Šta je novo?

Sony Xperia Z4

To je to izgleda, Z4 glavom i ruznim otvorom za usb :d ali ako nista bar 1 cep manje za dosta bitan port.

CAQWvaMWgAAi5a7.png:large

Ostali renderi-http://www.nowhereelse.fr/sony-xperia-z4-rendus-3d-105641/

Poslednja izmena:
Za mikrofon verovatno.. meni je ovo super dizajn, onako kako i gotivim, uopste mi je novija Z serija uz Lumia Nokie (posebno L930) odlicna sto se toga tice :)

Samo ovi zvucnici bas i ne obecavaju.. deluje da su previse mali otvori a u lako ce se prekrivati. Ali ako se dobro secam onaj iz btekta je par puta naglasio da Z3 zvucnici malo gube na jacini i kvalitetu zvuka cak i lada se prekriju pri landscape drzanju, valjda ce tako biti i sada mada ko zna..

Poslednja izmena:
Dobro je sto su vratili zvucnike kao na z2. Jos bolje sto je otvoren usb. Pravi telefon za sada iako je isti z1,z2,z3 :)

Zvucnici na z2 ne sviraju samo na otvore, malo se prenosi i preko stakla :) I ja sam mislio da cu ih prekrivati kad igram igricu npr, ali evo igrao sam real racing 3 i nikakvih problema nisam imao(jos ja koristim i gas i kocnicu bez onih ispomoci pa su mi palcevi konstantno na ekranu)

Meni je lepsi zvuk zvucnika sa Z2 nego Z3,nekako je puniji,ali prilkom zvonjenja telefona,obrzirom da radi samo jedan nekad deluje tiho.

Voleo bih da je ta USB rupa ona "reverzibilna", što ne moramo paziti kako uključujemo (koji li to beše tip USB-a?!?)

Type-c. Meni je ovo extra,ako i compact takav izbace,milina!

Z4 hardware parameters. Front camera 5mp. Rear 20.7mp. TF card support. Dual SIM card. High-profile display with 2K! ! Common configuration 1080P! ! The thickness of less than 7MM! 3G RAM 32G ROM! 810 Qualcomm processor! ! There are four colors black, white, gold and blue! ! May release, time to market is June!
Izgleda da ce biti dve verzije, sa 2k i 1080p ekranom.

Ta rupa dole je da vezes onaj privezak/kanapcic verovatno.

Sve u svemu lepo izgleda tel. Iz serije u seriju se ne menjaju puno ali sve sto promene promene na bolje.

Jel' ostaje priča da će samo "veliki" Z4 biti u dual sim varijanti, dok compact neće?!? :(

Nemam dual telefon, jer mi ovi što postoje u toj varijantni uglavnom po nečemu ne odgovaraju. Sony-jevi compact su baš ono što mi najviše odgovara, imam za sada Z1 compact, ali menjao bih ga samo za sličan ali dvokartični.

:) pa tipican Sony dizajn. Drago mi je da ga se drze. tj. samo ga popravljaju po malo svakim novim modelom. Da budem iskren i originalni Z je prelep telefon.
Kada su vec vratili speaker grill kao na Z2 bas su mogli da vrate i notifikaciju kao na Z2. Meni licno je mnogooooooooo lepsa nego obicna tackica kao na Z3 :)

Ne verujem da ce osakatiti 1080p verziju. kada ni jedan kompakt nije bio osakacen, pa ni ZR :) . Verujem da ce to biti neka solucija kao sto je bio ZL za originalni Z ili Z2a.

Poslednja izmena:
Nece valjda. Ne da je kasno nego prekasno. Pogotovu ako do tada ne izadje s820 a nece..

Mada mozda usledi revizija s810 sto ce na 1080p biti bombona. Mada opet kasno :)
U to vreme vec izlaze ili se o njima prica iphone 6s,note 5 i novi nexus..

Poslednja izmena:
Jeste, skoro pa zvanicni render se pojavi sredinom marta a stize na trziste krajem septembra :d Ista ta phone arena je pisala gluposti da Z4 stize u januaru na ces-u i jos svakakve nebuloze o svim zivim uredjajima, odavno su kurir medj' IT sajtovima mada nisu jedini.

Moja prognoza da ce poceti da se prodaje krajem maja ili u junu ali videcemo.

Septembar je kasno na osnovu čega?

Inače sečem vene jer nemam SD_furuna_810 u telefonu, ne mogu da funkcionišem bez njega :S:

Ne radi se o tebi. Nego o losem marketingu. Cim nema sve najbolje u sebi ne moze ni da udari cenu od 650e.

Neka izadje sa s805 u sebi ali neka onda pocetna cena bude 450e.

Druga stvar je sto u septembru nece imati mesta u medijima zbog ip6s,note 5 itd itd.

Poslednja izmena:
Vrlo lako moze da se desi da predju na predstavljanje novih Z telefona u roku od 9-10 meseci, npr maj/jun 2015 (Z4) - mwc 2016 (Z5) pa onda za dalje ko zna, ja nemam nista protiv ako podrska ostane bar 18 meseci :)

Z4 bi trebao da bude novi bond fon, to moze dodatno da ga izreklamira.

Poslednja izmena:
Pa XT je kao Bond fon imao lepu prodju kod kupaca,a tek Z4 sto ce imati :D

Dok ne promene ljude koji vode tu diviziju nema im boljitka.

Z3 je odličan pa nisu stali iza njega nego posle odluke da ne forsiraju Z4 izjavili kao dobro ide Z3 bla bla truć, mislim koji amateri.
Imaju nadrkan marketing za PlayStation i nikako da se uz njega progura telefon, ni da pokušaju.

Magnetni konektor ugradili na telefon i okrenuli se i otišli, pazite taj konektor je tu neko vreme i oni ne vide da ga niko ne gleda kao plus pri kupovini.
Za 40€ očekujem Dock Station koji je podesiv tako da telefoni sa različitim maskama savršeno pašu ali od toga ništa. Mrtvi preskupi komad plastike.

Modul za kameru koji sami proizvode daje najlošije slike na njihovom telefonu, šta na to reći?

Priča im nije završena i upakovana i to ih mnogo košta, a pored S4-5 su imali priliku da ugrabe deo tržišta za sebe...

Dok ne promene ljude koji vode tu diviziju nema im boljitka.

Z3 je odličan pa nisu stali iza njega nego posle odluke da ne forsiraju Z4 izjavili kao dobro ide Z3 bla bla truć, mislim koji amateri.
Imaju nadrkan marketing za PlayStation i nikako da se uz njega progura telefon, ni da pokušaju.

Magnetni konektor ugradili na telefon i okrenuli se i otišli, pazite taj konektor je tu neko vreme i oni ne vide da ga niko ne gleda kao plus pri kupovini.
Za 40€ očekujem Dock Station koji je podesiv tako da telefoni sa različitim maskama savršeno pašu ali od toga ništa. Mrtvi preskupi komad plastike.

Modul za kameru koji sami proizvode daje najlošije slike na njihovom telefonu, šta na to reći?

Priča im nije završena i upakovana i to ih mnogo košta, a pored S4-5 su imali priliku da ugrabe deo tržišta za sebe...
meni je je bas magnetni konektor bio jako bitan iz vise razloga...mislim da grešiš

1080p je prava mera, bolja baterija nikad nije na odmet. Da smanje bazele sto je vise moguce. Jedna stvar koju bih stvarno voleo, a znam da su sanse 0,0001 je da bude izmenjiva baterija. Kad svi furaju naizmenljive baterije, oni da udare kontru. Sd naravno.

To bi za mene licno bio i vise nego odlican telefon

Mozda bude i verzija sa 1080p rez.
Od manjih bezela nema nista jer se jos od rasklapanja Z2 i Z3 videlo da je kuciste puno i da nema ni 5 milimetara viska prostora - http://www.witrigs.com/blog/wp-content/uploads/2014/07/Xperia-Z2-Back-cover.jpg

Prakticno smo vec videli Z4, kuciste ce biti za po milimetar-dva tanje i uze od Z3, zvucnici (po izgledu) slicni kao na Z2 a ostatak kucista unapredjena verzija Z3. Bezeli ostaju slicni ali nikako nisu katastrofalni jer ima malo bolje iskoriscenje prostora od M9 npr (Z3/Z4 ~70.9% screen-to-body ratio vs M9 68.4% a S6 ~70.7% screen-to-body ratio).

Sa sony france fb-a:

We are ready for eclipse tomorrow, are you?
10422592_951417588224379_2978801196855466042_n.jpg

Poslednja izmena:
http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=157099306&postcount=5797

So the Snapdragon 815 is apparently sampling very soon. 20nm TSMC process, expected mass market delivery for late Q2/early Q3 2015.

Looking good for the LG G4 and Sony's H2 flag and possibly the Note 5.

It utilises Qualcomm's first 64bit custom architecture, Kyro, but not the final version, rather an early version.

I do wonder whether Qualcomm would have been better off not bothering with the 810 and just bringing the 815 release forwards by a few months. The 820 is not going to be ready until next year. The 810 has really hit their reputation for delivering efficient and quality silicon by using off the shelf architecture for 64bit rather than backing their own IP.

If I were Sony I wouldn't even bother with the Z4 and just go in hard with the Z3 and get some discounts on the screen and chips now that they are quite old. Reprice it to £349/$399 offline and just wait it out for S815 and have a July release of the Z4 with S815/QHD/4GB DDR4.

I'm sure Sony's hardware team will manage to tame the S810 but it seems like a lot of work for not very much gain.

Valjda se LG/sony nece ispaliti kao htc sa S810 i jos nekim propustima, bolje bi im bilo da sacekaju taj S815 za G4/Z4 pa makar posle 6-8 meseci na mwc morali da predstave nove telefone sa S820 ili kojim vec cipsetom.

Sony and Tough Mudder Officially Partner Up for 2015 Challenge Course

Poslednja izmena:
Vrh Dno