Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Probaj starom cetkicom za zube.

Sent from my Nexus 5X

Probaj prvo samo cetkicom, verovatno nece morati nista dodatno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Probacu ujutru bas, nisam obracao paznju na to toliko dok nisam otvorio poklopac za punjac, tacno se oseti da je malo jaci zvuk :p

Jesi siguran da je uopste potrebno ciscenje?
Oba zvucnika su zasticena membranama pa zvuk nije tako glasan i cist kao na htc M8 npr, i Z3 ima pojacalo ali zvuk delimicno ostaje "zarobljen" u kucistu koje cak i vibrira kada se pojaca na maks :d

Sent from my D6503

U poredjenju sa G3 definitivno se tise cuje sve, cak i prilikom razgovora. Gornji zvucnik cak malo i susti kad je na maks. Definitivno ih gusi nesto, a ove mrezice na oko izgledaju prljavo iako je telefon u perfektnom stanju pa bih da ocistim to.

E sad moguce i da je nesto softverske prirode, ekvalajzer sam vec cackao, tako da ne znam. Ne smeta mi previse ali sredio bih to.

Ne bi smelo nista da susti i krci. Istina je da zvucnici nisu najjaci zbog tih membrana ali su daleko od losih. I zvuk u slusalici jeste slabiji od G3 ali ne i nekvalitetniji. Na G3 se vrlo cesto desava poprilicna distorzija.

@Batak
To sam čekao da cujem, već sam počeo da tripujem da nešto nije ok sa telefonom. Posle G4 je stvarno dosta tiše, ali to je stvar navike.
A baterija je bolestina(to svi znaju ali moram i ja da kažem :D )

Poslednja izmena:
Jesi siguran da je uopste potrebno ciscenje?
Oba zvucnika su zasticena membranama pa zvuk nije tako glasan i cist kao na htc M8 npr, i Z3 ima pojacalo ali zvuk delimicno ostaje "zarobljen" u kucistu koje cak i vibrira kada se pojaca na maks :d

Sent from my D6503

Nemam pojma, ocekivao sam da bude malo glasnije, nije smak sveta posto drzim telefon mahom na vibraciji ali tise je osetno. Za razgovor nije problem, pustim loudspeaker pa utisam ako negde bas ne cujem ali imao sam vec takvu situaciju sa Huawei G7 pa mi i ne smeta nesto. Stvar navike verovatno.

Ne bi smelo nista da susti i krci. Istina je da zvucnici nisu najjaci zbog tih membrana ali su daleko od losih. I zvuk u slusalici jeste slabiji od G3 ali ne i nekvalitetniji. Na G3 se vrlo cesto desava poprilicna distorzija.

Zvuk u slusalici je sasvim pristojnog kvaliteta (moje subjektivno misljenje) samo je tisi. Nije mi se desilo da nesto ne razumem ili tako nesto, a na LG G3 je bio super, mozda cak i preglasan, cesto sam utisavao jer se bas glasno cuje.

Sto se tice zvucnika, cuje se sa gornjeg, video sam da masa njih ima to ali i da su ljudi resavali problem sa tisim zvukom putem onog Software Repair procesa iz Xperia Companiona, nego sto ja cekam da prodje 72h (proslo je vec kad porazmislim) da bih mogao bezbedno da resetujem telefon bez da mi trazi podatke sa proslog Google naloga. Mada covek je obrisao sve naloge i ne verujem da ce to da bude problem ali za svaki slucaj ipak sacekah.

E sad mozda je samo prljava mrezica pa me to zeza, videce se posle jer ne mogu da nadjem prokletu cetkicu koju ne koristim, skoro sam bacio sve :p

@Batak
To sam čekao da cujem, već sam počeo da tripujem da nešto nije ok sa telefonom. Posle G4 je stvarno dosta tiše, ali to je stvar navike.
Imam isti osecaj posle g4 za zvuk u slusalici. Baterija bolestina :)

Sent from my D6603 using Tapatalk

Jel vredi uzimati ovaj fon sada?

Vredi. Baterija brutalna, ekran odličan, brz, dobra izrada. Jedino je kamera mogla biti bolja,zadnja u manual modu daje ok fotke, prednja je krs. Dobro što se tiče kamere malo me lg g4 razmazio :)

Vredeće Z3 i za tri godine kakvi su novi modeli.

@Batak

Sve je ok najverovatnije, definitivno je na G3 dosta jaci zvuk u slusalici. Mene nije pogodilo mnogo jer sam presao sa iP6 na Z2 pa je bilo slicno. Ali zato kad sam uzeo iP bio sam u slicnom tripu (koristio sam Note 4 pre njega, a on je bas glasan).

Pojavila mi se neka fleka sta li je vec..na ivici ekrana,sa leve strane..
Nevidi se toliko kad je tamnija pozadina,al me iritira.uzet u mts pre 3/4 meseca.
Sta da radim? Da ga nosim na servis,ili da cekam,ako se prosiri pa onda?
6a624d1dbadb88ff8e67d94b1e687869.jpg

Poslednja izmena:
Nosi odmah,uvazice garanciju za to.
Od toplote se pojavi ta zuta fleka,to je lepak zapravo. . .

Sent from my Nexus 5X

I ovo je zrelo za reklamaciju.

Sent from my D6503

Sreca pa se pojavilo, ionako je ekran citav neujednacen (bar po ovoj slici). Zamenice sigurno.

Ja ovaj moj jos nisam posteno zagrejao :p

Poslednja izmena:
Kako neujednacen? Doduse,slikao sam losim aparatom tamniju belu u service test-display.

Poslednja izmena:
Moguce da je do aparata, ali donji i gornji deo ekrana se vidno razlikuju. No, nije to ni bitno sada. Svakako ce biti zamena. :)

Ok,znaci najbolje da nosim na servis..bzv,posle 4 meseca koriscenja da ga otvaraju/zatvaraju tj akaju.a i imam lose iskustvo sa ct.

U zadnje vreme hvale CT dosta po pitanju resavanja reklamacija, posebno za Sony telefone.
Zahtevaj nov uredjaj, a ne popravku tj. zamenu ekrana.

Neverujem da ce mi dati nov,valjda daju nov samo ako se pokvari u roku od 15 dana?

Po zakonu u slucaju kvara u prvih 6 meseci imas pravo da biras hoces li zamenu ili popravku. Naglasi prilikom predaje da zelis nov uredjaj.

Sony baš kuburi sa lepkom, imam kod sebe jedan Z3c kojem se ekran odlepio. Baš šteta za izradu jer kompakt mi je taman po dimenzijama.

Nazad
Vrh Dno