Šta je novo?

Sony Xperia Z4

Taj kyro obecava. Videcemo sta ce sony uraditi,mada gotovo 99% ima da idu na s810

Sad opet Full HD priča?

Ako ovo ispadne tačno mislim da je ovo prvi tel koji ima manji ekran od prethodnika :)

Pa sta bi ti S810 na 2K? :d
Bas me cudi da su se sa 5.2" vratili na 5.1" ako je ovo tacno naravno.

Ne verujem ja u ovo,jer sem chipseta ovo je downgrade u odnosu na Z2/Z3.

Sto je downgrade? Ne vole svi telefone od pola metra!..osim naravno ako ostanu dimenzije iste kao kod z3 a smanje ekran ;)

Poslednja izmena:
Ovo je 100% netacno. Slazem se da je ovo downgrade u odnosu na Z3 a pritom ne mislim na velicinu displeja.

Nema tu sta da bude tacno, netacno ili downgrade, jednostavno qualcomm ce ih pokopati ove godine (htc, sony, lg itd) jer je S810 polu-proizvod, bar do sada se tako pokazao.

A svi oni moraju da izbace nove telefone koji su odavno u fazi razvoja samo sto su ocekivali soc bez problema. LG prelazi na S808 koji izgleda i nije bolje resenje prema nekim glasinama, htc M9 vec ispasta zbog S810 a ima i jos neke mane za koje je kriv htc, kako stvari stoje Z4 koliko god da bude bio dobar ispastace zbog qualcomm-ovog fail-a. MTK ima samo 1 dobar cipset koji bi mogao da prodje u flagship klasi ali sada je kasno za tako nesto.

S815 stize na jesen ali sam procitao negde da postoji neki problem sa LTE podrskom tako da i to verovatno otpada, za sada je situacija takva da do pocetka 2016 i S820 nema ni najave o nekom boljem qualcomm cipsetu.

Jedan lik kaze da je imao priliku da proba Z4 prototip, evo sta kaze (pod uslovom da ne laze :d)

Just had a play with the Z4..........

It's a full HD display (Thank God) still 5.2" not sure on how to check for battery size as some apps wont install to check the capacity. It's very fluid considering it's a developer model. The camera is still 20.7mp and 5mp @ the front.

At first I thought there was no option to expand the memory (32gb + 3gb of RAM) however the sim card tray also holds the SD card, so one port for both. The large hole at the bottom is for a lanyard.

The design is what we've seen in the leaks. Glossy, almost glass like effect on the sides and very discreet front facing speakers.

For anyone that says 1080p isn't good enough needs to give their head a shake. I compared the screen of the Z4 to my Z3 and although the resolution and PPI are the same the screen on the Z4 was superior in every aspect, yes the design hasn't changed much but even going from the Z3 to the Z4 it felt completely brand new. Lollipop is awesome and runs smooth as silk and remember this is just a prototype NOT a retail version however I do think it's very close to a finished product even with the little time I had with it there was no stutter, lag, hiccups or freezing it was running build number 28.0.A.0.XXX. Anyone who took out a 2 year plan with the original Xperia Z, HTC One or the Galaxy S4 have a stunning device if they decide to go for the Z4.

the Z4 is thinner than the Z3 but not by a massive amount maybe a mm or 2 at best. The camera UI is the same as the Z3 with a hint of Lollipop, the camera opened up very quick but there was a slight lag between pressing the shutter key to the photo being taken which I'd imagine they'll sort out for launch. I didn't really get the the chance to compare image quality properly but taking the same image on my Z3 there was some noticeable difference albeit not much. I can't really say how I got to use it unfortunately but I may get more time in the next few days to share more things with you.

Ako ugrade bolji panel od M9, ako se ne bude pregrevao i ako autonomija bude bar u rangu Z3 a UI bude radio kao i do sada imaju sansu da zadrze trenutnu poziciju koju su stekli sa Z2/Z3(c) a to znaci prodaju koja je dovoljna da se obezbedi kakav-takav profit (oko 10 milki svih telefona po kvartalu). To ce onda biti bolji telefon od M9 a gotovo sigurno ce imati i bolju kameru/kamkorder od htc-a.

Ali sve to lepo zvuci u teoriji, u praksi raspali S810 vrlo lako moze da unakazi jos jedan telefon koji bi uz bolji cipset mozda samo po kameri malo zaostajao za S6.

Poslednja izmena:
Qualcomm kaže da s815 ne postoji :d, a šta sam govorio za s810 pre nego što je i izašao?

Ma Z4 stize uskoro (maj/jun) ali su izgleda i sami svesni da ce ih S810 pokopati a nemaju alternativu, S815 izgleda ne postoji ni u najavi a S820 stize tek za godinu dana. Z4 je odavno u razvoju i sada moraju da izbace taj telefon i pored toga sto ih je qualcomm ispalio svojim poluproizvodom. Verovatno se i dalje uzdaju u prodaju odlicnih Z3/c bas iz tog razloga, verovatno ce dodatno sniziti cene.

