Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Ma ljudi hoce da instaljraju 10 i kusur igrica po 1 i preko gb,e onda jeste malo prostora.
Meni je takodje 16 gb manje vise ok,a 32 gb idealno.

Ja verovatno ne bih popunio tu internu od 16Gb jer postoji micro sd, hd igrice me ne zanimaju ali zbog trenutnih android limita to moze da bude problem za navigaciju npr. Ipak je 32Gb realnost.

Šta tek reći za one što nemaju slot za mem karticu?!?

To ni meni nije jasno. A seti se samo nexusa 4 i jos nekih telefona sa samo 8Gb interne i bez prosirenja, e to je :d

Android 5.0 Lollipop for Xperia Z3 certified by Wi-Fi Alliance

Poslednja izmena:
Here mape ne zauzimaju puno prostora a ima sve potrebno. Ja jos nisam ni jednu z3 video u gradu, dal je moguce da toliko slabo ide? Onih M,T itd sam se nagledao, a Z3 nikako..

Kako slabo ide kad su postavili rekord otkad posluju bez Ericssona (android)? :d Mislim za njih rekord, 12 milki u poslednjem kvartalu i posle godinu dana pauze profit (u 2012/2013 profit oko 40 mil $ a sada oko 80 miliona $).
Uz to imas tabele na prethodnim stranama, treci su u Z.Evropi (daleko iza samsunga i jabuke i primetno ispred LG) a u i u Rusiji su povecali prodaju za oko pola miliona. Na domacem trzistu standardno jaki a u vecem delu Azije to ide kilavo ali su opet ispred htc/LG. USa/ostale ''amerike'' raspad jer ih prakticno i nema na mnogim trzistima.

Kada se na to doda podatak da im osnovu prodaje cine telefoni skuplji od 300e i da su rekord postavili posle predstavljanja Z3/Z3c lako je zakljuciti da prodaja ide solidno za njihove uslove.

Poslednja izmena:
Sve je to lepo, rekordi tabele. Pretvorio se forum u statisticarsko/analiticki. Ja sam rekao da ni jedan nisam video uzivo sem u mtsu, jesi li ti? I na oglasima su dosta slabi, u dva skrola predjem celu listu na ms. Pitam ovo zato sto sam se zainteresovao za Z2/3

Pa kod nas nema mnogo Z3, od skupljih telefona prste samo Samsung i ajfoni u Bg/Ns ali ovde u Va i slicnim gradovima gde se zivi malo teze ljudi kupuju uglavnom jeftinije telefone ili flagship star preko godinu+ dana. S5/M8/Z2/G3 ima bas malo ali zato N3/S4/G2/M7/N5 ima koliko oces a nadje se tu i Z1 kao i stariji iphone (do 5s i 5c ali uglavnom 4s i obicne petice).

I kakve veze ima sto se kace statistike? To su cinjenice i podaci iz proverenih izvora a ne sa kojekakvih fan arena. Sta vredi LG-u npr sto ih ima 10x vise od samsung/sony na forumu kada na jednom od najbogatijih trzista sveta (Z.Evropa) imaju oko 5%, to je manje i od Nokie, za 5.x% manje od sony-a i drasticno manje od Samsunga pa i Apple-a a na osnovu bench foruma bi neko pomislio da LG drzi bar 20% EU trzista.

Sta se vozi kod nas (fiati, alfe, dacie, korejski automobili i skode, u prevodu daj da je ''lepo'' i da kosta sto manje) a sta u USA, EU, Japanu i da li je nase siromasno i malo trziste neko bitnije merilo? Koliko npr Toyota/Honda/Subaru proda automobila u Srbiji a koliko u USA, Aziji, EU?

Poslednja izmena:
Ja gledam sta cu ja da nosim i sta cu moci da nahvatam na oglasu. Ove statistike me apsolutno ne zanimaju, bas me briga koliko je ko od njih zavaljao telefona i koliko $ stavio u dzep.

