Šta je novo?

Sony Xperia Z4

Oni će imati još veći problem nego HTC, telefon će verovatno biti još sličniji Z3 nego što su M8 i M9. Sony već ima 3 GB rama i odličnu kameru / "veliki" senzor, IP zaštitu, veliku bateriju u tankom kućištu... Stvarno ne znam šta bi mogli da ubace osim novog SOC.

Za taj telefon koji dolazi u maju/junu nista specijalno nece ni ubaciti osim osim novog SoC-a, sve ostalo ce biti 90% kao Z3. Tako se prica. A valjda sa Z5 ce napraviti vecu razliku. Ma ko zna sta oni rade, uglavnom nista preterano pametno. :D

Oni će imati još veći problem nego HTC, telefon će verovatno biti još sličniji Z3 nego što su M8 i M9. Sony već ima 3 GB rama i odličnu kameru / "veliki" senzor, IP zaštitu, veliku bateriju u tankom kućištu... Stvarno ne znam šta bi mogli da ubace osim novog SOC.
Dovoljno da ubace senzor za otisak prsta (mada stvarno ne znam gde bi soni mogao da ga turi), 4gb rama, povecaju jos malo bateriju.

Ne verujem da ce Sony te fingerprinte da ubacuje pre SD 820 za koji najavljuju da će imati podršku za taj neki novi tip senzora koji ide iza ekrana. Tu stvar je i sam Sony patentirao pre par godina tako da verujem da će oni ici na to što pre budu mogli. Ovo sa fizičkim tasterima će zaobići, to mi je logično.

Istinu zboris. To sto je s820 predstavio je pravo ludilo :)

Pojačalo za slušalice, mana im je što je pretih izlaz. Ali s ovim izmišljanjem od Walkman-om od 1200€ i audiofilskom microSD, brine me da će namerno da zapostave ono što je bitno. Jer ova dva navedena su namenjeni audiofilima, koji nemaju znanje, i veliku tendenciju da veruju u izmišljanja, mentalni sklop potreban i za pridruživanje sekti.

32GB treba da je najmanja veličina za flagship već neko vreme. A to da izgubi funkcije koje su dobre, je loš potez. Otvoren USB nije znak, jer M4 Aqua ima otvoren i vodootporan je.

Ma sramota za sve, Nokie iz 2008/2009 su imale vise memorije a sada ih naplacuju kao da su od zlata. Ali sve to prolazi kod antutuwow65kscorezilotskokompanijskih pacijenata sirom planete ;)

Ne treba i u ovoj temi pljuvati samsung.. Prosto su osetili da kopiranjem jabuke mogu da uzmu kes,na kraju krajeva kopiranje im najbolje ide :)

Sada kada drugi android proizvodjaci osete da mogu da voze taj talas uradice sve isto kao samsung. Nema tu puno logike,cista strategija..

What the Tech World Thinks About the Samsung Galaxy S6 and HTC One M9?: http://youtu.be/96FxejvZfCY

Upravo na 3min i 40sek se covek dotakao teme kopiranja.

Poslednja izmena:
Pa svi su hvalili Samsung što ima microSD na svim S, i što One sada ima... Pri tome danas, sa sve 4K i sve većim igrama, je apsolutno *****no da nema.

Nece doveka prolaziti,ipak od nas zavise. Ja prvi necu uzeti tel koji je nazadovao u pogledu predhodne ili vise predhodnih generacija, nece ni gomila drugih.
Mene kod sonija jedino nervira ocajna podrska i ovaj sarenis od lolipopa koji treba da se pojavi uskoro.

E daj brate iskulirajte vise sa samsungom bar na ovoj i ostalim sony temama sta god otvoris samo iskacu ko pajaci.

Samo neka svi oni tanje kucista i baterije a povecavaju cene za 32Gb+ verzije, nema problema, tu su stari flagship telefoni tipa OPO/Z3/S5 za male pare + xda a tu je i lumia 1520. Pre cu da ostanem ogranicen za neke funkcije i apdejt za 300-350e nego sto cu njihove smesne baterije i kvazi-inovacije i malo vise memorije da placam 500e+.

