Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Crni je najlepsi :) Jel si dobio NC sluske?

Ja imam crni i beli, ali mi je beli malko lepši pa je crni na prodaju :)

Imam i temp. staklo napred a i neku crnu silikonjaru + style cover :) Pa cu da kombinujem :d

Crni je najlepsi Jel si dobio NC sluske?

Ako cemo realno najjace izgleda beli Z2 (tj crno-sivi/od napred-sa strane) + crna dbrand folija pozadi, to je ubedljivo najjaca Z2 kombinacija, probajte na dbrand sajtu :)

NC sluske.. ne, vec neke ''obicne'' ali to i nije problem jer imam AT koje kidaju :) Dock cu kupiti uskoro..

Poslednja izmena:
Može ali ima tragova po lajsni, mogu ti slike poslati ako hoćeš da vidiš.

Hsv, javi preko pm koliko si platio Z2. :) Da li ima pisanu garanciju (ovlašćenog servisa)?

^ stize pp.

Iako sam umoran k'o konj morao sam malo da upalim fon :)

Sta reci.. 5.1.1.. ovo radi kao munja, treba dati na par dana svakom android hejteru (WP/ios fanu) i svaki od njih ako je iole realan prestao bi da pominje nebuloze tipa lagdroid koji se raspada itd. To za Z seriju, nexuse i M htc ne vazi.. Rano je jos za neke zakljucke ali kao sto rekoh probao sam dosta novijih telefona bar na kratko, Z2 ujeda kako brzo i fluidno radi pa jos 5.1.1 nikada blizi stock androidu.. vrh.

E sad odma' jedna mana - led blic koji je kao lampa malo slabiji od blica sa Xperie P iz 2012 (ovo sam vec znao mada i XP ima led jaci od fara sa Yuga) ali posto sam pre 7 dana koristio malo Note 4 mogu da kazem (bar na osnovu secanja) da taj Samsung ima verovatno za klasu jaci led blic (bar kao lampu) e sad me malo cudi jer deluje da isti sija jace u foto modu.. provericu kada opet budem uzeo N4.

Zvuk preko slusalica (brzinsko poredjenje na osnovu secanja sa Note 4 Exynos/direktno sa XP, sve sa sjajnim ATH CKX9 sluskama koje imaju malo visu impedansu za in ear - 32Ω  mada i solidnu osetljivost - 104 dB/mW)

Zvuk je prosto sjajan (za telefon), jacina izlaza je tu negde sa XP (max. jacina uz in ear dovodi do granice bola, bar sada u tihoj sobi) ali je zvuk malo tisi od Note 4. Nekome ce to mozda biti i primetnija razlika u jacini zvuka nego meni.

U kvalitetu generalno ne primecujem nikakvu posebnu razliku u odnosu na Note 4 cak iako ima wolfson, mozda je zvuk za nijansu cistiji ali mi se cini da Z2 ima fluidniji i tacniji bass uz primetno otvoreniji zvuk-siri soundstage od Note 4. Zvuci i nekako muzikalnije-toplije, sa manje tog ''blago-metalnog'' prizvuka (nije ni cudo sto hvale Z1/2/3 zvuk po head fi) ali bice vremena za ozbiljnija poredjenja, posebno sa fiio e10k :)

XP se (za mene ocekivano jer je zvuk odlican) dobro drzi protiv oba ali na kraju opet zvuci malo manje cisto/manje detaljno iako npr pere S2 samsung kako god da okrenes, primetno bolje zvuci. XP ima super soundstage za fon iz 2012 ali opet losiji od Z2..

U sustini za in ear slusalice bez razmisljanja mogu da preporucim sva 3 telefona, zvuk ce biti super, posebno sa N4/Z2 mada ni XP ne zaostaje puno ali sto se tice iole zahtevnijih over ear sluski.. mislim da Z2 tu nema sta da trazi, N4 se mozda i provuce (opet ostaje da proverim). Tu jedino neki htc/iphone/meizu/jos par kineza sa pojacalima mogu da zvuce solidno/odlicno/sjajno (MX4 pro verovatno, jer ima najjace pojacalo od svih novijih telefona).

