Šta je novo?

SpeedTest.net: merenje brzine Internet konekcije

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Skinuo sam i inst sve najnovije i opet ista prica... Jedino mi je cudno to sto kad uzmem neki drugi server, recimo nis ili zagreb npr. sve radi normalno tj. izmeri mi ping... Evo za nis kako izgleda http://www.pingtest.net/result/71084102.png a pre dok sam mogao da izmerim i za Beograd bio je ping 7-15 a ovo drugo oko 2-3

Isti slucaj i kod mene :S samo Beograd nece...

i kod mene nece

Koji sam pajser, mogao sam makar da pogledam da l' radi server. :lupko:

Skinuo sam i inst sve najnovije i opet ista prica... Jedino mi je cudno to sto kad uzmem neki drugi server, recimo nis ili zagreb npr. sve radi normalno tj. izmeri mi ping... Evo za nis kako izgleda http://www.pingtest.net/result/71084102.png a pre dok sam mogao da izmerim i za Beograd bio je ping 7-15 a ovo drugo oko 2-3

Ja iz Zg ne vidim taj pingtest server Zagreb a bogami ga nikada nisam niti vidio čudno. Inače mjrenje prema Bg serveru mi javlja packet loss test error. :)

Dusman13, nema veze kakav je ping. Zanimalo me je da vidim da li ima skokove/preskoke u istom. Inače, ok je ping. Ping Gugla može da te redirektuje na zilion servera u okruženju, ti si pingovao onaj bliži, o

Nisam uopste rekao da ping sad ovde ima ikakve veze vec sam samo konstatovao da mu je malo veci(ping) :)
A odkud ti znas da ga nije redirectovao na isti kao mene???? Jesi li ti vidivit?

2257059985.png
Uz dobrojutarnju kaficu :D

Eh kad se setim kad je brzina interneta bila 256 kbita... Sve je bilo lepše, iščekivanje da se skine fajl... A sada megabiti, gigabiti, terabiti... :d

2257233403.png

71104758.png

sigurno da me je na razliciti evo prema sbb sajtu http://imageshack.us/a/img191/15/40407643.png

Ma to je OK, naravno da ti je prema njihovom serveru tako mali ping, pusti taj ping unutar mreze, nego je relevantan onaj prema internetu, pa jem mislis da je ping od 42ms doNisa OK?
To je veliki ping za tako malu razdaljinu.
Nesmem ni da pomislim na sta bi tebi licio ping kad bi pingovao server u Kaliforniji ili Vasingtonu?!

Sta moze da bude odjednom kad odem na speedtest.net nema sanse da izmerim brzinu.Zaglavi se kod one mape i natpisa "Selecting best server based on a ping" i ni makac dalje...A taman sam uveo targo...

Ping ti je katastrofa. Ugasi torrent kad radis speedtest ;)

Hvala za tip, ali to već znam bio je isključen. Varira od 30 do 50 :)

Kako mislis da li se dobija mnogo vise sa 10/1?
Dobija se duplo veća brzina.

Ljudi misle da ako uzmes veci paket imaces manji ping... Vec je objasnjeno da brzina paketa samo minimalno utice na ping i to samo u prvom hopu. I to ako utice maximum 10% na tom prvom hopu u krajnjem rezultatu korisnik nece videti razliku...

Kod keve recimo, na paketu 1.5 Mb/s ping se kretao od 30-40 ms. Sad na paketu NET 5 Mb/s ping ne prelazi 15, uglavnom je stalno oko 10 ms. Dakle ... ;)

Sbb 10/1

40/1.5

Pvi sam testirao preko SBB-a a drugi preko Vrata....

Uzas!!

Poslednja izmena:
Daj sad jedan preko telekoma

Par dana me ebe SBB, i rekli da moram da čekam ponedeljak ....

I sad , po prvi put, sam povezao telefon da korisitm net na kompu preko USBa .... u dva klika, bemti , da sam znao da tako prosto ....

2283200168.png

Imaju malo bolji UL od SBBa ...

Vrh Dno