Poslednja izmena:
Mislim da je Sony jednostavno tempom od 6meseci izmedju flagship-ova usavrsio Z segment poprilicno i otklonio najvece nedostatke prve Z.
Jednostavno, sada nemaju potrebu za takvim tempom izbacivanja flagship-a kada je doveden skoro do savrsenstva. Ja bih pre ocekivao mozda OIS za kameru i vecu internu memoriju uz novi chipset.
I otvoren micro USB kao na M4. Posto je konstantno otvaranje flap-ova bila mozda i najveca zamerka kod Z serije. tj. samo blago usavrsavanje odlicnog proizvoda.

edit: http://www.xperiablog.net/2015/03/0...ms-small-design-changes-and-capless-charging/
Izgleda da sam "ubo" sa otkrivenim USB-om
I kao sto sam pretpostavio, nece biti magnetnog porta za punjenje, cim je USB otvoren. :) odlican potez.

Poslednja izmena:
Ma ok to za otvoren usb, ako ima mid M4 aqua imace i Z4.

Ali ja ne vidim nacin kako da sacuvaju vrh autonomiju uz nebuloznu 2k rezoluciju i tanko kuciste? I to sa S810 koji opasno ''smrdi'' kao cipset, tek treba da se vidi da li lose radi samo u raspalom LG Flex 2 ili uopste.

Kako ugraditi OIS u jos tanje kuciste od Z3 pa jos bez grbe?

Sve vise sam ubedjen da svi oni telefone prilagodjavaju masama tj ljudima koji ne razmisljaju svojom glavom nego cekaju antutu skorove, bugarske testove, hvalospeve sa sajtova koje placaju same kompanije itd. Dovoljno je da im napisu da je cipset stedljiviji za 11.24%, displej za 2.012% plus je tu ppi 550+, kuciste tanko ko mesarski papir, selfi kamera 5mpix+ i cak 60K+ i antutu, omg wow awesome. Idio*izacija.

Poslednja izmena:
Ma sramota za sve, Nokie iz 2008/2009 su imale vise memorije a sada ih naplacuju kao da su od zlata. Ali sve to prolazi kod antutuwow65kscorezilotskokompanijskih pacijenata sirom planete ;)

Ti si beše onaj koji bi kod Compact da vidi veći ekran?

O cemu ti to? Ako u Z3 compact kuciste mogu da ugrade za nijansu veci ekran zasto da ne (npr do 4.8'') jer telefon i dalje ostaje kompaktan ;)

I onda sledeći samo malo da poraste sa 5" ekranom...

Ko je to rekao?

Kompakt treba da bude velicine kao Z3c samo sto zbog bezela/IP68/Zvucnika ima 4.6'' displej umesto 4.8''. Ali ni to nije strasno kada se uporedi sa ip5s koji nema nista od toga, ima 0,6'' manji displej i 1000+ mAh manju bateriju a samo malo je manji od z3c.

Mislim da ce Z4c zadrzati dimenzije 3c ali uz 0.1-0.2'' veci displej sto je super.

Ali.. ako budu stanjili kuciste/bateriju i krenu da deru za memoriju.. to nece biti vise isti telefon.

Poslednja izmena:
Previše tanak telefon je bezveze, i to se već zna.

Ko je to rekao?

Kompakt treba da bude velicine kao Z3c samo sto zbog bezela/IP68/Zvucnika ima 4.6'' displej umesto 4.8''. Ali ni to nije strasno kada se uporedi sa ip5s koji nema nista od toga, ima 0,6'' manji displej i 1000+ mAh manju bateriju a samo malo je manji od z3c.

Mislim da ce Z4c zadrzati dimenzije 3c ali uz 0.1-0.2'' veci displej sto je super.

Ali.. ako budu stanjili kuciste/bateriju i krenu da deru za memoriju.. to nece biti vise isti telefon.

Ima nas i koji bi voleli da se zadrzi recimo 4,6 inca ekran kod compacta, a smanje dimenzije telefona za 2-3mm (ne i debljinu).
Inace ovo sa open usb portom mi je extra, patim se sa ovim magnetom najstrasnije (jos ako ga ugrade na neko normalno mesto usb tipa na vrhu ili na dnu na sredini bice super).

