Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Kako crkla gumica? [emoji23]

Jel ti otpao cep ili ispada sam?

Ako je ovo drugo u pitanju mozda ciscenje tog silikona i lezista + nanosenje silikonske masti moze da pomogne.

A inace ima ih na KP ali po visokim cenama, kupe neke najjeftinije na ali-u (komplet, 2 komada) za par $ i onda ih ovde prodaju za 10-15€ :d

Pitaj bataka, on je nasao original flapove za 6$ ako se dobro secam pa ti je najbolje da sam narucis i sacekas par nedelja..

Sent from my D6503 using Tapatalk

Pod "crkla" htedoh reci pukla (na krivini), pisao sam rano ujutru pa sam malo pobrljavio :D
Jel poklopac problematican za menjanje ili se samo cupa i stavlja novi?

Samo se iscupa i stavi novi na njegovo mesto :)

Ne znam koliko vremena treba da stigne sa ali-a ali vise ti se isplati da nadjes originalne za 5-7$ i da sacekas npr 2-3 nedelje nego da KP preprodavcima platis 15€ za cepove sumnjivog kvaliteta, verovatno placene 2$.

Uzeo sam 2 flapa, magnetni punjac, metalnu masku i google cardboard sa aliexpress, stiglo za 10 dana, ukupno oko 1000 dinara, magnetni punjac nije origuinal - puni 600mah, flapovi staju perfektno, za sada sam zadovoljan, potapao sam telefon u vodu na pola sata da testiram i sve je okej :D

Ja sam nasao magnetni punjac, original za 1200 na kp. Malo skuplje nego na aliju, ali dostava odmah :D

@Shagon Aj pošalji mi linkove na pm ako te ne mrzi [emoji5]

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Uzeo sam 2 flapa, magnetni punjac, metalnu masku i google cardboard sa aliexpress, stiglo za 10 dana, ukupno oko 1000 dinara, magnetni punjac nije origuinal - puni 600mah, flapovi staju perfektno, za sada sam zadovoljan, potapao sam telefon u vodu na pola sata da testiram i sve je okej :D

Nije to magnetni punjac , nego obican provodnik struje koji preko magneta ostvaruje kontakt sa telefonom, nije limitaciju u tom magnetnom cudu nego u punjacu i telefonu , a zavisi i od kabla.
U poslednjem update-u su sjebali punjenje, nije cak ni ona opcija u pitanju nego nesto drugo.
Pre sam sa Aukey na docku - magnetnom (original) punio Z2 pri 1500ma , a sada jedva dobaci do 1A :(

Poslednja izmena:
Nije to magnetni punjac , nego obican provodnik struje koji preko magneta ostvaruje kontakt sa telefonom, nije limitaciju u tom magnetnom cudu nego u punjacu i telefonu , a zavisi i od kabla.
U poslednjem update-u su sjebali punjenje, nije cak ni ona opcija u pitanju nego nesto drugo.
Pre sam sa Aukey na docku - magnetnom (original) punio Z2 pri 1500ma , a sada jedva dobaci do 1A :(
Limitacija je u kablu, fon se ne puni preko magneta nego preko +/- konektora. Magnet sluzi da drzi kabl spojen s telefonom

Napisao sam to, ali ne zavisi sve od kabla, Aukey dolazi sa odlicnim kablom pa ne cini cudo da puni brzo Z2.

Limitacija je btw u kernelu telefona.
Iako Z2 podrzava QC2 Sony isti nije omogucio.

Poslednja izmena:
Onda cu i ja da uzimam tako, samo da regulisem sve da mogu da kupujem preko Ali-a. Na kp prevaranti traze 1500rsd za jedan flap.

Napisao sam to, ali ne zavisi sve od kabla, Aukey dolazi sa odlicnim kablom pa ne cini cudo da puni brzo Z2.

