Nije do toga, probao sam da ugasim AV, probano i sa dva druga laptopa iz različitih browser-a. UL stalno meri preko 40Mbps.
I momci iz SBB-a koji su postavljali optiku i radili merenje s njihovih uređaja (ne laptopovi, već neki namenski uređaji) su komentarisali da je sve podešeno kako treba ali da ipak dobijamo veći UL. Kad su merili mislio sam da će biti razlika u par Mbps, a ne dva do tri puta više.
DL je korektan, tj drži konstantnih 20Mbps. Moraću da vidim koliko realno mogu da povučem spolja preko FTP-a, samo da nađem negde gde imaju 50Mbps DL.
Nije do toga, probao sam da ugasim AV, probano i sa dva druga laptopa iz različitih browser-a. UL stalno meri preko 40Mbps.
I momci iz SBB-a koji su postavljali optiku i radili merenje s njihovih uređaja (ne laptopovi, već neki namenski uređaji) su komentarisali da je sve podešeno kako treba ali da ipak dobijamo veći UL. Kad su merili mislio sam da će biti razlika u par Mbps, a ne dva do tri puta više.
DL je korektan, tj drži konstantnih 20Mbps. Moraću da vidim koliko realno mogu da povučem spolja preko FTP-a, samo da nađem negde gde imaju 50Mbps DL.
Od juce ja imam problem doduse sa Ikom-om. Ka svetu mi radi havarija lose. Al sam testirao sam dal je mozda do RF-a. Ima neki krljavi webmail tamo i moze max. attachment do 80 mega. Uzeo uploadovao poveci file, upload ok, uzeo onda da ga downloadujem, isto ok. Ka spolja se i dalje vuce. Danas kao malo prodisalo, ali na speedtestu nebuloze tipa download probija par mega vise nego sto treba itd.
Sto se tice download-a i upload-a gore ono 20/20. Pa kod svih provajdera je to nekako tako. Ti filteri kod raznih proizvodjaca sto se tice dl i ul se ne stavljaju bas na istom mestu i ne izgledaju ni fizicki ni logicki bas isto i onda je praksa da se desava kad se igras sa npr speedtestom da ti upload probija preko dozvoljnih vrednosti.
Evo kada kažu: Šta ste se uhvatili za rumuniju i bugarsku ....
Evo da se malo hvatamo i za Poljsku ...
![]()
"On paper 50Mbit/s at night 100Mbit/s
I pay 64PLN about 18USD a 3 year contract. "
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari