Šta je novo?

Sony Xperia Z3 Compact

Aha, bilo je više puta pisano o brzinama kopiranja preko ftp-a.
Probaj kod drugih na njihovim ruterima, ako i tu imaš loše brzine tada je najverovatnije do tvog telefona.
Nema nikakvih podešavanja, nezagušen kanal na kome emituje dotični ruter i to je to.
Eventualno da se namesti da emituje isključivo u n modu.

Edit:
Kod mene je TP-Link TL-WR740N sa flešovanim DD-WRT, možda je firmware zaslužan, ne bih znao.

Poslednja izmena:
Ajd da odradim i to

Prilozi

• uploadfromtaptalk1415828371619.png
    uploadfromtaptalk1415828371619.png
    256.1 KB · Pregleda: 168
  • uploadfromtaptalk1415828380188.png
    uploadfromtaptalk1415828380188.png
    113.3 KB · Pregleda: 168
Signal ti je veoma loš, verovatno jer je na auto sa LTE modom, prebaci na GSM.

Aha, bilo je više puta pisano o brzinama kopiranja preko ftp-a.
Probaj kod drugih na njihovim ruterima, ako i tu imaš loše brzine tada je najverovatnije do tvog telefona.
Nema nikakvih podešavanja, nezagušen kanal na kome emituje dotični ruter i to je to.
Eventualno da se namesti da emituje isključivo u n modu.

Edit:
Kod mene je TP-Link TL-WR740N sa flešovanim DD-WRT, možda je firmware zaslužan, ne bih znao.
Ja i sa matorim adsl modemom od telekoma kao i sa novim dlink nekim prilicno paprenim ne prelazim takodje 1.3mbps...jedino ako cyanogen ne oravi problem...mada ni ranije sa sensom na htcu nisam imao bolji skor

Jos dva pitanja; kako si zadovoljan kvalitetom i glasnocom zvuka i da li si probao da snimas nesto kamerom u polumraku,da li dolazi do pada fps!?
Proverio sam ti ovo za snimanje i snimci 4k i 1080p.snimci su veoma glatki i nisam primetio nikakav frame drop. Snimao sam u mraku mog psa koji trči. Bilo je nešto malo svetla od udaljenih uličnih svetiljki, ali generalno je bio priličan mrak.snimci su odlicni.

Odlicno; jos mi samo za filmove nedostaje odgovor 😉

Meni ftp radi odlično na svim telefonima, ruter je Asus rt66u. Na 2.4ghz brzina je 4MB/s, 5.8ghz je 8-10MB/s. Tako da preporuka 5.8ghz bend, pogotovo ako imate gomilu uređaja kod sebe i komšiluku na 2.4ghz.

Vidi da imam 4mb/s ne bi ga ni kacio na kabel...svaka cast na tako dobrom protoku!

Sa 4MB/s mogu normalno 1080p filmovi da se gledaju, osim ako je neki brutalan rip od recimo 20GB za film. Imam recimo godfather trilogiju 60GB, tu nastaju problemi, i to je moguce samo sa 5.8ghz bandom. Ali većina ripova je sad sa mnogo većom kompresijom, tako da tu nema problema.

Trosenje baterije je uslovljeno formatom filma.koji format da prebacim u fon? Full HD?

E vidis o ovom nikad nisam razmisljao kakva je razlika u potrosnji izmedju 480p rezolucije i 1080p tj da li gledam avi ili mkv. U principu najvise forsiram da ne kazem preferiram serije u 720p by dimension i filmove 720p/1080p bd rip by yify

E vidis o ovom nikad nisam razmisljao kakva je razlika u potrosnji izmedju 480p rezolucije i 1080p tj da li gledam avi ili mkv. U principu najvise forsiram da ne kazem preferiram serije u 720p by dimension i filmove 720p/1080p bd rip by yify

Evo imas ovde test koji te zanima
AhjNaUm.jpg

Dok galaxy s5 izvlaci skoro tri sata vise od z3 naprasno skeptican postajem. I ovo moze biti samo u radio off ili avion modu,a meni treba da je tel na mrezi!!