Test kamere za vikend, sada sam je samo upalio par puta i jos jednom se zacudih kako sony koji je poznat po uspesnom dizajnu svega i svacega moze vec 2 godine da forsira ovu polu-nakazu od kamera UI :)
Nije sve bas toliko lose ali prosto mora bolje, preglednije, logicnije pa i detaljnije. Deo UI-a je ok (prosek) a deo kao sa nekog neozbiljnog androida iz 2011 godine.. valjda ce se opametiti pa da promene to u M softveru.

Displej odlican ali svakako nije najbolji na trzistu.. ne bih imao nista protiv da vidim amoled kao sa N4/S6/N5 na Z2 (ali da je 1080p) ili iphone 6 IPS u ovoj velicini.. ipak i sa ovim prikazom sam veoma zadovoljan, default kalibracija mi deluje super, necu menjati WB.

I da, voleo bih da popricam na 2 min sa onim ko je odlucio da se ukine walkman brend plejera/da se ubaci ova ogavna nova ikonica.. mada je plejer u sustini walkman, samo sa drugim imenom i ikonicom.. al svejedno, *****an potez.

Poslednja izmena:
O jea.. Napokon :)

Da se ne zadrzis daleko bilo na njemu kao xp ,5 godina.. :) da ga zamenis za boljeg za god,dve ;)

Brate meni je i ovo overkill.. ali sam bar resio pitanje autonomije i softvera na malo duze staze :) Sve sledece kupovine ce biti ''dedicated'' uredjaji (plejeri, kamere itd).. zabole me vise za smartfone kad i ovaj ocigledno nudi vise nego sto mi realno treba.. videcu jos u narednim mesecima kako ce da se pokaze ali za sada deluje da vredi svaki evro.

I da, vec sam naucio da koristim Z2 jednom rukom (uz malo gimnastike), za par dana ce mi 4'' displej biti kao nekada onaj sa ericssona T10 :d mada mi je i 5.2'' IPS overkill.. ali nema veze.

Poslednja izmena:
Greje se i pri običnom korišćenju mada nije ništa strašno. Ja imam ogromne ruke ali ni meni lako baratati jednom rukom. Ja uzeo u Mts za 42000 otprilike uz dve godine garancije i vredi sve pare. Za moje potrebe i više nego odličan. Kako vidim po novim telefonima Z2 će me još verovatno lagano služiti minimum dve godine.

Hsv cestitke na kupovini, odlican fon. ;)

Ma da li je moguce? Tesko mi je da poverujem. :D
Lepo da te sluzi. :)

Brate meni je i ovo overkill.. ali sam bar resio pitanje autonomije i softvera na malo duze staze :) Sve sledece kupovine ce biti ''dedicated'' uredjaji (plejeri, kamere itd).. zabole me vise za smartfone kad i ovaj ocigledno nudi vise nego sto mi realno treba.. videcu jos u narednim mesecima kako ce da se pokaze ali za sada deluje da vredi svaki evro.

^amin za ovo

E fala qrcu da si konacno presekao... Mada sam ocekivao da ces posegnuti za S6 active :D rekoh ti jos zimus kakvo je stanje u industriji da ce ti z2 sigurno biti bb ovog leta... Nek ti dobro sluzi, cestitke na kupovini! I dobrodosao (nazad) u Sony klub... Sada jos da sacekamo dezurnog Samsungovca da zapljucne... :d

Poslednja izmena:
Ko ce docekati S6Active.. u najboljem slucaju kod nas moze da se pojavi za jedno 6 meseci po ceni od 600-650e. Imao sam i opciju da mi neko donese iz USA ali tek na prolece 2016. i to verovatno za oko 500e a tolike pare bukvalno nikada nisam dao za telefon a ni u buducnosti nemam nameru.

Ok, bolji je S6A ali nista drasticno + ima ogranicenu memoriju ali ono sto me najvise smara je to sto su npr u pocketnow testu pomenuli da softver radi lose i bagovito.. aj mozda su sredili to do sada ali opet TW ne moze da pridje sony UI.

Evo, sad gledam cene S5 Act. kod nas.. u prodavnici koja se vodi kao jedna od najjeftinijih = 537e i to posle 12 meseci od predstavljanja telefona, zlo..

