Šta je novo?

Sony Xperia Z3 Compact

Stigao dock. Izgleda da je stvarno originalni. Za 2000 dinara odlična kupovina.
c1b263cbb9085eb0118f3ab929f013b9.jpg

Ima cetiri uloska, dva za Z3 i dva za Z3C. Koliko sam shvatio, jedan uzi je za telefon bez case-a, a drugi siri je za telefon sa style cover case-om.

Mislim da je jedan ulozak za Z3 tablet.Inace ista je kutija i kod mene i brdo sony papira unutra.Sigurno je original.

Original je dock sigurno.Ja imam Dk31 i on odgovara i za Z3,uzeo ga isto za 2000 rsd :)

Dock radi savršeno, puni možda čak i brže nego preko usb konektora.

jedan tip tvrdi da z3c ima fast charging i da je sa zeninim punjacem od n4 napunio z3c za 1 sat..tako da...

Koliko sam ja shvatio ograničenje za obično punjenje leži u 801 chipset-u dok će na 805-810 već imati fast charging. Ja probao na mom Z3 sa original Sony 2.5A punjačem i čak je za nijansu sporiji od klasičnog 1.5A koji je došao u paketu.

Evo i ja da se ubacim u pricu oko punjenja...

Videh na Sonijevom sajtu i amazonu onaj Quick Charger EP881 i razmisljao sam da ga pazarim DK36 sa dockom za svoj Z2, medjutim kao sto fain2daniel rece, mislim da postoji limit kod 801 chipseta sto se fast/quick charging-a tice tako da je bzv. i pokusavati sa vecom amperazom jer telefon nece ici preko fabricki specifikovane kako se ne bi sprzile komponente...

Inace jesu li Sonijeve Xperia Z serije nesto "vrelije" od ostalih uredjaja na trzistu zbog svoje konstrukcije (staklo i ip sertifikat) pa nesto brze penju temperaturu koliko mi se cini a i brze je obaraju?

Poslednja izmena:
^ zagrevanje raznih telefona sa istim cipsetom je u sustini slicno ali naravno zavisi od rasporeda komponenti u telefonu, materijala.. a na dodir to zavisi od materijala kucista, ne prenose svi isto toplotu.

Evo ovde imas 2 testa:
https://www.youtube.com/watch?v=wXsyK5YCid8
https://www.youtube.com/watch?v=VLr1ffi9ras

Ocekivalo se najvece zagrevanje kod Z2 ali nije.. mada ko se ''potrudi'' sigurno moze prilicno da zagreje Z2/3, posebno onaj deo oko kamere pozadi.

Poslednja izmena:
Znam za ta 2 testa iz prethodnih tema... :) Deluje generalno da lako podize temperaturu (baterija pri surfu ode i do 42 do je npr. N5 nekih 3-5 stepena hladniji) i posebno se oseti u tom gornjem delu i kod kamere, nista neprijatno vrelo ali opet poprilicno "toplo" upitno kako ce se ponasati tokom leta na velikim dnevnim temperaturama... "Radujem" se da isprobam 4k, mad su navodno sredili to pregrejavanje fixom na max 5min snimanja...

Poslednja izmena:
Moze li mi neko reci da li postoji opcija zamene baterije na ovom telefonu? Da li postoji zamenska originalna baterija i moze li to sam korisnik da obavi?
Koliki je uopste vek baterija na ovakvim telefonima?
Ovaj telefon mi se svidja zbog velicine i mogucnosti, a ne volim da menjam telefone niti patim od toga.
Zapravo ni nemam smart telefon.

Sigurno postoji. Mislim da deklarisani kapacitet zadržava bar 300 ciklusa punjenja i praznjenja, a nakon toga kreće da opada postepeno. Mislim da to treba da ti bude najmanja briga pri kupovini ovog telefona.

Moze li mi neko reci da li postoji opcija zamene baterije na ovom telefonu? Da li postoji zamenska originalna baterija i moze li to sam korisnik da obavi?
Koliki je uopste vek baterija na ovakvim telefonima?
Ovaj telefon mi se svidja zbog velicine i mogucnosti, a ne volim da menjam telefone niti patim od toga.
Zapravo ni nemam smart telefon.

Postoji mogucnost zamene ali nije nesto to bi se moglo obaviti tako lako na svoju ruku ako se nema potreban alat, dosta strpljenja (zbog krhkog zadnjeg panela i zato sto je zalepljen) i makar malo iskustva... Imas na YT-u klipove kako se to radi na Xperia Z seriji... Verovatno bi zamena kod proverenog/ovlascenog servisa bila oko/do 50e maximum, sto posle godinu-dve dana i nije puno (ako uopste postoji potreba za time)

Sto se baterije tice, mislim da ces tek posle godinu dana osetiti neki manji pad (mozda 15-20%), ali sigurno je da ce bez problema izgurati 2 godine bez potrebe da je zamenis. Mislim da je neki zivotni vek litijum-jonskih baterija nekih 500 ciklusa punjenja... A tada bukvalno, mozda nabavis i novi fon...

Poslednja izmena:
Pozdrav, da li se ikome od forumaša grebe ovaj telefon i koliko? Ja do sada nisam primecivao, ali evo sada vidim na ekranu par sitnih ogrebotina, nazad ih ima vise ali isto su sitne, nznm zašto ranije nisam primetio mozda zato što je beo pa se primeti tek kad se dobro zagleda. Pitam jer sam ga ok čuvao do sad, nije ispadao, nije bio po džepovima sa drugim stvarima i to. Pa ako neko može da preporuči neku zaštitu za njega bio bih zahvalan :)

Nemam licno iskustvo, ali po forumima ima dosta prituzbi na lako grebanje. Na direktno pitanje koja vrsta stakla se koristi za poledjinu, Sony nije dao konkretan odgovor, osim da je u pitanju "tempered" staklo.

Pozdrav

Navodno je Dragontrail. Svi ćemo da se radujemo kad konačno krene safirno da bude standard.

Pozdrav, da li se ikome od forumaša grebe ovaj telefon i koliko? Ja do sada nisam primecivao, ali evo sada vidim na ekranu par sitnih ogrebotina, nazad ih ima vise ali isto su sitne, nznm zašto ranije nisam primetio mozda zato što je beo pa se primeti tek kad se dobro zagleda. Pitam jer sam ga ok čuvao do sad, nije ispadao, nije bio po džepovima sa drugim stvarima i to. Pa ako neko može da preporuči neku zaštitu za njega bio bih zahvalan :)
Od prvog dana ne koristim niti foliju niti gumene futrole i telefon se nije ogrebao ni na jednom mestu ......ali naglašavam da pažljivo rukujem telefonom i da posedujem poach futrolu

Ja takodje nemam nista od zaštite i nigde nisam ogrebao nista. Čekam još uvek onaj case što sam naručio, nikako da stigne.

Meni Z3 klizi iz ruke nenormalno.Morao sam odma da porucim neku futrolu da ga drzim u njoj.

Kliza ko blesav, jednom sam ga ostavio na stocicu i zavrsio je na podu, sva sreća na tepihu

Ja takodje nemam nista od zaštite i nigde nisam ogrebao nista. Čekam još uvek onaj case što sam naručio, nikako da stigne.

Kad ti stigne ako te ne bude mrzelo baci koju sliku da vidimo kako izgleda u futroli

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno