Šta je novo?

SpeedTest.net: merenje brzine Internet konekcije

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Eunet 2way
1443219399.png

Orion Telekom D@H 6144/1024 KB/s.

1447085392.png

1448848520.png

Kad kačite rezultat sa Speedtest-a napišite i koji paket zvanično koristite da bi moglo lepo da se uporedi, inače sve ovo nema puno smisla.

PTT ADSL 6/1

Poslednja izmena:
Optika na poslu, naravno svi smo limitirani na max po 16mbit dl mislim, ne daj Boze da puste full :)

1455294290.png

Poslednja izmena:

Jel ovo lose za ADSL? Paket je 1536/256. Danas sam presao sa SBBa i nisam bas zadovoljan.

To je to. Nemoj se žaliti jer nemaš osnova. Fali ti tih 2mbps zbog overhead-a (i mooožda razdaljine od centrale). Efektivno bi trebalo nešto manje da fali, al' šta da se radi. Pogledaj testove drugih i videćeš da imaju slične rezultate kao i ti.

To je to. Nemoj se žaliti jer nemaš osnova. Fali ti tih 2mbps zbog overhead-a (i mooožda razdaljine od centrale). Efektivno bi trebalo nešto manje da fali, al' šta da se radi. Pogledaj testove drugih i videćeš da imaju slične rezultate kao i ti.

Tih 2 MB/s nije bas malo, ajde da mu fali oko 0.5 MB/s, ali ovo je ipak mnogo... Meni isto fali oko 750 KB/s, ali meni je problem drugacije prirode.

Jel ovo lose za ADSL? Paket je 1536/256. Danas sam presao sa SBBa i nisam bas zadovoljan.

Za tvoj paket si dobio odlicne rezultate, naravno uvek moze bolje ali nije lose ni ovo sto si nam prikazao. Polako mozda si na sbb-u imao isti paket ali tamo se malo drugacije racunaju brzine pa samim time si imao bolje rezultate dok na adsl-u moras da svatis da imas gubitaka zbog samog sistema kako funkcijonise adsl.

1459686434.png

1459630537.png

El ovo OK za 16/1 ?

Nefali ti tu nista, odprilike je to to. Koliko ti ide realno download kada skidas nesto sa http-a ili sa torrenata? Ja dok sam koristio 16 mb kod Telekoma sam imao oko 1.8 Mb/s kada sam skidao sa torrenata, pa tako proveri sta ti kaze sam download? Nemoj uvek da svatas speedtest zdravo za gotovo, ima tu malo vise osilacija u merenju brzine.

Poslednja izmena:
1461176936.png

I dalje ....

Na torrentima oko 1.4 ... i to odem na TL, i izaberem neki sa 2000 seedera .... znači, ipak to može još ....

1461176936.png

I dalje ....

Na torrentima oko 1.4 ... i to odem na TL, i izaberem neki sa 2000 seedera .... znači, ipak to može još ....

Probaj da skidas drajvere sa nvidia ili ati sajta pa vidi koliko ce ti tu da ti zabelezi brzinu? A to sto skidas sa torrenta koji ima 2000 seedera ne mora da bude merilo da ces da imas full brzinu, mada generalno bi trebalo da mozes da izvuces full brzinu. Gledaj nadji neki torrent koji je polularan tipa kao sto je Thor ili pirati sa kariba 4, mada tu su manje vise svi vec skinuli. Nadji neki takav torrent gde znas da neko ima seedbox pa vidi koliko ce tu da povuce brzinu. Realno ti bi trebalo da imas to sto ti pise. Jos probaj da skidas neke fajlove sa megauploada, evo ja sada skidam neku seriju jer nazalost nema je nigde drugde osim na rapidserbia i u jdownloader-u mi skida 655 kb/s dok na torentima nece da mi predje preko 635 kb/s

Telekom adsl nesto prsao, strasno se vuce internet!! A evo kako radi paket 4/512

PS: proverio i na posao gde je paket 16mb, isti je slucaj.

Ja ne znam sta se deshava sa netom,jutros ne mogu ni da pokrenem speedtest,tj evo uspeo sam , download brzina 0.16 Mb/s. Strasno!!!

Ja ne znam sta se deshava sa netom,jutros ne mogu ni da pokrenem speedtest,tj evo uspeo sam , download brzina 0.16 Mb/s. Strasno!!!

Znam na sta mislis, nesto rade!! I kod mene juce preko dana bilo tako pa se uvece vratilo u normalu i za sada radi super.

Evo kako sljaka net na poslu od 16Mb a juce nije prelazio 0,5Mb :)

pozz

Nazad
Vrh Dno