Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Upravo ta odvratna garancija i nemogucnost bilo kakvog servisa me odvraca od njega. Videcu u svakom slucaju (cekam odobrenje reklamacije za Iphone i da pokusam da raskinem ugovor), ali sam blizi Z2 ukupno.

Ovo me zanima - da li se desilo nekome na bilo kom telefonu da temp. glass sacuva pravo staklo ispod od pucanja? Npr to dodatno staklo prsne posle para a ovo ispod ostane kao novo.
Znam da mu je to jedna od namena ali me zanima kako se sve to pokazalo u praksi..

Imam neko temp. staklo preko displeja pa ne znam da li da skidam ili da ostane (nije lepo naleglo u gornjem desnom uglu, ne smeta previse ali se vidi vazduh ispod na maloj povrsini).

@ batak

Probaj oba pa proceni mada i mene smara to oko teskog servisiranja i mogucih problema sa htc servisom.. A Z2 servisirao dzekson pa ti vidi :) Nema idealnog telefona, posebno ne do 300/350e, Z2 svakako nije savrsen ali nudi dosta za te pare uz mane koje mi ne smetaju previse.

I da, zasto ne razmislis o OPO? Mozda i idealan fon za tebe s obzirom da si vec imao phablete..

Poslednja izmena:
Desilo se mom drugaru na g2,paukova mreža, skinuo staklo, ekran netaknut :) samo uzmi kvalitetno staklo, i ne brini

E pa neka ga onda (za svaki slucaj), ne znam koje je u pitanju ali sigurno nije neko najgore staklo :) Mozda ne bi bilo lose staviti i pozadi na kuciste..

Neverovarno koliko mocno deluje Z2 u style covery, klasa :)

Poslednja izmena:
Mocolo(sad je na popustu), i zadnje i prednje, za 4 ipo evra :)

Ovo me zanima - da li se desilo nekome na bilo kom telefonu da temp. glass sacuva pravo staklo ispod od pucanja? Npr to dodatno staklo prsne posle para a ovo ispod ostane kao novo.
Znam da mu je to jedna od namena ali me zanima kako se sve to pokazalo u praksi..

Imam neko temp. staklo preko displeja pa ne znam da li da skidam ili da ostane (nije lepo naleglo u gornjem desnom uglu, ne smeta previse ali se vidi vazduh ispod na maloj povrsini).

@ batak

Probaj oba pa proceni mada i mene smara to oko teskog servisiranja i mogucih problema sa htc servisom.. A Z2 servisirao dzekson pa ti vidi :) Nema idealnog telefona, posebno ne do 300/350e, Z2 svakako nije savrsen ali nudi dosta za te pare uz mane koje mi ne smetaju previse.

I da, zasto ne razmislis o OPO? Mozda i idealan fon za tebe s obzirom da si vec imao phablete..

Ni jedan nije savrsen, pa makar kostao i 1000e.
Razmisljao sam jos odavno o OPO-u (malo je falilo da ga uzmem umesto G Pro 2, ali odustah zbog eventualnog servisiranja i nedostatka delova kod nas), ali buh ga sada zaobisao.

E pa neka ga onda (za svaki slucaj), ne znam koje je u pitanju ali sigurno nije neko najgore staklo :) Mozda ne bi bilo lose staviti i pozadi na kuciste..

Neverovarno koliko mocno deluje Z2 u style covery, klasa :)
Neka ga, ne smeta. Daj slike.

Trolujes ti gore od mene. :D
Slepci, nikad da naprave kompletan uredjaj.

^haha ma mislio sam na to da Z2 deluje zayebano za otvaranje + IP58 a u stvari mozes cak i ti da ga rasklopis a nisi serviser zvanicno, znas i sam da je dobio solidne ocene za lakocu servisiranja :)
Ja ne mogu niti cu da pokusavam.. tj nasao bih nacin da otvorim fon ali po cenu ispravnosti :d

Poslednja izmena:
Otvaram bilo koji bez problema ali tu mu je kraj :d

@hsv vezano za pitanje o tempered glass staklu.

Meni je pre neki dan skliznuo z3 i pao na prednji gornji ćošak, nillkin se rascopao ali zato ekran ispod nije. Sad pitanje je da li je on uopšte sačuvao ekran i da li bi isti stradao jer sam ekran na z3 je u ravni ivica a tempered glass je sam po sebi izdignut iznad ravni telefona pa je tako bio izložen udaru, ali eto telefonu ništa a nillkin je stradao.

Danas mi Stamina izbacila da Foursquare pravi problem oko baterije, kao neki tip da je stopiram ili brisem, ja sta cu uzmem i delete ;-)

Ja sam odusevljen sa Z2 <3 rootovan je 25% bolji :-D

Poslednja izmena:
Jedno pitanje,imam problem sa Sony z2 kada je zaključan zabode i ne moze nista da mu se uradi. Mora da se restartuje inace nece da se pokrene,radi mu samo dugme za gasenje.
Inace to se desi kada je slaba internet mreža.

Poslednja izmena:
@hsv vezano za pitanje o tempered glass staklu.

Meni je pre neki dan skliznuo z3 i pao na prednji gornji ćošak, nillkin se rascopao ali zato ekran ispod nije. Sad pitanje je da li je on uopšte sačuvao ekran i da li bi isti stradao jer sam ekran na z3 je u ravni ivica a tempered glass je sam po sebi izdignut iznad ravni telefona pa je tako bio izložen udaru, ali eto telefonu ništa a nillkin je stradao.

Fala. Dobro - znaci isplati se drzati to dodatno staklo na telefonu, neka ga onda mozda nekada sacuva i moj displej.

Kod mene 5.1.1 official .546, root, xposed, greenify donation i "uspavane" sistemske aplikacije, izvlacim 6.5h SOT bez stednje na osvetljenju ekrana i bez stamina mod-a.
Uglavnom oko 1.6GB RAM-a slobodno, ponekad 1.7GB. Prezadovoljan sa Z2 :)

Šta bih dobio a šta izgubio prelaskom sa G3 na Z2? Znam da je kamera malo bolja na G3, makar u low light. Ispravite me ako grešim. Na G3 me najviše nervira baterija, izluđuje me.
Hvala unapred!

+ bolji displej koji je i citljiviji na suncu + mogucnost da koristis telefon u svakoj prilici tj da ti se hebe sa kisu i ostale padavine. Ali su bolja autonomija i fluidniji (nexus-olik) rad/UI verovatno najkorisnija poboljsanja..

Samo sto sa G3 mozes da predjes i na OPO.. skoro sve isto vazi kao i za Z2 + bolja xda podrska i veci displej. Ili na M8 koji ima najmanji displej i realno losiju kameru/kamkorder od svih ali ima nekoliko prednosti.

G4 bi mozda bio najbolja opcija posle G3 samo sto opet ta autonomija ne obecava previse.. sto je bedak jer G4 deluje kao odlican fon, izgleda su i UI ispeglali vecim delom (kazu da ima jos malo lagova, u stock sms npr ali moze da se resi lako).

A imas i najjeftiniju opciju - prodas G3, kupis polovan G2 32Gb i ostane ti bar 30-ak evra, flesujes G3/G4 rom (pitaj D.Pantelica, on je upuceniji) i dobijas i bolji displej i bolju bateriju uz UI koji radi bolje nego stock na G3 :) Kamera je malo losija ali nista strasno, svejedno je odlicna.. mislim tako kazu za kombinaciju G2+xda G3/4 rom.. nisam proverio. Ali za displej tvrdim da je bolji na G2 kao i autonomija (logicno). Mozda cak i o G Pro 2 da razmislis ali odosmo mnogo u off..

Pa sad bas da ide sa G3 na G Pro 2 i nije resenje. Jeste on bolji u radu ali ne vredi prelaziti. M8 ili Z2 bi bili super izbor.

A sta mislis zasto sam ga to pitao? Poenta i jeste popuniti ram.

Nisam uspeo da popunim preko 1.8GB RAM-a svakako, a prosek u dnevnom koriscenju je oko 1.5.

Kakva je kamera u odnosu na G3. Gledao sam oglase, i ispod 300 eura nema nijedan sa garancijom operatera. Bedak

Cudi me da se bas niko nije zalio na ''malo'' retardiraniji sistem ubacivanja sim kartice na ovim Z xperiama? :) Stvarno glupo resenje.. ili su oni zamislili da svi gaje nokte k'o zene :d :d

Testirao zvucnike danas (oko 10 min).. stvarno su solidno glasni i uopste dobri zvucnici ali realno cuje se da ih guse zastitne membrane tj zvuk nije sjajan u smislu detalja i dinamike vec dobar-solidan. Koliko znam tu je i pojacalo za iste, sve da bi zvucali dovoljno glasno i jasno zbog zastite od prasine/vode.. cak se osecaju i manje vibracije kucista sto je posledica zadrzavanja membrana.. mislim da bi bez njih mogli da budu u rangu M8/M9.

Ali u svakom slucaju veoma sam zadovoljan sa zvucnicima, posebno zbog IP58 a i znam kako zvuce XZ/Z1, ovo je ipak dosta bolje.. drzanje u landscape polozaju ne blokira zvuk (mada zavisi ko kako drzi fon).
Ima tu i par podesavanja zvuka, to cu probati kasnije..

Uzeh malopre da instaliram osnovne app.. telefon se greje ali umereno za sada, bitno je da sve leti bukvalno kao na ios-u a mozda i bolje (subjektivan osecaj zbog veceg displeja i verovatno zbog vise rama).

VIP net radi i dalje ocajno na 2G/3G ali ume i da ubrza prilicno (ne uvek, nema pravila), sve ostalo je uzas i eliminise potrebu za smarfonom (kacio sam te ocajne brzine juce). Probao sam u oba telefona, brzine dosta variraju.. ali ovo danas je jos i upotrebljivo na trenutke. Moram ici do vipa da vidim u cemu je problem, samo da nadjem PP gde sam dobio savet na sta tacno da se zalim.. ima neka fora.

Poslednja izmena:
Vrh Dno