opet vratio na kablovski.

Pre tri i po godine ked sam zadnji put bio na kablovskom imao sam apsolutno iste probleme kao i ti sad. Ali tad je i celo selo imao problem u vecernjim casovima posto smo mi kablovima bili povezani samo do njihovog centra a dalje je konekcija isla wireless-om.
Pre tri godine su dovukli optiku do sela i od tad nema problema. Tacno su sacekali da ja odem i posle se sve resilo... Ne znam jel glavno cvoriste u tvom gradu/selu prikaceno na optiku ?

Inace i kod drugara koji su u skros razlicitim delovima sela net radi isto - odlicno jedan ima 20mbps a drugi 30mbps i obojica kazu da je brzina skoro uvek maksimalna...

Ovo neka greska kod Speedtest-a ima samo jedan nas server i to od neke firme E-Caps...

speedtest.jpg

Pa u NS-u je taj E-Caps jedini i prvi neko vreme. BG je ok (kao i pre).

U Srbiji imaš sledeće speedtest servere u mrežama sledećih provajdera:

Beograd: Telekom Srbija, Verat, Telenor i Targo Telekom
Novi Sad: E-Caps
Niš: ExeNet
Kladovo: Kladovonet

Speedtest po pravilu bira fizički naj bliži server kao podrazumevani.

Pustili mi iz Verata 10Mbit ADSL:
2601352638.png

Server Beograd / Verat.

Zasto mi je ping ovako veliki?Bio je oko 15-20ms do pre neki dan
2609008287.png

ISP: SBB

Paket: FlatHome S 1566 din. + kablovska televizija 1036 din.

Server: Belgrade

2609409748.png

KAd pokušam d apristupim test usa FF dobijem ovakav izgled:iz ff.jpg

Da li se još neko susretao sa ovim? Iz Opere nema problema

Zeza te tu mozda flash, meni normalno otvara sa FF (19.0.2).
A jesam se susretao sa tim, uglavnom je dovoljno lupiti F5 i ucita se normalno.

Najnovija verzija fleša je u pitanju. Sad pokušao radilo ,pose par minut arestartovao i nefunkcioniše. Inače neradi ni ta opcija sa F5

Hvala ti to je rešenje.

Nije mi samo jasno kako je odjednom blokirana strana jer jer posećujem često a još više me buni kako povremeno jeste a povremeno nije

ISP: PTT NET Srbija
Paket: 6/1 Mbits, novogodisnja akcija 1400 din
Server: Verat Net, Beograd
Preko rutera WiFi (TP-Link: TD-W8951NB) u istoj sobi. ISDN parica. Na 150 m sam od centrale gde je DSLAM.

Ugrabio sam i podneo zahtev u petak, zadnji radni dan trajanja Novogodisnje akcije do 31.03.2013.
Danas zaduzio opremu i sad probao prvi put.
Zadovoljan sam, trenutno najpovoljniji paket u mom gradu. Za doplatu od svega 200 din mesecno dobio bi 10/1 Mbits. Ne treba mi brze, zeleo bi upload bar 2 Mbits. Kad dodje optika pricacemo, za koju godinu.

Zasto mi je ping ovako veliki?Bio je oko 15-20ms do pre neki dan2620051543.png[/SIZE
Imam box paket

Poslednja izmena:
Ipko telecomunications paket 15/1.5 20e.

Ipko server
2620354546.png
Kujtesa net Pristina
2620366413.png
Exe net Nis
2620369174.png
Telekom Beograd
2620371767.png

Targo telekom beograd

Prilozi

• 2620377077.png
    2620377077.png
    31.9 KB · Pregleda: 84
Poslednja izmena:
WiFi Total Net (1Mb)

Prilozi

• 2628166755.png
    2628166755.png
    31.2 KB · Pregleda: 143
Poslednja izmena:
Ovde definitivno treba da se uvede pravilo tipa:

1) provajder
2) deklarisana brzina
3) Screenshot (uz navođenje koji server je korišćen za test)
4) i ako se već poredi i cena uključujući i onu koja je neophodna da bi se koristio internet (npr cena intrneta plus cena održavanja odnosno kablovske televizije kod SBB)
5) A ako se ubaci cena onda je neophodno navesti i da li je prepaid ili postpaid da li je ugovor na 1-2 itd

Stavljanje samo slika bez komentara ili uz oskudan kometar ama baš ničemu nesluži

Nema razlike da li će nešto pisati ili će ovako izgledati:

Pogledajte prilog 110324
Ovo izgleda češće treba ponavljati

Total tv MIX do 20mb, cena oko 1200 net. Ovako stoje stvari na androidu.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1365683633021.jpg
    uploadfromtaptalk1365683633021.jpg
    29.9 KB · Pregleda: 182
Vec i na Kosovu imaju VDSL... I to vrlo povoljno 15/1,5 Mb/s za 20 eur...

The Stig, koji ti to paket imas kod Telekoma?

Nazad
Vrh Dno