Kolika je razlika izmedju Z2 i Z3? Mislim na svakodnevno koriscenje

Poslednja izmena od urednika:
Imas Z3 od ''madjara'' ali oni imaju odredjene probleme u poslovanju u poslednje vreme :d Mislim da su cene bile oko 430e Z3 i 360e Z3c kod provernog prodavca.

A sto se statistika tice, to si u pravu ali nije lose videti kakva su realna stanja na odredjenim trzistima na osnovu proverene statistike a ne na osnovu fanboj lupetanja ;)

Izmedju Z2 i Z3 ja bih izabrao 3 ali kad jos malo padne cena.

Al ne vidim razlog prelaska sa L930 na bilo koji android osim ako autonomija nije u pitanju a cak i tad imas WP opciju - 1520.

Sa L930 ce se isplatiti prelazak na neki tamo Z5/S7/M10, nikako na Z2/3. Moje misljenje..

Poslednja izmena:
Legle mi lepo ove moje Sennheiser HD201 i mp3 320 kb/s zvuci sasvim korektno na Z3 i Z2.
A sutra stizu za male pare Senn HD 205,nadam se da ce lepo da gruvaju. :)

Da,Z3 uzeo kod operatera i zaduzio se samo tako :/ sta cu kad volim telefone,ali ova dva su maltene ista. :)
Mozda cu prodati Z2 uskoro,videcu.

Da,Z3 uzeo kod operatera i zaduzio se samo tako :/ sta cu kad volim telefone,ali ova dva su maltene ista. :)
Mozda cu prodati Z2 uskoro,videcu.

Kakva je razlika u ekranima, jel na Z3 bolje drasticno ili nesto malo? Dvoumim se izmedju ova dva tel. ali mi je malo puno 460e za Z3 kad vec Z2 ima za nekih 330e a razlike su mizerne

Dace Bog, pa da onda odredjene forumske pojave sa ozbiljnim psy dijagnozama popale fanboj kandila, zapale svece i nazdrave jer samo mrtav sony je dobar sony :d :d

Poslednja izmena:
Pa gde sad kad hocu da uzmem? Ahahaha Ovde pise da je slab profit a ti sto si kacio kaze da je u porastu.. I kao otpusteno 2000 radnika. Mozda ne bude nista od z4?

Pa aj malo bolje pogledaj i procitaj pa onda izanaliziraj sve te podatke i tabele ;)

Ne bi bilo dobro da se smanji konkurencija među proizvođačima... Upitno je da li je nama bolje ako se povećava, ali bi nam sasvim sigurno bilo lošije ako se smanji :)

Ebes tu konkurenciju u kojoj svi drze identicne cene za svoje flagshipove.

To mu dodje kao konkurencija izmedju mts,telenora i vipa kod nas :)

Kakva je razlika u ekranima, jel na Z3 bolje drasticno ili nesto malo? Dvoumim se izmedju ova dva tel. ali mi je malo puno 460e za Z3 kad vec Z2 ima za nekih 330e a razlike su mizerne

Ekrani su odlicni na oba modela,jedino sto Z3 ima svetljiji ekran,jedan od najsvetlijih na trzistu trenutno,a u prikazu boja,kontrasta su odlicna oba.

A uglovi gledanja ? Da li se stvara onaj efekat magle kada ga gledas iz coska iskosa i u mracnijoj prostoriji ?

Sad sam bas pogledao nema toga kod mene. :)

Evo malo barerije 3g mreza,sve vreme na wifi,auto sync,lociranje,muzika slusana skoro 3 ipo sata

dc4f458e68165ceb6567403e5d96f162.jpg
f627c80d44298fe50d88cb09537a2dbd.jpg
1d05760e8ef58c838dbef690be15bf05.jpg
b05643697621fd20c1324fafd44dee68.jpg

Stigle pre 2 dana :)

Kako dobro gruva Z3 sa njima :,,: cini mi se cak malo bolje od Z2.

И ти са овиме на глави идеш улицом?

Nazad
Vrh Dno