Onaj sto je navodno probao Z4 prototip kaze da je baterija 3100 mAh, 1080p displej ali bolji IPS panel od svih sony do sada, da je kamera malo bolja od Z3 ali nije siguran koji je senzor u pitanju, stari imx220 ili noviji i bolji imx230. Rekao je i da je telefon malo tanji i uzi od Z3 i da se telefon malo vise greje od Z3 ali nista preterano.

Verovatno ce biti bolji fon od M9 ali ce ga cipset zaklati osim ako nekim cudom ne rese probleme koje ni qualcomm ne zna da eliminise za sada.

S805 je bomba. Steta sto ga niko vise ne uzima u razmatranje

S805 da uzmu i da ga dorade malo, a ne onaj bangavi S810. Sony ima sansu da napravi odlican telefon i da grunu lovu u marketing, lako bi preskocili htc i lg

Ko zna sta je u pitanju npr mozda qualcomm ne planira uopste dodatnu proizvodnju s805 vec samo za N4 i jos mali broj uredjaja ili su proizvodjaci ugovorima vezani da kupuju S810 za koji je vazilo da ce biti vrh a ispade poluproizvod.

Na kraju vrlo lako moze da se ispostavi da je sa marketinske strane bolji izbor S810 nego ''neki tamo S805 iz 2014. godine''. Mi sa foruma znamo skoro sve sitnice, mass potrosaci se lepe za brojke i ono sto je novije..

Sto se mene tice Z4 sa S805, 3300 mAh, dobrim 1080p IPS panelom i jos nekim hw poboljsanjima bi bio pun pogodak (i uz nizu cenu od S6) ali bi za mnoge bio ''prevazidjen'' zbog S805 i full hd rezolucije :d

Poslednja izmena:
Ne verujem da je 3400 mAh ako su stanjili kuciste ispod 7.3mm (Z3) a i sta mu vredi kada ce strokavi S810 da unakazi i ovaj telefon mada treba sacekati testove.

Sto se displeja tice JDI je najavio odavno neo IPS koji bi navodno trebao da poboljsa prikaz crne iz ugla u odnosu na sve lcd do sada pa i najbolje IPS - http://www.j-display.com/english/technology/jdilcd/pictureq.html

Mozda ima taj displej mada sumnjam.

original.jpg

Lici na onaj render koji se pojavio pre 10-ak dana.

Poslednja izmena:
Нема форе појединци су утриповали да све знају пре него што се телефон са тим проц. и појавио.

Niko se nije utripovao, realno stanje je da taj procesor nije ispao onako kako su ljudi iz Qualcoma očekivali.

Poslednja izmena:
I sa ubijanjem baterije, ogromnim throttlingom.. Mada to sve nastaje zbog toplote koju izbacuje pri radu. Reklo bi se pravi dragon :)

Sto volim ove vijetnamce. :) vidis mobilni iz svih uglova mesec dana pre premijere..

Ovo je z3 sa prednjim zvucnicima kao na z2.

Kad Sony misli da smanji bezele malo, ovo bas izgleda zastarelo ovako :/

^ Nikada tj dokle god budu sa IP68 i stereo zvucnicima nema manjih bezela, pogledaj otvaranje nekog Z1-3 telefona i videces da u kucistu nema ni par milimetara slobodnog prostora..

A screen-to-body ratio je bolji nego na M8/M9 (oko 67%) pa i S5 (69%) a slican kao na S6 (70.7%) vs Z3(70.9%) nego bezeli dolaze vise do izrazaja zbog coskastog kucista :)

Inace ovaj Z4 deluje kao neki Z3s, ne mislim samo na dizajn koji mi je gotivan odavno nego uopste na hardver, ni dual led blic nisu mogli da ugrade kao kakvu-takvu promenu, senzor kamere deluje isti kao iz Z3 i bez ois-a (mada mozda i nije), ekran je mozda malo bolji.. to ce se sve videti ali za sada deluje da ce Z2 i Z3 biti daleko bolja kupovina od ove cetvorke jer mogu da se nadju za 350-420e a Z4 ce biti preko 500e bar prva 2 meseca a postoji i realna sansa da imaju bolju autonomiju od cetvorke i da se manje greju.

Na kraju ce ispasti da se od flagshipa ove godine isplati samo kupovina S6/Edge i Active (i to kada popadaju cene) i mozda jos One Plus Two, neki meizu/xiaomi/huawei..u zavisnosti kakve telefone predstave (ne pominjem note 5 koji stize tek krajem godine a i phablet je).

A to je veoma losa situacija koja moze da ''odgovara'' samo hc samsung botovima, zilotima i tako tim nenormalnim osobama.

Poslednja izmena:
Ja cu se zadovoljiti i sa z4 compactom; neka povecaju displej u istom kucistu ili jos bolje smanje telefon, stave otvoreni usb dole koji moze u vodu i ja prezadovoljan (veca baterija i jaci zvuk ce me samo dodatno usreciti)!!

Nazad
Vrh Dno