Limitacija je btw u kernelu telefona.
Iako Z2 podrzava QC2 Sony isti nije omogucio.
Naravno da zavisi i od kabla. A za kernel imas mod za otkljucavanje qc. Koliko ti sad ampere pokazuje?

Inace, magnetni kabl ne postoji original.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ma da, samo je bitno kakav je magnet. Imao sam jedan odlican (drzao sjajno i posle 8 meseci) dok drugi nije hteo da "uhvati" nikako.

Jednostavne a odlicne Nougat teme :)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.themenougat

I prakticno isti interfejs samo sa drugacijim nav. tasterima https://play.google.com/store/apps/details?id=com.themenougatoriginal

I uopste su mu odlicne MM i N teme - https://play.google.com/store/apps/dev?id=8157089905771256452 Mada su stock wallp. uglavnom bezveze ali to je najmanji problem.

I ovaj pravi dobre, vredi pretraziti - https://play.google.com/store/apps/dev?id=7000400013194198247

Naravno da zavisi i od kabla. A za kernel imas mod za otkljucavanje qc. Koliko ti sad ampere pokazuje?
To nije mod za kernel nego skripta koja tweakuje vrednosti dok je telefon ukljucen i na aukey mi ne daje da puni preko 1A.

Vidi i sam, pokusaj npr da ga punis nekim qc2 punjacem dok je ugasen, nema sanse.
Steta sto developer nna xda nije nastavio da radi na kernelu sa nativnom funkcijom brzog punjenja i 1700mah je odlicno ne mora vise.
***, al opet kada vidim sta se deaava sa baterijama na nekim telefonima, neka dobro je i ovako [emoji56] 14meseci vec koristim Z2 i mogu reci da je tek malo slabija baterija nego kad je bio novv, ne znam dal je to 5% ili 10% ali skoro da i nije primetno.

Poslednja izmena:
Ja sam bunovan citao i pisao pa sam napisao magnetni punjac, ali sam mislio na dock za magnetno punjenje. :) Uglavnom, mnogo mi se svidja, i odgovara skroz, baterija mi se ni jednog trenutka nije ispraznila, jer kad udjem u kucu odmah ubacim telefon na punjac. :) Da li je neko uzimao onu Sony flip futrolu?

Ako mislis na Style cover imao sam ga ja. Odlican je. :)

E da, na to mislim. Zanima me kakav je kvalitet, tj. kakav je nakon određenog perioda nošenja? :)

Posle 8 meseci bio kao i prvog dana, odlican. Odlicna izrada, prijatan na dodir i veoma elegantan. :)

Kao sto bbatak rece odlican je style cover. Mada nista epic u smislu kvaliteta. Ipak i posle 13 meseci je skoro kao nov, malo je preklop olabavio od upotrebe.

A svaki Z sony u style coveru deluje mnogo mocno, elegantno pa cesto mozes da cujes "daj da vidim" cak i od vlasnika Samsunga/iphona :)

Ja sam to nosio mesec dana, eno sada stoji [emoji23] sta cu kad nisam gospodin [emoji56]

Ja imam neku hard aluminium, lepo izgleda a jeftina, a da se nadovezem na prethodni post, charging dock sam mislio, nisam se lepo izrazio :D

A gde ste uzimali taj Style Cover? Gledao sam na aliju, ima nekih kopija koje izgledaju bas kao original i jos dolaze u original kutiji, pa reko sigurno mi je bolje da odmah kupim fake po toj ceni, nego da mi neko uvali fake unesto originala po ceni originala. :D Dejane da li te trgovina zanima ako ti vec stoji? :D

Nju iz twrpa backup? I brise sve kad unlock? Jesi ti preko flashtoola rokao na ono blu dugme?

preko backup TA partition programa sa xda, ne preko twrp, i da, preko BLU dugmeta, samo kad backup uradi 2-3 puta, za svaki slucaj, jer ako te keyeve izgubis nema vise bravia engine i ostalog

Vrh Dno