Šta je novo?

Sony Xperia Z3 Compact

@Proday
Ta situacija sa bootloaderom i rootom je uobičajena.
Voleo bih još kako da kod svih telefona i tableta mogu da bez prepreka radim šta poželim, kao kod Nexusa.
Ništa od toga..
skenja se kamera na z3 kada rutuješ...jedino ako nešto nisu menjali tj našli.,,

Pa znam, upravo o tome i pišemo.
Trenutno nema druge nego otključavanje bootloadera (i gubitak drm ključeva) ako se želi root.
A da se može obaviti root bez otključavanja (kao što je bilo moguće) sve bi bilo mnogo jednostavnije.
Drm ključevi tad ne bi bili problem, jer se TA particija u kojoj su zapisani može bekapovati i vratiti u slučaju potrebe/otključavanja bootloadera.

Pa znam, upravo o tome i pišemo.
Trenutno nema druge nego otključavanje bootloadera (i gubitak drm ključeva) ako se želi root.
A da se može obaviti root bez otključavanja (kao što je bilo moguće) sve bi bilo mnogo jednostavnije.
Drm ključevi tad ne bi bili problem, jer se TA particija u kojoj su zapisani može bekapovati i vratiti u slučaju potrebe/otključavanja bootloadera.
Upravo to. Ali sam skapirao u tvojim postovima da si tvrdio da nije problem rutovanje i gubitak kvaliteta na kameri. Ok.nismo se skapirali.Uvek sam među prvima kupovao premium pametne telefone još od kad se pojavili. Čak sam među prvima imao prvi dvo-procesorski pametni telefon. Iza sve ove godine nikada nisam imao potrebu da rutujem nijedan od njih, osim tupavog iphone 4s i potom iphone 5 kako bi od njih napravio iole pametne telefone. Ko god od kolega da me pitao da li da rutuje telefon, nisam mu savetovao. Ali opet to je stvar afiniteta a i viška slobodnog vremena. za mene je android telefon sasvim dovoljno pametan, da mogu da koristim sve njegove servise sa zadovoljstvom. Kada ozbiljnije treba da radim, uzmem tablet. za mene je telefon previše skučen da bih bilo šta drugo radio na njemu osim: pozivi, sms, vajberi sl. I email ovi..surf nikada..
Nego da javim ljudima da postoji mali bug onda kada treba da se čekira opcija brisanja notifikacija prilikom swipe na dole.. mislim na automatsko brisanje od strane sistema. to jednostavno ne radi moraš pritiskom na clear ili x, nisam siguran šta beše ima, to da odradiš.

Poslednja izmena:
ono što je fino:

Prilozi

• uploadfromtaptalk1416052769952.png
    uploadfromtaptalk1416052769952.png
    190.2 KB · Pregleda: 187
To sam ja radio na z2, medjutim taj test je loš. Meni je taj test prolazio , ali su se flapovi stalno otvarali od sebe posle sat-dva mirovanja. Tek kada sam naneo malo silikonske masti na flapovi, rešio sam problem samootvaranja, ali sam siguran da bi pustila vodu pre podmazivanja iako je test prolazio.

To sam ja radio na z2, medjutim taj test je loš. Meni je taj test prolazio , ali su se flapovi stalno otvarali od sebe posle sat-dva mirovanja. Tek kada sam naneo malo silikonske masti na flapovi, rešio sam problem samootvaranja, ali sam siguran da bi pustila vodu pre podmazivanja iako je test prolazio.
Mislis na onu belu mast koja se stavlja najčešće na plastiku? meni se otvara gornji poklopac posle minut držanja, pa sam stavio malo silikona, čisto da drži ali može da se otvori noktom lako.