Pa sta je tu cudno, S5 ima stedljiv amoled i uopste svaki telefon sa amoledom ima mnogo bolje rezultate autonomije pri pustanju videa nego u surf rezimu. Znaci amoled vise stedi od IPS-a u tim uslovima (video) dok je kod surfa obrnuto.

A vidis da su na toj tabeli od Z3c bolji samo Z3, Huawei sa 41000 mAh i S5, ostali sa IPS su losiji. Z3c je bolji za oko 40 min od Z1c koji ima odlicnu autonomiju generalno.

A evo kako to izgleda u surf testu, obrati paznju na S5 🙂

h2fNDpL.jpg

Ja nisam nikad gledao 480p, samo 1080p mkv i potrošnja je za OPO konkretno 7-10% na sat vremena gledanja u zavisnosti od osvetljenja, mreže, da li se koriste zvučnici ili slušalice itd. I naravno ovo su cifre za stream preko ftp-a sa mog pc-a, ne znam da li se priča menja kada se filmovi nalaze na telefonskoj memoriji.

Ako kablom nakacite komp na n300 ruter imacete 11-12 mb/s protok (sa kompa na mob, obrnuto oko 7-8mb/s) provereno... ac 600 5ghz dual wi fi ruter ali samo bezicno kacenje ide oko 4-5mb/s sa usb diska nakacenog na ruter dok sa telefona ide oko 3-4mb/s.
Bottom line pazaris usb micro duo flash (imam kingston 64gb usb 3.0 i sljaka ko zmaj uz to je i solidno jeftin) i velike fajlove prebacujes ko covek (sandisk je npr. izbacio fleske i sa thunderbolt portom tako da iphone sa 16gb nije vise "problem" 😉 za sada doduse kosta kao i iphone sa vise gb ali pasce to brzo cim i konkurencija izbaci thunderbolt ready fleske)

Pa sta je tu cudno, S5 ima stedljiv amoled i uopste svaki telefon sa amoledom ima mnogo bolje rezultate autonomije pri pustanju videa nego u surf rezimu. Znaci amoled vise stedi od IPS-a u tim uslovima (video) dok je kod surfa obrnuto.

Druze ima i s4 amoled pa nisam izvlacio vise od 7 sati sot (jednom samo sedam ipo) i note tri pa je vukao manje oko 9h i to sa 4.3 verzijom...zato i kazem da nema samse da s5 napravi duplo vise od s4 a pritom baterija mizerno veca 😉

Najbolja varijanta je povezati pc kablom na ruter kao što ivke kaze. Ako se i pc kaci bežično, dodatno je javljaju smetnje i protok je umanjen.

Probaj od nekoga ruter na 5.8ghz ako imaš tu kombinaciju u kojoj je sve bežično povezano, pa vidi sta se desava.

Druze u mojoj selendri ne znam jel iko osim mene jos ima da ne koristi adsl modem koji je dobio od telekoma...u principu ni ja ne bih kupovao drugi da mi nije trebala stabilna veza za btc

***, nije ni kod mene bolja priča mnogo. Moraćeš da se otvoriš za neki pro ruter ako misliš da sve šljaka kako treba. Minimum Asus rt66n, on je vrh što se tiče 2.4ghz.

Ma super sam ja zadovoljan i ovim tplink 8960 adsl modemom,necu da umrem bez ftp-a,pa imam kabel briga me! A i u principu verovatno necu ni uzimati z3c na kraju,nervira me cela ta prica oko nemogucnosti rutovanja itd

Kako mislis nije problem kad je uslovljen prakticno necim drugim sto stvara problem!?
Slazem se da je u slucaju sony xperija ftp tako reci neophodan.

ftp je must, radi to i u LAN-u, ali iz nekog razloga, brzine su drastično sporije nego pre ftp-a. Es Explorer vidi sve kompove u mreži, najnormalnije se pristupa svim fajlovima, ali su brzine očajne, tipa 1-2MB/s u najboljem slučaju. Ftp radi extra.

Nazad
Vrh Dno