Šta je novo?

Sony Xperia Z2

^ Postoji jos od Z1, eno ti iznad primeri vs 1020 :) A Z5 ima 5x clear zoom s tim sto lici na nesto tek 3x, 5x je preterivanje za digital. i kvalitet je los.

Batak, tako ti i treba kada se ponasas kao da si kupio neki sam-LG a ne nexus sa manjim sony ''zacinom'' interfejsa ;) :d

Poslednja izmena:
Ma bezi bre, lepo pise u PureX temi da moze sa 4.4.x i sa 5.1.1 (kao sa 5.0.2 ne) i onda dobijem ovo $ranje. Valjda cu uspeti da sredim...

@hsv.stoned izgleda da nisam ostao dovoljno dugo na Sony romu da to primetim. Mada možda moja ultra nema taj zoom jer malo megapiksela ima senzor.

Pa nema Z ultra, samo telefoni sa 1/2.3'' 20MP+ kamerama.. Ultra je na polju kamere bas slaba, 1/4'' senzorcic, kao iz nexusa 4 ili Lumie 520..

Batace, ***a.. mora da postoji resenje.

Flesnem 4.4.2, rut, recovery, prerooted 5.1.1 i sve ok. Cim ubacim PureX nestane mreza. Ne znam kako da ga nateram.
Jedino ako ne mora da se flesuje fabricki 5.1.1 pa onda PureX? A kako da rutujem 5.1.1 inace?

Poslednja izmena:
Nema rut za 5.1.1, mora ovako kako si i radio.Ko zna šta se tu dešava pa da izgubi mrežu.

Možda da probaš posle 4.4.2 na 4.4.4 pa onda 5.1.1, nisam pratio jel si probao tako.

Xposed moduli rade super na stock romu, pa tako nemam potrebe za custom romovima ;-)

f753a73f898bd07017bc67ca51d83ae1.jpg

48733118a000d22b34d57a23bef091b2.jpg

c5908b97768762b6136a8de71d389c49.jpg

07028234d90b7970b7dbab66a30f09f9.jpg

Korisni tweakovi :)

Poslednja izmena od urednika:
Je l' može neko da preporuči sajt za naručivanje unlock kodova? Imam 5 pokušaja pa ne bi da uprskam. Može na PP ako nije po pravilima.

Pa kako onda da ga namolim da proradi?

Imas Prerooted 5.1.1 na XDA.Stavi njega posle 4.4.2 pa onda Pure X,mada me cudi jer niko nije pominjao nista o ogranicenju prilikom flesovanja.Ja sam cini mi se direktno posle ruta i 4.4.2 stavio Pure X i radi mi Gsm najnormalnije.

@dejan87: stavljaj ovakve slike u attach. Strahobalno izgledaju na PCu.

Tako sam i odradio i izgubim mrezu.
Inace, sad tek vidim da verzija 6502 (kod mene je ta) nema LTE. Ccc...

E pa zato nemas mrezu.Postoji za D6502 pacth za Pure X ,to skini i flesuj i sve ce normalno da ti radi.

Hebote, ja sam mislio da se taj patch odnosi samo na kameru (posto pise fixed camera). Ceo dan razbijam glavu i flesujem 100x a samo je to problem. Hvala. :)

niko mi ne odgovori za Quickcharge 2.0 .. ?

potreban je kernel koji dozvoljava QC, i nakon toga kupovina 2A punjaca .. ?

Je l' može neko da preporuči sajt za naručivanje unlock kodova? Imam 5 pokušaja pa ne bi da uprskam. Može na PP ako nije po pravilima.
Da sam na tvom mestu, prodao bih ga. Imao sam isti problem sa One X i Note 4. I, pokušao sa nekoliko kodova, nijedan nije radio. Znači ako ti prva 2-3 različita ne upale, velika je verovatnoća da je kod zamenjen kod operatera i da ga nikad nećeš ni dobiti...

Ipak nikako da nateram mrezu da proradi na PureX. Odustao sam, stavio prerooted i to je to.

Nije mi jasno zasto mi pise D6503 kad flesujem PureX (verovatno zato nema mrezu). Cak i kad flesujem onaj dodatak problem ostaje.

niko mi ne odgovori za Quickcharge 2.0 .. ?

potreban je kernel koji dozvoljava QC, i nakon toga kupovina 2A punjaca .. ?
Pisao sam o tome, ti ko da ne pratiš postove...
Otkljucas bootloader, flesujed AndroPlus kernel poslednju verziju za Z2, fleshujes preko recovery jednu skriptu i to je to, za 2sata imaš pun telefon preko qc2 punjača.

Više o tome:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3163490

Samo moj ti je savet da sacekas Malo lik obecava Sony stock kernel sa qc2 podrskm, slicno kao na Japanskom modelu Z2, ja ne volim te OC kernele, nisu normalni podesili kernel da cepa na 2.7ghz cpu :p

Poslednja izmena:
To nije default freq. Na 2.7GHz je poprilicno nestabilan na stock based romovima. Onaj M5 kernel je tu nesto stabilniji, ne znam kako...

Cudi me da je nestabilan, Note 3 npr. na 2.7 radi bez ikakvih problema (isti je procesor).

Note 3 ima snapdragon 800, neke razlike izmedju 800 i 801 i nema, vidim da i jedan i drugi u vecini telefona rade na 2.3. To je otprilike nasvirano do kraja a da je 100% stabilno.

Poslednja izmena:
To nije default freq. Na 2.7GHz je poprilicno nestabilan na stock based romovima. Onaj M5 kernel je tu nesto stabilniji, ne znam kako...
Znam da nije to default freq, ja sam to rekao za AndroPlus kernel koji ima OC podrsku.
Zato I kazem da ceka Malo napravice qc2 podrsku u stock kernelu.

Poslednja izmena:
Male su razlike u realnom radu svakako. Ali bi opet trebalo da radi na 2.7 kao na N3.

Ma kao da je bitno dok sve radi kako treba :) A 4k snimanje na letnjih 30-40c i ovako dosta zagreva telefon.. mozda je i bolje sto je na 2.3 a ne 2.7Ghz..

Sad vidim da i M8 radi na 2.3Ghz kao i velika vecina telefona sa S801.. verovatno je sa razlogom tako.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno