Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Ako imaš originalni punjač od Sonyja onda pitaj i njihovu podršku u vezi ovoga.

^ da li zaista mislis da bi priznali bilo kakve probleme?

Mislim da jeste od docka, tj usled zagrevanja tog dela i ekrana koji Sony koristi (odnosno onog fosfora koji su spominjali za po XReality engine)... No opet videcu/znacu tek kada mi prodavnica gde sam pazario prosledi feedback od Sonijevog centra za popravku...

Au strasno.. znaci da ne kupujem dock, bolje mi je da zamenim ovaj jedan cep (usb) posle godinu dana :d

Ma da, ja sam na aliju već bookmarksovao čipove pa kad ovi moji popuste odmah se bacam u kupovinu.

Ja onaj za micro sd necu ni otvarati, mozda ako kupim vecu 64Gb karticu pa cisto da zamenim :)

Ali ovaj za punjenje/usb vrlo lako moze da popusti posle x/xx meseci. SretenBG sa foruma rece da tu pomaze silikonska mast ili sta vec.. takodje je narucio cepove sa ali-a ali je u medjuvremenu naneo malo te masti i rece da su cepovi radili kao da su novi. Ne bi bilo lose da se javi i da potvrdi ovo.. nisam siguran samo koja ''mast'' je u pitanju.

Nece tako brzo crci cepovi, samo ako je neko nepazljiv. Ja sam kupio samo magnetic adapter (drugar takodje), koristimo bez problema, ja cak 99% vremena punim telefon preko USB-a 3.0 na kompu i sve sljaka odlicno.

Tako je,treba malo da se pazi.Jeste da cepovi olabave brzo,ali nece se otkinuti ako pazis.Moj Z2 je skoro godinu dana star i sad punim vec neko vreme preko samsungovog punjaca tako da otvaram vratanca tad i prilikom prebacivanja vecih fajlova sa kompa na fon.

Za flapove i silikonsku mast ja mogu da potvrdim. Meni se razj**ao flap pre nekih 2 meseca, tj gumice malo osusile i otvarao se u dzepu sam od sebe(onaj flap za usb). Malo silikonske masti i problem sredjen...Na sestrinom z3c takodje je bio problem sa oba flapa (uz onaj odlepljen ekran) ali su u servisu zamenili za nove...

Ocekujem da mi nabace nov ekran , tako da cu odmah pitati koliko kosta zamena baterije posto moj uredjaj puni godinu dana uskoro a nameravam da ga koristim barem jos 2 godine... Cisto sumnjam da za ovako nesto daju nov uredjaj, cak mi se cini da su ispraznili zalihe po prodavnicama z2 ovde u AT-u, a z3 meni deluje kao blagi downgrade u odnosu na Z2... Radije bih presao na m8 ili na N4/Huawei mate uz neku doplatu ako vrse cashback...

Obavezno jajarama naglasi da je uredjaj punjen uz original dock. Tu ne sme da bude izvlacenja.

a z3 meni deluje kao blagi downgrade u odnosu na Z2

E sad.. :) Imao sam ponudu za Z3 pre nekoliko nedelja.. telefon je (osim zvucnika) jos lepsi od Z2 ali je vise fensi i malo klizaviji. Displej na prvi pogled malo bolji na Z2 (WB, Z3 vuce u hladno ali moze da se sredi obicnim podesavanjem) dok je ostalo manje-vise isto, sustina je da se Z3 ne isplati pored Z2 ali ako ti budu ponudili kao zamenu samo Z3.. uzimaj i ne pitaj :)

Ma naglasicu sigurno, ali u principu prodavac se nista ne pita i sa njima ne verujem da cu imati problema jer se radi o "renomiranom" lancu prodavnica... Na scenu ce stupiti ("ozloglaseni") Sony Support/Care Centre i bas me interesuje sta ce oni reci, jer koliko sam mogao da vidim iskustva korisnika na na netu bas su na losem glasu...

Slicnu frku, doduse samo plave fleke su bile u pitanju, imao sam sa Asusovim tabletom - Nexus 7 2013 verzijom... Bio je mesec dana pri isteku garancije od 1 godine (uzet sa nemackog playstora) i sve je proslo bez neke vece frke- Asus support mi je poslao formular koji sam odstampao i popunio, poslali su kurira koji je pokupio a potom i vratio uredjaj... Tabletu je zamenjen ekran i digitizer (cak i gps modul cini mi se) i evo da kucnem u drvo sljaka i dalje...

Opet kazem, pre se nadam zameni ekrana tj popravci , kao sto je slucaj bio sa sestrinim Z3c, nego novom uredjaju - sto bi bilo previse idealno ali ne bih se bunio... :d

Btw. i kamera je nesto losija na z3 ali je zato sa podrskom za hi-res audio za razliku od z2, ako me secanje dobro sluzi? :)

Poslednja izmena:
Da li cekati mesec dana da dodje z5 pa da padnu cene kod operatera, ilimda uzimmaam sad, koliko su pale na z1.i z2 kad je izaso z3, to me jako zanima jer sam u dilemi oko kupovine. Hvala na odg

Mislim da nece pasti z2 cena u mtsu,vec je niska. A kad je izasao z3 nije to mnogo uticalo na z2,neka potvrdi jos neko...