Nego, sta bi sa fiiom? Javi na pp..

Poslednja izmena:
Evo samo da se i ja javim kao ponosni vlasnik Z2. Malo je reci da sam odusevljen telefonom. Imam par pitanja za vas ali nemam snage da nabadam sad po tastaturi (slomio sam prst :lupko:)

Sto se tice najbolje kupovine telefona, trenutno u vipu ima nekih popusta i HTC M8 uz paket Smart 700 izlazi 27000 din, sto je fenomenalno. Znam da je neko pominjao, sto nije htc na snizenju pa ko voli nek izvoli :).

Ja bih opet isao pre na Desire 820 ako nije rezolucija ekrana kljucan faktor, sto zapravo za 720p i ne smeta na telefonu. U vipu moze da se dobije Desire 820, na smart 700, podeljeno na 24 rate i umanjeno za pola vrednosti smarta, po 2300 dinara mesecno (smart 700 je 1600 din)

Poslednja izmena:
Tek za par dana, jos mi je primarni fon XP :d, nisam imao vremena da budzim ovu ciglu..

Ajde cekam utiske pa da prelomim. Tvrdo sam se zagrejao da ga pazarim.

Koliko si trolovao po forumu i pljuvao sve telefone koji god sledeci da kupis ima tebe da troluje, verovatno ce da crkavaju sami od sebe :d

A i sta cekas utiske od mene.. ima toliko zahtevnijih korisnika.. mada su i napisali skoro sve sto je bitno do sada. Ja samo cekam test u voznji od ujutru do uvece uz gps/kamera/muzika mrcvarenje uz sto jace osvetljenje i ako to baterija izdrzi onda vrh, za sada nemam veze zamerke osim sto stojim iza toga da je smesno da bilo koji skuplji telefon dolazi sa samo 16Gb interne, 32Gb je minimum. Mada imam 32Gb karticu ali svejedno, 16Gb int. moze da prodje samo u nizoj ili max. srednjoj klasi..

Inace nemam wifi (iz komsiluka pozakljucavali svi, posle 2 god majku im :d) a vip net brzine su toliko ocajne da mi je mrsko i da apdejtujem aplikaciju od 10Mb, bukvalno dno dna. Prvo 2 min nece da krene apdejt a i ako krene onda ide sa dial up brzinama uz kocenje pa i pucanje konekcije, horor. A na Z2 bih morao odmah da instaliram do 50-ak aplikacija koje mi trebaju, zato cekam vikend pa da sve to odradim preko wifi k'o covek.

Zna Septimus, pisao sam o tome.. ne znam sta je ovo ali vecim delom net im je krs, i to na 800m od centra Va. Desi se nekad da su brzine iole krstene ali retko.

Evo jedan SS, ponoc, pocetkom jula (XP logicno)
screenshot2015-07-19-00-.png

E ovde je vec net podivljao sa brzinama, jedan od rekorda :d
screenshot2015-07-09-02-.png

Mada, rece mi Septimus jednu teoriju zasto je to tako i da je definitivno u pitanju ozbiljan problem u vipu koji verovatno moze da se resi ali mene je mrzelo da se smaram sa njima na ovim vrucincinama :D Ali cu sigurno ici sledece nedelje bar da pokusam nesto jer ovako ocajan net na flagship telefonu prosto nema smisla..

Poslednja izmena:
Pa najvise cekam da vidim koliko ce tebi da izgura baterija jer retko ko ga gazi bas toliko.
A sto se tice trolovanja i ostalog, pa ja sam sa svakim telefonom imao neki problem (maler neki hebem ga :D). A ovaj najvise ciljam zbog smooth rada i velike baterije. Zbog nje samo i odbacujem Nexus.

Pazi, kada je neka moja prosecna upotreba u toku nedelje u pitanju.. od svega po malo i gps samo za trcanje.. kapiram da cu imati 10h sot-a za 3 dana :d
Tako da ostaju samo te voznje kao neka hardcore upotreba.. i ovako kada putujem negde pa od ujutru do uvece bez punjaca, drzacu namerno 3G/H+ non-stop jer verovatno bez problema moze to da izgura.

