Šta je novo?

SpeedTest.net: merenje brzine Internet konekcije

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Ova tema je zrela za ključ!

Jer se zbog nekih pretvorila u nezrelo adolescentsko merenje. Postavljaju je snimci bez informacija koji su paketi u pitanju koliko se plaćaju itd. Nikakvih korisnih informacija jer posle sledi gomila pitanje koji provajder itd.

Besmisao! Ili uvesti neka pravila i red kao što je već predlagano da bi iole imalo koristi od ove teme ili zaključati

Ova tema je zrela za ključ!

Jer se zbog nekih pretvorila u nezrelo adolescentsko merenje. Postavljaju je snimci bez informacija koji su paketi u pitanju koliko se plaćaju itd. Nikakvih korisnih informacija jer posle sledi gomila pitanje koji provajder itd.

Besmisao! Ili uvesti neka pravila i red kao što je već predlagano da bi iole imalo koristi od ove teme ili zaključati

+1:rolleyes: za

Pa da, ispade takmičenje u tome ko više plaća za internet. Samo mi prave zazubice.

Ljudi zasto mi je brzina downloada preko kabla duplo veca nego preko wirelesa,a lap top mi je pored modema kad sam povezan na wireles?

^^
Kakve veze ima tvoje pitanje sa ovom temom ?? A i informacije u pitanju su ti bas potpune...

OnTopic
Telenor Surfuj vise 30GB do 42mbps
2.5k RSD
Huawei E353 modem 21.6 / 5.76 mbps

Vise rezultata u temi Kako vam radi 3G net u Srbiji?

Ljudi zasto mi je brzina downloada preko kabla duplo veca nego preko wirelesa,a lap top mi je pored modema kad sam povezan na wireles?
Uradi "Speed Test" na obadva pa da vidimo. Ako je relativno brz internet WiFi ako nije bar u polu N rangu nemože toliko da propusti.
@ PABLO
Prilično dobro za 3G, mnogo bolje nego kad sam ga ja upotrebljavao mada je ping još uvek loš. Mora da ti je signal dobar.

Uradi "Speed Test" na obadva pa da vidimo. Ako je relativno brz internet WiFi ako nije bar u polu N rangu nemože toliko da propusti.

Preko kabla mi je brzina na downloada na"Speed test" 15000 kbps,a preko wi fi-a 8200 kbps.Koristim. "total mix" i ruter" TP Link-TD-W8951ND"

Poslednja izmena:
Taj laptop verovatno nema N standard pa je ograničen na teoretsku brzinu od 11K, oduzmi neke gubitke i to je to.

Promeni kanal emitovanja na ruteru i proveri da je channel mode podešen na auto ili bgn mixed.

Channel, stavi na Romania i menjaj od 1 do 13 tražeći najmanje zagušen kanal.

Ako ima Android telefon nek instalira wifi analyser, tako će videti koji kanal bi mu najviše odgovarao

Ako ima Android telefon nek instalira wifi analyser, tako će videti koji kanal bi mu najviše odgovarao

Sad cu da probam,a da ni je ovo mozda do rutera,jer dok sam bio kod telekoma ista mi je brzina bila i preko kabla i bezicno?

Instalirao sam wi fi analyser,ali ne znam sta tacno da gledam na njemu.On mi pokazuje koja je mreza u okolini najjaca.A kako da vidim koji je kanal na mojoj najbolji?

Poslednja izmena:
Nema potrebe za tim imaš desktop rešenja

Sad cu da probam,a da ni je ovo mozda do rutera,jer dok sam bio kod telekoma ista mi je brzina bila i preko kabla i bezicno?

Instalirao sam wi fi analyser,ali ne znam sta tacno da gledam na njemu.On mi pokazuje koja je mreza u okolini najjaca.A kako da vidim koji je kanal na mojoj najbolji?

Channel rating iliti treci po redu

Jesi označio tvoju mrežu?

uploadfromtaptalk1366723675645.jpg

E onda ne znam... Mozda ko se vise razume u mreze moze da ti pomogne... Cudi me da su ti svuda iste zvezdice. Mozda da probas drugi ruter?

Kod mene veceras zezao je neko vreme upload, sad je malo solidniji, download standardno ok..

Verat net akcijski paket 10/1Mbps ADSL, 1790din (12 meseci ugovor)
2693445383.png

ExeNet Turbo Flat Home 10/2Mbps 1850 dinara (standardna ponuda 12 meseci ugovor)
Server: ExeNet Niš:
2693630436.png

Server Telekom Srbija Beograd:
2693631885.png

Server Telenor Beograd:
2693633287.png

To je to što koristim :)

WTF malo pre uzeo tetherujem sa telefona net i poceo skidam neki klip kad ono brzina skidanja 1500kB/s, ja reko koji djavo, mozda je greska kad ono skinu ceo klip po toj brzini. Uradim ja lepo speedtest i rezultat:

2703988683.png

MTS 3G, apn: mtsinternet

Nikada nisam izgurao sa H+ vise od 7mbps pa cak ni u samu zoru na mnogim mestima...

Poslednja izmena:
Zasto mi imamo pakete gde je uglavnom upload drasticno manji od downloada?

Bio sam pre mesec dana u kini i njima je isti down and upload...

To je do nasih isp ili kako?kako je u komsiluku

Zasto mi imamo pakete gde je uglavnom upload drasticno manji od downloada?

Bio sam pre mesec dana u kini i njima je isti down and upload...

To je do nasih isp ili kako?kako je u komsiluku

Zbog politike tudje hocemo svoje ne damo.

Vecina ljudi (cak 98% njih) je zadovoljna sa uploadom od 128k. Znam mnogo ljudi kojima godinama vrsim provajding i nikada se niko pozalio nije na upload. Cak sta vise iz pocetka sam bio darezljiv i pustao cak 256k, ali kada sam skontao da niko od njih ne koristi cak ni 64k onda sam spustio limit na 128.

Mother of ping. Beotelov aDSL, server SBB.

2759119993.png

Malo sam čačnuo podešavanja rutera.

Nazad
Vrh Dno