Belicasta je da, uzmes malo na stapic za usi, i namazes lepo gumu oko flapa, posle toga nema sanse sama da se otvore. Nemoj da preteras sa kolicinom 🙂

Belicasta je da, uzmes malo na stapic za usi, i namazes lepo gumu oko flapa, posle toga nema sanse sama da se otvore. Nemoj da preteras sa kolicinom 🙂
Ok.izgleda da su poklopci malo veći ili neobrađeni.nemam pojma.donji je ok.gornji se otvara.ja sam to sredio, ali ako bih hteo da vadim karticu,opet bih morao da kapnem silikon.

neki kažu da ima tempered glass. .. nešto ne verujem...elem, i dalje baterija 2 dana sa life log on...

neki kažu da ima tempered glass. .. nešto ne verujem...elem, i dalje baterija 2 dana sa life log on...
U white paperu mislim da ne piše ništa, nije ni čudo posle brlje sa Z1c (prvo napisali staklo za nazad pa posle promenili).
For the display glass we use both Gorilla 3 and Dragontrail X but i'm afraid i don't have any detailed information about the rear glass.
http://forum.xda-developers.com/z3-compact/general/gorilla-glass-3-dragontrail-x-z3cs-t2892208

Uzeh i ja z3c, samo sto sam ja dobio verziju D5833 za azijsko trziste, ali kolko vidim ne primecuje se nista samo sto sam obrisao par kineskih aplikacija 😀 Moj prvi premium telefon tako da samo reci hvale (za sada) sinoc sam ga napunio jednom i onda krenuo da ga maltretiram, prebacivanje podataka, instaliranje svega i svacega, wifi je bio non stop on i svukao mi je bogami 40% baterije. Prebacio sam mrezu na 3g i sada ocu da ga istesiram na 3g-u kolko ce da drzi baterija. Stvarno velika mana je sto se kliza ko lud, cak mi je jednom iz ruke za malo ispao pa moram da jurim odma neku futrolu. Toliko za sada.

oVpMt4k.jpgreAntmA.jpgDxxTc00.jpgM0nigLU.jpg

Prilozi

• 7zJsFVw.jpg
    7zJsFVw.jpg
    222.3 KB · Pregleda: 151
Poslednja izmena:
Poklopci svi dobro dihtuju?...nemas problema ko Dark Side?!

Za sada dihtuju, to sam odma proverio u radnji jos 😀 otvarao zatvarao par put

Hehe... Ja više nemam problema.. 😉 zasilikonisao sam, tako da dihtuje bolje nego bilo koji... 😀
Čestitam na kupovini.punjači su nam različiti jer je ovaj moj iz Nemačke...

25f93eca67d4975566aa18f3e14e035f.jpg

a za ovaj tvoj proveri, mislim da se neki tip iz Francuske žalio na konekciju 4 g jer ima kodnu oznaku telefona kao i ti.. Frekvencije su u pitanju... Kada kod nas uvedu LTE možda ćeš imati problema ako LTE bude na frekvenciji koju ima naša mreža a tvoj fon ne podržava.Nisam siguran ali mislim da je nama slična kao u FRA. Evo ti frekvencija:
LTE 700/800/850/900/1700/1800/1900/2100/2600 - D5803

LTE 700 / 850 / 900 / 1800 / 2100 / 2600 - D5833
LTE 2300 TD-LTE - D5833
Znači tvom fale 800 i 1700 ,1900.
Velika šansa je da će kod nas biti neke od ovih kao u FRA pa mislim da će biti ok osim ako nabodu 800:
800 20 FDD Jul 2013
Bouygues France 1800 3 FDD Oct 2013
Bouygues France 2600 7 FDD May 2013
Free France 2600 7 FDD Dec 2013 Dec 2013
Orange France 800 20 FDD Jul 2013
Orange France 2600
Nemačka:
O2 Germany 800
Telekom Germany 800
I ovaj isto u USA:
I have been having problems getting LTE on my phone and I think I have found the cause. Apparently there are two models of this phone, the D5803 and D5833. I have read the the 33 model is for Asian markets and 03 is supposed to work for US and Euro markets. Is anyone using the D5833 and succesfully getting LTE to work on T mobile?