UI je vrh, bar meni iako ne izgleda onako kako hocu u potpunosti ali tu su launcheri itd.. a baterija.. pa ocigledno fizika i hemija nemaju alternativu :d 3200 mAh.. to ne moze da bude lose osim ako neka app. ne zabaguje u pozadini pa da napravi haos.

Malopre sam proverio displej na jakom suncu, na 100% osvetljenja. Vidljivost je dobra ali ne i sjajna, imam i temp. staklo preko pa mozda malo kvari, odokativno bih rekao da na 100% sija izmedju 450-500 nitsa, neka merenja pokazuju 430, neka 450 a neka 480 cd/m2, zavisi od testa. XP sija skoro 1000 nitsa na 100% pa je logicno da je citljiviji na jakom suncu.

Inace displej je stvarno odlican, boje i wb su super (stock vs stock na prvi pogled bolji od Z3 koji ipak moze rucno da se sredi) ali je prikaz crne prosecan za IPS iz 2014. i mislim da je M8 tu malo bolji, bar na osnovu secanja. Ali sto se svega ostalog tice.. nijanse su u pitanju.

Uglavnom, pravo je uzivanje gledati u ovaj displej.. stvarno ne vidim potrebu za 2k rezolucijom na 5.2'', na phabletima od 6'' i tabletima aj' i nekako.

Cepovi za sada deluju vrhunski i pouzdano, zadnje staklo lako skuplja otiske.. sta bih dao da Z2 ima ovakvo kuciste ili bar ovakav alu. umesto stakla pozadi (ali sa diskretnijom teksturom alu.) :smoke:
fiio-e18-1.jpg

I da, kuciste je 8.2mm ''debelo''.. Z3 (7.3mm) kada sam drzao u ruci delovao mi je kao parce metala i stakla, kao da nije telefon, pitao sam se gde stanu sve te komponente i kako se hlade?

Stvarno ne vidim potrebu da telefoni budu tanji od 8mm.. nema logike uopste, meni je i ovaj Z2 toliko tanak fon da sve ispod ne bi bilo dobro za drzanje u ruci. Da ne pricam sto bi u svako 8mm kuciste stala ovolika baterija pa cak i malo veca u phablete..

Poslednja izmena:
Ta hard core upotreba me i zanima, zahebi tih 10h za 3 dana. :D
Jos nesto, mogu li dobiti slike u mraku sa belom i crnom pozadinom iz vise uglova? I daj neki SS baterije na kraju dana. Nemoj da te ucimo ceo zivot. :d

HC tek mozda u subotu, ako budem imao vremena za voznju uopste.

Imas ovde dobar test Z2 (malo drugaciji od vecine ostalih po netu) - http://www.notebookcheck.net/Sony-Xperia-Z2-Smartphone-Review.116956.0.html tu imas i uglove gledanja na max. osvetljenju. A ovde imas vs M8/S5.

Ili bench test ako nisi citao vec - http://www.benchmark.rs/artikal/test_sony_xperia_z2-3451/1

I daj neki SS baterije na kraju dana. Nemoj da te ucimo ceo zivot.

Rekoh ti da mi je primarni fon XP jos uvek, bice SS uskoro..

Poslednja izmena:
Probaj oba pa proceni, tako je najbolje. Npr meni se malo vise svidja Z2 prikaz iako M8 ima bolju crnu.

A i M8 da uzmes opet dobijas UI koji klizi i autonomiju koja je malo losija od Z2 ali svejedno dosta bolja od Nexusa 5 + bolja xda podrska od Z2 + najbolji stereo zvucnici na telefonu a i bolje lezi u ruci (tj laksi je za koriscenje jednom rukom) zbog zaobljenih ivica mada meni manje klizavo deluje Z2 jer se coskovi zabodu u ruku i to tako stoji dok mi M8 mnogo lakse kliza iz ruke zbog alu kucista koje je kao sapun..

M8 je super samo sto meni kamera/kamkorder ne odgovaraju a i malo me smara mogucnost reklamacije u srb. zbog ocajnog htc servisa.. citao si verovatno o tome. A i necu da razmisljam o slucajnom kvasenju, kisi, snegu.. zato su mi Z sony i samsung Active uvek prva opcija.

Poslednja izmena:
Vrh Dno