Šta je novo?

SpeedTest.net: merenje brzine Internet konekcije

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Mislim da je interleaved, pošto je ADSL 1 (G.DMT). Ping ka svim ostalim serverima je dvocifren, pa i ka Telekomu.

Poslednja izmena:
Pa da, kod Oriona IPTV smanjuje brzinu neta kad je ukljucen.

Telekom ADSL - BOX paket 6/1

Kada pingujem Novi Sad koji je udaljen 20-25 kilometara od mene

Kada pingujem Beograd

Zbog cega tolki ping?
Drug iz istog sela kao i ja na EuNetu manji ping za ~10ms.

Kontaktiraj tehničku podršku i žali se

A do cega bi to mogli biti? Pitam cisto da znam jel mogu oni to da srede.

Deluje ozbiljno. A za online igre mi ping i najbitniji. :(

Solidan je ping, nema razloga za brigu.

ADSL linija ti je na Interleaved modu, to je zato sto Telekom tako konfigurise linije koje imaju IPTV.

A to znači? I jel to utiče na ping i na brzinu interneta?

Interleaved ima (više) ispravki grešaka, pa je broj paketa u jedinici vremena veći, samim tim je veza "tromija" u pogledu pinga.

Malo je losiji ping a na brzinu ne bi trebalo da utice .

A jel bi se to moglo nekako zameniti? Jel to podešava provajder ili mogu ja u ruteru? poglavicas spomenu da je to zbog IPTV, hoće uticati na IPTV ako se promeni?
BTW, uhvatio sam SS sa drugog rutera pošto ne mogu ove informacije da nađem na svom:
capture.jpg

Poslednja izmena:
Interleaved mod podešava provajder (Telekom) u centrali, ti na to ne mozes da utices, jedino od njih da trazis da ti promene mod na liniji.

Što se tiče uticaja promene interleaved moda na fast mod na iptv, to moze prouzrokovati vecu pikselizaciju, i slične probleme.

3G Hr Vip.... Od nedavno sam zadovoljan i sa pingom mislim da nije loš za 3G. :)

Poslednja izmena:
Ocajan ping. PTT ima ocajnu podrsku, idi na temu o njihovom netu pa se raspitaj kakva je trenutna situacija.

Targo 80/40

Targo.png

Torrenti i dalje rade duplo brze, tj skoro 200mbps. Ludilo.

Stvarno neverovatno. Ne verujem da ću ikada imati tako brz net. :O

Stvarno neverovatno. Ne verujem da ću ikada imati tako brz net. :O
Hvala :) Makar nesto da radi kako treba u ovoj prevarantskoj firmi.

Inace, subjektivno skoro da nema razlike izmedju 20mbps i vecih paketa. Na 40mbps sam mogao da strimujem 4k video sa youtube-a bez cekanja (na 20mbps je morao da baferuje neko vreme), dok sada stvarno ne vidim neku razliku u odnosu na nize pakete osim prilikom downloada, a i tada uglavnom moj download nije usko grlo. Imho, ako imas 2+ kompjutera u kuci, onda vec ima smisla uloziti u 40mbps+ vezu, jer koliko god se gazi internet na drugim kompjuterima, to se uopste ne oseca na PC-ju za kojim sedis.

Ocajan ping. PTT ima ocajnu podrsku, idi na temu o njihovom netu pa se raspitaj kakva je trenutna situacija.
Hvala Jericho
Tačno, varira mi dosta ping, ne igram online igre a za ostalo mi ne pravi prevelike probleme. Banditi sada nude samo ugovore na 2 godine a to mi jeste problem.
Nisam ni primetio temu o PTT netu, hitam na nju :)

Veruj mi uz dobar QoS podesen na malo ozbiljnijim ruterima, gde recimo torrente guram u poseban queue, voip u poseban, http u poseban, tako da imam uvek ok surf, tj ne koci previse kako ume da se zakuca net kad se skida nesto... I sa 14/3Mbps i 4 korisnika u isto vreme, radi skroz prihvatljivo... 1080p youtube ipak moze da se desi da nekad ne moze da ucita jer se nesto drugo skida, ali za 720p u 99% slucajeva nema problema :)

Da imam dostupne vece pakete po prihvatljivim cenama, uzeo bi naravno nesto brze, ali trenutno mi je limit 25/5Mbps, ali mislim da ne vredi tu razliku u ceni.. tako da za sad je i ovo dobro...

OrionTelekom 20Mbps + IPTV. IPTV je u dnevnoj sobi a net vucem preko wi-fi u svoju sobu. Ja sam zadovoljan. Ping je i dalje odlican! :banana:

Nazad
Vrh Dno