I to je ok ali tesko, pre ce stanjiti telefon, malo povecati displej i ugraditi 1080p panel a baterija mozda ostane ista ali uz malo veci ekran i visu rez. autonomija tesko da moze da bude bolja. Jednostavno fensi trend tankih telefona ima da nas vrati u 2013 sto se baterija tice. Valjda ce bar neko u sony-u biti pametan pa da spreci tako nesto i da nastave razvoj svega sto valja na Z seriji.

Poslednja izmena:
Nazadovanje baterije je najgluplji poslovni potez, istraživanje lepo kaže da je baterija broj jedan faktor.
Meni sa S2 je to isto bio imperativ i jedan od glavnih razloga za Z2, i svakako nemam nameru da ga menjam posle s nečim što će kraće da traje.

Poslednja izmena:
Sve vise sam ubedjen da svi oni telefone prilagodjavaju masama tj ljudima koji ne razmisljaju svojom glavom nego cekaju antutu skorove, bugarske testove, hvalospeve sa sajtova koje placaju same kompanije itd. Dovoljno je da im napisu da je cipset stedljiviji za 11.24%, displej za 2.012% plus je tu ppi 550+, kuciste tanko ko mesarski papir, selfi kamera 5mpix+ i cak 60K+ i antutu, omg wow awesome. Idio*izacija.

apsolutno se slazem.

Bolje da sacekaju s820 pri kraju godine. Ionako dizu ruke od mobilne divizije,z4 ima nece doneti neki profit

S820 je za 2016. bar je tako najavljeno a prema poslednjim potvrdjenim vestima ne dizu ruke od mob. divizije vec ce samo smanjiti broj nebuloznih modela nizih klasa (C i T npr) i fokusirace se na Z seriju, vec su izbacili odlican fon nize srednje ili koje vec klase (M4) tako da ce sigurno nastaviti sa proizvodnjom androida, bar u 2015. :)

Samo mi nije jasno sta ce im tanji telefon od Z3 koji je vec prilicno tanak (7.3mm)? To je deb.ilno, na taj nacin povecavaju sanse za moguce probleme sa pregrevanjem a i Z4 uz 2k rez. prosto mora da ima bar 3400 mAh da bi zadrzao tradiciju odlicne autonomije koju imaju noviji Z telefoni. Sve ispod toga ne moze da im prodje na foru kao samsungu i apple-u koji mogu da ugrade i 2000 mAh a da vecina fanova to opravdava i podrzava.

Poslednja izmena:
Biće 6.7, posto je S6 beše 6.8, a ip6 6.9.

Tako da baterija neka od 2600, max 2700/2750.

Idu svi na tanak telefon, manja baterija, a fast charging.

Ako će mi se telefon napuniti za pola sata pola odnosno za sat vremena 100% to je super. Ne moraš više da dzedzis kod punjača i čekaš da se napuni.

To sam rekao i za S6, a i ovde.

Aj zapamti sta si napisao, 2750 mAh max. :) Ja i dalje mislim da ce biti bar 3100 mAh kao i Z3 tj da ne smeju da se kockaju kao Samsung i jabuka jer nemaju armiju hc fanova koji bi to prihvatili tek tako. Jos pre 2 meseca je jedan od proverenijih sony insajdera napisao nesto u fazonu - bez cimanja, imace sigurno 3300-3400 mAh. Videcemo za par meseci.. nisu ludi pa da ne nastave sada vec tradiciju dobrih baterija, npr Z3 je tanji za 1.2mm od Z1 a ima 100 mAh vise. Mada ako svi krenu u tom smeru kao list tankih telefona.. odose autonomije u ..... samo zbog toga i sumnjam.

A i dalje ostajem pri stavu da je bolje da omoguce sirov kapacitet od 3000 mAh + za svaki flagship (tj telefon sa ekranom do 5.2'') pa onda neka ta brza punjenja i stedljivije komponente dodju kao lep bonus a ne da se neko oslanja na to u svakodnevnoj upotrebi ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno