Šta je novo?

SpeedTest.net: merenje brzine Internet konekcije

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Fora je da su verat i sbb postavili ko zna kakve racunare da vrse funkciju speedtest servera, a i pitanje koliko im je konekcija siroka. Primetio sam da je mnogo bolje testirati mrezu na telekomovom serveru ili kod targa.

Ja ne mogu da izaberem telekomov, a evo preko SBB-a.

9999 :D

Da si testirao na telekomu ili targu bio bi ti ping upola manji ako ne i vise od toga.

Konacno su mi zavrsili instalaciju prosle nedelje. Targo 40/20.
Da li ce se ovo odrzati ili ne, ne znam, ali od prvog dana brzina je malo "jacih" 40Mb.
Ping je realno oko 10-15ms manji nego na pokojnom KDS-u. Npr, engleski TF2 server -> 55-60ms KDS, ~45ms Targo.
cheers

Prilozi

• Targo40.png
    Targo40.png
    32.7 KB · Pregleda: 116
To tvoje "malo jace" je skoro 2Mbit brze od od mog Kopernikus 8Mbit paketa koji placam 1400 dinara mesecno.

:D

Pretpostavljam da je to navlakusa *cough* reklama koja nece trajati dugo, bar dok ljudi u znacajnijem broju ne krenu da prelaze na Targo.

Odvrnuli ljudi slavinu, ali bas :D

Preptostavimo da si iskljucio torent kada si ovo merio?
Ping nikako nije dobar ako su torenti bili ugaseni.
Sta kazu parametri u ruteru,greske,brzina koja je pustena.
Speed test ne treba nikada uzimati za ozbiljno,povuci neke drivere sa Nvidia/ATI sajta ili neku Linux distribuciju.

Da, naravno da jesam, jer mi se vuklo otavaranje, pogledam torente, rade, stopiram ih sve, sačekam pola mnuta, pa probam onda surf, isto .... pa sam onda odradio merenje .... a kad mi uključeni torenti, obori mi 10ak posto od ovoga ....

Imao sam problema sa netom, pa prijavio kvar, bili, merili, ne stiže dovoljno do modema, pa do tavana, pa do bandere, pa onda došli do zaključka da je negde dalje na nekom čvorištu ... juče dobijem net, mislio sam da sredili "tamo negde" ... a ono samo lepo vreme, pa radi ... :) :)

Rekli da će da dođu opet da mere ovde, trebali još juče, pa se niko nije pojavio ... čekam još danas ...

Kod keve recimo, na paketu 1.5 Mb/s ping se kretao od 30-40 ms. Sad na paketu NET 5 Mb/s ping ne prelazi 15, uglavnom je stalno oko 10 ms. Dakle ... ;)

Adsl mode intervaled vs fast ili su popravili parametre linije ili su je prebacili na drugi port... Moze biti milion stvari. Mislim da je u TT threadu user Notingham objasnio odnos izmedju brzine paketa i pinga.

Poslednja izmena:
Meni se modem cudno ponasao mislim na Speed Testu 38 ili 39Mb/s ali u praksi uopste ne brzina oscilira i to bas bas... Recimo skidam nesto i brzina ide od 1,5 do 3 MB/s,skidao sam linuh i ima zemlje iz kojih mogu da skinem kada odaberem Srbiju brzina ide 4,4MB/s a iz nemacke 2MB/s i varira isto tako Italija,Spanija,Svajcarska ... Torent kada koristim i veza sa vrememenom na vreme puca valjda se zaglupi zbog velikog broja sedera,a i desava se fajlove koji imaju mnogo sidera kada skidam brzina isto varira od 700kb/s do 2,5MB/s i kada dodam jos neki bude 2,9MB/s ali opet varira ja imam TT kod mog ujaka i no sto sam video kod TT i ovo sa SBB-om se toliko razlikuje neopisivo...

Pazi kada ja imam kod ujaka paket 10/5 odem na torent iste filove kod mene ide 2,2MB/s dok kod TT to ide do neverovatnih 5MB/s i to se ne zadrzava par sekundi nego traje pola sata pa se spusti na 4-4,5MB/s

Mislim sta vise reci?
Mislim da je problem sto je up 1,5Mb/s pa nemoze da izvuce ili nesto nevalja ali stra ne znam...

A pre 1 mesec mi meljani onaj modem imao sam Docis 1 stari onaj i zamenili sa Docsis 2,i zvao ih i treba da mi stave Docisis 3...

Poslednja izmena:

Prilozi

• 2287862044.png
    2287862044.png
    31.8 KB · Pregleda: 55
  • 2287862044.png
    2287862044.png
    31.8 KB · Pregleda: 50
2297160769.png

Yunet ??

Na koju foru onda linkuje speedtest sliku sa speedtest servera? ;)

Nije fejk, jer te zvezdice samo predstavljaju ocene korisnika tog provajdera. Brzina je sasvim realna jer je najverovatnije u pitanju optika za firme, isp-ove, itd.

Nije fake, ne moze mrezna vise da izvuce :)

Radim u Yunet (Eunet) :)

Nazad
Vrh Dno