Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Taj max clock ima dve strane..
Za neke kratke periode u kome treba brzina je dobar, ali sa druge strane tamo gde je hw opterećen duže vremena više je to mana zbog grejanja... Recimo isprobavao sam na mom telefonu, kada držim max clock 1.7 mogu da igram 20 min pvz2 bez da se uključi thermal throttling, dok kada max ostavim na 2.3 nakon izlaska iz igre vidim da je cpu oboren na 1.5 a nekad i na 1.2 ghz.

Cudi me da je nestabilan, Note 3 npr. na 2.7 radi bez ikakvih problema (isti je procesor).

Nema veze, procesori su ipak razliciti.

Za z2 ima ukupno 15 cpu grupa, tj. PSV bin-ova.

Neki procesori zahtevaju vece napone (na niskim freq pogotovo) kako bi bio stabilniji. Sto je PSV veci procesor je kvalitetniji, mozete vise da UV/OC

Znam da nije to default freq, ja sam to rekao za AndroPlus kernel koji ima OC podrsku.

Pricam za default AndrouPlus freq :) Naravno kod stock-a je sve normalno.

Z2 ima ovu verziju : MSM8974AB
Naravno, kvalitetnije je odradjen soc, stabilniji je(nije opaljen samo OC)

Bese M8 ima isti MSM(B) :D ?

Poslednja izmena:
Prema onoj tabeli sa anand-a ta AC verzija je ista kao AB iz Z2 samo radi na 2.5Ghz, sumnjam da moze da se primeti uopste :)

AC i AB su identicni chipseti, samo ovaj fabricki klokovan na 2.5 a ovaj na 2.3

To je i bila najveca zamerka za izbacivanje Z3jke, bar sto se tice hardkor fanova koji uopste i znaju razliku ta dva chipset-a. Izbacise Z3 koji je preslikani Z2 na dijeti

Poslednja izmena:
Nisu isti AC i AB,brzi je cini mi se malo Gpu na AC :)

^ pa nije, imas sve na anandtech linku sa prethodne strane, vidi tabelu.. AB i AC = sve isto samo AC radi na 2.5Ghz.

I drugaciji naponi. M8 ima istu tabelu napona kao Z2.

Kako resiti problem sa data podacima kada se izadje iz wifi zone? Restart i onda proradi na neko vreme i posle opet nece. Izludeh vise od njega.

Ja taj problem nisam imao na z2.
Na Oneplus sam resavao paljenjem/gasenjem airplane moda.

Kako resiti problem sa data podacima kada se izadje iz wifi zone? Restart i onda proradi na neko vreme i posle opet nece. Izludeh vise od njega.

Udjes tamo gde podesavas WCDMA/GSM i bukvalno promenis na GSM npr ,ili ako ti je na GSM promenis na WCDMA/GSM,glupo al radi.

Inace nemam vise problem sa zvucnikom ,mislim da je to bilo do tihog sagovornika jer sam imao jos neke pozive posle toga i sve je bilo ok. Za sada je jedini problem taj sa netom kao batak sto ima.

Ma znam za to airplane on/off nego ima li nekog trajnog resenja? Ne mogu svaki put da proveravam da li radi ili ne.

Meni se dešava ponekad,ali ga rešim ov što ti je keckec napisao

Ja nemam taj problem,prvi put cujem za to.

Sta mislite o ovom sms delivery report-u? Mislim da ranije nije bilo tako (pre LP androida). Nije da smeta ali.. valjda sam navikao da stalno stoji ta oznaka.. mada deluje da i ova stoji dok ne vidis izvestaj a onda nestaje.

Nemam ni ja. I nije mi jasno ovoliko odlaganje novog build-a.
L mi ima neke minorne bug-ove koji se odnose na to da zaboravi da je već korišćeno, nego mi ubacuje tutorial, da li je OK da je full screen i sl. Ništa dramatično, ali iritatno.
Takođe mi se jednom desilo kad sam ga restartovao, da je uzeo da priprema sve aplikacije kao da je radio upgrade, što je bilo iritatno, i oduzelo mi je dragoceno vreme.

Desava se i meni to isto a i pojedinim korisnicima na Nexusima takodje koji su na Lolipopu. Jos jedno od resenja koje se pominje osim da se ukljuci/iskljuci airplane mod je da se pre izlaska iz WiFi zone manuelno iskljuci WiFi.

Video sam da se zale i na Nexusu ali niko nije naveo trajno resenje. Ovako moram stalno da mu mislim. Hebem ti Android ovakav.

Ili gašenje WiFi-a pre izlaska iz dometa ili airplane mode on/off, nema druge. Ne znam hoće li ga popraviti uskoro.

Kakvi sabani...
Upravo mi se opet desilo, znaci skoro svaki put. Milina...

Poslednja izmena:
Fak, botloop mi snasao fon, sta sada recovery nije radio pa sam mu flesnuo opet recovery onu Dual , posle toga udje u recovery ali bootlopuje kada dize system, wtf :(

probao to nesto izgleda u data zeza i neda mu da bootuje :( a nebih opet da izgubim sve :( el moze u safe mode da udje pri botovanju? neka fora?

Probaj ovako

Release the power button and, when you see a logo appear during boot-up, hold down both the Volume Up and Volume Down buttons. Continue holding the two buttons until the device boots up with a Safe mode indicator at the bottom-left corner of its screen.

Da vas "obradujem lepim vestima"...

Jutros, igrom slucaja, dok sam surfao netom preko telefona primetih zutu tacku, levo na ekranu odmah iznad usb flapa. Nesto poput ovog i ovog. Prvo sam pomislio da je doslo do ostecenja usled vlage, medjutim...

Guglajuci na netu procitao sam da se desava npr. nekim korisnicima Z3 koji pune ("fejk")magnetim punjacem/dockom, da se pritom ostecuje deo ekrana oko magnetnog porta. Interesantno je da ja posedujem original dock za Z2 i kako mi deluje primetio sam verovatno isti problem, samo doduse u ranoj fazi...

Najverovatnije da cu odneti uredjaj u ponedeljak na reklamaciju i videti sta dalje...

Nazad
Vrh Dno