Poslednja izmena:
Ja sam dobio za azijsko trziste pa su mi dali dodatak za nasu struju.
edit: sad sam izvalio da mi ne da pristup kopiranju podataka na sd karticu preko es explorera, sta vise nemogu nista da downloadujem preko neta na sd card, to je verovatno do roota :/ bice smor jer sam navikao da prebacujem stvari sa kompa na mob i obrnutno preko es explorera

Poslednja izmena:
edit: sad sam izvalio da mi ne da pristup kopiranju podataka na sd karticu preko es explorera, sta vise nemogu nista da downloadujem preko neta na sd card, to je verovatno do roota :/ bice smor jer sam navikao da prebacujem stvari sa kompa na mob i obrnutno preko es explorera

E to čudo je klizavo u tri lepe..meni je skliznu sa totalno ravnih i vodoravnih površina.... srećom bez posledica...Ali kuka za futrolom..nabavio sam mu neku čisto za prvo vreme...Poručio sam dock sa KP za njega... Javljam ako je dobar tj pasuje.Piše da je za Z3 ali ne piše za z3 comapct...Dk48 na Sony sajtu je za oba modela pa kapiram da će moći.....Nije skup..
https://www.kupujemprodajem.com/Dock-station-stanica-sony-xperia-Z3-16956708-oglas.htm#photoBig

pokušao sam pre par dana da prebacim neki hd film preko wifi ali nije uspelo..pokazao je na exploreru kompa da prebacuje ali u fonu nema ničega. pa sam digao ruke zbog nedostatka vremena(izgubih sat vremena)...Tako da ništa od testa video playeback i baterije....Ali Palauda može da odradi ako želi 🙂

Poslednja izmena:
Rutuj i sredi kitkat feature ili čekaj lollipop.

Kako da rutuje kad ce da skrlja kameru ako pristupi istom?!
Dark hvala sto si pokusao. U principu ftp ti je jedino resenje koliko sam skontao,cisto da znas ako ti treba za ubuduce...ili cloud naravno

Odlična cena za dock DARK ajde bas javi kakav je pa da i ja porucujem

@Proday sta te konkretno zanima oko videa, mogu da prebacim par serija koje i onako gledam pa da testiram, 720p su u pitanju

Imas pomocnu opciju da rasteretiš internu memoriju.(fotka)

Inace lollipop je vec odrađen za Z3.uskoro stiže.
da7c7b1dc5ffa3698eadea2eaf4197b4.jpg

Prilozi

• uploadfromtaptalk1416318387924.png
    uploadfromtaptalk1416318387924.png
    348.3 KB · Pregleda: 115
Poslednja izmena:
@Proday sta te konkretno zanima oko videa, mogu da prebacim par serija koje i onako gledam pa da testiram, 720p su u pitanju

Interesuje me sot sa ugasenim data i wifi...drugim recima vadis dusu bateriji samo filmovima dok je telefon na edge mrezi. Jos ako koristis mx player i stavis osvetljenje na 9-10 onda dobijam otprilike preciznu sliku koliko je bolji/losiji od ranije mi koristenih telefona.

Vazi, testiram pa bacam ssove

Ako je kao i na Z1c ima i stock file manager koji ima sve dozvole za kopiranja.
da, ta varijanta radi sad sam probao, preko ftpa kopiram prvo na internal storage pa onda na sd card, malo smara dupli posao ali znaci, da nemoram da koristim internal za serije, filmove, muziku

Poslednja izmena:
Ako je kao i na Z1c ima i stock file manager koji ima sve dozvole za kopiranja.
Nije od kotisti jer KitKat Android OS ne dozvoljava mnogo toga.Ali prebacivanje može...Međutim mene smara nemogućnost prebacivanja instaliranih aplikacija

Prilozi

• uploadfromtaptalk1416320891979.png
    uploadfromtaptalk1416320891979.png
    71.3 KB · Pregleda: 123
Poslednja izmena:
Manual sa manjim ISO i automatic mode noću

Prilozi

• uploadfromtaptalk1416325638538.jpg
    uploadfromtaptalk1416325638538.jpg
    956 KB · Pregleda: 140
  • uploadfromtaptalk1416325718648.jpg
    uploadfromtaptalk1416325718648.jpg