Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Brisem ruke stalno, al' hebiga. :D
Snalazim se nekako dok ne predjem na iOS. :D

a300cb7e116a672c8b57329b9c337142.jpg
4f4f944dea5b5f3d49499782fa58654c.jpg

Blagi boost :-D kapiram da ce na 6.0.1 kada izadje da predje i 50 000 :-D

Ima antutu benchmark na z2 na YT rezultati su oko 40 000, *** koliko oni tu app optimizuju, to je cudo.

Batak e pa sretno ti bilo na Jabuci, brzo ces se vratiti na robota.

Jesi ga drzao jedno 10 minuta na terasi,priznaj? :d I meni je rekord od prosle nedelje 49 k,malo ga oladio pre toga u otvorenoj sobi :D

Btw,Z2 stvarno ima taj problem kad mu displej postane mokar,ali ne skroz,dovoljno je da ima nekoliko kapljica rastrkanih po displeju i on pocne da ludi i klikce ko blesav ;)

Poslednja izmena:
Meni je glupo to sto ekran reaguje i na neke druge stvari a ne samo na prst. Takodje double tap hoce da me zezne kad je telefon u dzepu i kad drzim ruku u dzepu pa nekad slucajno otkljucam telefon i napravim svasta (cak sam i poziv napravio) ali to vec nije do ovog modela, double tap ima vise proizvodjaca.

@ batak

Pa to smo svi rekli, da voda i kapljice prave problem ali sa otiscima i prstima stvarno nisam primetio probleme osim sto staklo strokavo i musavo deluje :) Jedino ako tebi kaplju prsti po displeju :D

@ dex

Antutu je djubre, Z2, M8 i S5 su imali 30-35k na samom pocetku a sada u tom nebuloznom testu izbacuju mnogo vise, uz to valjda vazi ''pravilo'' da taj glupi test ne prikazuje 3D skor S800/801 telefona kako treba tj zakida ozbiljno taj rezultat. Ne znam da li je tako i na jos nekim SD ali u svakom slucaju ta aplikacija je tipican primer gluposti koja je postala masovno popularna i kao nekakvo merilo brzine telefona :d

Poslednja izmena:
Evo Adreno 330(M8) vs 420(Nexus 6, 2K rez.)
uploadfromtaptalk1456962561789.jpg
Koliko je realna app :D

Jesi ga drzao jedno 10 minuta na terasi,priznaj? :d I meni je rekord od prosle nedelje 49 k,malo ga oladio pre toga u otvorenoj sobi :D

Btw,Z2 stvarno ima taj problem kad mu displej postane mokar,ali ne skroz,dovoljno je da ima nekoliko kapljica rastrkanih po displeju i on pocne da ludi i klikce ko blesav ;)
Ne sto bih ga stavljao na hladno kada se nije nesto preterano hitovao ;-) jedini slucaj kada se bas zagreje i to je oko 60c je kada radim full backup u twrp.

Ovo je stock 264 rutovan, zaista nemam na sta da se zalim, man da uzmem neki bolji tel, al iskreno z2 je meni odlican fon, solidan u svemu.

a300cb7e116a672c8b57329b9c337142.jpg
4f4f944dea5b5f3d49499782fa58654c.jpg

Blagi boost :-D kapiram da ce na 6.0.1 kada izadje da predje i 50 000 :-D

Ima antutu benchmark na z2 na YT rezultati su oko 40 000, *** koliko oni tu app optimizuju, to je cudo.

Batak e pa sretno ti bilo na Jabuci, brzo ces se vratiti na robota.

a odakle taj "blagi boost"?

solidan je u svemu posle brdo modovanja, da :D mada je kamera i dalje bruka, s3 kamera jede ovaj telefon uzduz i popreko sto je realno sramota za sony, svoje senzore ne znaju da iskoriste, stvarno blam... jos kao ova kamera ima taj bionz procesor, znaci posle custom procesora za kameru, proprietary senzora, in house developmenta mi dobijemo ovo sto smo dobili... :D i to je kostalo 700$ kad je izaslo, zamislite da ste dali 700$ :D

jel zna neko da mi kaze zasto adreno 330 uvek pokusava da radi na 330Mhz, 578 je maksimum ali taj maksimum telefon jako retko koristi, upalim benchmark i ode na max i tu drzi ali real world use (recimo igrica dead trigger 2) ne daje ni blizu 60fps vec negde oko 30ak a gpu stoji na 330Mhz, mozda rampuje malo ponekad... jel to kao "feature" da se ustedi baterija a da se outputuje "acceptable user experience" ili tako nesto? :/

Poslednja izmena:
Da vidi se da je fon sa kit katom,ali nije M2,on ima 2300 mAh.

E4, star 9 meseci. Uglavnom koriscen na wifi, i to skoro sve vreme fb i pages menager. E to je telefon za nekog starijeg coveka kojem kamera nije bitna. Baterija odlicna i ne baguje, iako ima slab soc. Ne znam kako je to sony namestio da toliko traju baterije, umesto da reklamiraju takvu autonomiju (posto proizvodjaci reklamiraju razne gluposti kako bi privukli kupce), oni nista ne rade povodom toga.

Poslednja izmena:
Moze li da se iskljuci ovo smaracko obavestenje o iskoriscenosti interne memorije? Mnogo smara, izbacuje ko zna koliko puta dnevno da je 75% memorije popunjeno.

Trazio sam po developer opcijama ali nema nigde. Ili sam corav.

Onda verovatno treba root i kopanje po sistemu..

Kad izađe notifikacija drži prst na njoj, klikni na i koje se pojavi i tu možeš da isključiš notifikacije za aplikaciju koja ju je ispalila. Samo zapamti koja je i proveri da li joj imaš pristup preko App managera, pošto je to nešto sistemsko možda ti bude trebalo da ih ipak uključiš nazad.

Znam za to ali ovo djubre od notifikacije je izgleda nemoguce ukloniti :d

Stvarno mi nije jasno zasto nisu ostavili opciju za rucno gasenje/kontrolisanje tog obavestenja ili ja ne mogu da nadjem.

I mene nervira. Stalno iskače. Jedino da klikneš i prihvatiš da prebaci na microSD.

Imam negde oko 1.9Gb slobodne interne memorije i smara ovo upozorenje, aj da su stavili taj ''alarm'' za 95% popunjenosti pa da razumem ali ovo zesce smara + izgleda ne moze da se ugasi, ret.ardi!

Poslednja izmena:
a odakle taj "blagi boost"?

solidan je u svemu posle brdo modovanja, da :D mada je kamera i dalje bruka, s3 kamera jede ovaj telefon uzduz i popreko sto je realno sramota za sony, svoje senzore ne znaju da iskoriste, stvarno blam... jos kao ova kamera ima taj bionz procesor, znaci posle custom procesora za kameru, proprietary senzora, in house developmenta mi dobijemo ovo sto smo dobili... :D i to je kostalo 700$ kad je izaslo, zamislite da ste dali 700$ :D

jel zna neko da mi kaze zasto adreno 330 uvek pokusava da radi na 330Mhz, 578 je maksimum ali taj maksimum telefon jako retko koristi, upalim benchmark i ode na max i tu drzi ali real world use (recimo igrica dead trigger 2) ne daje ni blizu 60fps vec negde oko 30ak a gpu stoji na 330Mhz, mozda rampuje malo ponekad... jel to kao "feature" da se ustedi baterija a da se outputuje "acceptable user experience" ili tako nesto? :/
Blagi boost je na novijoj verziji app a slabiji score je na 6.0.1 ali nisam, znaci stari score je stojao u app iako sam istu updateovao na 6.0.4.

Gledajte malo na xda, sa custom kernelima ide z2 i preko 50k, *** meni se to ne svidja, dizu clock i za cpu i gpu..

Ne znam na kom principu izbacuje tu jbnu notifikaciju ni koliko cesto ali prosto ne zelim da vidjam to na telefonu, posebno ne kada imam skoro 2Gb slobodne memorije.

Vrh Dno