Šta je novo?

SpeedTest.net: merenje brzine Internet konekcije

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Ovo je strasno sta se desava, ja sam zbog toga i otisao iz Telekoma zato sto su se**nje i boli ih patka za korisnike a tek sto ih zabole za stare korisnike...presao sam na SBB pre 4 godine i mogu reci da sam u principu zadovoljan. Ni oni nisu se pretgrli za stare korisnike ali bar imam vise za moj novac neko kod Lelekoma.

(trebalo je da imam 10/1)

Sva ta merenja brzine do provajdera su samo jedan deo jednačine, Merenje brzine do nekih drugih mesta u svetu, preko različitih čvorišta i nodova bi pokazalo mnogo realnije stanje stvari. Koliko vremena provodite u komunikaciji sa provajderom ?. Mnogo više vremena se provodi lunjajući pe netu van zemlje i kontinenta. Evo sad sam proverio kod mene. Do provajdera je ping 4, up 8.2, down 2.2 ( za koliko je i ugovor ) ali do Ontarija u Canadi mi je 192, 4.7 i 1.2. Do Adelaide, drugi kraj Australije 398, 1.9 i 1.2. To je ogromna razlika između lokala i tamo negde daleko, mada ni jedan od tih servera verovatno nije mačiji kašalj.

Poslednja izmena od urednika:
^pa da ima poente meriti do svih vecih cvorista sveta , test bi se i sastoja od toga.

meni ping do Tokija i Melburna uopste nije bitan , jer cu izdrzati tih par trenutaka dok im stigne zahtev pa mi posalju informacije na browser.
a u igrama cu normalno potraziti neki pristojniji eu server , ako srpskog vec nema.

Tacno tako. Nema smisla meriti ping do Australije.

Da mi je takav UL... ,)

^pa da ima poente meriti do svih vecih cvorista sveta , test bi se i sastoja od toga.

meni ping do Tokija i Melburna uopste nije bitan , jer cu izdrzati tih par trenutaka dok im stigne zahtev pa mi posalju informacije na browser.
a u igrama cu normalno potraziti neki pristojniji eu server , ako srpskog vec nema.
Pa nije samo ping u pitanju, pogledaj i DL i UL ispada samo deo brzine u poređenju na samog provajdera. Osim toga ping ide sa svakim klikom i svakim paketom skinutim i poslatim, malo po malo pa ispada puno. Poenta je u tome što samo merenje sa provajderm ne kaže baš sve, njihova veza sa ostatkom sveta i njegov bandwith su važni

2466653842.png
Ikomov flet 5 paket.

Kod druga Box paket 4, sa dva stb-a. pa i nije lose za telekom. Prvi put da mi prebaci preko 6 Mbits prilikom merenja.

^ Flat5 je 60Mbps kod Ikom-a u downloadu. Doduše, UP su ujeli sa ovih 1Mbps.

Novi 5 mbps paket od Telekoma.

Skroz sam zadovoljan, sa obzirom da sam imao 1,5 mbps, ovo je alal vera :D
Nego, zasto na youtube-u kada idem test speed desnim klikom na video, i dalje mi pokazuje 1,5 a ne 5 mbps?

KBCNet ugovor za 8/2. WiFi 5.2 GhZ, jedan od retkih koji uvek premašuju obećane brzine, bar kod mene ovde po Avalom.

ps. Ping je obično oko 2, sada sam prikačen na moj WiFi ruter pa je nešto veći.

Poslednja izmena od urednika:
KGB igraonica

2505123271.png

Koja je poenta postavljena besmislenih slika ekrana bez okakve informacije tipa ko je provajder i kakva je veza do njega, koliki je protok i slično

Koja je poenta postavljena besmislenih slika ekrana bez okakve informacije tipa ko je provajder i kakva je veza do njega, koliki je protok i slično

Uklonio jer ne koristi svoj link za speed test, nego dedicated server pa zato nije prikazao, satro fora eto resio da ispadne kako fura tu konekciju u Srbiji... :smash:

Veratova akcija za verne korisnike 10/1 paket za 1790,00 din ugovor na godinu dana.

Ala im je akcija... Ja placam 10/1 1520 bez ugovora. I to možem da pohvalim da 99% vremena radi u punoj brzini.

SBB verovatno.

Evo mu provajdera http://www.stcable.net/cable-paketi-flat-light
+
odredba u opstim uslovima :

Da li je za pristup internetu neophodno da budem pretplatnik Sat-Trakt kablovske televizije?
Da. Za pristup internetu nephodno je da budete korisnik i Sat-Trakt kablovske televizije jer ne razdvajamo te usluge, samo ih zajedno distribuiramo.

znaci 10/1 1520 dinara + 800 dinara kablovska=2320 din.

Poslednja izmena:
Ova je bolja:

Brzina prenosa podataka se umanjuje za 50%, nakon svakog postignutog 100GB saobraćaja u jednom obračunskom periodu.

Ovde definitivno treba da se uvede pravilo tipa:

1) provajder
2) deklarisana brzina
3) Screenshot (uz navođenje koji server je korišćen za test)
4) i ako se već poredi i cena uključujući i onu koja je neophodna da bi se koristio internet (npr cena intrneta plus cena održavanja odnosno kablovske televizije kod SBB)
5) A ako se ubaci cena onda je neophodno navesti i da li je prepaid ili postpaid da li je ugovor na 1-2 itd

Stavljanje samo slika bez komentara ili uz oskudan kometar ama baš ničemu nesluži

Nema razlike da li će nešto pisati ili će ovako izgledati:

0.png

Poslednja izmena:
ISP: ExeNet
Brzina: 10M/2M Flat
Cena: 1850din - uz ugovor na 12 meseci, setup besplatan, nema dodatnih troškova (wifi / ethernet povezivanje zavisno od lokacije)

Server: Niš (speedtest server je u mreži provajdera - ExeNet)
2592440739.png

Server Beograd (VeratNet server):
2592444224.png

Server Novi Sad (E-Caps):
2592454838.png

Van Srbije (Minhen):
2592448436.png

Evo mu provajdera http://www.stcable.net/cable-paketi-flat-light
+
odredba u opstim uslovima :

Da li je za pristup internetu neophodno da budem pretplatnik Sat-Trakt kablovske televizije?
Da. Za pristup internetu nephodno je da budete korisnik i Sat-Trakt kablovske televizije jer ne razdvajamo te usluge, samo ih zajedno distribuiramo.

znaci 10/1 1520 dinara + 800 dinara kablovska=2320 din.

Znam da nije tema ali moram da odgovorim i da znate ne radim za njih samo mislim da zaslužuju pohvalu pošto sam ih pre tri - četiri pljuvao:

Ta informacija nije tačna. Može da se uvede samo net bez kablovske. Jednostavno stave neki filter na banderu koji blokira sve niže frekvencije od 900MHz. Ako se ne varam kablovski net radi na 2000MHz+

I ako imaš i TV i Net imaš popust od 5, 10 ili 20% na pretplatu TV-a pa onda cena za TV ispadne 720 din sa mojim internet paketom.

Ova je bolja:

Brzina prenosa podataka se umanjuje za 50%, nakon svakog postignutog 100GB saobraćaja u jednom obračunskom periodu.

Ovo važi samo za 60mbps, na 120mbps je limit 300GB a na nižim paketima ne postoji limit.

Glupost znam ali meni ne smeta pošto sam na 10mbps paketu a mislim da sam u Januaru svukao 400GB±
Postavicu SS kad dođem kući.

Znam da nije tema ali moram da odgovorim i da znate ne radim za njih samo mislim da zaslužuju pohvalu pošto sam ih pre tri - četiri pljuvao:

Ta informacija nije tačna. Može da se uvede samo net bez kablovske. Jednostavno stave neki filter na banderu koji blokira sve niže frekvencije od 900MHz. Ako se ne varam kablovski net radi na 2000MHz+

I ako imaš i TV i Net imaš popust od 5, 10 ili 20% na pretplatu TV-a pa onda cena za TV ispadne 720 din sa mojim internet paketom.

Da ispravim greske: varam se kablovski net radi na frekvenicijama 5-42 za upstream i 42-850 za downstream ali to nije ni bitno posto moze da se uzme i samo NET bez kablovske i a eventualne zloupotrebe kablovskog signala resavaju nekim filterom koji stave na banderu...
I popusti na CATV su 10,20,30 % u zavisnosti od paketa interneta

važi samo za 60mbps, na 120mbps je limit 300GB a na nižim paketima ne postoji limit.

Glupost znam ali meni ne smeta pošto sam na 10mbps paketu a mislim da sam u Januaru svukao 400GB±
Postavicu SS kad dođem kući.

Ipak nisam svukao 400 GB ali ukupan saobracaj taj mesec mi je bio 473GB na mom kompu plus jos 3x mobilni i komp u dnevnoj koji se koristi za Fb i YT tako da mislim da je taj mesec ukupan saobracaj bio oko 500GB

net.png

Provajder: STCable
Paket: 10/1
Cena: 1520 RSD

2593217753.png
2593227623.png
2593229298.png

2593231054.png
2593232188.png
2593244167.png

Poslednja izmena:
Nazad