Šta je novo?

Sony Xperia Z4

Sony ugrađuje svoje baterije tako da je moguće da su ih dodatno unapredili (stanjili) da bi uglavili isti kapacitet u tanji telefon. Ni ja ne verujem da ce kvariti reputaciju koju su stekli sa Z3 serijom što se baterije tice. Pominje se i kapacitet od 3450mah ali sve su to glasine. Inače šteta što je SD810 toliki fajl.

Koliko taj fajl ima Mb-Tb?

Ako se S810 bude pregrevao i u M9/Z4 u realnoj upotrebi onda bolje da se nije ni pojavljivao. Postoje neke glasine da ce dodatno peglati taj cipset i da bi do leta trebala da se pojavi revizija bez problema, ako bude tako za Z4 ce biti bolje da ima tu ispeglanu verziju jer ce to biti prednost i u odnosu na M9 (ako htc ne predje na tu noviju verziju).

Inace Z3 kao telefon trazi jedan dobar exynos i dac sa pojacalom (npr iz MX4 pro), kakav bi to telefon bio :)

Aj zapamti sta si napisao, 2750 mAh max. :) Ja i dalje mislim da ce biti bar 3100 mAh kao i Z3 tj da ne smeju da se kockaju kao Samsung i jabuka jer nemaju armiju hc fanova koji bi to prihvatili tek tako. Jos pre 2 meseca je jedan od proverenijih sony insajdera napisao nesto u fazonu - bez cimanja, imace sigurno 3300-3400 mAh. Videcemo za par meseci.. nisu ludi pa da ne nastave sada vec tradiciju dobrih baterija, npr Z3 je tanji za 1.2mm od Z1 a ima 100 mAh vise. Mada ako svi krenu u tom smeru kao list tankih telefona.. odose autonomije u ..... samo zbog toga i sumnjam.

A i dalje ostajem pri stavu da je bolje da omoguce sirov kapacitet od 3000 mAh + za svaki flagship (tj telefon sa ekranom do 5.2'') pa onda neka ta brza punjenja i stedljivije komponente dodju kao lep bonus a ne da se neko oslanja na to u svakodnevnoj upotrebi ;)
Pazi Apple je stanjio telefon, Samsung je stanjio, ne znam jel HTC stanjio, LG će stanjiti, mada njima ni 3k mah ne pomaže :d tako da ići će i Sony na stanjivanje, a onda i manji kapacitet baterije.

Jedino sta može da bude je da Sony gleda ponašanje HTC-a i LG-a kako troši ovaj SD810, pa da onda nadoknade sa baterijom.

Mada džaba sve i da ima 3.5k mah, ako telefon gori, baterija će nestati za sekund. Dok bude hladan dobar je i SD 800/1/5

Meanwhile, I can already tell you the #SONY #XPERIAZ4 dimensions are 146.3x71.9x7.2mm...

https://twitter.com/OnLeaks

Sto znaci da je za nijansu uzi i tanji telefon od Z3. Valjda ce zadrzati bar 3100 mAh bateriju.

Mada džaba sve i da ima 3.5k mah, ako telefon gori, baterija će nestati za sekund. Dok bude hladan dobar je i SD 800/1/5

:d :d

Kada se ocekuje z4 ? Negde u aprilu maju kao g4 ?

To niko ne zna :) Onaj novi senzor je najavljen tek za sredinu aprila jos pre nekoliko meseci a posto se prica da ce Z4 imati bas taj senzor onda nema nista pre maja/juna, mozda ce predstaviti ranije ali mislim na pocetak prodaje.

Inace ne vidim potrebu da jos stanje telefon pa makar i za tu nijansu, kao da Z3 vec nije dovoljno tanak. Jedan ortak je skoro uzeo T3 sony, ono je bre pretanko, 7mm valjda, nema logike uopste, samo baterija ispasta bez veze.

Poslednja izmena:
Mysterious-Sony-device-render.jpg

Did Sony China just tease & delete a new Xperia device render?

Ovo mašinica za šišanje?

Evo nepotpune moguce specifikacije sa Gsmarene

NETWORK Technology
GSM / HSPA / LTE
LAUNCH Announced Exp. announcement 2015, Q1
Status Rumored. Exp. release 2015, Q2
BODY Dimensions -
Weight -
SIM Nano-SIM
- IP68 certified - dust proof and water resistant over 1 meter and 30 minutes
DISPLAY Type IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors
Size 5.2 inches (~70.9% screen-to-body ratio)
Resolution 2560 x 1440 pixels (~565 ppi pixel density)
Multitouch Yes, up to 10 fingers
Protection Shatter proof glass
- Triluminos display
- X-Reality Engine
PLATFORM OS Android OS, v5.0 (Lollipop)
Chipset Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810
CPU Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 & Quad-core 2 GHz Cortex-A57
GPU Adreno 430
MEMORY Card slot microSD, up to 128 GB
Internal 32/64 GB, 4 GB RAM
CAMERA Primary 20.7 MP, 5248 х 3936 pixels, autofocus, LED flash
Features 1/2.3'' sensor size, geo-tagging, touch focus, face detection, HDR, panorama
Video 2160p@30fps, 1080p@60fps, 720p@120fps, HDR
Secondary 5 MP, 1080p@30fps
SOUND Alert types Vibration; MP3, WAV ringtones
Loudspeaker Yes, with stereo speakers
3.5mm jack Yes
COMMS WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot
Bluetooth v4.0, A2DP, apt-X
GPS Yes, with A-GPS, GLONASS, Beidou
NFC Yes
Radio FM radio with RDS
USB microUSB v2.0 (MHL 3 TV-out), USB Host
FEATURES Sensors Accelerometer, gyro, proximity, compass, barometer
Messaging SMS (threaded view), MMS, Email, IM, Push Email
Browser HTML5
Java Yes, via Java MIDP emulator
- Fast battery charging: 60% in 30 min (Quick Charge 2.0)
- ANT+ support
- Active noise cancellation with dedicated mic
- Xvid/MP4/H.264 player
- MP3/eAAC+/WAV/Flac player
- Document viewer
- Photo/video editor
BATTERY Non-removable Li-Ion battery

Poslednja izmena:
Fino izgpeda na ovoj "maketi." Jos da ima nexus natpis na ledjima,eh :)

Meni je stvarno zao sto ovaj Sony nema bolji marketing i sto nisu bas orni i veseli sa izlazenjem u susret korisniku i podrskom...kontam da bi mogli da pojedu samsung i njihovu filozofiju od kojih mi je vise muka!
Nadam se da ce z4\z4mini imati taj otvoreni usb port i da bude negde gore/dole na sredini,samo zbog toga bih doplatio pare (pa jos ako bude type-c); poludeh vise od ovog magnetnog punjaca!!

Meni je stvarno zao sto ovaj Sony nema bolji marketing i sto nisu bas orni i veseli sa izlazenjem u susret korisniku i podrskom...kontam da bi mogli da pojedu samsung i njihovu filozofiju od kojih mi je vise muka!
Nadam se da ce z4\z4mini imati taj otvoreni usb port i da bude negde gore/dole na sredini,samo zbog toga bih doplatio pare (pa jos ako bude type-c); poludeh vise od ovog magnetnog punjaca!!
Sta ti smeta kod magnetnog?

Nezgodno pozicioniran,lako otpada....treba gimnastiku da izvodim kad me neko zove a telefon se puni :(

Meni treba uskoro da stigne, zato pitam.. Ja sam citao za z2 da je dosta jak magnet i da se desavalo da ljudi s punjacem iscupaju ceo port(ima na xda) :D

Kad ce Sony resiti da doda OIS u kamere kod svojih flagship telefona?

Jel izuva i prilikom slikanja?

Kad ce Sony resiti da doda OIS u kamere kod svojih flagship telefona?

Nema potrebe, steadyshot izuva

Steadyshot je odlicna stabilizacija ali za kamkorder, za foto. im treba OIS ali ja nisam optimista za OIS na Z4 jer sam negde procitao da to nije moguce ugraditi na telefon tanak kao Z3 a da nema bar malu grbu sto se kosi sa sony omnibalance dizajnom. Moguce je da bi grba pozadi bila problem i za IP68 zastitu. Da mora da postoji taj blago izdinut deo oko kamere na tankim telefonima vidi se na osnovu drugih, novijih telefona. Jos jedan dokaz da je to peglanje kucista ispod 8mm ''debljine'' zesca glupost, prvo zbog baterije a onda i zbog ois-a, zagrevanja itd.

Cudno je da M9 nema ois i pored 9.6mm debljine kucista..

Prema glasinama Z4 ce biti stanjen na 7.2mm, moja prognoza je da nece imati OIS mada se u poslednje vreme pominje novi, tanji modul kamere sa OIS-om ali je pitanje da li Z4 imati bas taj hardver, ja mislim da nece ali videcemo tek..

Ovo je glasine od pre neki dan ali mislim da je klasicno nagadjanje - Sony Xperia Z4 to ship with optical image stabilisation?

Poslednja izmena:
Sta ti smeta kod magnetnog?

Sa razlogom ne postoji zvanični magnetni kabl. Rešenje je loše i vreme je da od njega odustanu.

OIS i bolji sw za kameru, obe stvari su im preko potrebne ako žele da budu jak konkurent. Pogotovo bolji auto mod nedostaje aktuelnim modelima.

Sa razlogom ne postoji zvanični magnetni kabl. Rešenje je loše i vreme je da od njega odustanu.

OIS i bolji sw za kameru, obe stvari su im preko potrebne ako žele da budu jak konkurent. Pogotovo bolji auto mod nedostaje aktuelnim modelima.
Ko kaze da ne postoji original kabl?? Pa i dock je na magnet

Evo ja kažem.

Steadyshot je odlicna stabilizacija ali za kamkorder, za foto. im treba OIS ali ja nisam optimista za OIS na Z4 jer sam negde procitao da to nije moguce ugraditi na telefon tanak kao Z3 a da nema bar malu grbu sto se kosi sa sony omnibalance dizajnom. Moguce je da bi grba pozadi bila problem i za IP68 zastitu. Da mora da postoji taj blago izdinut deo oko kamere na tankim telefonima vidi se na osnovu drugih, novijih telefona. Jos jedan dokaz da je to peglanje kucista ispod 8mm ''debljine'' zesca glupost, prvo zbog baterije a onda i zbog ois-a, zagrevanja itd.

Ma slobodno neka ga izbace sa 9mm i neka stave bateriju od 4000mAh; danas na poslu ostah bez baterije do 16h (bas bi lepo objasnili ostalim proizvodjacima kako se to radi kontam)!!
stojan993: shvatices zasto je los kada ti stigne ;)

Poslednja izmena:
OIS ako ne dodje sa Z4, dolazi sa sledećim modelom sigurno. Već je najavljeno od čelnika kompanije koja se bavi OIS-om na MWC, lik je rekao da je Sony jedan on onih koji će koristiti njihovu tehnologiju.

https://twitter.com/OnLeaks/status/577465193904676865?s=09

CAORiI6WEAAizY_.jpg

Pod uslovom da je ovo tacno.
Ocekivano, kao i u slucaju M9 - minimalne izmene dizajna, slicne dimenzije (prema ovom leak nalogu Z4 ce biti za nijansu uzi i tanji).

Meni je ovo odavno gotivan dizajn (uz WP Nokie) i mislim da ce izgledati jos bolje od Z2/3 a nekima se od istog pegla jos od XZ.. sve je to normalno :)

Samo me zanima baterija, da li ce povecati ili smanjiti u odnosu na Z3. I da li ce imati OIS.

Poslednja izmena:
Ne znam zbog čega ali meni je normalno da se Sony drži tog dizajna.. Ali to isto ne mogi da kežem za Htc i m9...Sony nas je valjda tako navikao... [emoji38]

Vrh Dno