Šta je novo?

Sony Xperia Z4

Od kad to Samsung ima svoje hc fanove? Totalno bezlicna firma sto se mobilnih telefona tice,od 10 novih resenja 9 su uzeli od nekog.

^ bogami itekako imaju.. sad da li su na sendvicima i flasici kisele dnevno ili to rade za osecaj licnog zadovoljstva i popunjavanja zivotne praznine to ne znam ali ih ima :d

Ja cu se zadovoljiti i sa z4 compactom; neka povecaju displej u istom kucistu ili jos bolje smanje telefon, stave otvoreni usb dole koji moze u vodu i ja prezadovoljan (veca baterija i jaci zvuk ce me samo dodatno usreciti)!!

Sve je to super u teoriji ali sta cemo sa S810 u praksi? Necu da baksuziram ali prosto je nemoguce da sve radi savrseno na Z4 a onoliko lose na M9, aj mozda je htc malo zahebo stvar sa izborom panela koji malo vise trosi ali cipset je kriv za skoro sve failove M9.

A Z4.. ok, resili su usb koji je sada zasticen od vode a bez cepa, slot za micro sd je u isto vreme i slot za sim karticu, u prevodu smanjili su broj tih cepova i potrebu za otvaranjem. Ali dzaba sve to ako autonomija bude losa kao na M9.. sve ce se videti u narednih mesec-dva.

Hsv.stoned u prici sam podrazumevao da ce staviti s805 ;)

Какве су им ово црвене тачкице у левом углу јојј нису ваљда опет оставили нотификацију ван звучника! Не ми се свиђа ако изгледа овако како је бенчмарк објавио.

Svarno šteta za taj notifikacioni LED, drugarica ima Xperiu T3 i oduševljen sam tim, dosta velikim, LED-om u zvučniku.

Prva 2 sempla sa prototipa Z4 (taj lik kaze da stize na trziste za 2 meseca). 20mpix i cist exif:

http://www.esato.com/phonephotos/cam/sony/e6553/201504071309r7v6h6.jpg

http://www.esato.com/phonephotos/cam/sony/e6553/201504071306lKI28z.jpg

Prakticno ista kamera kao na starim Z1/2/3 telefonima, verovatno ni senzor nije zamenjen sa tim novim imx230 koji navodno ima poboljsan fokus (192 point phase detection), real time hdr foto, 4k hdr video i tako te fore.

Bukvalno za sada ne vidim ni jedan jedini razlog zasto bi neko kupio Z4 umesto Z2/Z3 koji ce u junu biti daleko jeftiniji od zacenjene cetvorke.

Bukvalno za sada ne vidim ni jedan jedini razlog zasto bi neko kupio Z4 umesto Z2/Z3 koji ce u junu biti daleko jeftiniji od zacenjene cetvorke.

Pa i nema, ali ce Sony verovatno da da prednost u apdejt podrsci Z4-ci, odnosno brze ce Z2/Z3 da doguraju EoL ciklusu.. :) A i tu je i marketing- da se ima najnovije i "najbolje" iz ponude nekog proizvodjaca...

Generalno ova godina, je mahom prelazna za mobilnu industriju, ne verujem da ce biti nekih velikih "game changer" telefona u Android industriji + ovo sto je Qualcomm usr* motku sa cipsetom jos vise daje razloga da onaj ko juri da kupi telefon moze bolje da prodje sa kupovinom prethodne generacije od svi proizvodjaca...

Ispasce Lg G4 najbolji, sa procesorom koji nema probleme Snapdragona 810.

LG i najbolji, to prosto ne ide zajedno :d Navodno i 808 ima problem sa zagrevanjem i sve ostalo kao i S810 + je malo slabiji cipset, jos ako budu isli na 2K rez. eto zezanja :)

Sony Xperia Z4 Ultra reportedly in the works

Umesto da su izbacili Z3U na jesen 2014. oni to planiraju sada verovatno sa raspalim S810.. mada verovatno su ocekivali krsten soc.

Ja se samo nadam da ce sony nekako uspeti da resi problem sa s810kom (neka trampe sa samsungom kamera senzore za njihov exynos procesor).

Haha, kad bi to tako islo :) Senzor kosta oko 17$ komad, cipset je sigurno skuplji a i samsung sigurno nema nameru da prodaje. U teoriji, Z4 sa Exynos-om i 3100 mAh baterijom bi imao bar 20% bolju autonomiju od S6 :d

Poslednja izmena:
s6 je sasvim dovoljan game changer, ali ne bih da spamujemo temu time!! Ja se samo nadam da ce sony nekako uspeti da resi problem sa s810kom (neka trampe sa samsungom kamera senzore za njihov exynos procesor).

Mogli bi malo da poboljsaju kameru na Z4 u full rezoluciji,jer na Z2 i Z3 nije dobra,pa samim tim i 15,5 mpx wide mod bi bio bolji a ne onoliko zrnast.

Haha, kad bi to tako islo :) Senzor kosta oko 17$ komad, cipset je sigurno skuplji a i samsung sigurno nema nameru da prodaje. U teoriji, Z4 sa Exynos-om i 3100 mAh baterijom bi imao bar 20% bolju autonomiju od S6 :d

Pitanje je da li bi Samsung i imao kapacitete da radi i za ostale soc. A i kontam da neće to da uradi, jer što bi poboljsavao konkurenciju, iako bi mu bio masivan pump in cash od jos dodatne prodaje :)

Mislim da trenutno niko od androida moze da ugrozi Samsung, cak i da im prodaju SoC. To bi Samsungu bila cista zarada u ovom momentu. Mozda se i odluce na taj potez u nekoj buducnosti.

Neka sintetika (sumnjiva verodostojnost)

11115708_971972409504239_8915494873471068733_n.jpg

Sto sumnjiva ? Ovo ti je gpu test u prirodnoj rez ekrana. Tu je andreo i dalje jaci na 1080p rez od gpu u s6 i 2k rez.

Mada ispod pise da su svi na 1080p ,sto je verovatno ps

Edit: zte z9 kida,ocekujem i brutalnu kameru od tog modela. Kinezi ludaci

Poslednja izmena:
Prelep je...isti Z2 al nekako lepsi. :d Konacno da su povecali internal storage.

Hoces reci isti z1,z2,z3 :)

Isreno nije mi jasno zasto ne pokusaju da batale ovaj euroblok izgled

Lep fon, kao i svi huawei koji lice na Z1-Z3 :) bolje euroblok nego obli sapun ili neka druga zenskasta nakaza od telefona.

Problem ce biti ako euroblok krene da se topi zbog zmaja s810 :d

Poslednja izmena:
CCLcPckWAAE3d1C.jpg:large

Al' su ga stanjili, daj boze da ima 3100 mAh.

Pominje se i bezicno punjenje baterije..

To ne deluje više od 7,5-8 mm.

Pa Z3 je 7.3mm.. ovo je negde oko 7mm verovatno. Tesko da je baterija preko 3.1k mAh.

7 mm garant tako da ako baterija bude 3.1 k bice dobro,mada qHD ekran...

Ne pominje se vise qhd rez. vec 1080p i 3100 mAh, to tvrdi onaj lik koji je postavio prve semplove sa Z4 kamere.

Poslednja izmena:
7 mm garant tako da ako baterija bude 3.1 k bice dobro,mada qHD ekran...

Само да није испод 140гр. иначеее губи се сваки утисак поузданости

Bice toliko valjda,ja se nadam i citavih 150 :D

Slazem se, ne volim te ''lajt'' telefone a posebno nekako bedno deluje kada fon sa 4.5''+ ekranom ima ''tezinu'' kesice za biber.
Lumie su tu objasnile, posebno L920 u svoje vreme a i sada :)

Да се ја питам било би близу 200 али …иди бре кад сам држао онај с6 оно к'о визиткарта!

Tako se prepoznaju "gralovi potrosacke kulture" :D vala, me vredi mu ni tezina ako bide previse tanak, kao da drzis parce lima u ruci

Nazad
Vrh Dno