Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Da [emoji41] i double tap to lock sa Launchera.

Ispade Z3 kombinacija onoga sto hocu da uzmem sa LG Nexus 5X i LG G3 + ono sto sam mislio da fali na oba i da uguram u jedan telefon, milina.

Z2/3/3+/5 kao i kompakti, dual sim verzije su odlicne kupovine u tom nekom rasponu cena 150-300-400e za polovne ili nove uredjaje. Nisu savrseni ali mozda nude i najvise za taj novac kada se racunaju hw-sw-baterije, van phablet klase.

Ali su zato Sony telefoni iznad 430-450e (Z5P) po oglasima neisplativi, mislim na ove precenjene X a i na zvanicne cene Z5 serije po fensi prodavnicama.

Sent from my D6503

Takav sam utisak i ja stekao i prvobitno sam hteo Z2, trebalo je da prodam Huawei G7 koji sam kupio preko mreze, i otisao je za nekih 190 evra jer je bio nov ali inferiorniji od ova dva telefona (osim baterije, 9h SOT sam imao kad ga koristim normalno, 5-7h kad ga napinjem mnogo), i tada mi je izmakao jedan Z2, svi ostali su bili skuplji, kupac za Huawei G7 nece da ceka i uzeh G3 jer sam nasao jedan povoljno. Imam taj obicaj da prodam telefon i kupim malo bolji uz doplatu i tako dodjoh do krstenih flagshipova.

Od tada, baterija me ubija u pojam i tu sam zakljucio da dzabe on ima sve funkcije kada ne moze da predje vise od 3:30h SOT sa svim zivim pogasenim, zato mi je Z3 sve to sto ima (i nema) G3 + mnogo veci SOT. Kapiram da bih sa mojim nacinom koriscenja bar 6h+ SOT izvukao, ako ne i vise.

Pa sve zavisi od jacine osvetljenja displeja (Z3 na 100% sija bas jako, 630-730 cd/m2, u zavisnosti od testa), koliko se koristi 3G/4G, GPS, kamera, heavy aplikacije itd.

Kada je veci deo dana na 3G i max. osvetljenju +gps, kamera.. Tesko da moze da izvuce neki epic sot tipa 7h+ ali ce biti dosta bolji od G3, to je sigurno.

Ali dobro, u svakom slucaju mozes da racunas na odlicnu autonomiju a i uopste je fon kao celina jedan od najboljih za te pare.

Vidim vlasnici Z5 od MM apdejta dosta hvale trajanje baterije i uopste rad telefona ali je skuplji od Z3.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
U pravu je hsv, na početku sam imao sot skoro 9:30h verovali ili ne i ono klasicno korišćenje zimski period, osvetljenje 30-40% od 3 dana bez gasenja i sl.Evo sada skoro dve godine korišćenja spao je sot na 5-6h max. Sa jacim osvetljenjem 80-100% kada sam ceo dan napolju ne preživi dan tj 4h sot.
Jako osvetljenje ubija bateriju i očigledno je oslabila za nepunih dve godine korišćenja.

Sent from my D6603

Moj nacin koriscenja je malo kontra, ugasim pozadinske podatke, osvetljenje npr. na 30% (G3), ovih dana sam mahom na WiFI 90% dana ali je ugasen itd. Ali cim upalim 3G i krenem da citam nesto, samo gledam kako se topi baterija, to me bas iritira. Cak i na WiFi nije nesto mnogo bolje, 3 i po sata do teoretski 4 SOT i to je to.

Telefon uglavnom koristim za browsing, povremeno mi trebaju fotografije zbog tekstova koje slikam pa odradim OCR i tu je bitan kvalitet, zatim klasika - SMS/poruke itd. G3 sa ovim ne moze da se izbori, a 6h SOT na Z3 bi bilo perfektno, mada kako sve zivo gasim po navici, mislim da ce biti jos vise.

Z3 stvarno sjajan telefon ja sam na ovoj zadnjoj beta verziji androida n baterija sjajna, brzina kao nexus. Jedini problem je restart kad izgubi wifi vezu ako to ne reše verovatno ću ubaciti MM i to najviše zbog root-a uglavnom telefon za preporuku...

Sent from my D6603 using Tapatalk

Zamislite crnjak, razvijaju N na Z3 a na kraju Z3 ostane bez zvanicne N verzije :-D

Sta ima veze,kad ima Romova koji su identicni najnovijem softveru Xperie X.

Telefon sa novim sony interfejsom android sestice.

Šta je xperia x?
Precenjena nebuloza od telefona tj osakacena Z serija ali sa nesto boljim IPS panelima i novijim sw, i XP sto ima S820. Najveci problem su cene, smanjen kapacitet baterija i to sto ne donose nista novo posle Z5.

Sent from my D6503

Još jedan neočekivani promašaj Sony-ja znači?!?!

from komsa's Z3

Tako nekako tj njihov plan je da prodaju manji broj telefona ali precenjenih pa da probaju da zarade na taj nacin [emoji23]

Postavljao sam vec vest gde indirektno priznaju da im je to plan [emoji23]

Ako se ne opamete Z2 pa mozda Z5 ce biti moji poslednji sony androidi [emoji41]

Sent from my D6503

Koje sam ja srece, pogledam telefon, dogovorim se s covekom da se cujemo sutra za telefon i on ga proda bez da mi javi. Ostale koje sam pitao ili drze davno prodat telefon na oglasu ili me iskuliraju, ne znam sta se zbiva to :p

Znaci Z3 je dobar izbor? :)
Planiram uzeti nesto malo novije od Z1 s kojim sam i sad jos zadovoljan, ali mali upgrade ne bi bio los...

Pa eto, Z3 ili jos bolje Z5 koji je najveci apgrejd od svih sony-a u odnosu na Z1 (X Performance je jbno preskup).

Uz to Z5 ce duze biti sw podrzan ali je i skuplji od Z3.

Sent from my D6503

Meni posle ovakvog 5.1.1 druga verzija ne treba, inače na Z3 stigao sa Z1. Razlika je primetna pogotovo baterija ali je pitanje kolika je doplata.

Pa eto, Z3 ili jos bolje Z5 koji je najveci apgrejd od svih sony-a u odnosu na Z1 (X Performance je jbno preskup).

Uz to Z5 ce duze biti sw podrzan ali je i skuplji od Z3.

Sent from my D6503
Nije ni onaj X los telefon.Koliko mi se cini njegov Snap 650 je negde u rangu sa 810.Jedino sto nije vodooporan mada sam gldedao video na yt gde ga je lik drzao i u vodi i coca coli po 5 min i nista mu nije bilo. :)

Sent via Xperia Z2

Novosadjani imate li nekog da mi preporucite za kupovinu Z3 (naravno na PM) ?

Послато са LG-V400 уз помоћ Тапатока

Pa kad vijas prastari telefon, ne znam sta ocekujes?!

Nije problem "godiste" telefona vec izgleda ne zna da na KP posluju preprodavci iz Ns i okoline koje veoma lako moze da nadje na tom sajtu.

A uvek moze da postavi oglas da kupuje ovaj fon, javice se neko i uopste je ponuda dobra jer ih mts vec mesecima prodaje po snizenim cenama.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Nije problem "godiste" telefona vec izgleda ne zna da na KP posluju preprodavci iz Ns i okoline koje veoma lako moze da nadje na tom sajtu.

A uvek moze da postavi oglas da kupuje ovaj fon, javice se neko i uopste je ponuda dobra jer ih mts vec mesecima prodaje po snizenim cenama.

Sent from my D6503
Na KP ga vijam 2 nedelje , narocito sa mts , ali kada meni treba- nema niti jedan. Mislio sam samo da mi neko preporuci "pouzdanog" prodavca.
@Proday. Preporuci mi slobodno nesto slicno za te pare, samo nemoj 5x ili G4 -kog sam se jedva teslivio.

Послато са LG-V400 уз помоћ Тапатока

Polovan note 4 u svako doba ako mene pitas. Ja sam pre dve nedelje prodao full pak za 280e sa jos 8 meseci garancije...telefon bez ogrebotine bio.

Polovan note 4 u svako doba ako mene pitas. Ja sam pre dve nedelje prodao full pak za 280e sa jos 8 meseci garancije...telefon bez ogrebotine bio.
Sad mi to javljas,jel ?A pre dve nedelje si cutao k'o p...a ...
[emoji2] [emoji2] [emoji2] [emoji6] [emoji6] [emoji6]

Nazad
Vrh Dno