Citam ovamo komentari oko ovog lolipopa,kao ljudi ocekuju Camera2 API,e sad posto ne znam sta je to,mozda neko ovde zna ?

Znaci da ne punimo fon punjacem,vec da uzmemo dok,koliko sam razumeo dok punjac koji nece da napravi stetu telefonu je onaj gde pise sony i onaj magnet mu je manji ?

Navodno,u tom postu na redditu se pretpostavlja da je problem nastao zbog loseg docka,nije siguran niko...ima slika na netu gde je zuta tacka nastala na desnoj strani,konektor nije tu...

Konacno danas uhvatih vremena za kraci test kamere.. fotografijama sam veoma zadovoljan a 1080p/4k kamkoderom prezadovoljan. Sto se fotografija tice i SA ume ''da ubode'' ali definitivno ne treba koristiti taj mod, to je za foto-neznalice, ne vidim svrhu istog osim za totalne laike.

Malopre sam (u sumrak) snimio dosta dobrih fotografija i 4k videa.. prilicno sam zadovoljan a telefon se nije pregrevao (pri 4k snimanju) jer je napolju bilo oko 20-ak stepeni. Cak i clear zoom radi sasvim ok (3X) ali su stock panorame smesne u smislu rezolucije i spajanja istih, bolje radi google camera app. iako je prilicno konfuzna.

SA (landscape)

3X clear digital. zoom

Stock 8MP

3X clear zoom

touch to focus

Poslednja izmena:
Pre se nadam zameni ekrana tj popravci , kao sto je slucaj bio sa sestrinim Z3c, nego novom uredjaju - sto bi bilo previse idealno ali ne bih se bunio... :d

Imao sam ja taj problem na Z3, doduse ne zbog docka, vec se jednostavno displej odlepio. Dobio sam nov telefon zato sto sam tako trazio jer sam bio u prvih 6 meseci garancije. Ako si u garanciji nakon 6 meseci, zamenice ti displej bez frke ako pricamo o Com Trade-u. Jesu stocari ali odrade na kraju.

Pisao sam o tome par puta.

Poslednja izmena:
Ponekad pomislim da je prvi Z mnogo kvalitetnije odradjen od ovih z2,z3.... Ovaj led naprimer na z2 je bas cool, bas je led bar ;-) a ne tamo neke male tackice..
Posle Arc-a imao sam priliku da uzmem Z nov, ali one silne price o losem ekranu su me naterale da odustanem, za sada Z2 prate zaista male zamerke. Mnogo se vise pisalo o ostalim modelima i Z klase, tu ko da je Z2 best off.

Poslednja izmena:
Ima li jos neko problem da mu kasne slova kada kuca i u istom trenutku stizu poruke sa vise strana (fb, viber itd). Tacno se vidi kako zamrzne pa iskuca sve.

Meni se nije dešavalo, ali ne koristim te dve aplikacije. Kad mi je paralelno stiže u drugima, nije se kočio.
Koju verziju imaš?

Ni ja nisam primetio ali cu pratiti ovih dana.. ali sam zato primetio da u creative effects aplikaciji kamere/preview efekata tj listanje istih laguje, to i u recent apps kada se nakupi posle par dana krs aplikacija pa takodje to listanje ne klizi ''u 60 fps'' ili sta vec vazi za merilo. Na svu srecu to su jedini lagovi koje sam video tako da ostajem veoma zadovoljan sa 5.1.1.. cak sam se i na ikonice navikao, jos nisam instalirao novu/smart :d

Kakva je baterija na 5.1.1 ,Da li je bolja od one pocetne kako ste dobili telefon? I je l se poboljsala obrada fotografija ,tj ima li bilo kakve promene znacajne u ovim zadnjima updejtima?

Koristim prerooted .546
Izgleda da je to poslednji rutovan. Ima par stvari koje mi bas idu na zivce (nece svaki put na data da se zakaci, ovo lagovanje tastature), ali sredice valjda.

Probaj update tastature preko apkmirror-a?

E je l ima neko onu aluminijumsku zastitnu masku, kako vam se cini, je l bolje zavrsava posao od silikonskog bampera, izgled me ne interesuje, samo funcionalnost?

Ovo je katastrofa. Kada stizu notifikacije sa vise strana u isto vreme zabrljavi sve zivo. Lag, kocenje...
Tastatura je najnovije verzije.

Poslednja izmena:
Kad koristiš već root, čemu si dao root pristup?
I čime si ga natrpao, jer se telefon ne ponaša kao entry na ICS-u.

Batak jel ti isključena stamina?

Ovo je katastrofa. Kada stizu notifikacije sa vise strana u isto vreme zabrljavi sve zivo. Lag, kocenje...
Tastatura je najnovije verzije.

I kod mene je 5.1.1 .546 verzija, bez root-a i bukvalno nikakve lagove nisam primetio osim u recent apps kada se skupi krs istih (listanje onda ne klizi savrseno) i ono sto sam opisao (preview creative efekata u toj kamera aplikaciji, sto je i logicno mozda bas zbog preview-a).

Staminu nikada nisam upalio, mozda ona pravi problem..

Nazad
Vrh Dno